Wat is canyoning?

Wat is canyoning?

Altijd al eens op een plek willen komen waar werkelijk niemand komt? Dat kan met canyoning! Een canyon is een kloof waar een rivier doorstroomt. Met canyoning ga je door deze kloof in een stukje ongerepte natuur.

Canyoning is een veelzijdige manier van sporten waarbij je gaat lopen, klimmen, zwemmen, glijden en abseilen! Elke meter die je verzet is anders en dat maakt canyoning tot één grote adrenalinekick!

Wat neem je mee met canyoning?

Canyoning is leuk en spannend, maar het is wel belangrijk om je goed te beschermen.
  • Je draagt een wetsuit om warm te blijven. Daarnaast slijt een wetsuit nauwelijks en dat is belangrijk tijdens canyoning.
  • Een helm is voor vallende stenen of voor het geval dat je zelf naar beneden valt.
  • Stevige schoenen beschermen je tegen rotsen en geven je veel grip.
  • Een gordel- en afdaal systeem met touw helpen je bij het abseilen.
  • En niet onbelangrijk: een canyoningtas. In deze tas kun je spullen meenemen, zonder dat het beschadigd of van binnen nat wordt!

Waar kun je canyoningen?

Canyoning in Nederland is natuurlijk een lastig verhaal. Je hebt namelijk bergen nodig! In Europa vind je de allermooiste uitdagingen in Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Zwitserland, Slovenië, Oostenrijk, Schotland en Kroatië. Maar zoals gezegd: overal waar bergen zijn kun je over het algemeen canyoningen.

Canyoning kun je variaren in de moeilijkheidsgraad, maar vergeet niet: wij leggen de nadruk op uitdagingen, maar je moet ook genieten terwijl je jezelf naar beneden martelt!

Canyoningen met Kaaiman Reizen

Wij houden van water en zoeken het liefste avontuurlijke activiteiten waar we nat van worden! Canyoning staat daarom hoog op onze lijst en vind je terug in onze reizen.

Zo gaan wij onderanderen door de Cetina kloof in Kroatië en we canyoningen in hartje Schotland! Hoe gaaf is dat? :D

Schotland Kaaiman ReizenBalkan Roadtrip Kaaiman Reizenhttps://kaaimanreizen.nl/groepsreis-slovenie-actief/Alpen Interrail Kaaiman Reizen

Andere begrippen lezen?


Heb je een vraag aan ons?

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.
Reactie plaatsen