BEL ONS: 0659333959      mail ons: info@kaaimanreizen.nl

Reisbiografie van Bas Dijkstra: een Tijdlijn

Via deze tijdlijn wordt Bas, de initiatiefnemer van Kaaiman Reizen, kort aan je voorgesteld. De tijdlijn is opgebouwd in chronologische volgorde van beneden naar boven. Scrol voor het begin eerst naar de bodem van de pagina.


Kaaimannen vangen in Peru

Oprichting Kaaiman Reizen

Na jaren de wereld te hebben verkend en plannen te hebben gemaakt nam Bas de stap om Kaaiman Reizen op te richten. Met al zijn kennis en ervaring stelde hij een paar prachtige reizen samen. Bas wil graag reizigers de tijd van hun leven bezorgen en hen wegwijs maken in verschillende werelddelen. In de komende jaren wil hij graag nieuwe bestemmingen toevoegen, maar alleen als deze de "Kaaiman-factor" hebben!

Backpacken op Cuba

Na zijn terugkomst uit Zuid-Amerika eind 2014 bleef het avontuur trekken. Na twee maanden thuis plannen te hebben geschreven voor zijn eigen reisorganisatie, vertrok Bas in februari 2015 naar Cuba om daar een mooie rondreis samen te stellen. Met een backpack reisde hij over het westelijke gedeelte van het eiland. Een bijzondere en ouderwetse ervaring die hij iedereen aanraadt! De Kaaiman Cuba rondreis was geboren.

Oude auto op Cuba
Boliviaanse Atacama woestijn

Rondreis door Zuid-Amerika

Een rondreis door Zuid Amerika was een lang gekoesterde droom die in het najaar 2014 in vervulling ging. Gedurende drie maanden reisde Bas door Peru, Bolivia, Chili en Argentinië. Behalve dat dit een ervaring om nooit te vergeten was, heeft hij de tijd gehad om aan een avontuurlijk programma voor Peru te werken. Bas was onder de indruk van dit bijzondere land, vol met indrukwekkende natuur en oude ruïnes. Hij zal in de toekomst ook andere Zuid-Amerikaanse bestemmingen toevoegen.

Productontwikkelaar Reizen

Binnen de organisatie kon Bas doorgroeien naar de functie van productontwikkelaar, die hij naast het management van de reisleiding ging uitvoeren. In het najaar van 2013 ontwikkelde hij rondreizen naar Sicilië, de Balkan, IJsland en Nepal. In de zomer van 2014 stuurde hij deze nieuwe rondreizen vanuit Nederland aan.

Na de zomer van 2014 besloot Bas zijn baan op te zeggen en zich te gaan voorbereiden op het starten van een eigen reisorganisatie.

Beklimming van de Etna
Kantoor in Doetinchem

Manager Reisleiding

Na terugkomst uit Marokko werd Bas gevraagd om op het hoofdkantoor te komen werken. Hij werd daar verantwoordelijk voor de verkoop van de reizen en kreeg de leiding over alle reisleiders. Bas organiseerde de trainingsweekenden, gaf workshops en zorgde dat alle reisleiders goed voorbereid met hun groepen op pad gingen.

Reisleider Marokko

Bas was net terug uit Costa Rica toen de volgende klus al weer op hem lag te wachten. Binnen twee weken begon hij aan zijn volgende uitdaging: het begeleiden van twee rondreizen door Marokko. Het contrast tussen deze twee bestemmingen is natuurlijk groot, maar ook in dit Afrikaanse land heeft hij twee enthousiaste groepen de mooiste plekjes laten zien en ervaren.

De groep in Marokko
Verkenning van de Costa Ricaanse jungle

Reisleider Costa Rica

Na het afronden van zijn studie besloot Bas voor dezelfde reisorganisatie als het jaar daarvoor reisleider te worden in Costa Rica, één van de landen waar hij zijn hele leven al naar toe wilde. De Spaanse lessen kwamen daarbij goed van pas! Met veel enthousiasme en plezier leidde hij in de zomer van 2012 een aantal groepen reizigers rond door dit groene land in Midden Amerika.

Afgestudeerd aan de Hanzehogeschool

In de zomer van 2012 rondde Bas zijn studie Small Business & Retail Management aan de Hanzehogeschool te Groningen met succes af. Hij was vanaf dat moment klaar om een eigen bedrijf op te gaan starten, maar welke branche zijn voorkeur had wist hij nog niet precies.

Grand Palace in Bangkok

Reisleider Thailand

In het voorjaar van 2011 besloot Bas om, tijdens zijn studie, de zomer als reisleider te gaan werken. Hij ging aan de slag bij een organisatie die zich richtte op jonge reizigers en ging namens deze organisatie twee groepen begeleiden in Thailand. Eerder in 2006 was hij hier zelfstandig gaan backpacken, waardoor hij al veel van het land en de cultuur kende.