Uitzicht op Lake Wanaka | Actieve rondreis door Nieuw Zeeland

epic Nieuw-Zeeland

26 daagse rondreis

Welkom in ons droomland! Met ons eigen busje roadtrippen we van noord naar zuid door de mooiste en meest afwisselende landschappen. Onderweg ontdekken we het land op een actieve manier. We raften ondergronds op zoek naar gloeiwormen, hiken door indrukwekkende nationale parken en gebruiken kajaks en mountainbikes om de omgeving ook vanuit een ander perspectief te zien. In onze eigen tenten overnachten we op lokale campings, midden in de natuur. Hier vind je het meest complete Nieuw-Zeeland avontuur in 26 dagen!

Hoogtepunten

Roadtrippen met een groepje avonturiers

Raften op een ondergrondse rivier met gloeiwormen

Graaf je eigen hottub op het strand

Bewonder vulkanisch gekleurde landschappen

Kajak langs goudgele stranden in Abel Tasman

Beklim de fotogenieke Roy's Peak

Maak een boottocht door de Milfort fjorden

Hike de legendarische Routeburn Track

Milford Sound uitzicht op de Fjorden

Reisprogramma

Dag 1 & 2: Amsterdam of Dusseldorf – Auckland

Ben jij klaar voor je reis naar de andere kant van de wereld? We stappen vandaag in het vliegtuig en reizen in ruim een dag naar Auckland, de grootste en meest Noordelijke stad van Nieuw-Zeeland. We vliegen zeer waarschijnlijk met één of twee overstappen. Een lange reis, maar zeker de moeite waard.

Dag: 3: Auckland

Welkom in Nieuw-Zeeland! Auckland is een grote stad met veel hoge gebouwen en drukte op straat. Niet direct wat je zou verwachten in zo’n prachtig ongerept land. We hebben vandaag even nodig om te acclimatiseren en te wennen aan het tijdsverschil. Daarom kun je hier even uitrusten van de reis en gaan we samen de straat op. Auckland is namelijk een super populaire stad vanwege het goede klimaat, de groene parken en de Aziatische invloeden. Je kunt hier dan ook terecht voor de gehele Aziatische keuken en zult op straat veel Chinezen, Thai en Koreanen tegenkomen. Auckland is een bijzondere en multiculturele stad. Wil je vandaag direct al iets heel bijzonders beleven? Ga dan mee op onze optionele Walvissafari. Aan boord van een Catamaran speuren we gedurende 4,5 uur het Hauraki Gulf Marine Park af naar walvissen en dolfijnen, die zich vaak laten zien. Drie dagen voor onze aankomst start het seizoen, dus een betere timing kan niet!

Dag 4: Auckland – Waitomo Caves & Kawhia Hot Water Beach

We laten de stad achter ons en rijden vandaag de mooie heuvelachtige landschappen van het Noordereiland in. Onze eerste stop is het plaatsje Waitomo, dat bekend staat om haar grotten met gloeiwormen. Natuurlijk gaan we deze grotten bezoeken, maar dan wel kaaiman-style. Heb jij ooit ondergronds geraft? Dat is precies wat we vanmiddag gaan doen! We krijgen wetsuits, waterschoenen, een helm, een waterdichte hoofdlamp en natuurlijk een stevige opblaasband mee. Daarna geeft onze instructeur een uitgebreide briefing en gaan we naar de entree van de grot. Daar beginnen we aan de afdaling op een ondergrondse rivier. Stroomversnellingen wisselen elkaar af met stukjes rustig dobberen. De instructeur zal aangeven wanneer we met z’n allen ons licht uit moeten doen. Als we dan naar boven kijken zien we een plafond vol met duizenden gloeiwormen. Klinkt redelijk bizar toch? Geniet van deze compleet andere wereld! Na ons ondergrondse avontuur lopen we via een trappenstelsel de grot weer uit en moeten onze ogen weer even wennen aan het felle daglicht. We sluiten de activiteit af met een soep en een brood, want ondergronds raften maakt hongerig.

Dan reizen we verder naar de camping in Kawhia, waar we onze tenten opzetten. Daarna rijden we in ongeveer 10 minuten naar het vulkanische strand aan de Westkust. Neem je zwemkleding mee want we gaan badderen! Door de duinen en het strand stroomt een warmwaterbeek die uitmondt in zee. Je kunt hier dus op het strand een warmwaterbad graven. We hebben scheppen mee en zoeken samen naar de beste plek met het warmste water. Het is even een beetje goed mikken, maar hard werken wordt beloond. Voor je het weet zit je met je Kaaiman reisvrienden te genieten van een warm bad met uitzicht op een verlaten vulkanisch strand bij ondergaande zon. Een perfecte afsluiting van een grensverleggende dag!

Walvissen en dolfijnen spotten voor de kust van Auckland
Ondergronds raften in Nieuw Zeeland

Dag 5: Kawhia – Matamata – Rotorua

Na het ontbijt pakken we onze tenten in en rijden naar Matamata. Deze naam zegt je in eerste instantie niet zoveel, maar als ik je vertel dat hier de Hobbiton uit Lord of the Rings gevestigd is, heb je meteen een beter beeld. Verscholen tussen de heuvelachtige omgeving is hier voor de opnames het Hobbit-dorpje gebouwd. Inmiddels is het een hele populaire attractie voor de fans. Na de lunch kun je optioneel de Hobbiton bezoeken. Loop tussen de huisjes, maak vooral veel foto’s en sluit je bezoek af met een pint in ‘The Green Dragon’. Gaaf toch? Als je geen Lord of the Rings fan bent hebben we nog wat anders leuks voor je. Hier vlakbij ligt de Waireri Falls Track; een mooie wandeling door het regenwoud naar een indrukwekkende waterval. Daarna is het nog ongeveer een uurtje rijden naar onze volgende camping in Rotorua. Hier kunnen we vanavond zelf koken op de camping of uit eten gaan in het stadje.

Dag 6: Rotorua

Een dag vol adrenaline, zo zou je dit kunnen noemen. In de ochtend organiseren we een rafttocht op de Kaituna rivier. Dit is een prachtige warmwaterrivier door de tropische wildernis. We raften door een jungle-kloof met als hoogtepunt een afdaling van een 7 meter hoge waterval! Maak je op voor 50 minuten spanning en sensatie onder leiding van een zeer professionele instructeur. Als je van een uitdaging houdt is deze tocht jouw droom! Je hebt geen ervaring nodig en krijgt van tevoren een korte training. Is dit toch iets te spannend voor je? Er zijn in de omgeving meer rivieren waar je op kunt raften. Dit regelen we graag voor je.

In de middag organiseren we een mountainbike tocht door de Redwoods. Tussen het regenwoud is een netwerk aangelegd van allemaal mountainbikepaden van verschillende moeilijkheidsgraden. Voor ieder wat wils dus! Je kunt de mountainbikes huren zo lang je wilt, dus je kunt ook stoppen wanneer je wilt. De omgeving is tropisch en wat hoger op de berg heb je uitzicht over het meer van Rotorua. Als je vanavond zin hebt in een feestje, zoeken we een gezellige pub op in het centrum. Wist je dat er in Nieuw-Zeeland een echte bierbrouwerscultuur is? Er zijn ontelbaar veel lokale speciaalbiertjes om te proberen, cheers!

Dag 7: Rotorua – Wai-O-Tapu - Tongariro

Omdat je vannacht misschien iets teveel smaken hebt geprobeerd, kan je vandaag iets langer blijven liggen. Doen we niet moeilijk over. Aan het einde van de ochtend rijden we naar Wai-O-Tapu, het geothermische gebied wat ook wel Thermal Wonderland wordt genoemd. De naam Wai-O-Tapu is Māori voor heilige wateren. Het is is een spectaculaire natuurlijke tentoonstelling van de meest kleurrijke en unieke geothermische elementen in Nieuw-Zeeland, opgebouwd door duizenden jaren van vulkanische activiteit. De Lady Knox Geyser produceert een eruptie van water tot 10 tot 20 meter hoogte. Wandel rond, kijk je ogen uit en vergeet geen foto's te maken!

We lunchen in de buurt van Wai-O-Tapu en rijden daarna in ongeveer 2 uur naar de rand van het Tongariro Nationaal Park. Onderweg stoppen we bij de Huka Falls en een panorama uitzicht over Lake Taupo. In Tongariro begint morgen onze dagwandeling. We zullen gezamenlijk een maaltijd koken en vroeg naar bed gaan.

Een bezoekje aan de Hobbiton in Nieuw Zeeland
Vulkanische meren bij Rotorua

Dag 8: Tongariro Alpine Crossing

Vandaag staat de één van de mooiste dagwandelingen ter wereld op het programma! Unieke landschappen wisselen zich in amper een paar uur af. Je zult absoluut versteld staan van het natuurschoon om je heen. Om dit te kunnen zien wordt er wel wat van je gevraagd, want de mooiste plekken liggen in Nieuw-Zeeland niet altijd langs de weg.

We rijden ' s ochtend eerst een stukje naar het startpunt bij de Magatepopo Carpark op 1100 meter hoogte. Daar strikken we onze veters en lopen naar de Soda Springs. Verderop komen we in een vulkaanlandschap terecht met rechts de indrukwekkende Mt Ngauruhoe (Mount Doom uit Lord of the Rings) en links Mt Tongariro. Voor de liefhebbers is er een mogelijkheid om de vulkaan (2287m) te beklimmen, maar dit is niet makkelijk. De diehards kunnen met ons een poging doen en banen zich door het losse vulkanische zand een weg omhoog. Zeker de moeite waard en goed voor je kuiten! Voor wie een eenvoudigere top mee wil pakken is Mt Tongariro (1967m) een goede keuze. Maar je mag natuurlijk ook beneden blijven.

Als we onze route vervolgen komen we langs de spectaculaire Red Crater en dalen dan af met uitzicht op de Emerald Lakes. Als je de zon ziet schitteren in deze turquoise meren wordt jij zeker gelukkig, als je dat nog niet was! Hier lassen we een lunchpauze in, want een actieveling heeft altijd trek. Na de lunch wandelen we langs het mooie Blue Lake en dalen dan rap af het regenwoud in. Bij de Ketetahi hut nemen we een snack- en rustpauze. Dan wandelen we ruim een uur tussen bomen en beekjes naar het einde van de tocht bij de Ketetaki Carpark. Daar worden we opgepikt en terug gebracht naar het beginpunt. Je zult niet geloven dat dit alles in één dag heeft plaats gevonden!

Dag 9: Tongariro – Wellington

Onze tijd op het Noordereiland zit er bijna op. We rijden naar de hoofdstad van Nieuw-Zeeland om daar een namiddag en avond de stad te verkennen en biertjes te proeven. Wij weten een leuke pub! Onderweg naar de stad kunnen we stoppen bij Otaki Beach om een duik in zee te nemen. Super lekker als afwisseling tijdens de autorit.

Vannacht slapen we in een hostel vlak buiten het centrum van Wellington. Zin in een avondwandeling? Iedereen die nog energie over heeft kan mee om Mount Victoria te beklimmen. Vanaf deze berg, wat eigenlijk een heuvel is, heb je een prachtig uitzicht over de stad! Pak vanavond gerust nog een biertje, maar denk er wel aan dat de boot naar het Zuidereiland morgenochtend vroeg vertrekt.

Dag 10: Wellington – Picton – Kaiterteri

Hoewel we vandaag niet veel gaan doen, voel je jezelf toch een ware ontdekkingsreiziger. We sluiten ons avontuur in het noorden af en gaan nog veel meer avonturen in het ruigere zuiden tegemoet. We gaan met ons busje aan boord van de boot die ons naar het Zuidereiland zal brengen en bij het wegvaren zullen we nog even zwaaien naar het Noorden. Het geluksgevoel dat je dan krijgt heeft iets episch. De vaart over de Cook Strait geeft je de tijd om even stil te staan bij wat je allemaal al hebt gezien.

Zorg dat je op tijd bovenop het dek staat, want het laatste stuk varen we door de ‘Sounds’, wat wij in Nederland fjorden noemen. Verderop zien we Picton opdoemen, waar we weer aan wal zullen gaan. Vanaf de haven van Picton rijden in ongeveer 3 uur via Nelson naar Kaiteriteri. Onderweg stoppen we voor een lunch met uitzicht. Kaiteriteri ligt aan de rand van het Abel Tasman nationaal park, beroemd om haar prachtige tropische ‘gouden stranden’ en zwartgranieten rotspartijen die over heel de kust te vinden zijn. Op een gezellige camping aan de kust zetten we vanavond onze tenten op.

Het kraterlandschap van de Tongariro Alpine Crossing
De ferry van Wellington naar Picton door de Marlboro Sounds

Dag 11: Rustdag in Kaiteriteri

De activiteiten en indrukken hebben zich de afgelopen 10 dagen in een rap tempo opgevolgd. Daarom heb jij vandaag rust verdiend! Ga lekker naar het strand en bereid je rustig voor op de wandeltocht van morgen en overmorgen. Gaan we dan helemaal niks doen vandaag? Zeker wel. Je kunt met ons een kajaktocht maken langs de prachtige stranden van het Abel Tasman Nationaal Park. Dat is uitrusten en rustig peddelen tegelijkertijd. Je kunt de kajak zo lang huren als je wilt, dus bepaal zelf hoe lang en hoe hard je wilt gaan. Als je wilt kun je helemaal naar de Split Apple Rock peddelen die je direct zult herkennen.

Vanmiddag kopen we ook alvast eten voor de komende twee dagen. We zullen je briefen over de tweedaagse wandeltocht van morgen en overmorgen.

Dag 12 & 13: Abel Tasman Coast Track

’s Ochtends pakken we onze tenten in en rijden we naar het noordelijkste puntje van het Abel Tasman Nationaal Park. We gaan namelijk een minder belopen route van de Abel Tasman Coast Track lopen. Veel reizigers pakken alleen het drukke gedeelte mee, maar wij hebben met een beetje mazzel vanmiddag en vanavond het strand voor ons alleen. We wandelen vandaag op een rustig en relaxt tempo en nemen uitgebreid de tijd om te stoppen voor drinkpauzes en te genieten van het uitzicht.

Het eerste stuk zal voornamelijk omhoog zijn, met op de top een fenomenaal uitzicht over de kustlijn. Aan de andere kant van de berg begint de afdaling naar het strand waar we vannacht aan zullen kamperen. We gaan hier geen namen noemen, want we willen andere reizigers niet op ideeën brengen. In de bosrand zullen we onze tenten opzetten en onze matjes uitrollen om daarna samen een feestmaal te koken op onze brandertjes. Vergeet tussendoor geen duik in zee te nemen. Je zult je afvragen: is dit hoe een Robinson zich voelt? Het antwoord is ja.

Op de tweede dag van de Coast Track lopen we Noordwaarts. Continu wisselen tropische wouden zich af met donkere rotsformaties en gouden baaien. Als de zon schijnt, en dat doet hij hier meestal, waan je jezelf in het paradijs. Onderweg zijn veel dieren te spotten. De ene laat zich makkelijker zien dan de ander, maar op zeehonden heb je een grote kans. Voor dwergpinguïns en dolfijnen heb je meer geluk nodig. Goed opletten dus! We lunchen met uitzicht op Farewell Split (bij helder weer). Wie spot hem het eerst… In de middag komen we weer terug bij de auto. We frissen ons even op en rijden vervolgens in ongeveer 4 uur naar onze camping vlakbij Inangahua.

Kajakken in het Abel Tasman Nationaal Park

Dag 14: Inangahua – Punaikaiki – Franz Josef Glacier

Het weer in Nieuw-Zeeland is altijd de baas. Daarom kijken we 's ochtends even naar de weersvoorspelling. Op basis daarvan bepalen we hoe we vandaag gaan indelen. Als het morgen goed weer is, doen we vandaag rustig aan en vertrekken later in de middag richting de Frans Josef Gletsjer. Als het weer morgen slecht is maar vandaag goed, dan vertrekken we ’s ochtends vroeg zodat we vanmiddag al een gletsjerwandeling kunnen maken. Die staat normaal gesproken op dag 15 gepland.

We rijden vandaag zuidwaarts langs de prachtige westkust van het zuidereiland. De route is zonder te overdrijven legendarisch te noemen. Je zult vandaag tegen het autoraam aangeplakt zitten, dat durven we te wedden. De Nederlander Abel Tasman ontdekte ooit Nieuw-Zeeland. Je snapt eigenlijk niet dat deze mafkees zo nodig door moest varen. Wat ons betreft had dit Nederland mogen zijn, dan konden we er permanent gaan wonen! Maar goed, dat even terzijde.

Onderweg stoppen we bij de Pancake Rocks in Punaikaiki. De rotsen met laagjes vulkanisch gesteente zijn hier aan de kust afgebrokkeld en lijken op grote stapels pannenkoeken. Neem je poedersuiker en stroop maar mee! Behalve dat het er lekker uit ziet is het een prachtig staaltje natuurlijke kunst. We zien alle golven uiteenspatten tegen de rotsen en krijgen een gratis neveldouche. Daarna vervolgen we de prachtige kustweg naar Franz Josef Glacier en kamperen vannacht vlakbij de Gletsjer. Afhankelijk van het weer gaan we dus ’s middags of morgenochtend de gletsjerwandeling maken.

Dag 15: Franz Josef Glacier – Wanaka

Altijd al over een machtige gletsjer willen lopen? Vandaag is je kans. Wat deze gletsjer zo bijzonder maakt is zijn grote steile verval, dus niet zo vlak als veel andere gletsjers. Met deze gletsjertocht wordt je met een helikopter op het ijs afgezet. Als we het over legendarische excursies hebben.. Je vliegt eerst vlak over de grote ijsschotsen naar boven. Daarna neemt een instructeur je mee op een klim- en klautertocht over het ijs omhoog. Deze gletsjertocht is optioneel bij ons te boeken. Je kunt ook met ons door de vallei naar het einde van de Franz Josef Glacier lopen. Minder spectaculair, maar je hebt hem wel gezien en dat is ook een mooie wandeling. Tegenwoordig is de gletsjer wat meer teruggetrokken en kun je dus niet heel dicht bij het ijs komen. Maar met een beetje geluk zien we het ijs naar beneden storten!

Na de lunch rijden we het binnenland in met als eindbestemming Lake Wanaka. Hier komen we aan het einde van de middag aan en kamperen we dichtbij het meer. Geniet van een lekkere warme douche en daarna van het uitzicht met ondergaande zon.

Dag 16: Wanaka & Roys Peak

Wanaka is een prachtig uitgestrekt meer tussen de omringende bergen. Dat uitzicht wordt nog beter als je een stukje omhoog loopt. Daarom beklimmen wij vandaag Roy’s Peak! Het is een pittig stukje zig-zaggend omhoog en je zult af en toe even een adempauze moeten inlassen. Eenmaal bovenop de bergkam aangekomen zie je waarvoor je het hebt gedaan. Dit is misschien wel het meest fotogenieke punt van heel Nieuw-Zeeland, dus neem je camera mee en poseer er op los. We lopen nog een stuk over de bergkam naar boven om het uitzicht nog steeds iets beter te laten worden. Als de hype een beetje gezakt is, ga dan eens rustig zitten en luister naar de wind. Veel mooier wordt het niet!

Als we na deze wandeling tijd over hebben ontdekken we nog meer mooie plekken rond het meer zoals Glendhu Bay en Matukituki River Bridge. Vanavond slapen we weer op dezelfde camping. Zin om een biertje open te trekken aan de waterkant? Doen we!

Wandelen over de Franz Josef gletsjer in Nieuw Zeeland
Wandelen naar het prachtige uitzicht van Roys Peak

Dag 17: Wanaka

We hebben inmiddels weer vijf dagen gas gegeven. Daarom hebben jullie vandaag een vrije dag. Deze dag is vooral bedoeld om uit te rusten voordat de Routeburn Track op het programma staat. Verder bouwen we tijdens de reisdagen rustdagen in om het programma een beetje op te kunnen schuiven als het weer op bepaalde plaatsen tegenzit. Hoe zuidelijker we gaan, hoe onvoorspelbaarder het weer wordt.

Mocht je nou toch niet stil kunnen zitten vandaag, maak dan een uitstapje naar de Kawarau Gorge of loop een stukje van de Rob Roy Glacier Track. Wij weten de weg.

Dag 18: Wanaka – Queenstown

Vanaf Wanaka naar Queenstown is een kort ritje van anderhalf uur. Onderweg is er iets leuks te doen. Je kunt hier namelijk bungeejumpen van de Kawarau Bridge. Ken je dat stukje uit Lord of the Rings waar de fellowship met roeibootjes tussen twee immens grote beelden door vaart? Daar dus! Oké, die beelden zijn erin ge-edit maar de kloof is net zo diep als in de film. Adrenaline gegarandeerd! Wil je dit in een iets kleinere dosis? Er is een zipline naast de brug waar je met z’n tweeën tegelijk vanaf kunt. Liggend als superman of zittend als een koning: jij bepaalt. Je raast dan 130 meter door de Kawarua kloof met een maximum snelheid van 60 kilometer per uur.

Op de camping vlakbij Queenstown kun je bijkomen van de sprong. We bereiden ons daarna gezamenlijk voor op de wandeling van de komende drie dagen.

Dag 19, 20 & 21: Routeburn Track

Maak je klaar voor het ultieme bergavontuur. Deze driedaagse wandeling, die valt onder de 9 Great Walks, loopt door het Fiordland en Mount Aspiring National Park. Dit is waarschijnlijk de mooiste tocht die je ooit zult maken. Je loopt door afwisselende landschappen, steekt een bergketen over en wordt beloond met spectaculaire uitzichten over de omliggende bergketens en valleien. Heb jij de ring meegenomen?

We zullen tijdens de gehele tocht kamperen. Onze bus zal naar het eindpunt worden gereden, wat zo’n 253 kilometer omrijden is. Dat blijft jou bespaard. We nemen alleen mee wat we voor twee nachten nodig hebben, zo lichtgewicht mogelijk.

Op de eerste dag worden we afgezet bij de Routeburn Shelter. Vanaf daar beginnen we met een simpele wandeling naar de Routeburn Flats hut, om even in het ritme te komen. Eerst wandelen we langs de kristalheldere Routeburn River om daarna de Sugarloaf Stream te passeren. Dan klimmen we verder naar de Bridal Veil Waterfall en lopen verder boven de kloof. Een hangbrug brengt ons tenslotte bij de graslanden waar onze camping is. Er is een hut aanwezig met toiletten en stromend water. Rust eerst lekker uit en geniet van het offline wildernis gevoel! We zullen vandaag in totaal ongeveer 250 meter stijgen en wandelen ongeveer 7 kilometer in lengte.

De tweede dag staan we vroeg op en maken een lekker ontbijtje op ons brandertje. Waar heb jij zin in? Dan pakken we al onze tenten en slaapspullen in en beginnen we aan de langste dag van de trekking (ongeveer 14 kilometer). Al wandelend klimmen we eerst 250 meter naar de Routeburn Falls hut waarbij we steeds beter zicht krijgen op de Humboldt Mountains. Bij de watervallen nemen we een korte pauze voor een snack en genieten we van al het naar beneden kletterende water. Als je het warm het gekregen, steek dan gerust je hoofd eronder! Na de lunch lopen we in ongeveer twee uur omhoog naar de bergpas Harris Saddle. Dit is met 1255 meter het hoogste punt van de trekking. Bij helder weer heb je in 360 graden uitzicht over het Fiordland. We gaan hier geen plaatjes laten zien, om dit te zien móet je gewoon mee. Het is prachtig. Als het weer het toe laat lunchen we voor de shelter vlak onder de top, anders erin.

Na de lunch lopen we in ongeveer 3 uur glooiend naar beneden. In de vallei onder ons kun je al Lake McKenzie zien liggen. Als je goed kijkt ook de hut en de camping waar we vannacht slapen. Bij de hut aangekomen vieren we een feestje, want we hebben de zwaarste dag overleefd. Gooi lekker je benen omhoog en geniet van een vers bakje thee van eigen brander. Vanavond koken we samen onze meegebrachte pasta bij zonsondergang tussen de bergen. Niet slecht toch?

De derde en laatste dag van de trekking zit qua zwaarte een beetje tussen beide dagen in. We wandelen grotendeels naar beneden, via de indrukwekkende Earland Falls (174 meter hoog), naar Lake Howden hut. Hier kijken we hoeveel energie we over hebben en maken we de beslissing of we de Key Summit nog willen beklimmen. Dit is een 1,5 uur durende ‘side trip’ met alweer een prachtig uitzicht. Heel erg de moeite waard, maar alleen met voldoende energie. Daarna lopen we het laatste stukje naar The Divide. We wandelen vandaag 12 kilometer en dalen ongeveer 400 meter. Bij The Divide staat onze bus al trouw op ons te wachten. We rijden daarna nog een uurtje richting het zuiden waar we vanavond aan het meer van Te Anau overnachten. Er zijn hier veel leuke restaurantjes, gunstig, want de kans is groot dat we geen zin hebben om te koken!

Uitzicht vanaf de Rob Roy Glacier Track
Kamperen op de Routeburn Flats | Kaaiman Reizen

Dag 22: Milford Sound

Zin om door een immens fjord te varen vandaag? We hebben een cruise door de Milfort Sound inclusief opgenomen in onze reis, omdat we vinden dat iedereen dit een keer moet hebben gedaan in z'n leven. We rijden eerst over een prachtige panoramische route naar de haven en stoppen onderweg om te genieten van het uitzicht en foto's te maken. Vaak zijn er langs de weg korte wandelingen of uitzichtpunten die we lekker allemaal mee pakken. In de haven parkeren we onze bus en gaan we aan boord voor een ongeveer 2 uur durende boottocht. Je zult je ogen uitkijken met watervallen, rotsformaties en wildlife. Een natuurgids zal onderweg uitleg geven over alles wat we onderweg tegen komen. Het is een lekker gevoel om tegen de railing van de boot aan te hangen en alles op je af te laten komen. Een cruise om nooit te vergeten.

Na de boottocht rijden we weer terug naar onze camping in Te Anau.

Dag 23: Te Anau - Queenstown

’s Ochtends kun je ervoor kiezen om een optionele mountainbiketocht te maken in de omgeving van Te Anau. De uitgezette mountainbike-route loopt langs de Waiau-rivier die Te Anau en de Manapouri-meren met elkaar verbindt. Dit parcours is perfect voor beginners, want het is niet steil bergop en af. Tijdens deze 3 uur durende tocht kun je in je eigen tempo fietsen, waardoor je van de omgeving kunt genieten. De Waiau-rivier is wereldberoemd en staat bekend om het adembenemende landschap. Zeker de moeite waard dus!

Na de mountainbiketocht rijden we in ongeveer 2,5 uur terug naar Queenstown, met onderweg natuurlijk weer allemaal mooie tussenstops. In Queenstown vieren we vanavond een feestje, want ze hebben hier allemaal leuke pubs. Ook zullen we alle adrenaline activiteiten voor morgen bespreken. Benieuwd wat je hier allemaal kunt doen? Lees dan nog even verder!

Dag 24: Queenstown

Een legendarische reis moet legendarisch worden afgesloten. Daarom raden we je aan om vandaag met ons te gaan skydiven boven het Fiordland. Je eerste skydive ooit is een eng iets. Durf je niet? Gewoon doen alsof dat wel zo is. Dan gaan we samen onze grenzen verleggen! Kies je skydive-hoogte vanaf 15.000ft, 12.000ft of 9.000ft boven Queenstown en maak je klaar om je angst te omarmen. Je stapt straks door een vliegtuigdeur en gedurende 60 seconden maak je met 200 kilometer per uur een vrije val. Samen met een ervaren instructeur natuurlijk. Deze kick is episch!

Ben je toch niet zo'n skydive-held? Dan mag je van ons ook voor de downhill karts kiezen. Een spannende rit die zowel met als zonder ervaring fantastisch is. De speciaal gebouwde Luge-karren geven je de volledige controle tijdens je 800 meter lange afdaling door bochten en tunnels. Als je eenmaal de baan hebt overwonnen, spring dan op de stoeltjeslift en doe het allemaal nog een keer, en nog een keer, en nog een keer. Je bent verslaafd. Eén keer is zeker niet genoeg!

En nu vraag jij jezelf af: 'kan ik ook allebei kiezen?' Jazeker.

Downhill karten in Queenstown | Kaaiman Reizen

Dag 25: Queenstown - Auckland - Amsterdam / Dusseldorf

Je bent moe maar voldaan en stapt met ons op het vliegtuig terug naar Auckland. Daar stap je over op de vlucht naar huis. Je hebt nu even de tijd om te slapen of alle foto's nog een keer voorbij te laten komen. Het zal voelen alsof je maanden van huis bent geweest.

Dag 26: Aankomst Amsterdam of Dusseldorf

We komen weer aan in Nederland (of Duitsland) en nemen afscheid van elkaar. Tot op de reünie!

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam / Dusseldorf - Auckland retour
 • Vlucht Queentown - Auckland
 • Privé vervoer tijdens de gehele rondreis
 • Verblijf in tenten op lokale campings
 • Verblijf op een aantal natuurcampings van de DOC
 • Ondergronds raften in Waitomo
 • Bezoek warmwaterstrand Kawhia
 • Entree Wai-O-Tapu termal park
 • Tongariro Alpine Crossing dagwandeling
 • Entree Tongariro National Park
 • Ferry overtocht Wellington - Picton
 • Kajakken in Abel Tasman National Park
 • Tweedaagse wandeling in Abel Tasman National Park
 • Entree Abel Tasman National Park
 • Roys Peak bergwandeling
 • Routeburn Track 3-daagse trekking
 • Cruise door Milfort Sound
 • Toeristenbelasting tijdens de gehele rondreis
 • Boekingskosten
 • Bijdrage GGTO garantiefonds (€15)
 • Kaaiman Nederlandse Reisbegeleiding

Niet inbegrepen

 • Maaltijden (gezamenlijke pot) en drankjes
 • Overige activiteiten
 • Douchemuntjes op de campings
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering met bijzondere sportendekking.

intensiteit


GEMIDDELD

Deze rondreis is geschikt voor reizigers met een gemiddelde conditie. We maken een aantal meerdaagse wandelingen, maar deze zijn niet zwaar en altijd goed uitgebalanceerd. We wandelen nooit met volle bepakking.

Huidige en eerdere blessures of medische aandoeningen kunnen van invloed zijn op jouw vermogen om deel te nemen aan onze Nieuw-Zeeland reis. Het is belangrijk dat je ons daarvan bij boeking op de hoogte brengt.

Daarnaast kunnen onze reisleiders de deelname van reizigers aan een activiteit beperken op basis van de specifieke omstandigheden op die dag. We ondernemen uitdagende activiteiten en willen altijd jou de beste ervaring geven. Heel soms moeten we reizigers tegen zichzelf in bescherming nemen.

overige activiteiten

Tijdens deze roadtrip zijn er bij onze reisleiding allerlei optionele activiteiten en excursies te boeken. Voor een overzicht van deze activiteiten en prijzen klik hier.

Raften op de Kaituna rivier in Rotorua | Kaaiman Reizen
Skydiven in Queenstown Nieuw-Zeeland | Kaaiman Reizen

Verblijf

Tenten, kampeermateriaal en campings

In onze stijlvolle koepeltenten is er ruimte voor twee brede, zeer comfortabele, slaapmatten. Aan de zijkanten van deze matten hou je nog genoeg ruimte over voor je persoonlijke bagage. De tenten zijn van absolute topkwaliteit en je zult er met veel plezier in slapen. Het enige wat je zelf dient mee te nemen is een slaapzak en een kussentje. De slaapzak moet comfortabel zijn bij lagere temperaturen. Als je niet weet of de slaapzak goed genoeg is, laat jezelf dan adviseren door een buitensportwinkel of door ons.

Onze tenten bouwen we zelf op en af op lokale en kleinschalige campings en op natuurcampings van de Nieuw-Zeelandse Department of Conservation. De reisleider geeft iedereen op de eerste dag een instructie over het op- en afbouwen van de tent. Het is niet moeilijk!

Al ons kampeermateriaal vervoeren we in onze eigen Kaaiman bus. We hebben ons eigen kookmateriaal mee, dus kunnen zelf op de camping koken. Ook hebben we een grote grote waterdichte tarp mee, mocht het onverhoopt een keertje gaan regenen dan zitten we toch droog. Een kampeertafel met bijbehorende stoeltjes maakt ook deel uit van ons kampeermateriaal. Comfortabel kamperen dus!

Verzorging

Tijdens jouw gehele roadtrip door Nieuw-Zeeland zijn de maaltijden exclusief. We zorgen iedere ochtend voor vers brood, eventueel yoghurt, koffie & thee en natuurlijk beleg en een stukje fruit. 's Avonds kunnen we op ons kamp met de groep een maaltijd koken of naar een restaurant gaan. Dit wordt in onderling overleg bepaald. Je mag te allen tijde zelf bepalen of je meedoet of liever zelf iets kookt. We maken een maaltijdenpot om het onszelf makkelijker te maken en zodat we goedkoper kunnen inkopen.

Vervoer

De vlucht naar Nieuw-Zeeland

Vanaf Amsterdam of Düsseldorf zullen we naar Auckland vliegen, met waarschijnlijk één of twee overstappen. Wil je zelf je eigen vlucht boeken omdat je bijvoorbeeld langer wilt gaan backpacken? Dat is mogelijk. Neem daarvoor even contact met ons op. We geven je dan korting op de reis.

Tijdens de Roadtrip

Ter plaatse zullen we onze roadtrip maken met onze eigen Kaaiman bus. Deze bus heeft 9 zitplaatsen, inclusief reisleider. We hebben genoeg opslagruimte om al ons kampeermateriaal en onze persoonlijke bagage mee te nemen. Wanneer onze eerste bus snel vol zit kunnen we beslissen om meer plaatsen beschikbaar te maken. In dat geval zullen we een tweede busje laten rijden, met extra reisleider.

groepsgrootte

 • Minimaal aantal deelnemers: 5
 • Maximaal aantal deelnemers: 10

boeken

Tijdens het boeken dien je een aanbetaling te doen van €1500. De rest van de reissom mag je uiterlijk 8 weken voor de vertrekdatum naar ons overmaken.

We raden je aan om op tijd te boeken. Dan kunnen wij de vliegtickets goedkoper inkopen en kan jij daarvan profiteren. Boek je binnen drie maanden voor vertrek, dan kan het zijn dat we een toeslag in rekening moeten brengen. Natuurlijk zullen we dit eerst met je overleggen.

Vertrekdatum 29-01-2019

Beschikbaarheid

LeeftijdPrijsStatus
21-36 jaar€3995Volgeboekt

Prijzen zijn op basis van één persoon in een 2-4 persoonstent of kamer op indeling en inclusief vliegticket.

Reisleider

Bas

Vertrekdatum 21-01-2020

Beschikbaarheid

LeeftijdPrijsStatus
21-36 jaar€4495Nog 9 plaatsen

Prijzen zijn op basis van één persoon in een 2-4 persoonstent of kamer op indeling en inclusief vliegticket.

Reisleider

Bas

Heb je nog vragen over de rondreis door Nieuw-Zeeland? Bel dan gerust 050 234 0434 of stuur een mail naar bas@kaaimanreizen.nl.