Groepsreis-USA-Zion

USA Pioniers

Ga jij mee 'all the way'?

Roadtrippen door het wilde westen

Als je niet genoeg kunt krijgen van hiken, dan is dit dé reis voor jou! Tijdens dit Kaaiman avontuur gaan we roadtrippen door het land waar de roadtrip uitgevonden is en zullen we maar liefst 7 National Parks bezoeken! We reizen met onze groep van 10-12 man samen in één busje, dus dat staat garant voor veel gezelligheid onderweg. Maar vergeet vooral ook niet om veel naar buiten te kijken, want in West USA zijn de stukken rijden door de prachtige uitzichten vaak al een activiteit op zich.

"Geen race tegen de klok maar ècht de diepte in!"

Ondanks dat we in 2.5 week best wat kilometers (of miles) gaan afleggen, is de reis zo ingedeeld dat we weinig echt lange reisdagen hebben en meestal meerdere nachten op dezelfde camping staan. Zo vaak mogelijk zullen we op National Park campsites kamperen, middenin de natuur, zodat we zo snel mogelijk op de mooiste hiking trails zitten. Want te voet is toch wel de beste manier om de Westkust van Amerika te beleven! Startend en eindigend in Las Vegas wordt dit een reis van uitersten: van de pure wildernis van de wereldberoemde National Parks tot ‘Sin City’ waar alles mogelijk is en zelfs de Eiffeltoren niet echt is. 

Reisduur

19 dagen

Vertrekdatum

5 september 2023

Leeftijd

20 - 36 jaar

Groepsgrootte

8 - 10 reizigers

Reissom

4250,-

Praktische informatie

Roadtrip met tenten

Verblijf

We verblijven in een hotel in Las Vegas. De rest van de nachten kamperen we op mooie campings. Soms zijn die wat meer back-to-basic en in de wildernis.

Roadtrip groepsreis

Vervoer

We vliegen met een directe vlucht van Amsterdam naar Las Vegas. Daar stappen we over op een 12-persoons Kaaiman bus die we de gehele reis ter beschikking hebben. Een echte Amerikaanse roadtrip dus!

Maaltijden

Deze reis is exclusief maaltijden, want we gaan zelf op de campings koken. De kosten hiervoor delen we met z'n allen. In Las Vegas is de kans groot dat we in het centrum uit eten gaan.

Intensiteit

Dit is een echte hike-reis. Als je vaker lange wandelingen maakt zit je helemaal goed.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam - Las Vegas
 • Vervoer per Kaaiman busje
 • Verblijf in een kwaliteitstent
 • Zeer comfortabele slaapmat
 • Overnachten op natuurcampings
 • Toeristenbelasting
 • Daghikes in Zion NP
 • Canyoning dagtocht bij Zion NP
 • Daghikes in Bryce NP
 • Bezoek Moab & Arches
 • UTV tour
 • Raften in Moab
 • Antelope Canyon
 • Monument Valley
 • Grand Canyon dagwandelingen
 • Bezoek Las Vegas downtown
 • Uitgebreide paklijst & reistips
 • Boekingskosten
 • Dekking GGTO garantiefonds
 • Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

 1. Bijdrage maaltijdenpot (ca. 360,-)
 2. Reis- en annuleringsverzekering

Bij te boeken

 • Mountainbiken bij Moab (prijs volgt)
 • Rotsklimmen bij Moab (prijs volgt)

Dag-tot-dag beschrijving

Dag 1: Vlucht van Amsterdam naar Las Vegas

Om half 9 word je opgevangen op Schiphol om zometeen met je nieuwe reisvrienden op het vliegtuig naar Las Vegas te stappen. Het is daar 9 uur vroeger dan in Nederland, waardoor jullie rond 2 uur ‘s middags al aankomen. Op het vliegveld in Las Vegas staat de reisleiding al te wachten en halen we de bus op die ons de komende weken naar vele National Parks zal brengen. Maar eerst rijden we naar het hotel waar we de eerste nacht verblijven. Ja je leest het goed, geheel niet in Kaaiman stijl slapen we in een hotel! In Las Vegas zijn nauwelijks campings of hostels te vinden, maar zo gaan we het échte Las Vegas beleven. We houden nog even geheim wat voor plek we voor jullie hebben gevonden, maar het wordt zeker een een ervaring die je bij zal blijven! We hebben per 2 personen een eigen kamer met een kingsize bed, zodat we hopelijk een goede nacht kunnen maken na de lange reis. Tegen een meerprijs kunnen we eventueel ook een eigen kamer voor je boeken. Voor wie niet veel last heeft van een jetlag is er vanavond alle tijd om door Fremont Street te lopen en meteen ondergedompeld te worden in een bizarre wereld met overal muziek, knipperende neonlichten, cancan girls en uiteraard casino’s. Optioneel is er de mogelijkheid om met een zipline Fremont Street van boven te bekijken. De volgende ochtend kunnen we nog even van de faciliteiten in het hotel genieten, voordat we verder rijden naar waar we eígenlijk voor zijn gekomen: de prachtige natuur van West Amerika! 


Dag 2-5: Zion National Park

Vanochtend verlaten we Las Vegas alweer en rijden in ca. 3 uur naar onze camping aan de rand van Zion National Park. Onderweg hebben we al een eerste gave (en echt Amerikaanse) activiteit gepland staan: een UTV tour. Met 2 of 4 personen deel je een quad en maak je een tocht van 4 uur over zowel ruig rotsachtig terrein als glooiende zandduinen. Iedereen krijgt de kans om de quad te besturen én er is de mogelijkheid om op de prachtige rode duinen te sandboarden. Tegen de avond komen we aan op de camping. We zullen 4 nachten in Zion National Park blijven zodat we even lekker kunnen acclimatiseren en genoeg tijd hebben om hier verschillende toffe activiteiten te doen. Zo kun je je inschrijven voor canyoneering: een combinatie van hiken, klimmen, kruipen door smalle doorgangen en abseilen in een uitdagende canyon. Een échte aanrader deze activiteit! 

Op de andere dagen zullen we verschillende mooie hikes maken. We proberen permits te bemachtigen om de fantastische Angels Landing te mogen lopen. Deze staat bekend als eens van de meest iconische wandelingen ter wereld! Het is een pittige tocht van in totaal ca. 4 uur, waarbij je na 500m stijgen wordt beloond met het mooiste uitzicht over Zion National Park. Een tocht door “The Narrows” is een andere mogelijkheid. Hierbij lopen (of zwemmen) we een groot deel van de tijd door de rivier die door een smal deel van de canyon tussen enorm hoge rotswanden door stroomt. Van tevoren informeren we uiteraard goed of er geen kans is op flash floods. Mocht dat een risico zijn dan zijn er nog méér dan genoeg andere opties in Zion National Park. 


Dag 6-7: Bryce Canyon

Slechts 2 uur rijden verderop ligt het volgende bijzondere National Park. Bryce Canyon is eigenlijk geen echte canyon. Hij is niet ontstaan door regen en waterstromen, maar uitgesleten door een combinatie van water-, wind- en ijserosie. Hierdoor is alleen het hardste gesteente overgebleven en hebben zich “hoodoos” (een soort pilaren) gevormd die je nergens anders ter wereld vindt. Als we de tenten hebben opgezet rijden we verder met onze bus langs de rim voor verschillende uitzichtpunten. Bij een daarvan maken we een mooie wandeling van 2-3 uur, die we afsluiten op een punt waar we prachtig de zonsondergang kunnen zien. Voor de volgende dag hebben we een andere toffe hike uitgezocht, waarbij we de “hoodoos” van dichtbij gaan bekijken. Voor degenen die dat leuk vinden is er ook de mogelijkheid om in plaats daarvan een paardrijdtocht te maken. 

Dag 8-9: Capitol Reef National Park

Via de Scenic Byway 12, een route die op zichzelf al de moeite waard is, rijden we in 2,5 uur door naar Capitol Reef. Weer een bijzonder National Park met een afwisselend landschap en kleurrijke rotsformaties. Hier zullen we vanmiddag en morgenochtend een wat kortere wandeling doen van ca. 2 uur. De diehards kunnen er eventueel nog een stuk aan vastplakken. We zullen ook stoppen bij een van de vele fruitgaarden in deze regio, waar je gratis mag plukken wat je ter plekke kunt opeten (en tegen een leuk prijsje kunnen we hier ook vers fruit meenemen).


Dag 9-12: Adrenaline mekka Moab en Arches National Park


Na de ochtendwandeling rijden we in 3 uur door naar Moab, vlakbij Arches National Park en hét centrum van de extreme sporten in West USA. We hebben hier maar liefst 3 volledige dagen om zoveel mogelijk van deze fantastische plek te kunnen genieten. 

Zo gaan we een dag raften in de Westwater Canyon. Deze tour is door National Geographic benoemd tot mooiste raft tocht in het westen van de VS! Met ervaren gidsen zakken we de Colorado River af. In de ochtend is de rivier nog vrij rustig en kunnen we genieten van de unieke omgeving en hopelijk ook wat wildlife spotten. Na de lunch begint het pittige stuk van de tocht met maar liefst 12 rapids van level III & IV! 


Natuurlijk gaan we ook ook een dag Arches National Park bezoeken. Dit gebied staat bekend om de vele natuurlijke stenen bogen en we zullen verschillende kortere wandelingen doen om de mooiste hiervan te kunnen bekijken. Oorspronkelijk bestond Arches NP uit een zee en na opdroging bleef er hier een dikke laag zout over. Door de wind werd deze bedekt met een laag zand, die onder de druk versteende. Toen de zoutlagen het gewicht niet meer aan konden ontstonden er scheuren in de rotslaag, waarna erosie voor steeds grotere uithollingen zorgde en uiteindelijk bogen werden gevormd. We zullen vandaag al vroeg het park in gaan, zodat we niet gebonden zijn aan de time slots waar je anders rekening mee moet houden, en dan kunnen we ook mooi de zonsopgang bij Delicate Arch zien. We sluiten de dag af met de grootste boog, Landscape Arch, die een overspanning heeft van maar liefst 93 meter! 


De laatste dag in Moab kunnen we invullen zoals we willen. Nog niet genoeg van hiken? Dan zijn er nog genoeg mogelijkheden in de omgeving. Wil je liever mountainbiken op de bekende Slickrock Bike Trail of rotsklimmen? Kan ook! Een dagje relaxen op de camping is natuurlijk een prima optie. Als afwisseling op de National Park campsites hebben we in Moab een wat grotere camping met een zwembad waar je lekker in kunt afkoelen. 


Dag 13: Via Monument Valley naar Page

Vandaag hebben we een wat langere reisdag. Onderweg naar Page komen we door Monument Valley, waar we graag wat langer voor in de auto blijven zitten. In de leegte van de woestijn zie je op een gegeven moment de enorme rotsmassieven tegen de horizon oprijzen. Dit indrukwekkende gebied is van de Navajo Indianen en is vaak decor geweest in westerns met bekende filmsterren als John Wayne. Het natuurgebied zelf mogen we niet betreden zonder toezicht van een Navajo Indiaan, en het zou ook te uitgestrekt zijn om te voet te verkennen. Via de Valley Drive mogen we er wel doorheen rijden en genieten we van de mooie vergezichten. We stappen uit bij verschillende bekende plekken zoals de 3 Mittens, Elephant Butte en Artist’s Point. 

Als we vervolgens verder rijden naar Page komen we langs Horseshoe Bend, waar de Colorado River een bocht van 270 graden maakt. We proberen met zonsondergang een goed plekje op de canyonrand te bemachtigen voor een prachtig uitzicht hierop. 

Dag 14: De magische Antelope Canyon

Vanuit Page zullen we vandaag met een gids Antelope Canyon bezoeken. Dit is een zogenaamde ‘slot canyon’: een smalle kloof met hoge, verticale wanden die wordt uitgesleten door een harde stroming van water en modder door een droog rotsachtig gebied. Door erosie hebben de wanden in Antelope Canyon een prachtige glooiing gekregen. En dankzij de bijzondere structuur krijgen ze bij invallend zonlicht de mooiste kleuren. We zullen helaas niet de enige zijn in de canyon, want iedereen wil dit bijzondere natuurfenomeen wel zien, maar ondanks de drukte is dit iets wat we absoluut niet willen missen tijdens onze West USA trip. De tour duurt 1-1.5 uur, dus de middag hebben we vervolgens lekker vrij te besteden. Onze camping in Page ligt direct aan Lake Powell en voor wie zin heeft in een wateractiviteit zijn er genoeg opties, zoals kajakken, jetski-en of flyboarden. 


Dag 15-16: Grand Canyon

De Grand Canyon is een van de meest bezochte National Parks in de VS, maar slechts 1% van de bezoekers gaat ook daadwerkelijk de kloof in. Wij doen dat natuurlijk wel! Als we ‘s middags ons tentenkamp hebben opgezet is er nog tijd voor een makkelijke wandeling langs de South Rim. Die is in totaal 20 kilometer maar je kunt ook stukjes de shuttlebus nemen om bij het volgende uitzichtpunt te komen. Niet onverstandig om vandaag een beetje energie te besparen, want morgen gaan we een pittige tocht ín de canyon maken! Voor de ervaren hikers onder ons is het zelfs mogelijk om de twee mooiste tochten in de Grand Canyon te combineren: de Bright Angel Trail en de South Kaibab Trail. Dit is een hike van 21km met ruim 1000m hoogteverschil (die je ook weer omhoog moet), dus alleen geschikt voor diegenen die zichzelf flink willen uitdagen. Als je rustiger aan wilt doen, dan zijn er op beide routes verschillende punten waar je kunt omkeren. Dat is zeker geen schande en ook dan zul je van adembenemende uitzichten genieten! 


Dag 17: Afscheid in Las Vegas

Vandaag rijden we van de Grand Canyon in ca. 4.5 uur weer terug naar Las Vegas. Deze keer hebben we een hotel vlakbij de Strip, zodat we als afsluiter van de reis dit bizarre deel van de stad makkelijk kunnen verkennen. We slapen weer in 2-persoonskamers met een kingsize bed en ook dit hotel heeft weer iets bijzonders. De Strip is 8.6km lang en hier bevinden zich 15 van de 25 grootste hotels ter wereld, waarvan vele met een bijzonder thema. Je kunt hier gratis doorheen lopen en je wanen in o.a. Venetië, Parijs, New York, de Romeinse tijd en het oude Egypte. Ontzettend over-the-top (zeker als je net 2.5 week in de natuur bent geweest), maar ook wel heel tof om een keer te zien. Bijna alle hotels hebben een eigen casino, dus wie graag nog een keer een (verantwoord) gokje wil wagen kan hier z’n lol op. Wie wilt kan ook een leuke theatershow bezoeken. 


Dag 18-19: Terugvlucht naar Amsterdam

Vandaag zit de reis er dan echt op. Om 16.10 uur vertrekt onze vlucht naar Amsterdam,  in de ochtend kunnen we lekker uitslapen, brunchen en afscheid nemen van deze ongelofelijke stad. Het tijdsverschil is nu natuurlijk de andere kant op, dus volgens de planning landen we op 23 september om 11.05 uur weer op Schiphol. Dan is het helaas echt tijd om elkaar gedag te gaan zeggen, maar volgende maand zien we elkaar alweer terug op de Kaaiman reünie! 

Reserveer je plek

Vertrek 5 sept 2023

Nog 7 plaatsen