arrow_drop_up arrow_drop_down

Vragen over Corona?

Het is een rare tijd en daarom hebben we de belangrijkste informatie voor jou op een rijtje gezet. Dit zijn de meest gestelde vragen over de invloed van Corona, met uitgebreide antwoorden.


Wat doen jullie met reizen t/m juni?

Op dit moment vinden wij het niet verantwoord deze reizen door te laten gaan en nemen we de adviezen van het RIVM en het Ministerie van Buitenlandse Zaken serieus. Heb jij een reis geboekt in deze periode dan hebben we je gevraagd of je de reis wilt verzetten naar volgend jaar, om wilt boeken naar een andere reis of een reistegoed wilt ontvangen t.w.v. je aanbetaling. Het reistegoed blijft 3 jaar geldig en kan je inzetten voor een reis naar keuze. 


Hoe bepalen jullie of het veilig is om te reizen?

We luisteren naar de adviezen van het RIVM en het Ministerie van Buitenlandse zaken. Reisadviezen verschillen per land en kunnen op dit moment snel veranderen. Het Ministerie van Buitenlandse zaken is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en houdt de informatie constant up-to-date. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet. Minimaal een maand van tevoren beslissen we of een reis door kan gaan of niet. 


Wat moet ik doen als ik al een reis geboekt heb en er een negatief reisadvies geldt voor deze bestemming?

Voorlopig niks. De meeste reizen vertrekken pas over een aantal maanden. Tegen die tijd kan het reisadvies er alweer heel anders uitzien. Wij houden de ontwikkelingen voor je in de gaten en zullen je op tijd op de hoogte stellen als een reis niet door kan gaan.


Wat als er last-minute een negatief reisadvies komt? Krijg ik dan ook mijn geld terug?

Als er binnen een maand voor vertrek ineens een negatief reisadvies komt voor jouw bestemming dan kijken we samen naar de mogelijkheden om je reis kosteloos te annuleren of, als je dat wilt, je boeking om te zetten naar een andere datum of een andere reis. We adviseren voor dit soort uitzonderlijke gevallen een goede annuleringsverzekering af te sluiten.


Dekt een annuleringsverzekering mijn annuleringskosten?

Dat hangt af van het type verzekering dat je hebt afgesloten. De voorwaarden kunnen per annuleringsverzekering verschillen.

Tip van ons: sluit bij het boeken van je reis een goede annuleringsverzekering af en let op de voorwaarden. Zo kun je onbezorgd boeken en het geld van de verzekering weer terug krijgen mocht de reis niet doorgaan wegens overmacht.


Wat als er geen negatief reisadvies geldt, maar ik wil mijn reis toch annuleren?

We zullen nooit naar een land afreizen als dat wordt afgeraden door het Ministerie van Buitenlandse zaken en het RIVM. Wil je je reis annuleren, ondanks dat het veilig en mogelijk is de reis te maken, dan denken we graag met je mee.

Omdat het mogelijk is dat we op het moment van jouw besluit al kosten hebben gemaakt kan het zijn dat we de reissom niet meer volledig kunnen terugstorten. In dit geval gelden onze algemene annuleringskosten.


Met de Alpen Interrail reizen we een stuk door Italië, is dat wel veilig?

Dat is op dit moment nog niet duidelijk. Mocht reizen naar Italië een maand voor vertrek nog steeds worden afgeraden maar alle andere plekken veilig zijn dan kijken we naar een alternatieve Kaaiman-waardige route waarbij we niet door Italië hoeven reizen.


Heb je na het lezen van de vragen nog steeds twijfels? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag! 

Groetjes Bas

Eigenaar van Kaaiman Reizen