BEL ONS: 0659333959      mail ons: info@kaaimanreizen.nl

Activiteiten & excursies in Bled

Naast de outdoorpakketten kun je ter plaatse natuurlijk ook losse activiteiten boeken. De reisleiding zal op het kamp alle activiteiten bespreken, zodat jij een goede keuze kunt maken. Hieronder hebben we een lijstje met de activiteiten en bijbehorende prijzen gepubliceerd.

Optionele activiteiten

Canyoning Grmečica kloof (ca. €60)

Gedurende deze 3 uur durende excursie dalen we met de stroom mee door de Grmečica kloof. Reken maar dat je nat wordt, want we moeten stukjes zwemmen, lopen, klauteren, abseilen, glijden en springen. Een frisse duik vanaf een rots geeft echt een kick! Onze canyoning instructeurs zijn super professioneel en zullen ons aanwijzingen geven en begeleiden. Tijdens deze activiteit zijn een wetsuit, een helm, waterschoenen en een klimgordel inbegrepen. Een impressie:

Raften op de Sava Dolinka rivier (ca. €32)

De Sava Dolinka rivier is perfect voor mensen die nog nooit hebben geraft. Het is een makkelijke rivier met relatief makkelijke passages die je toch het echt raftgevoel geeft! Met een groep bemannen we onder leiding van een Sloveense gids een rubberboot. Om alle commando's onder de knie te krijgen oefenen we eerst even 'droog'. Onze instructeur geeft aanwijzingen en wij volgen die op. Raften is een echte teamsport, dus samenwerken is heel belangrijk! Deze activiteit duurt ongeveer 2,5 uur en alle benodigde beschermende kleding inclusief helm is inbegrepen. Wanneer je ook deelneemt aan de Emerald River Adventure, kun je jouw raftexcrusie uit het outdoorpakket gratis inwisselen voor het raften op de Soca rivier (normaal €38). Deze is iets uitdagender en men zegt dat dit de mooiste rafttrip van Slovenië is.

Mountainbiken rond Bled / het Triglav NP (€50 / €60)

Bij deze activiteit zijn er twee mogelijkheden. Optie 1 is 2-3 uur mountainbiken in de omgeving van Bled, de omliggende dorpen, bossen en hoogtepunten (ca. €50). Dit is een relatief makkelijke route en perfect voor beginners. Optie 2 is 3-4 uur mountainbiken over zogenaamde 'single trails' in de omliggende bergen (ca. €60). Deze route vraagt wat meer van je, maar is absoluut de moeite waard!

Kajakken op lokale rivieren (ca. €55)

Deze leuke excursie kan worden aangepast op ons groepsniveau. Wij geven aan hoe avontuurlijk we de kajaktocht willen hebben en 3glav Adventures regelt het voor ons. Gedurende 2-3 uur peddelen we onder leiding van een lokale gids over de lokale rivieren in de omgeving van Bled. Met de stroom naar beneden is heel relaxt en af en toe een stroomversnelling verhoogt de spanning! Alle kleding en materiaal is inbegrepen.

Rotsklimmen of boulderen (ca. €35 - €70)

Je kunt kiezen om te gaan boulderen in de omgeving van Bled. Een instructeur brengt je op de mooiste plekken en zorgt voor al het benodigde materiaal (inclusief klimschoenen). Deze activiteit kost €35 euro per uur. Ook kun je ervoor kiezen om 3-4 uur te gaan rotsklimmen (ca. €70). In overleg met je kliminstructeur en je medeklimmers zoek je een samen passende route. Alle klimmaterialen zoals schoenen, gordel, zekermateriaal en touw zijn inbegrepen.

Emerald River Adventure (ca. €85)

Dit is absoluut de mooiste excursie die we hebben en het hoogtepunt van je week in Bled! Onder leiding van een Engelstalige Sloveense gids bezoeken we een hele dag de mooiste en meest verborgen plekjes in het Triglav National Park en het gebied daar rondomheen. In totaal rijden we 2,5 uur met om de 10-20 minuten een stop. Zo stoppen we onder andere bij indrukwekkende watervallen waar je kunt zwemmen, een brug waar je vanaf kunt springen (!) en we hiken een groot stuk langs een prachtige Emerald rivier op zoek naar de bron. We rijden langs een aantal prachtige meren terug naar ons basecamp en gaan tot slot met een auto-trein dwars door het ongerepte landschap. Je kunt vandaag optioneel een raftexcursie op de Soca rivier bijboeken, maar je mag ook je raftexcursie uit het outdoorpakket doorschuiven naar deze dag. De lunch is tijdens deze excursie niet inbegrepen (ca. €5-15). Een impressie:

Samenwerking met 3glav Adventures

In Bled werkt Kaaiman samen met 3glav Adventures, vermoemd naar het Triglav gebergte dat vlak naast Bled ligt. 3glav Adventures heeft de langste ervaring, de beste instructeurs en de leukste activiteiten in heel Slovenië. Canyoning instructeur "Bob" is de enige full-time canyoning gids in het land en staat bekend als één van de pioniers. Samen met een aantal lokale buitensport professionals runt Domen het outdoorbedrijf. Samen kennen ze de omgeving als geen ander, staan ze voor veiligheid en zijn ze net zo enthousiast als wij!

Reserveer nu jouw reis!

Klik op één van de vakanties om door te gaan naar het boekingssysteem, waar je jouw vertrekdatum kunt kiezen.