Groepsreis Zweden

Wildernis

Ga terug naar de basis in Scandinavië

Boek deze reis

Groepsreis Zweden Wildernis

Ga terug naar de basis in Scandinavië

Boek deze reis

'Go with the flow' in de ongerepte natuur

Iedereen heeft een comfortzone, jij ook. Om je als persoon te ontwikkelen, moet je jezelf af en toe uitdagen en je angst voor ongemakkelijke situaties opzoeken. Grote kans dat je jezelf nog nooit hebt laten meevoeren op een zelfgebouwd vlot door de wildernis van Zweden. Tijdens deze reis komt daar verandering in, want we gaan samen een vierdaags vlot-avontuur op de rivier beleven. We bereiden ons gezamenlijk uitstekend voor door een outdoor cooking workshop te volgen en we krijgen instructie hoe we het beste ons vlot kunnen bouwen.

Dit is een onvergetelijke reis waarbij alle handen en creatieve ideeën nodig zijn. We zullen onderweg zandbanken, stenen, binnenwateren, bomen, etc. tegenkomen. Het is avontuurlijk en ontspannend tegelijk. Het draait allemaal om samenwerking. Als je je tijd graag buiten doorbrengt en niet bang bent voor een reis waarbij niet elke seconde gepland is, en waarvoor je fysiek moet werken, dan zal deze reis goed bij je passen. De wildernis beleven kan voor velen een uitdaging zijn, maar het is zoals een van onze reisleiders vattend zei: "Het is koud, verfrissend, warm en gezellig tegelijk.” Als je iets zoekt wat anders is dan alle andere groepsreizen, kies dan dit avontuur.

Boek deze reis


Reislengte

14 dagen

Reisdata

16 jul t/m 29 jul '24

1 aug t/m 14 aug '24

17 aug t/m 30 aug '24

Leeftijd

20 - 36 jaar

Groepsgrootte

6 - 8 reizigers

Reissom

1995,-

Wat je gaat doen

Zelfgebouwd vlot op rivier met zonsondergang

Vierdaagse Vlottentocht

Bouw je eigen vlot en overwin obstakels op de Klarälven rivier.


Tweedaagse Kajaktocht

Peddel naar een onbewoond eiland in de Zweedse wildernis.

null

Ga offline en connect

Even geen schermen en to-do lists. Hier kom je offline tot rust.


Koken in de natuur

Leer hoe je op een kampvuur een heerlijk avondmaaltje kookt.

Kamperen in Zweden aan de rivier

Wildkamperen

Gooi je tentje op wanneer je er zin in hebt en geniet van de sterrenhemel.


Leer overleven

Oefen met de handigste survivalskills en overleef in het wild.

Dagwandeling Zweden met groep

Bohusleden Trail

Wandel door een landschap van meren, bossen en uitzichtpunten.


Slaap in een wildernishut

Overnacht in een traditionele Zweedse hut, als fijne afwisseling.

"De Zweden reis was echt back to basic, maar daardoor juist een hele bijzondere ervaring. Met een klein groepje het Zweedse landschap verkennen, kamperen in de natuur en kampvuren bouwen maken dit tot een onvergetelijke reis. Het hoogtepunt was een vierdaagse tocht op een zelfgebouwd vlot. Lekker dobberen op een rustige rivier met als enige zorgen wanneer je gaat eten en waar je gaat slapen, hoewel enige oplettendheid handig is voor het ontwijken van zandbanken, draaikolken, rotsen en bomen. Een mooie afwisseling van rust en actie dus."

Simon de Jonge - ★★★★★

"Afgelopen zomer ben ik met Kaaiman meegegaan naar Zweden. Het was echt een fantastische reis waar ik nog vaak aan terug denk. We hebben onder anderen met z'n 9en op een zelfgebouwd vlot gevaren en geslapen op een onbewoond eiland. Daarnaast was het een gezellige groep die open stond voor nieuwe avonturen en ideeën. Ik ga volgend jaar zeker weer mee!"

Lonneke Lubbers - ★★★★★

Praktische informatie

Verblijf

We kamperen op kleinschalige campings en in het wild. Je slaapt in een lichtgewicht trekkerstent en krijgt van ons een comfortabele slaapmat. Een slaapzak en kussentje neem je zelf mee.
Roadtrip groepsreis

Vervoer

We ontmoeten elkaar in Groningen en stappen daar in ons eigen 9-persoons Kaaiman busje die we de hele reis tot onze beschikking hebben. Zo kunnen we de drukte ontwijken en de afgelegen plekken opzoeken.

Maaltijden

Alleen tijdens de outdoor kookworkshop is de maaltijd inclusief. De rest is exclusief. We doen gezamenlijk boodschappen en koken zoveel mogelijk zelf met eigen kookmateriaal. 

Intensiteit

Voor deze reis heb je een avontuurlijke mindset nodig. De activiteiten zijn op instapniveau. Specifieke ervaring is niet nodig, een gemiddelde fitheid is wel belangrijk.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen

 • Alle inclusieve activiteiten
 • Vervoer per Kaaimanbusje
 • Kamperen op campings in de natuur
 • Verblijf in een kwaliteitstent
 • Materialen om een vlot te bouwen
 • Overnachting in een hut
 • Slapen op comfortabele slaapmat
 • Gebruik van kookmateriaal
 • Boekingskosten
 • Toeristenbelasting
 • Dekking GGTO garantiefonds
 • Uitgebreide paklijst en reistips
 • Kaaiman Reisbegeleiding
 • Totale CO2-compensatie

Niet inbegrepen

 1. Maaltijden, +/- 10 - 20 euro per dag
 2. Reis- en annuleringsverzekering
 3. Douchemuntjes op de campings

Bij te boeken

 • Mountainbiken in Växjö (€55)

Reserveer jouw avontuur

Vertrek 16 juli 2024

Nog voldoende plaatsen

Komt terug op 29 juli

Vertrek 1 aug 2024

Nog voldoende plaatsen
Terug op 14 augustus

Vertrek 17 aug 2024

Nog voldoende plaatsen
Terug op 30 augustus

Dag-tot-dag beschrijving

Kaaiman Kamp Zweden

Dag 1: Van Groningen naar Zuid-Zweden


We verzamelen ’s ochtends vroeg in het hoge noorden van Nederland. Je kunt jouw bagage direct achter in ons busje leggen die al klaar staat. Daarna vertrekken we richting Zweden en maken onderweg stops om te ontbijten, de benen te strekken en te lunchen. Het is een lange reis en vooral tijdens het laatste stuk door Denemarken en Zweden zie je mooie landschappen. Vanavond kamperen we op een gezellige kleinschalige boscamping. Hier kunnen we meteen wennen aan de ongerepte wildernis van Zweden. Onze tenten zijn eenvoudig op te zetten en het matje opblazen is ook simpel. Je gaat vannacht zeker tot rust komen!

Kookcursus in de natuur met natuurlijk ingrediënten

Dag 2: Koken in en uit de natuur


Voordat we aan onze vlotexpeditie beginnen moeten we ons eerst goed voorbereiden. Daarom gaan we vandaag leren hoe we op een kampvuur moeten koken. Meteen zal onze teamspirit op de proef worden gesteld, want we worden uitgedaagd om samen een natuurmaaltijd te gaan bereiden. Dat begint natuurlijk met een vuurtje maken en daarna gaan we op zoek naar ingrediënten. Letterlijk. We struinen door het bos en onze Zweedse chef laat zien welke planten je wel en niet kunt eten. Vergeet gedroogd voedsel, gegrilde worstjes en van-alles-wat in een grote pan. In plaats daarvan maken wij goed bereidde lokale gerechten afgestemd op het seizoen.

Alle kookmaterialen, ingrediënten en vuurplaatsen zijn volledig verzorgd. Uiteraard houden we rekening met ieders dieetwensen.

Zweedse wildernis hike

Dag 3: Op naar de rivier in Midden

Zweden

Het is tijd om ons kamp op te breken en Noordwaarts te verplaatsen. We rijden naar een sfeervolle outdoor camping ten noorden van Karlstad, waar we aan de rand van de rivier kamperen. Deze rivier wordt de komende dagen onze beste vriend, want we zullen ons op een zelfgebouwd vlot met haar stroom laten meevoeren. Verderop vertellen we je hier meer over. Vandaag staat in het teken van de voorbereidingen op onze expeditie en dat betekent vooral veel voedsel inslaan. Al onze kampeermaterialen, kookmaterialen en etensvoorraad gaan namelijk mee op het vlot

null

Dag 4: Leren overleven in de wildernis


’s Ochtends worden we klaargestoomd om een aantal dagen in de wildernis te overleven. Deze korte basiscursus zal iedereen die minder ervaring heeft helpen om zichzelf meer op zijn/haar gemak te voelen bij het doorbrengen van vijf dagen in de natuur. De cursus is ook geschikt als je gewoon je kennis over het buitenleven wilt opfrissen. Je leert onder andere hoe je een vuurtje maakt (herhaling), hoe je prettig overnacht in de natuur, hoe je jezelf warm en droog kunt houden, hoe je snel warme dranken kunt maken en hoe je in een kano moet varen. Daarna ben jij er helemaal klaar voor!

’s Avonds krijgen we een uitgebreide instructie over het bouwen van ons vlot. Ook zullen we bespreken welke spullen je zeker mee moet nemen tijdens de vlottentocht en wat je in ons busje kunt laten.

Vlot bouwen met boomstammen

Dag 5: In teams vlotten bouwen


Na een vroeg ontbijt worden we met al onze kampeerspullen, kookmaterialen en voedselvoorraad naar de bouwlocatie aan de rivier gebracht. Daar liggen de boomstammen en touwen al voor ons klaar. Zelf rollen of dragen deze boomstammen naar de rivier, waar we in het water kunnen beginnen met bouwen. Een ervaren instructeur zal aanwezig zijn om ons te helpen met tips. 

In de middag zijn we klaar om af te meren en het avontuur tegemoet te gaan. Voor de komende dagen zal dit vlot van 18 vierkante meter ons thuis zijn. We kunnen met maximaal 5 tot 6 personen op een vlot, dus we zullen met meerdere vlotten de rivier op gaan. Onderweg kunnen we ze altijd aan elkaar vastknopen voor de gezelligheid. Per vlot krijgen we een eigen kano mee waar we ons los van het vlot mee kunnen verplaatsen, een geschikte kampeerplek kunnen zoeken en aan land kunnen komen. De routeplanning voor de komende dagen laten we afhangen van de weersverwachting.

De kampeerplekken langs de rivier variëren van wildkamperen tot campings met goed sanitair. Samen bepalen we waar we de nacht doorbrengen.

Vlotvaren in Zweden Wildernis

Dag 6-7: Leven in het hier en nu 


De gelijkmatig herhalende bochten van de Klarälven rivier zijn uniek. Terwijl we ons houten vlot stroomafwaarts van de ene bocht naar de andere laten drijven, maken we deel uit van een geweldige natuurervaring. De rivier, die een zandbodem heeft, geeft ons veel goede zwemmogelijkheden, maar daagt ons ook uit met lastige zandbanken die vaak net onder het wateroppervlak verstopt zitten. Stenen en draaikolken zijn andere uitdagingen waarmee we zeker te maken krijgen tijdens onze tocht met het houtvlot. Wij zeggen, laat maar komen!

Met de stroming als motor van het houten vlot, reizen we volkomen stil. Hierdoor is het mogelijk om wilde dieren te observeren, al mag je niet vergeten dat de omgeving in de vallei wel al eeuwenlang bevolkt is. Het meest waarschijnlijke wilde dier is de bever, die voornamelijk in - en dichtbij - de rivier leeft.

Zie je jezelf al zitten aan een kampvuurtje aan de rand van de rivier? Heerlijk rustig ook zonder telefoon die toch geen bereik heeft. Doordat hier bijna geen lichtvervuiling is, laat de sterrenhemel zich vaak heel helder zien. Dit is ultiem back-to-basic genieten in de natuur. Tijd is even niet belangrijk.

null

Dag 8: We zetten weer voet aan wal


In de namiddag op dag vier van deze tocht meren we voor het laatst aan en ontmantelen we ons vlot. Dit is toch wel even een emotioneel moment. Velen zullen wel weer terug verlangen naar iets meer luxe, maar we zullen het er allemaal over eens zijn dat deze tocht veel te snel voorbij is gegaan. Vanavond slapen we op dezelfde camping als de nacht voor het vlotavontuur. Pak voordat je naar bed gaat nog even een warme douche. Wat zul jij heerlijk slapen.

null

Dag 9: Richting Noorse grens


Om nog een compleet andere wildernis ervaring te krijgen, zetten we koers richting Noorwegen. We rijden een kleine vier uur naar het Zuid-Westen en zetten onze tenten op in een paradijs tussen de meren. De camping is simpel, ligt direct aan het water èn nog net in Zweden. Vanavond rond het kampvuur zullen we je meer vertellen over onze kajaktocht van de komende twee dagen.

null

Dag 10: Kajaktocht naar een onbewoond eiland


De ochtend staat vooral in het teken van voorbereiden. In de middag meren we af met onze klassieke kajaks en peddelen we het meer op. Eigenlijk vind je hier één grote aaneenschakeling van meren, waardoor je ontzettend ver kunt varen. Het eiland waarop we vannacht zullen wildkamperen ligt relatief dichtbij, dus in overleg met de groep kunnen we de tocht lang of kort maken. Als we aanmeren op het onbewoonde eiland is het eerst tijd om ons kamp op te bouwen. Daarna volgt het kampvuur en kunnen we gaan koken. Kamperen middenin deze wildernis heeft iets magisch en we hopen natuurlijk op een heldere sterrenhemel!

null

Dag 11: Terug kajakken & Bohusleden hike


Als je wakker wordt is het uitzicht genieten, want zodra je je tent open ritst zie je alleen maar bomen met daarachter het meer. Okay, misschien ook de brakke gezichten van je reisgenoten, maar dat terzijde. Dit was een nachtje om nooit meer te vergeten! Samen maken we een outdoor ontbijtje en pakken daarna onze spullen weer in. We peddelen weer teug naar ons startpunt, maar hoeven daar geen tenten op te zetten. Yes! Waarom? Omdat we vanmiddag naar het startpunt van onze Bohusleden hike worden gebracht. Aan deze trail overnachten we in een ouderwetse hut. Vanmiddag hoeven we maar een klein stukje te wandelen, circa 5 kilometer. De hut is gebouwd op de hoogste plek in de omgeving en geeft je een ouderwets ‘into-the-wild-gevoel’.

Dagwandeling Zweden met groep

Dag 12: Dwars door de Zweedse natuur hiken


Wat een prachtige plek om wakker te worden en wat fijn om een nachtje in een echt bed te slapen. Na het ontbijt vervolgen we onze wandeling richting het noorden. Vandaag lopen we over één van de mooiste etappes van de Bohusleden Trail (ca. 15 km), die in totaal 27 etappes lang is. Diepgroene bossen wisselen zich af met uitzichtpunten over meren. We stijgen, dalen en kronkelen door een glooiend landschap, om uiteindelijk ’s avonds weer op de camping aan te komen. Er is onderweg genoeg tijd voor (lunch)pauzes en iedereen kan zijn/haar eigen tempo lopen.

Voeten met sokken op dashboard tijdens autorit

Dag 13-14: Voetjes omhoog in ons busje


Moe geworden van al het avontuur? Ga dan in het busje even heerlijk achterover leunen en doe als je wilt je ogen dicht. We rijden vandaag namelijk zo’n vijf uur naar het zuiden. We gaan weliswaar weer meer de bewoonde wereld in, maar zullen toch ons wildernis thema vasthouden. De komende nacht kamperen we namelijk aan een meer op de zuidelijkste wildernis camping van Zweden. We gaan niet vertellen waar het is, want we willen deze super toffe plek voor ons zelf houden. Je komt er vanzelf achter! Heb je vanmiddag nog energie over? Ga dan mee mountainbiken door de bossen bij Växjö. Een mooie afsluiter!

In de ochtend van dag 14 vertrekken we vroeg richting Groningen, waar we in in de avond weer zullen aankomen. Het zal niet makkelijk zijn om de knop weer om te zetten.

"Afgelopen jaar heb ik de Zweden-reis geboekt. Ik heb daar geen moment spijt gehad. Het is een onvergetelijke reis geweest. Met reisleidster Emma haar fun facts en de Zweedse talenknobbel ben ik ook nog een stukje wijzer geworden over Zweden. Voor mij is een Kaaimanreis zeker voor herhaling vatbaar. Deze reis was lekker rustig aan, maar we waren toch elke dag bezig. Nu al besmet met het Kaaiman virus dankzij de verhalen van mede reizigers. Dus op naar het volgen de Kaaiman avontuur."

Chris Molenaar - ★★★★★

Reserveer jouw avontuur

Vertrek 16 juli 2024

Nog voldoende plaatsen

Komt terug op 29 juli

Vertrek 1 aug 2024

Nog voldoende plaatsen
Terug op 14 augustus

Vertrek 17 aug 2024

Nog voldoende plaatsen
Terug op 30 augustus

4,9/5 op

Google-reviews

Je hoeft het niet van óns aan te nemen. Bekijk nu onze 200+ 5 sterren recensies op Google, Trustpilot of Facebook.

Hoe uitdagend is deze reis?

Welke reis past goed bij jouw fitheid? Vergelijk alle reizen nu makkelijk met elkaar met onze intensiteitsschaal.

Compensatie

voor 83 kg CO2

Voor deze reis compenseren wij jouw totale CO2-uitstoot. Zodat er ook morgen nog een wereld is om af te reizen.

Geen verborgen kosten

Geen addertjes. Alle vluchten, materialen, belastingen en garanties zijn inclusief. Je komt niet voor verassingen te staan.

Persoonlijk

contact

Geen wachtdeuntjes, callcenters, chatbots of automatische afwimpelberichtjes. We staan je gewoon netjes te woord.