Avontuur hoeft niet ver weg te zijn

Ardennen Weekend - 4 dagen

Bas is vaak op pad om nieuwe Kaaiman locaties te scouten. Zo kwam hij in België terecht bij dit verlaten treinstation middenin de Ardennen. Het ligt in een afgelegen bosrijke valei, tussen groene berghellingen, tegen een overwoekerde spoorrails en vlakbij donkere spoortunnels. Toen bleek dat dit oude treinstation was omgebouwd tot hostel, was hij direct verliefd.

“De ideale uitvalsbasis in een avontuurlijke omgeving”

De Ardennen is dé aangewezen plek om te mountainbiken, kanoën, klimmen en abseilen. En dit alles dichtbij huis, vanuit onze eigen privé accommodatie. Tijdens de ontdekking hebben we direct besloten dat hier ons eerste outdoor weekend in Kaaiman stijl zou gaan plaatsvinden. Beter dan dit wordt het niet!

“Comfortabel en uitdagend tegelijkertijd”

Dit voormalige treinstation is een oud gebouw, maar toch van alle gemakken voorzien. We hebben verwarming, een sfeervolle woonkamer met houtkachel, goed sanitair, een eigen keuken en bovenal een sfeervolle kampvuurplaats buiten. Hier kunnen we met z’n allen omheen zitten, drankjes drinken en tot in de late avonduren naar de sterren turen. Heerlijk om even ‘disconnected’ te zijn!

Mountainbiken in de Ardennen met Kaaiman Reizen

vertrekdatum

VertrekLeeftijdPrijsStatus
21-05-202020-36 jaar€495Verplaatst
10-09-202020-36 jaar€4959 plaatsen

Deze prijs is inclusief vervoer, accommodatie en maaltijden.

Klik om verder te gaan naar ons boekingssysteem om jouw plekje vast te leggen.

reisprogramma

Dag 1: Op naar België

‘s Ochtends starten onze reisleiders met twee luxe 9-persoons busjes vanuit Groningen om jou ergens in het land op te pikken. We stoppen onderweg bij treinstations in Groningen, Zwolle, Amersfoort en Prinsenbeek, dus je kunt jouw dichtstbijzijnde vertrekstation kiezen. De Ardennen is een perfecte plek voor een avontuurlijk weekend, op maar 3 uur rijden van Amersfoort. We beginnen het weekend dus met een gezellige busrit. De muziek gaat aan en we maken na Breda nog een stop om de benen te strekken en te lunchen. Hopelijk in het mei-zonnetje!

In het begin van de middag komen we aan in de Ardennen. We worden opgewacht door één van onze lokale gidsen. Nadat hij ons heeft welkom geheten en nog wat extra uitleg over het programma heeft gegeven is het tijd om onze backpack op onze bedden te gooien en een lekkere douche te nemen. Na het douchen gaan we een korte wandeling maken rond de hut om te kijken waar we zijn beland. Volg met ons een stukje het overgroeide treinspoor en geniet van de frisse Ardennenlucht.

Grote kans dat je hierna trek hebt gekregen. Tijd voor een goed bord pasta dus. We koken het hele weekend gezamenlijk en houden rekening met ieders eetwensen. Als iedereen mee helpt met groenten snijden kunnen we snel aan tafel. Na een gezellig en vullend avondmaal is het tijd voor een kampvuur. En een biertje om te proosten op onze aankomst in de Ardennen natuurlijk! Wat zul jij lekker slapen vanavond.

Dag 2: Mountaibiken en hiken

Goedemorgen! Maak je maar klaar voor een goed gevulde tweede dag, want vandaag hebben we twee activiteiten op het programma staan.

Na een uitgebreid ontbijt gaan we de heuvelachtige omgeving verkennen op de beste manier: met een mountainbike. Na een complete uitleg van onze professionele gids over hoe we moeten remmen (het allerbelangrijkste) krijgen we een mountainbike en helm. Als alle mountainbikes ingesteld zijn op de juiste hoogte is het tijd om te vertrekken. We fietsen een route die is uitgekozen door onze lokale gids en die aansluit bij ons niveau. Deze tocht is voor iedereen goed te doen, maar we gaan een beetje uitdaging niet uit de weg natuurlijk! Voor je het weet beheers je 21 versnellingen en geniet je onderweg van een fantastisch uitzicht. Als beloning is er een afdaling waarbij de modderspetters om je oren vliegen. Genieten met een zachte G!

In de middag maken we een mooie wandeling in de omgeving langs de rivieren, beekjes kliffen en door de bossen. We wandelen door het glooiende landschap over wandelpaden waar in het verleden de mijnwerkers liepen. Het brengt ons langs oude kastelen en mooie uitzichtpunten. Als we weer thuiskomen is er tijd om even te chillen, je op te frissen en samen te koken. ’s Avonds kun je weer genieten van de sterrenhemel, het kampvuur en de gezelligheid van reisgenoten om je heen.

Kampvuuravond tijdens het Ardennen Weekend met Kaaiman Reizen
Rotsklimmen in de Ardennen met Kaaiman Reizen

Dag 3: Rotsklimmen en kajakken (zweten en afkoelen)

Gisteren zijn de benen goed getraind, maar we doen niet alleen aan leg-day. Vandaag zijn je armen aan de beurt! We beginnen met rotsklimmen op een steile natuurlijke rotswand. Een professionele instructeur legt je de basis van het zekeren uit en geeft daarna tips om je klimtechniek te verbeteren. Je leert hoe je je voeten moet plaatsen en met welke vingers je het beste aan kleine randjes kunt hangen. We hebben een wand uitgezocht die voor zowel beginners als gevorderden veel uitdaging biedt. Als je dit voor het eerst doet zorgen we dat je rustig aan je zelfvertrouwen kunt werken en jezelf steeds iets meer kunt uitdagen. De gevorderden gaan we sowieso uitdagen, laat dat maar aan onze instructeurs over.

Het is een heerlijk gevoel om zo’n hoge rotswand op te kunnen klimmen zonder dat je bang hoeft te zijn om te vallen. We klimmen met het veiligste materiaal en onder leiding van instructeurs die iedere dag op deze rotswand werken. Als je de top hebt bereikt kun je ervoor kiezen om naar beneden te abseilen of jezelf los te maken en via een andere route weer naar beneden te lopen. Wij raden natuurlijk het abseilen aan! Zijn je armen een beetje verzuurd? Neem dan even een kwartiertje pauze en begin daarna opnieuw. We hebben de hele ochtend!
  
’s Middags na de lunch gaan we kajakken op de Lesse rivier. Na een instructie trekken we onze zwemvesten aan en stappen we met onze buddy in een kano. Via een rollenbaan glij je met een flinke snelheid het water in. Dit begin is al heel vet! Eenmaal in het water oefenen we nog wat peddel technieken en daarna is het tijd om door het prachtige natuurgebied te varen. We komen tijdens deze 11 kilometer lange tocht langs hoge rotsformaties en mooie kastelen. Vergeet niet dat je, naast om je heen te kijken, ook af en toe voor je kijkt. Anders mis je misschien de twee stroomversnellingen en dan houd je het niet droog!

Aan het einde van onze kano-tocht wacht er een busje op ons. We heisen de kano's uit het water, drogen ons af en vertrekken moe maar voldaan weer richting ons mooie plekje. Waarschijnlijk zal de reisleiding na deze drukke dag voorstellen om ergens pizza’s te gaan eten (inclusief). Dat beslissen we met de hele groep.

Dag 4: Optioneel grotten verkennen

Tijd voor onze laatste activiteit van dit weekend, die we optioneel hebben toegevoegd. Je kunt er vandaag voor kiezen om je grenzen ondergronds te gaan verleggen! Met een ervaren instructeur duiken we samen een Ardense grot in. Gewapend met helm en hoofdlamp ga je kruipend, klauterend en klimmend, de onderaardse wereld ontdekken. Onderweg vertelt de instructeur je meer over het ontstaan van de grot en over de planten en dieren die hier leven. Na een paar uur in de grot komen we weer boven en knipperen we met onze ogen om te wennen aan het felle licht. Wat een ervaring!

Zie je deze tocht niet helemaal zitten? Neem deze ochtend dan lekker voor jezelf. Je kunt er ook voor kiezen om nog een wandeling te maken in de omgeving door bijvoorbeeld het spoor nog wat verder te volgen. Er zijn vast meer reizigers die dit leuk vinden.

Na de lunch is het tijd om onze spullen te pakken en op te ruimen. Het is helaas weer tijd om naar huis te gaan. Als al onze backpacks weer in de auto liggen rijden we richting Nederland en zetten we je af op de plek waar je ook bent opgestapt. Je zult het gevoel hebben dat je een week op vakantie bent geweest. Dat is precies de bedoeling!

Kajakken in de Ardennen met Kaaiman Reizen
Speleologie in de Ardennen (Grottentocht)

Verblijf
We overnachten in een verlaten treinstation dat omgebouwd is tot sfeervolle groepsaccomodatie. Je slaapt in een 3-6 persoonskamer en jouw bed is bij aankomst al helemaal opgemaakt. Onze accommodatie is van alle gemakken voorzien, want we hebben goed sanitair, een compleet uitgeruste keuken en zelfs een vaatwasser!

Verzorging
De reisleiders zullen van tevoren boodschappen doen voor alle maaltijden tijdens dit weekend. We houden natuurlijk rekening met jouw dieetwensen en zorgen dat er voor iedereen iets lekkers op tafel komt. Het ontbijt wordt iedere ochtend verzorgd door de reisleiding. De lunchtafel dekken we samen tussen de activiteiten door. De inkopen voor het diner zijn door de reisleiding gedaan, maar we bereiden het gezamenlijk. Wel zo gezellig! Wij verzorgen voor tijdens het hele weekend sapjes, koffie en thee. Voor de overige drankjes maken we een drankjespot. Hierdoor zul je heel weinig geld uitgeven aan eten en drinken tijdens dit weekend.

Vervoer
Vanaf Groningen zullen we via de stations van Zwolle, Amersfoort en Prinsenbeek naar de Ardennen rijden. Aan het einde van dit weekend doen we dit in tegengestelde richting. Je kunt de opstapplaats kiezen die voor jou het best bereikbaar is.

inbegrepen

 • Vervoer Kaaiman busje NL - Ardennen retour
 • Overnachten in een oud treinstation
 • Opgemaakt bedje bij aankomst
 • Gezellige binnenlounge bij slecht weer
 • Gebruik kluis voor waardevolle spullen
 • Gebruik van keukenmaterialen & apparatuur
 • Mountainbiken in de Ardense bergen
 • Hike over een oud mijnwerkerspad
 • Kajakken op de Lesse door mooi natuurgebied
 • Kampvuur-avonden onder de sterrenhemel
 • Kaaiman Sla-Bakken-Spel
 • Vervoer tijdens alle activiteiten
 • Gezellige Kaaiman reisleiding
 • Begeleiding van professionele instructeurs
 • Alle materialen tijdens de activiteiten
 • Alle ontbijtjes
 • Alle lunches
 • Alle diners (gezamenlijk te bereiden)
 • Sapjes, thee en koffie in de accommodatie
 • Reis- en ongevallenverzekering

niet inbegrepen

Overige drankjes
Optionele grottentocht (€55)


deelname

Minimaal aantal deelnemers: 8
Maximaal aantal deelnemers: 16


betaling

Tijdens het boeken dien je een aanbetaling te doen van €300. De rest van de reissom mag je uiterlijk 8 weken voor de vertrekdatum naar ons overmaken. Jouw eventueel extra geboekte activiteiten komen op jouw boekingsbevestiging te staan en hoef je ook pas 8 weken voor vertrek te betalen.

Claim je plekje

Klik op de knop om door te gaan naar het boekingssysteem.