treinavontuur naar winter wonderland

Slapen in je zelf gebouwde igloo | Actieve treinreis naar Lapland

Lapland Express

11 daagse treinreis

Ons winteravontuur waarop we allemaal hebben gewacht! Begin maart stappen we op de nachttrein richting de poolcirkel en zien het landschap steeds witter worden. Bereid jezelf voor op nieuwe ervaringen in de sneeuw, want je gaat in Zweeds Lapland zeker je grenzen verleggen. Zo ga je tijdens een hondensledetocht de slee zelf leren besturen en slaap je met ons een nacht in een igloo. Verder maak je een adrenalineverhogende sneeuwscootertocht door het witte landschap en zoek je in eskimopakken naar het Noorderlicht. We hebben onze eigen traditionele hutten met privésauna middenin de witte wildernis. Zo kunnen we lekker opwarmen na een actieve dag. Hadden we al verteld over ons uitzicht vanuit de hut? Gaan we ook niet doen, daar kom je snel genoeg achter. Als jij je warm aankleedt, verzorgen wij de rest. Tot 8 maart!

Vertrekdata


VertrekLeeftijdPrijsStatus
08-03-202020-36 jaar€1995Volgeboekt

De prijs is gebaseerd op het verblijf in een 2-4 persoonskamer in een van onze eigen traditionele hutten inclusief privésauna. Maximaal aantal deelnemers 12.

LApland 2021

Op dit moment is onze Lapland winterreis voor 2020 volgeboekt.

Na terugkomst eind maart beginnen we met het plannen van de nieuwe editie voor 2021.

Wil je een mailtje krijgen zodra deze reis weer online boekbaar is? Laat dan hier even je e-mail adres achter.

Je bent dan gegarandeerd één van de eersten!

Reisprogramma

Dag 1: Apeldoorn - Malmö

Wij van Kaaiman vinden de reis minstens zo belangrijk als de bestemming zelf. Daarom reizen we met de trein, zodat je zoveel mogelijk kan genieten van de mooie landschappen die je gaat tegen komen. We stappen vandaag op de trein naar Malmö, onze eerste bestemming in Zweden. Hier overnachten we in een eenvoudige Bed & Breakfast aan de rand van het centrum en proosten we 's avonds op onze aankomst in Scandinavië. Het centrum van Malmö is heel geschikt voor een avondwandeling en de kans is groot dat we ergens aanschuiven voor het diner.

Dag 2: Malmö - Stockholm - Kiruna

's Ochtends hebben we na het ontbijt de tijd om een ochtendwandeling te maken. Daarna pakken we onze backpacks en stappen aan boord van de trein naar Stockholm. Na dit korte ritje stappen we over op de nachttrein richting de poolcirkel. We slapen in een 6 persoonscoupé aan boord van een sfeervolle Zweedse trein. Onderweg kunnen we spelletjes doen, maar vergeet niet uit het raam te kijken. We weten dat het donker is, maar je hebt vannacht de kans om voor het eerst deze reis het Noorderlicht te spotten. Opletten dus!

Dag 3: Kiruna - Kaaiman wildernis hut

Als je 's ochtends wakker wordt in de rijdende trein en je kijkt uit het raam, zul je waarschijnlijk even met je ogen moeten knipperen. Nee dit is geen droom! Je bent zojuist in het witte paradijs aangekomen, dus geniet van het uitzicht! Rond 10 uur 's ochtends komen we aan in het plaatsje Kiruna. Daar verlaten we de trein en worden we opgewacht door onze lokale Zweedse vrienden. In een busje worden we meegenomen naar onze knusse hut middenin de witte wildernis. We stoppen onderweg nog even voor de laatste boodschappen, want in de buurt van onze verblijfplaats is niks te krijgen. Daarom zijn de meeste maaltijden in onze hut al door de lokale bevolking verzorgd.

De rest van de dag kunnen we lekker uitrusten, onze tassen uitpakken, een wandeling maken en genieten van onze hut. Voor de mensen die wat meer adrenaline willen: wij weten een toffe berg om vanaf te sleeën! Daarna zullen we gezamenlijk lunchen en het weekprogramma bespreken. Hieronder volgt een globale planning, maar deze kunnen we in overleg met de weergoden wijzigen. We proberen de activiteiten namenlijk zo goed mogelijk op het weer af te stemmen.

Met de trein naar Lapland | Kaaiman Reizen
Slapen in een traditionele hut in Zweeds Lapland | Kaaiman Reizen

Dag 4: Sneeuwschoenwandeling

Om aan onze nieuwe omgeving te wennen maken we vandaag een sneeuwschoenwandeling. Een gids neemt ons mee door het witte landschap. Hij of zij vertelt over het leven hier en over de vele wilde dieren die er wonen. Hou je ogen open, want onderweg is er vanalles te zien. Halverwege maken we een korte stop. De gidsen maken vuur en hebben een paar lekkere lokale hapjes meegenomen om te proeven. Wandelen op sneeuwschoenen is misschien eerst even wennen, maar je zult merken dat je er vrij snel beter in wordt. Het is een goede oefening want gedurende de hele week zijn er sneeuwschoenen te huur. Zo kun je zelf in je vrije uurtjes ook op pad als je wilt. 's Avonds als het donker is maken we een tweede wandeling op zoek naar het Noorderlicht. We hebben veel kansen tijdens de reis, maar willen iedere nacht benutten.

Dag 5: 'Musher' voor een dag

Vandaag gaan we leren om een hondenslee te besturen. In tweetallen krijg je om de beurt instructie over hoe je de honden commando's moet geven en hoe de slee precies werkt. Je leert remmen en de belangrijkste regel: laat de slee nooit los. Als de instructeur er vertrouwen in heeft mag je zelf de touwtjes in handen nemen. Heel erg spannend, maar ook heel erg tof! Daarna maken we een onvergetelijke tocht door het witte landschap. De honden hebben er zin in, dus zet je schrap!

Dag 6: Overnachten in een Igloo

We hebben deze ochtend uitgeroepen tot vrije ochtend. Je kunt lekker uitslapen, de sauna gebruiken of op eigen houtje een wandeling maken. Vanmiddag gaan we richting onze igloo waar je vannacht in gaat slapen. Dit is ook de plek waar we vanavond gezellig bij het kampvuur zullen verhalen kunnen uitwisselen. Als je denkt dat het slapen in een sneeuwhut koud is heb je het zeker mis! We gaan volledig op lokale wijze warm overnachten. Hoe dat eruit ziet? Dat gaan we nog niet verklappen. We zullen er alles aan doen om je morgenochtend uitgeslapen wakker te laten worden. Geniet van deze bijzondere ervaring!

Op zoek naar het Noorderlicht in Lapland | Kaaiman Reizen
Leer je eigen hondenslee besturen in Lapland | Kaaiman Reizen

Dag 7: Sneeuwscooter tour

Tijd voor wat adrenaline. Heb jij altijd al met een sneeuwscooter door een wit landschap willen crossen? Vandaag gaat het gebeuren! Dit is wel iets anders dan het besturen van een auto, scooter, of hondenslee. Na een uitgebreide instructie mogen we in tweetallen om de beurt achter het stuur zitten. Onze lokale instructeurs hebben een mooie route uitgezet, met hopelijk af en toe winter wildlife. Klaar? Go!

Dag 8: Optioneel wilde elanden spotten

Heb jij ooit een eland gezien? Dit grote gekke zoogdier wordt ook wel de koning van de bossen genoemd. Vandaag kun je met ons mee om ze te spotten (€100). Met een klein busje rijden we langs de Kalix rivier de bergen in. Je zult versteld staan van dit prachtige berglandschap. Eens kijken wie als eerst de hoogste piek van Zweden spot. Er leven trouwens veel elanden in dit gebied, maar ze laten zich niet altijd even gemakkelijk zien. Ze hebben een goede schutkleur en zitten graag verscholen in de bossen. Maar als je ze eenmaal vindt zijn ze niet te missen.

Wil je liever wat rustiger aan doen vandaag? Dat is ook prima. We hebben een sauna en een lekkere warme hut waar je rustig een boekje kunt lezen en af en toe uit het raam kunt kijken. Uitrusten is ook belangrijk.

Lekker warm bij het kampvuur in Lapland | Kaaiman Reizen
Sneeuwscooter tour in Lapland | Kaaiman Reizen

Dag 9: Kiruna - Stockholm

Vandaag is onze vertrekdag. We pakken onze backpacks in en maken met z'n allen onze hut schoon. Daarna stappen we op de nachttrein naar Stockholm, waar we de volgende ochtend aan zullen komen.

Dag 10: Stockholm - Kopenhagen

Lang in Stockholm blijven we niet, want we zijn op doorreis naar Kopenhagen. Daar slapen we vannacht in een gezellige Bed & Breakfast aan de rand van het centrum. We kunnen vanmiddag de stad bezoeken en een optionele boottocht maken langs de vele gekleurde huisjes. Het zal onderweg fris zijn, maar niet zo koud als in Kiruna. Om op te warmen zullen we vanavond een gezellig restaurant opzoeken en daarna sluiten we onze vakantie waarschijnlijk af in een Deense kroeg.

Dag 11: Kopenhagen - Apeldoorn

Vanaf Kopenhagen rijden we met de trein via Hamburg en Osnabrück weer naar Nederland. Op het station van Apeldoorn zullen we helaas afscheid van elkaar moeten nemen. We hopen dat je een onvergetelijke Lapland ervaring hebt gehad!

Noorderlicht in Lapland | Kaaiman Reizen
Kopenhagen in de winter | Kaaiman Reizen

reserveren

Er is veel animo voor deze reis, dus vergeet niet op tijd jouw plekje vast te leggen.


Verblijf

Eenvoudige Zweedse hut

Tijdens onze heen- en terugreis naar Lapland verblijven we in Malmö en Kopenhagen in een Hostel of Bed & Breakfast. In de nachtrein heen en terug naar Kiruna slapen we in een 6 persoonscoupé. Onze accommodatie in Lapland bestaat uit twee knusse traditionele Zweedse hutten. In een van de hutten zit een privésauna die we onbeperkt mogen gebruiken. We hebben in beide hutten een eethoek en kookgelegenheid. De accommodatie is back-to-basic, dus je hoeft geen luxe te verwachten. Tijdens de winter is er geen stromend water aanwezig, omdat anders de leidingen bevriezen. Er is een watertank in de keuken en in het hoofdkamp worden douchefaciliteiten aangeboden. Dat betekent dus een stukje lopen voordat je warm kunt douchen.

Verzorging

Wat wel lekker luxe is: we hebben geregeld dat ons ontbijt op locatie elke ochtend wordt verzorgd. Dit is inclusief. Ook zijn 3 van de 6 diners in de hut inbegrepen. De overige avonden kunnen we samen iets koken. De lunch is in principe exclusief. Daarvoor kunnen we een pot maken en in Kiruna inkopen doen. Tijdens de meeste activiteiten is de lunch echter al inbegrepen.

Vervoer

Van Apeldoorn naar Stockholm zullen we zowel heen als terug met normale dagtreinen reizen via Duitsland. Het traject Stockholm - Kiruna retour wordt afgelegd met een Zweedse nachttrein. We slapen in een 6 persoonscoupé. In de trein is een restaurant aanwezig zodat je 's ochtends een ontbijtje kunt scoren. Vanaf het treinstation van Kiruna zullen we met een privébusje naar onze hut worden gebracht. Lokaal zullen we ons te voet, per hondenslee of per sneeuwscooter verplaatsen.

Bedden in onze knusse hut in Lapland | Kaaiman Reizen
Het verzorgde ontbijt tijdens ons gehele verblijf in Lapland

Inbegrepen

 • Treinvervoer Apeldoorn - Stockholm retour
 • Nachttrein Stockholm - Kiruna retour
 • Verblijf in een 6 persoonscoupé in de nachttrein
 • Verblijf in een hostel / B&B in Malmö
 • Verblijf in een hostel / B&B in Kopenhagen
 • Verblijf in een Zweedse hut in de wildernis
 • Volledige winteruitrusting zodat jij het nooit koud krijgt
 • Inclusief warme sokken en schoenen!
 • Bedlinnen in de hut
 • Iedere ochtend ontbijt (exclusief in de trein)
 • Drie keer diner
 • Sneeuwschoentocht
 • Zelf je hondenslee leren besturen
 • Sneeuwscooter tour
 • Overnachten in een igloo
 • Onbeperkt gebruik van de privésauna
 • Vervoer van/naar de locatie op reisdagen en tijdens alle activiteiten
 • Nederlandse reisleiding
 • Uitgebreide paklijst en reistips
 • Boekingskosten
 • Bijdrage GGTO (€15)

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden
 • Optionele activiteiten
 • Drankjes
 • Reisverzekering inclusief bijzondere sportendekking.

Deelname

 • Minimaal aantal deelnemers: 6
 • Maximaal aantal deelenemers: 12

betaling

Tijdens het boeken dien je een aanbetaling te doen van €500. De rest van de reissom mag je uiterlijk 8 weken voor de vertrekdatum naar ons overmaken.

Vragen

Heb je voordat je gaat boeken nog vragen? Stuur dan even een mailtje naar bas@kaaimanreizen.nl of bel ons op 05 0234 0434.

We zullen je dan zo snel mogelijk antwoord geven.