Actieve vakanties voor jonge reizgers | Kaaiman Reizen

Avontuurlijke reizen maak je samen

Kaaiman Reizen wil jonge mensen de kans geven om avontuurlijke reizen te maken voor een eerlijke prijs. Tijdens deze groepsreizen heb je alle ruimte om je eigen keuzes te maken wat betreft activiteiten en excursies, maar profiteer je altijd van gezelligheid en veiligheid van de groep. "Als je ervaringen met medereizigers kunt delen, beleef je samen veel meer" is de Kaaiman filosofie!

Altijd snel en goed geholpen

Heb jij er ook een hekel aan om lang in een telefonische wachtrij te hangen? Dan vind je het vast ook niet fijn om van het kastje naar de muur gestuurd te worden als je een vraag hebt. Bij Kaaiman werkt het heel simpel. We zijn een kleine reisorganisatie en kunnen je zeer persoonlijk helpen, omdat alle kennis bij onze medewerkers aanwezig is. Als je iets wilt aanpassen in je boeking, is dat snel geregeld en als je wilt weten wie er nog meer mee gaan in de groep, vertellen we je dat ook graag. Daarnaast zijn we enthousiast over onze reizen en kennen ze van binnen en van buiten, waardoor je ook op heel specifieke vragen meteen een antwoord krijgt.


Vrijheid is blijheid

Je hebt tijdens onze reizen veel keuzevrijheid. We hebben een vast reisschema samengesteld, maar de invulling van de dagen beslis je zelf. Wil je bijvoorbeeld een berg beklimmen? Dat kan geregeld worden! Liever lekker luieren in een hangmat aan het strand? Even goede vrienden. Er zijn meestal in de groep meer reizigers die hetzelfde leuk vinden als jij, zodat je samen kunt genieten van bijvoorbeeld een spectaculaire activiteit of een avondje in het lokale nachtleven. De Kaaiman reisleiding zet zich ervoor in om jouw vakantie onvergetelijk te maken. Onze manier van reizen is voor veel jonge reizigers de ideale manier om een avontuurlijke vakantie te beleven!


Geen reserveringskosten

Betalen om te kunnen reserveren, dat is toch raar? Dat vinden wij ook! Daarom breken we met de traditie die door veel reisorganisaties in stand gehouden wordt. Je bent meer dan welkom om te boeken voor de prijs die op de website vermeld staat. Zo hou je nog een zakcentje over om een leuke excursie te doen of een avondje op stap te gaan.


Kostenloos annuleren

Stel: Je hebt bij ons je favoriete reis geboekt, maar je plannen zijn gewijzigd of je bent van gedachten veranderd. Geen probleem, want bij ons heb je de mogelijkheid om tot 24 uur na boeken kostenloos te annuleren.


Missie

Kaaiman Reizen wil jonge mensen aanmoedigen om avontuurlijke reizen te maken, door bijzondere bestemingen aan te bieden voor een eerlijke prijs. Een Kaaiman-reis moet avontuurlijk en uitdagend zijn, maar ook leerzaam. Om je eigen land en systeem beter te kunnen begrijpen en op waarde te kunnen schatten, moet je soms uit je comfortzone stappen en ervaren hoe het leven in de rest van de wereld wordt beleefd. Verder zijn Kaaiman-reizen sociaal, zowel onderling in de groep als met de lokale bevolking. We sluiten onze ogen niet voor andere culturen, maar passen ons juist aan en gaan mee in de flow van het land. Op deze manier beleven we de leukste momenten, ontmoeten we bijzondere locals en komen we op de mooiste plekken terecht. We vinden het belangrijk dat bestemmingen zich niet aanpassen aan het toerisme, maar juist andersom. Daarom investeren wij in lokale kleinschalige accommodaties, organisaties en andere initiatieven.


Visie

De jeugd heeft de toekomst luidt een oud gezegde. Deze uitspraak is in onze huidige wereld relevanter dan ooit. Nieuwe technologische ontwikkelingen en het groeiende milieubewustzijn zullen in de toekomst onze manier van reizen bepalen. Kaaiman Reizen wil ook toekomstige generaties de mogelijkheid geven om van de mooiste plekjes op deze wereld te kunnen genieten. Om dit doel te bereiken zal Kaaiman Reizen investeren in lokale economieën, duurzame projecten en zich daarbij distantiëren van massatoerisme.


Duurzaam op reis

Wij willen graag dat we in de toekomst nog steeds kunnen reizen en het liefst naar net zulke gave bestemmingen als nu. Daarom proberen we zo duurzaam mogelijk te reizen. Maar wat is dat nou eigenlijk, duurzaam reizen? Het komt erop neer dat we in alle aspecten van de reis zoeken naar "groene" oplossingen. Zo zullen we bij het boeken van de tickets bij voorkeur een airline zoeken die gedeeltelijk op bio brandstof vliegt en proberen we op de bestemmingen te investeren in de lokale economie. We overnachten in duurzame tenten, kleinschalige hostels, cabinas, lodges of casas particulares en maken onze excursies met lokale bedrijfjes. Zo zorgen we ervoor dat de lokale bevolking profiteert van onze komst en hebben wij de beste lokale gidsen en de beste authentieke beleving.


Greenseat

Om onze prachtige bestemmingen te komen moeten we helaas in de bus of in het vliegtuig stappen, een grote bron van luchtvervuiling op onze aarde. We kunnen dit niet opheffen, maar wel gedeeltelijk compenseren. Greenseat heeft een goed initiatief genomen door een CO2-calculator te publiceren en tips te verstrekken om duurzamer te reizen. Je kunt op hun website je bus- of vliegreis compenseren door te investeren in duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden. Wij nemen hier graag een voorbeeld aan en willen de aarde behouden, zodat we in de toekomst ook mooie reizen kunnen blijven maken. Wil jij je reis compenseren? Ga dan naar www.greenseat.nl.


Over oprichter Bas

Bas is een geboren avonturier met een passie voor andere culturen en outdoor activiteiten. Met zijn backpack reist hij de wereld over en ontdekt voor jou de mooiste plekjes. Veel reizigers hebben immers niet zoveel tijd om een land te ontdekken en dan is het fijn als iemand de leukste plaatsen en activiteiten selecteert. Wordt hij hier rijk van? Waarschijnlijk niet. Maar Bas vindt dat je in je leven je dromen moet waarmaken, dus daar helpt hij zijn reizigers ook graag bij.

Kaaiman Reizen is een kleine organisatie, dus kan Bas de prijzen laag houden en persoonlijk zijn reizigers helpen aan de telefoon, op de mail en tijdens de reis. Hij begeleid zoveel mogelijk de reizen zelf, maar de kans is net zo groot dat je één van zijn enthousiaste collega's treft.

Je kunt Bas altijd bellen voor vragen of advies op 06-59333959.


Kaaiman Reisvrienden

Op de Kaaiman Facebook pagina kunnen onze reizigers een berichtje achterlaten. We willen heel graag horen hoe je het hebt gehad tijdens onze reis! Volgend jaar weer?

Klik op de afbeelding om recensies over Kaaiman Reizen te lezen of toe te voegen.