Waarom groepsreizen tof zijn..
26 maart 2020 
6 min. leestijd

Waarom groepsreizen tof zijn..

We zijn allemaal gek op reizen.

Verdwalen over wonderbaarlijke plekken op deze wereld, leren van culturen waardoor ons referentiekader wordt vergroot, reminders waarom Nederland een fijn land is, worstelen met je backpack, allemaal nieuwe contacten en heel veel foto’s zodat je een fotoboek kunt maken en terug kunt keren naar al die mooie herinneringen.

Reizen geeft je een diepe, innerlijke ervaring over de wereld en over jezelf. Het is een leermeester waar je alleen maar profijt uit kunt halen. Door alle verschillende culturen mee te maken ga je anders tegen de wereld aankijken. En dat is fijn. Niet alleen voor jezelf, maar voor iedereen op deze aardkloot. Weg uit je eigen bubbel en de boel lekker gaan verkennen.

Maar verken je de wereld alleen of doe je dit samen? Wij organiseren groepsreizen met een reden. Niet omdat iets beter is dan het andere, maar omdat we hier onze eigen visie over hebben. Wij geloven in het concept van groepsreizen. En dat heeft heel veel redenen.

Wat mensen denken over groepsreizen..

Over groepsreizen bestaan soms ietwat negatieve overtuigingen.

Vaak wordt gedacht dat het te georganiseerd is, dat er weinig ruimte is voor eigen initiatieven van de reiziger en dat er aan een strak tijdschema gehouden moet worden.

Niets is minder waar. Reizen in een groep is veel leuker dan alleen!

Wat onze standpunten hierover zijn? Ik nodig je uit gezellig door te lezen. 😉

– Samen grenzen verleggen –

Wij hebben verschillende groepsreizen georganiseerd. De ene reis sluit misschien meer bij jou aan dan de andere reis. En dat is helemaal prima.

Juist daarom ga je veel aansluiting bij je reisgenoten vinden. Je zit in een reis met allemaal gelijkgestemden, omdat iedereen voor hetzelfde avontuur heeft gekozen.

Ons motto is:
Samen grenzen verleggen

Wij geloven dat je de avonturen in een groep veel intenser beleeft. Je verlegd samen veel meer grenzen. Hoe spannend raften ook klinkt, grote kans dat je het avontuur toch aangaat omdat reisgenoten je graag in het avontuur willen betrekken.

Maar groepsreizen hebben nog véél meer voordelen..

Je deelt samen mooie momenten

Hoe gaaf is het om samen te raften over een smeltwater rivier in Noorwegen of om samen te mountainbiken door de wildernis van Kenia?

Je doet het samen. Je hebt samen grenzen verlegd en dezelfde ervaringen opgedaan. Je deelt deze momenten dus samen.

Het is heel waardevol om met elkaar over een avontuur terug te praten die we samen hebben beleefd. Wat je gedaan hebt en met wie je dit gedeeld hebt ga je nooit meer vergeten!

Waarom groepsreizen tof zijn..

Het levert hilarische momenten op

We hebben 1 ding gemeen: we hebben met zijn allen hetzelfde avontuur opgezocht.

Toch zijn we allemaal anders en dat maakt het super leuk. We vullen elkaar goed aan. Iedereen voelt zich comfortabel in onze groep en iedereen weet de groep aan het lachen te krijgen door zijn gort droge humor.

Gegarandeerd dat je gaat huilen van het lachen als iemand het geluid van een bronstige eland gaat imiteren haha 😉

Geen gezeur over wat je gaat doen

Wij organiseren niet voor de grap onze reizen. Het is super tof om reizen te begeleiden en jou een onvergetelijke tijd te geven.

En daar mag je tijdens je reis lekker op vertrouwen. Wij regelen het en jij kunt 110% gaan genieten van de reis, de omgeving en al jouw gezellige reisgenoten.

Je weet precies welke activiteiten we gaan doen, maar hoe, wat, waar en wanneer?

Relax, stap jij maar lekker in de jacuzzi. Wij regelen de rest wel!

Misschien ontmoet je de liefde van je leven.. ?

Misschien ligt het avontuur van de reis ook wel in jouw liefdesleven.

Wij hebben al veel reizen mogen organiseren en er zijn al regelmatig liefdeskoppeltjes ontstaan die vandaag nog steeds samen zijn.

Het leuke is, zoals ik hierboven ook al beschreef, dat je een reis hebt geboekt met gelijkgestemden. Jullie hebben ergens dezelfde interesses en normen en waarden over het leven.

En dat matcht heeeeel goed met elkaar!

Of je ontmoet je allergrootste vrienden

Wij willen dat onze reizen iets voor je betekenen. Niet alleen in de dagen dat je daadwerkelijk op reis bent, maar ook in de weken nadat je weer thuis gekomen bent. Wij streven ernaar dat de reis een positieve invloed heeft op jouw hele leven.

Het geeft ons daarom super veel voldoening als we zien dat er hechte vriendschappen zijn ontstaan door de reis. Weken of jaren na de reis zien we nog steeds reizigers waarvan het contact nooit is verwaterd.

En daar doen we het voor!

Alleen of begeleid reizen?

Samen een berg beklimmen is leuker dan alleen

Bestaat een avontuur altijd uit rozengeur en maneschijn?

Ja, op de langere termijn wel. Maar op de korte termijn kan het even pittig worden.

Soms beklimmen we bergen waar grenzen écht worden verlegd. Soms is dat even afzien, maar je bent niet alleen en dat maakt het dragelijk. Dat maakt dat je het maximale uit jezelf kunt halen.

Dus op de korte termijn kan het even zwaar zijn, maar doordat je met de flow van je medereizigers meegaat kun je op de lange termijn genieten van de avonturen die je hebt meegemaakt.

Soms is het ook letterlijk rozengeur en maneschijn wanneer je met een opkomende zon samen door de bergen wandelt en liedjes aan het zingen bent. Dat is toch super gezellig! 😛

And last but not least.. je reist veiliger

Oké, laten we eerlijk zijn: als je elke dag het nieuws op televisie ziet en de krant leest, dan wordt het idee gegeven dat de wereld een grote, gevaarlijke plek is.

Daar zijn wij het absoluut niet mee eens!

Je doet landen en bevolkingen tekort om op basis daarvan je mening te creëren.

Zolang je met respect door een cultuur heen reist zul je ervaren dat je welkom bent. Dat mensen vanuit hun vriendelijke aard je alles over hun eigen land willen vertellen.

Maar, inderdaad: we kunnen er niet omheen dat er in het ene land meer risico’s zijn dan in het andere land. Kenia en Tanzania zijn bijvoorbeeld prachtige landen, maar het zijn ook landen waar meer risico’s aan vast hangen.

Door samen te reizen en met elkaar in een groep rond te lopen verhoog je de veiligheid. En dat is belangrijk, want veiligheid staat hoog in onze prioriteitenlijst.

Ben je nog niet helemaal overtuigd?

Ik kan het mij haast niet voorstellen..

Nee, zonder gekheid. Het kan zijn dat je nog steeds twijfelt om te gaan reizen in een groep. Ik kan mij voorstellen dat het vreemd voelt als je niet weet wie je reisgenoten zijn en met wie jij een nachtcoupé gaat delen.

Daar is helemaal niks mis mee. Ik schrijf deze blog namelijk met een reden.

Uiteindelijk moet je een keuze maken die voor jou goed voelt. Daar ben je vrij in en daar hebben we allemaal het meeste aan.

Reizen is in alle gevallen waardevol en mooi, of je het nu alleen doet of in een groep.

Ik wil met deze blog aangeven dat reizen in een groep niet alleen maar uit een strak tijdschema bestaat waarin we in een busje stappen, naar een bezienswaardigheid toe rijden en vervolgens weer doorrijden naar een nieuwe bezienswaardigheid.

Reizen in een groep brengt een unieke ervaring met zich mee. Het zijn reizen waarin je veel verbinding gaat voelen met jouw gelijkgestemde medereizigers, maar ook met de cultuur waar je door reist. Het zijn ervaringen die je kunt delen met mensen die vrienden zijn geworden, maar tot een week geleden onbekende mensen voor jou waren.

Als je twijfelt en met vragen rond blijft lopen dan mag je ons hele mailbox vol spammen met al jouw vragen. Wij gaan ze allemaal met volle enthousiasme beantwoorden, omdat we jou willen motiveren mee te reizen. Samen, in een groep!

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.

We hebben ook leuke reiservaringen op de site staan..

Wil je een beeld krijgen hoe onze reizen door onze reizigers wordt beleefd? Lees dan verder..

Over de schrijver
Ik heb 2 periodes in het buitenland gewerkt en gewoond en een aantal mooie reizen mogen maken. Het zijn ervaringen geweest die ik niet meer ga vergeten.In een buitenlands avontuur moet je altijd grenzen verleggen, maar gelukkig sluit dat goed aan met Kaaiman Reizen. Mijn ervaringen en inspiratie wil ik maar al te graag met je delen!
Reactie plaatsen