Wat zijn bijzondere / gevaarlijke sporten?
Ja hoor, je hebt het telkens vermeden en uitgesteld, maar nu moet je echt een keer met de verzekeringen aan de slag. Je wilt immers goed verzekerd zijn tijdens het reizen.
Maar laten we eerlijk zijn.. de wereld van verzekeringen is niet heel inspirerend. Je hebt voor alles een verzekering en op de verzekering heb je weer andere verzekeringen en voor je het weet verzuip je in alle mogelijkheden die verzekeringsmaatschappijen bieden. Niet heel erg leuk, maar wel belangrijk.
Het verzekeringssysteem in Nederland zit goed in elkaar. Als jou iets gebeurt tijdens het reizen, dan is dat vaak een grote financiële klap. Denk aan het verliezen van een laptop of de kosten van medisch ingrijpen in een ziekenhuis. Je sluit een verzekering om de dure kosten te dekken die jij niet in één klap kan of wil betalen.
In deze blog leg ik de nadruk op verzekeringen die te maken hebben met bijzondere / gevaarlijke sporten. Voor deze sporten gelden namelijk andere verzekeringen, omdat de risico’s van deze sporten groter zijn.
Snel een antwoord op jouw vraag?
Wat zijn bijzondere-/ gevaarlijke sporten?
Zoals de naam het al zegt: bijzonder-/ gevaarlijke sporten zijn sporten met een groter gevaar. De risico’s op verwondingen en medisch ingrijpen zijn een stuk hoger dan bij mildere sporten.
Een stomme vergelijking: een stukje wandelen in het bos is niet te vergelijken met sneeuwscooteren, raften of canyoning. Het zijn extremere sporten, vaak gebaseerd op de enorme adrenalinekick die deze sporten geven.
Onze relatie met bijzondere-/ gevaarlijke sporten
De reizen die wij organiseren zijn niet saai. Wij houden van het avontuur op deze prachtige wereld. Wij verleggen de grenzen in de groepsreizen die wij aanbieden. Wij zoeken op een verantwoorde manier de adrenalinekick en willen dat de reizigers onze reizen als een grote ervaring hebben gezien.
Maar hoe verantwoord en veilig je ook ter werk gaat: er kan altijd iets gebeuren.
Dat is niet alleen bij bijzondere-/ gevaarlijke sporten, maar dat kan ook tijdens het autorijden, wandelen of zwemmen zijn. Uiteindelijk kan er altijd iets gebeuren, hoe voorzichtig je ook bent.
Daar gaan we natuurlijk niet van uit en het houdt ons ook niet tegen. Je kunt moeilijk thuis gaan zitten, omdat er mogelijk iets kan gebeuren.
Maar, wel een hele dikke maar.. je kunt jezelf wel voorbereiden op vervelende situaties.
Zoals gezegd: wij houden van het avontuur. In onze reizen springen we uit een vliegtuig, gaan we raften, doen we aan sneeuwschoenwandelingen, springen we van een brug bij het bungeejumpen en ga zo maar even door.
Niet alledaagse sporten, maar wel super vet om te doen.
Je kunt je echter wel voorstellen dat wij onze reizigers verplichten zichzelf te verzekeren met een bijzondere sporten dekking.
Gewoon, puur voor de zekerheid, want stel je voor dat..
Wat zijn bijzondere-/ gevaarlijke sporten?
Allereerst geef ik als tip mee: raadpleeg altijd bij de verzekeringsmaatschappij welke sporten onder de dekking vallen. Elke maatschappij heeft zijn eigen richtlijnen.
Ik ga ter indicatie ook een kleine opsomming geven van de vele bijzondere sporten, maar om de volledige lijst te bekijken moet je de website en informatie van jouw verzekeringsmaatschappij raadplegen.
Onder de bijzondere sporten verstaan wij onderanderen:
- Abseilen
- Berg- en rotsklimmen
- Bungeejumpen
- Canyoning
- Cliff jumping
- Delta vliegen
- Gletjserskiën
- IJsklimmen
- Kitesurfen
- Off-piste skiën en off-piste snowboarden
- Paragliding
- Parachutespringen
- Sneeuwschoentochten
- Sneeuwscooteren
- Tandemspringen
- Tokkelen
- Zandskiën
- Et cetera, et cetera, et cetera
In deze lijst staan een aantal van de activiteiten die je in onze reizen terug kunt vinden. Wij vinden het erg belangrijk dat jij je voor deze sporten verzekerd!
Welke verzekering raden wij aan?
Let goed op: een dekking over de bijzondere sporten is niet in elke reisverzekering standaard inbegrepen.
Wil je dit wel?
Dan raden wij een verzekering bij a.s.r. aan.
Dit is een reisverzekering waarbij de bijzondere sporten ook worden gedekt.
Daarnaast kun je de verzekering afsluiten in de periode dat je op reis bent. Zo hoef je geen geld te betalen, terwijl je in Nederland op de bank zit. Je bent simpelweg verzekerd op het moment dat je gaat reizen.
Heb je een vraag aan ons?
Loop je na het lezen van deze blog alsnog tegen een vraag aan? Dat geeft niks! De verzekeringswereld kan soms ingewikkeld zijn!
Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.
Andere leuke blogs lezen?
Wij hebben veel andere blog geschreven: