Onze visie op reizen

Reisorganisatie van de toekomst

Bij het aanbieden van avontuurlijke reizen willen we bij Kaaiman altijd voorop lopen. Er wordt steeds meer bekend over onze menselijke invloed op klimaatverandering en het aandeel wat toerisme daarin heeft. We zien ook een aantal grote agentschappen en tour operators in rap tempo steeds groter worden, terwijl de lokale economieën daar niet of nauwelijks van profiteren. Wij willen dat anders doen en daarom stellen wij onszelf na ieder reisjaar opnieuw de vraag of we nog goed bezig zijn.


Streven naar verbetering

We sluiten onze ogen niet voor nieuwe kennis, maar gebruiken het juist om te leren en beter te worden in wat we voor de wereld kunnen betekenen. De reden? Wij willen de wereld graag beleven en ontdekken, maar niet ten koste van alles. Je kunt ons daarom altijd aanspreken op betere en duurzame alternatieven die we nog niet hebben gebruikt. Sterker nog, we willen dat heel graag weten. Wat we in de afgelopen jaren samen met onze reizigers gerealiseerd hebben:

  • We hebben onze vliegreizen beperkt en onze treinreizen en roadtrips uitgebreid om onze brandstof uitstoot per reiziger te verkleinen.
    • We werken samen met lokale gidsen en lokale kleinschalige bedrijfjes, die een eerlijk salaris krijgen, zodat ze hun gezinnen kunnen onderhouden.
    • We verkiezen zoveel mogelijk fysieke uitdagingen boven gemotoriseerde. Lekker makkelijk om een gondel naar boven te nemen, maar wandelen is veel uitdagender en geeft je meer voldoening.
    • We reizen niet naar gebieden die met overtoerisme te maken hebben, of we reizen in een andere periode. De massa omzeilen we liever, want we willen niet in de rij staan voor ‘avontuur’.
    • We laten niks achter, behalve onze voetstappen. Het is zo simpel om minder afval te produceren en dit niet te laten slingeren in de natuur. Wij nemen samen onze verantwoordelijkheid.

Kleinschaligheid is de toekomst

Meer plezier in ons werk

Wij zetten persoonlijke aandacht en service op één. Waarom? Omdat wij ieder persoon behandelen zoals we zelf ook behandeld zouden willen worden. Je kunt van ons altijd humor, vriendelijkheid en redelijkheid verwachten. En dat voelt heerlijk.


Kleine groepen zijn gezelliger

Liever een paar medereizigers heel goed leren kennen dan veel medereizigers oppervlakkig, toch? Daarom zijn onze groepen altijd klein en gezellig, met vaak veel nieuwe vriendschappen tot gevolg. Reisleiders zijn bij ons onderdeel van de groep.


Niet genaaid worden bij de eindafrekening

Trucjes van grote reisorganisaties vinden we verschrikkelijk. Boekingskosten die er stiekem bij komen bijvoorbeeld. Wat een onzin. Bij ons betaal je gewoon de prijs die op de website staat. Vliegticket exclusief? Ook zo’n instinker. Bij ons is al het vervoer gewoon inbegrepen.


Je bent geen boekingsnummer

Er reizen jaarlijks zo’n tweehonderd reizigers met ons en we kennen nagenoeg iedereen persoonlijk. Dat betekent dat we jouw persoonlijke ervaring belangrijk vinden en dat je ons altijd laagdrempelig kunt benaderen via telefoon of whatsapp. Nee, je hoeft niet je boekingsnummer bij de hand te houden.