Wat is ijsklimmen?

Wat is ijsklimmen?

Klimmen kennen we allemaal: je kunt klimmen in de bergen, over rotsen, tijdens canyoning of op een klimpaal. Maar van hele andere orde is het ijsklimmen. Veel mensen hebben nog nooit aan ijsklimmen gedaan en dat is jammer: het is hartstikke leuk om te doen. Maar wat is het ijsklimmen precies?

Wat is ijsklimmen?

Bij het ijsklimmen klim je over het algemeen via bevroren watervallen omhoog. Het lijkt daarmee op zowel fysiek- als mentaal vlak op het traditionele klimmen, maar daar is dan ook alles mee gezegd. IJsklimmen is een hele andere tak van sport.

Bij het ijsklimmen maak je gebruik van ijsbijlen en stijgijzers om je houvast te bieden op het koude en gladde ijs.

Het ijsklimmen kun je onderverdelen in verschillende moeilijkheidsgraden. Deze lopen op van WI 1 t/m WI 12. WI 12 is de moeilijkste en WI 1 is de makkelijkste.

De moeilijkheidsgraad van ijsklimmen kan worden bepaald vanwege de steilte van het ijs, maar ook vanwege de dikte van het ijs en de structuur van het ijs is bepalend.

Wil jij ijsklimmen? Reis met ons mee!

In onze reis naar IJsland en de Faeröer bieden wij de mogelijkheid om te gaan ijsklimmen. Onze hoog opgeleide gids gaat ons leren ijsklimmen op één van de vele gletsjers in dit fascinerende land.

Wil je meer weten over onze reis?
Groepsreis IJsland & FaeröerAndere begrippen lezen?

Tijdens het schrijven van de blogs komen we veel begrippen tegen. Deze begrippen schrijven wij op zijn beurt ook weer uit:
Reactie plaatsen