Hoe behoud ik de flow na een mooie reis?
09 april 2020 
7 min. leestijd

Hoe behoud ik de flow na een mooie reis?

Het moment dat ik beslis om een reis te maken is heel inspirerend. Ik moet nog weken wachten, maar visualiseer in mijn hoofd meteen beelden dat ik daar aan het reizen ben. Ik wacht heel veel weken en de voorbereiding kan langzaam aan beginnen tot het moment eindelijk daar is: na lang wachten ga ik heerlijk op reis.

Vanaf dit moment leef ik oprecht bewust in het moment. Ik doe iets waar ik blij van word en ik leer nieuwe mensen kennen en vergroot mijn referentiekader door nieuwe culturen te ontdekken. Heerlijk!

Maar de tijd vliegt werkelijk voorbij als je op reis gaat en je het gigantisch naar je zin hebt. Voor je het weet zit je weer thuis en moet je terug naar oude patronen, zoals je werk of studie. Daar is niks mis mee, maar ik vind het altijd een grote omschakeling. Vandaar dat ik deze blog voor je heb geschreven, want hoe behoud je de flow na een mooie reis?

We kunnen er niet omheen dat de flow op ten duur verdwijnt en daar is ook helemaal niks mis mee. Maar je kunt er wel voor zorgen zo lang mogelijk in de inspirerende mood te blijven en na te genieten van een prachtige reis. Ik geef je een paar leuke tips! 🙂

Snel een antwoord op jouw vraag?

Maak een fotoboek en herbeleef de reis

Ik maak er een gewoonte van om na elke reis een fotoboek te maken. Ik zet alle foto’s op de computer, zoek er de mooiste foto’s uit en ik maak vervolgens een fotoboek. Een fotoboek kun je eenvoudig in de boekenkast leggen, maar ik heb mijn fotoboeken in mijn huis op de vensterbank en op mijn televisiekastje staan.

Hierdoor kijk ik er altijd tegen aan en herinnert het mij heel vaak aan de reis. Op zijn tijd heb ik zin om het fotoboekje te pakken en de foto’s terug te kijken en terug te gaan in het moment van elke foto. Echt een aanrader!

De kosten voor een fotoboek vallen mee en heb je zelf in de hand. Het formaat, het aantal bladzijdes en het soort papier bepalen hoe duur een fotoboek wordt. Er zijn veel websites waar je een fotoboek kunt maken, zoals:

Zelf maak ik mijn fotoboeken het vaakst bij Albelli!

Houd de reis bij via Polarsteps

Polarsteps is een toffe website waar je jouw reis bij kunt houden. Schrijf per dag wat je gedaan hebt en vul het aan met de foto’s die je deze dag hebt gemaakt. Je kunt alles terugkijken en via een wereldmap laat Polarsteps precies zien welke route je hebt gereisd en waar je allemaal bent geweest.

Deel je reis met vrienden, familie of de buren en nog belangrijker: herbeleef de reis door alle verhalen terug te lezen wanneer jij hier behoefte aan hebt!

Het leuke is dat Polarsteps niet alleen op de laptop beschikbaar is, maar ook via de app. Een verhaal schrijven is dus super gemakkelijk!

Fotoboek maken van je reis

Ga schrijven zodra je weer thuis bent

Reizen is voor mij een hele grote inspiratiebron. Er zitten veel elementen en normen en waarden in waarmee ik mijzelf kan identificeren. Ik zie reizen altijd als een groot leerproces en wil hier alles uit halen om mijn leven op een mooie manier in te richten. Een manier waar ik helemaal achter sta.

Ik vind het altijd lastig om na zo’n inspirerende week ineens thuis te zitten, maar het maakt wel dat ik dingen in het leven kan reflecteren en na kan denken over keuzes die ik wil maken.

Ik stel heel veel vragen aan mijzelf om te achterhalen waarom ik zoveel voldoening uit de reis heb gehaald, zoals:

  • Wat vond ik mooi aan de reis?
  • Wat heb ik geleerd van de reis?
  • Waarom heb ik verbinding gevoeld met mijn mede reisgenoten?
  • Wat zou ik nog eens over willen doen?
  • Waarom heb ik mij zo prettig gevoeld?
  • Welke elementen die ik in deze reis heb gevoel, zou ik altijd willen voelen?
  • Et cetera

Voor mij persoonlijk helpt het deze vragen te beantwoorden en het reflecterend terug te lezen. Dat is inspiratie voor mijn verdere toekomst, maar ook voor andere reizen die ik wil gaan maken!

Kijk foto’s en video’s op jouw telefoon terug

Ongetwijfeld ga je heel veel leuke foto’s en video’s van je reis maken. Niets is zo leuk om deze foto’s en video’s terug te kijken als je weer thuis bent. Hierdoor blijf je in de energie van de reis zitten en kun je nog een keer lachen om die ene leuke foto.

Bewaar je foto’s en video’s met ziel en zaligheid en maak een extra back-up, want je wilt ze niet kwijt raken!

Verhalen delen over jouw reis: Polarsteps en familie

Deel je verhalen met familie of vrienden

Ik heb een moeder die altijd heel nieuwsgierig is als een reis heb gemaakt. Voordat ik ga vertrekken heeft ze Google Maps uitgevogeld, omdat ze precies wil weten in welke mooie omgeving ik terecht zou komen.

Als ik terug ben wil ze mijn verhalen graag horen en daar nemen we alle tijd voor. Elke foto gaan we samen bekijken en overal zit een leuk verhaal bij. Het is de ideale manier om je enthousiasme bij iemand kwijt te kunnen. 😉

Gooi de foto’s en video’s in Dropbox

Als je in een groep reist maak je de mooiste herinneringen. Iedereen maakt foto’s van elkaar en van de omgeving. De ene foto is nog mooier dan de andere en iedereen wil deze foto’s van de omgeving of van zichzelf hebben.

Dropbox is de ideale oplossing. In plaats van continue te moeten vragen of iemand jou de foto’s wil sturen, kun je ook afspreken dat iedereen alle foto’s in Dropbox gaat plaatsen. Hierdoor heb je alle foto’s van iedereen bij elkaar en kun je ze gemakkelijk van elkaar opslaan!

Ga Housepartyen met je reisgenoten

Heb je in een groep gereisd en wil je elkaar blijven spreken? Download dan de Houseparty app!

Grote kans dat iedereen elders in Nederland woont. Daardoor is het moeilijk ”even” een bak koffie bij elkaar te drinken. Met de Houseparty app kun je met maximaal 8 mensen tegelijk videobellen en ondertussen leuke spelletjes spelen.

Hierdoor blijf je in de flow door elkaar weer te spreken. 🙂

Contact houden met mensen die ver weg wonen

Spreek met elkaar af..

Hoe leuk Houseparty ook mag zijn, niets is zo leuk dan elkaar in levende lijve weer te zien. Met een grote groep ergens in Nederland afspreken kan soms erg lastig zijn. Iedereen moet rekening houden met zijn werk of studie en om dat gelijk te stemmen is soms heel ingewikkeld.

Toch is het mij heel veel waard en ik ben van mening dat als je dit heel graag wilt en ruim de tijd hebt om vrij te vragen, het voor iedereen mogelijk is om een datum af te spreken. 😉

Waarschijnlijk ben je wel bekend met de website van Datumprikker. Met deze website kun je meerdere data toevoegen, kan iedereen per datum aangeven of hij of zij kan en krijg je aan het einde een datum waarop de meeste keren aanwezig is ingevuld.

Maak een aftermovie!

Je hebt oneindig veel foto’s gemaakt, maar grote kans dat je ook heel video’s hebt gemaakt.

Video’s in een fotoboek is wat lastig, dus wat ga je met al deze video’s doen?

Maak er een aftermovie van! Knip en plak de beelden in een video, zoek er leuke achtergrondmuziek bij en deel de video met de wereld! Altijd leuk om deze herinneringen terug te kijken!

Aftermovie van jouw reis maken

Plan een nieuwe reis in!

Als ik terug kom van een reis heb ik honger om nog meer te reizen. Ik vind het vaak veel te saai om thuis te zitten en ga het liefst weer op reis.

Ik probeer altijd na een reis de focus te leggen op een nieuwe reis. Hierdoor behoud ik de flow van het reizen en kan ik mij verheugen op een nieuw, onvergetelijk avontuur.

Misschien vind je het wel saai om thuis te zijn, maar je hebt altijd een reis in het vooruitzicht en dat geeft mij altijd een voldaan gevoel!

Het is logisch dat je na een mooie reis nog geen geld hebt om een nieuwe reis te boeken, maar dat hoeft ook niet. Je kunt wel voor jezelf beslissen welke reis je hierna wilt gaan maken en rond welke periode dit haalbaar gaat zijn. Hierdoor krijg je een financieel doel en zodra je het geld hebt kun je de reis gaan boeken!

Heb jij ook leuke ideeën om de flow te behouden?

Iedereen kijkt op een andere manier terug naar zijn reis. Ik vind het prettig om over de reis te gaan schrijven en er een mooie aftermovie en fotoboek van te maken, maar misschien herbeleef jij de reis wel op een hele andere manier.

Wij zijn heel erg benieuwd hoe jij in de flow van de reis blijft. Voel je vrij om dit met ons te delen in de reacties hieronder! 🙂

Andere leuke blog lezen?

Wij zijn voorstander van groepsreizen, omdat je samen grenzen kunt verleggen. Hier hebben wij een blog over geschreven!

Heb je een vraag aan ons?

Loop je na het lezen van deze blog alsnog tegen een vraag aan? Dat geeft niks!

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.

Over de schrijver
Ik heb 2 periodes in het buitenland gewerkt en gewoond en een aantal mooie reizen mogen maken. Het zijn ervaringen geweest die ik niet meer ga vergeten. In een buitenlands avontuur moet je altijd grenzen verleggen, maar gelukkig sluit dat goed aan met Kaaiman Reizen. Mijn ervaringen en inspiratie wil ik maar al te graag met je delen!
Reactie plaatsen