Wat is raften?

Wat is raften?

Raften is het bevaren van een wildwater rivier op een rubberen ''boot''. Is dat spannend? Absoluut! Raften is super spannend en geeft een enorme adrenaline kick.

In 1986 werd raften bekend in de Belgische Ardennen en sindsdien heeft het zijn opmars snel gemaakt. Overal ter wereld kun je deze avontuurlijke sport beoefenen. Er zijn zelfs meerdaagse trips die in het teken staan van het raften. Hierbij overnacht je onder een prachtige sterrenhemel aan de oever van een rivier.

Hoe groot is deze rubberen boot?

De lengte van de boot ligt tussen de 3,5 tot 6 meter en de breedte tussen de 1,8 en 2,5 meter. De meeste gebruikte boten zijn de symmetrische rafts. Bij deze rafts wordt gestuurd door te peddelen aan de achterkant van de raft.

Wat heb je nodig tijdens het raften?

Bij het raften draag je kleding om warm te blijven en jezelf te beschermen tegen het wilde water en de rotsen.

Tijdens het raften gebruik je:
  • Een wetsuit
  • Een waterdichte jas
  • Speciale schoenen om de voeten warm te houden
  • Een helm voor de rotsen of vallende steentjes
  • Een peddel om te sturen
  • En, niet onbelangrijk: een raft.

Raften bij Kaaiman Reizen

Bij Kaaiman Reizen houden wij van avontuurlijke activiteiten: en natuurlijk hoort daar het raften ook bij. We raften over de Soca rivier in Slovenië, maar raften ook in onze reis door Noorwegen, IJsland en de Faröer Eilanden, Kenia & Tanzania, Guatemala & Belize en Nieuw- Zeeland. In vrijwel al onze reizen gaan wij opzoek naar deze gave adrenalinekick.

Reizen door Slovenië

Andere leuke begrippen lezen?

Wij hebben nog veel andere leuke begrippen uitgeschreven:

Heb je een vraag aan ons?

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.
Marie de Jonge
Door

Marie de Jonge

op 08 Dec 2021

Ik zou ook graag een boot willen kopen die ik mee kan nemen op vakantie om te raften. We hebben dit al een aantal keer gedaan en het lijkt ons leuk om zelf een boot te bezitten die we kunnen gebruiken op vakantie. Gelukkig hebben we alle accessoires al aangeschaft!

Reactie plaatsen