Groepsreis Ardennen Basecamp Kaaiman

Ardennen Basecamp

Avontuur hoeft niet ver weg te zijn

Helaas, er zijn aankomend seizoen geen vertrekmomenten voor deze reis

In het aankomende seizoen organiseren we deze reis helaas niet meer. Maar niet getreurd, er zijn nog genoeg avontuurlijke alternatieven! Bekijk ons actuele reisaanboden zoek de perfecte reis uit!

Actie en gezelligheid bij onze zuiderburen

Afgelopen zomer moesten we, in verband met corona, noodgedwongen het avontuur dichterbij zoeken. Zo ontstond deze korte actieve groepsreis middenin de Belgische Ardennen. De enorm geslaagde editie van vorig seizoen heeft ons laten inzien dat avontuur dichtbij niet onder hoeft te doen aan avontuur ver weg. Sterker nog, hoe lekker is het dat je vanuit Amersfoort nog geen drie uur hoeft te rijden voor je aankomt op je vakantiebestemming? Heerlijk.

Eenmaal aangekomen op ons stijlvolle basecamp kun je de afgelegen bosrijke vallei verkennen. De tenten staan tussen groene berghellingen, gladde rotswanden en naast een oud treinspoor met donkere tunnels. We slapen lekker luxe, met drie personen in grote 6-persoonstenten. Je hebt dus alle ruimte!

“De ideale uitvalsbasis in een avontuurlijke omgeving”

De Ardennen is dé aangewezen plek om te mountainbiken, kanoën, klimmen en abseilen. Dus dat gaan we ook allemaal doen. Verder hebben we een sfeervolle kampvuurplaats waar we gezellig drankjes kunnen drinken en tot in de late avonduren naar de sterren kunnen turen. Heerlijk om even ‘disconnected’ te zijn. Zo kun je in vijf dagen tijd toch het gevoel krijgen dat je twee weken op vakantie bent geweest. Dat wil toch iedereen?

Reisduur

5 dagen

Vertrekdata

Geen vertrekdata

Leeftijd

20 - 36 jaar

Groepsgrootte

8 - 13 reizigers

Prijs

€695

Hoogtepunten van de reis

Google Maps Route van Groningen naar de Ardennen via Zwolle, Amersfoort en Prinsenbeek
 • Korte groepsreis in Kaaiman stijl
 • Overnachten in een gezellig basecamp
 • Mountainbiken door de heuvels
 • Hiken langs beekjes en oude dorpjes
 • Rotsklimmen op natuursteen
 • Kajakken langs lokale kastelen
 • Kampvuuravonden onder de sterren

Ervaringen van reizigers

Daniek de Leeuw over Kaaiman Reizen
Het was onze eerste Kaaiman reis en we hebben heel erg genoten. Vanaf het moment dat we op werden gehaald met het busje was de sfeer in de groep gezellig en huiselijk. De organisatie was top, de lijntjes zijn kort, het is strak geregeld en super duidelijk. Je weet meteen waar je aan toe was! Anna en Jairo bedankt dat jullie ons zo een leuke vakantie hebben gegeven! Tot snel!
Daniek de Leeuw 

Praktische informatie

Verblijf

We overnachten in stijlvolle driepersoonstenten op ons eigen basecamp. Niet te basic, maar op veldbedden i.c.m. een comfortabele slaapmat. Ook hebben we een eigen kampvuurplaats en kooktent.

Vervoer

Je kiest je eigen opstapplek in Nederland. Vanaf Groningen rijden we via station Zwolle, Amersfoort en Prinsenbeek met busjes naar de Ardennen. Op de terugweg doen we dit in tegengestelde richting.

Maaltijden

Alle maaltijden tijdens deze reis zijn exclusief. We maken een maaltijdenpot, doen samen inkopen en koken op ons eigen kamp. Zo houden we de kosten laag en kunnen we met ieders eetwensen rekening houden. 

Intensiteit

Tijdens deze Ardennen trip is voor geen enkele activiteit specifieke ervaring nodig. Een gemiddelde conditie is wel belangrijk. Voor een beetje spierpijn deins je ook niet achteruit.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen

 • Vervoer per Kaaiman busje
 • Overnachten in ons basecamp
 • Mountainbiken in de heuvels
 • Hiken over oud mijnwerkerspad
 • Kajakken op de Lesse
 • Kampvuuravonden
 • Kaaiman Sla-Bakken-Spel
 • Vervoer tijdens alle activiteiten
 • Kaaiman Reisleiding
 • Begeleiding ervaren instructeurs
 • Alle materialen tijdens activiteiten
 • Uitgebreide paklijst en reisinfo
 • Dekking GGTO garantiefonds
 • Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

 1. Bijdrage maaltijdenpot (ca. 50 euro)
 2. Drankjes bij het kampvuur
 3. Reis- en annuleringsverzekering

Bij te boeken

 • Canyon swing €44

Dag-tot-dag beschrijving

Dag 1: Niet twijfelen over België

‘s Ochtends starten onze reisleiders met twee 9-persoons busjes vanuit Groningen om jou ergens in het land op te pikken. We stoppen onderweg bij treinstations in Groningen, Zwolle, Amersfoort en Prinsenbeek, dus je kunt jouw dichtstbijzijnde vertrekstation kiezen. Tijdens de gezellige busrit naar België gaat de muziek aan en na Breda stoppen we om met z’n allen de benen te strekken en te lunchen. Wie weet in het zonnetje!

In het begin van de middag komen we aan in de Ardennen. We worden opgewacht door één van onze lokale gidsen. Nadat hij ons heeft welkom geheten is het tijd om onze backpacks in de tenten te leggen. Daarna maken we een korte wandeling rond het kamp om te kijken in wat voor een mooie omgeving we zijn beland. Volg met ons een stuk overwoekerd treinspoor en geniet van de frisse Ardennenlucht.

Grote kans dat je hierna trek hebt gekregen. Tijd voor een groot bord pasta dus. We koken het hele weekend gezellig samen en houden rekening met ieders eetwensen. Als iedereen meehelpt met groenten snijden kunnen we snel aan tafel. Na een gezellig en vullend avondmaal is het tijd voor een kampvuur. En een Belgisch biertje om te proosten op onze aankomst in de Ardennen natuurlijk!


Dag 2: Genieten met een zachte G

Goedemorgen! Maak je maar klaar voor een actieve tweede dag, want vandaag hebben we leg-day op het programma staan.

Na een uitgebreid ontbijt gaan we de heuvelachtige omgeving verkennen op de misschien wel de beste manier: met een mountainbike. Na een complete uitleg van onze enthousiaste gids over hoe we moeten remmen (het allerbelangrijkste) krijgen we een mountainbike en een helm. Als alle mountainbikes ingesteld zijn op de juiste hoogte is het tijd om te vertrekken. We fietsen een route die is uitgekozen door onze lokale gids en die aansluit bij ons niveau. Deze tocht is voor iedereen goed te doen, maar we gaan een beetje uitdaging niet uit de weg natuurlijk! Voor je het weet beheers je 21 versnellingen en geniet je onderweg van een fantastisch uitzicht. Als beloning is er een afdaling waarbij de modderspetters je om je oren vliegen. Genieten met een zachte G dus!

Dag 3: Klimmen, abseilen en Via Ferrata 

Gisteren zijn de benen goed getraind, maar we doen niet alleen aan leg-day natuurlijk. Vandaag zijn ook je armen aan de beurt. We beginnen met rotsklimmen op een steile natuurlijke rotswand. Onze instructeur legt je de basis van het zekeren uit en geeft daarna tips om je klimtechniek te verbeteren. Je leert hoe je je voeten moet plaatsen en met welke vingers je het beste aan kleine randjes kunt hangen. We hebben een wand uitgezocht die voor zowel beginners als gevorderden veel uitdaging biedt. Als je dit voor het eerst doet zorgen we dat je rustig aan je zelfvertrouwen kunt werken en jezelf steeds iets meer kunt uitdagen. De gevorderden gaan we sowieso uitdagen, laat dat maar aan onze instructeurs over.

Het is een heerlijk gevoel om zo’n hoge rotswand op te kunnen klimmen zonder dat je bang hoeft te zijn om te vallen. We klimmen met het veiligste materiaal en onder leiding van instructeurs die iedere dag op deze rotswand werken. Als je de top hebt bereikt kun je ervoor kiezen om naar beneden te abseilen of jezelf los te maken en via een andere route weer naar beneden te lopen. Wij raden natuurlijk het abseilen aan! 

Zijn je armen een beetje verzuurd? Neem dan even pauze en begin daarna aan de volgende klimsensatie: de via ferrata. Via staalkabels, beugels en ladders trotseer je steile rotswanden en kun je veilig genieten van de prachtige uitzichten en steile afgronden onder je.

Als we uitgeklommen zijn rijden we terug naar het kamp waar je de middag vrij kunt besteden. Waar heb je zin in? Bijslapen in je tent, een wandeling maken, een boek lezen of je reisgenoten uitdagen voor een potje Carcassonne, het kan allemaal.


Dag 4: Kajakken langs kastelen en bossen

Klaar om nat te worden? Na het ontbijt gaan we kajakken op de Lesse rivier. Na een instructie trekken we onze zwemvesten aan en stappen we met onze buddy in een kano. Via een rollenbaan glij je met een flinke snelheid het water in. Dit begin is al heel tof! Eenmaal in het water oefenen we nog wat peddeltechnieken en daarna is het tijd om door het prachtige natuurgebied te varen. We komen tijdens deze 11 kilometer lange tocht langs hoge rotsformaties en mooie kastelen. Vergeet niet dat je, naast om je heen te kijken, ook af en toe voor je kijkt. Anders mis je misschien de twee stroomversnellingen en dan houd je het niet droog!

Aan het einde van onze kano-tocht wacht er een busje met onze handdoeken en wandelschoenen op ons. We hijsen de kano's uit het water, drogen ons af en maken ons klaar voor een mooie wandeling in de omgeving langs de rivieren, beekjes kliffen en door bossen. We wandelen door het glooiende landschap over wandelpaden waar in het verleden de mijnwerkers liepen. Het brengt ons langs oude kastelen en mooie uitzichtpunten. 

Als we weer thuiskomen is er tijd om even te chillen, je op te frissen en samen te koken. ’s Avonds kun je weer genieten van de sterrenhemel, het kampvuur en de gezelligheid van reisgenoten om je heen.


Dag 5: XL swing of Leffe bier?

Tijd voor onze laatste activiteit. Deze hebben we optioneel toegevoegd omdat hij zeker niet voor iedereen is weggelegd. Maar mocht jij zin hebben in wat sensatie, dan raden we je de XL-swing aan. Stel je voor... een heldere lucht, een briesje, een brug van 15m hoog en een kloof van 60 meter diep. Durf jij de afgrond in te springen? De instructeurs dubbelchecken of je goed vast zit en als je er klaar voor bent kun je gaan. Het touw spant zich en neemt je mee in een duizelingwekkende schommelbeweging. Voel de adrenaline door je lichaam stromen!

Zie je de swing echt niet zitten? Rijd dan mee om het stadje Dinant verkennen. Behalve de citadel, hoge herenhuizen en rotswanden vind je hier ook de Leffe abdij. Hier komt dus dat lekkere speciaalbiertje vandaan.. Tijd om een terrasje te pakken en er één te bestellen zou ik zeggen. 

Je zult het bijna vergeten maar het is vandaag alweer tijd om naar huis te gaan. De dagen zijn omgevlogen. Na de lunch ruimen we op en pakken we onze spullen in. Als al onze backpacks weer zijn ingeladen rijden we richting Nederland en zetten we je af op de plek waar je ook bent opgestapt. Je zult het gevoel hebben dat je twee weken op vakantie bent geweest. Dat is precies de bedoeling! .

Close-up van Bas Dijkstra

"Eén reis per jaar is voor mij niet genoeg, zoals velen weten. Daarom ga ik er graag nog een aantal weekenden op uit, het liefst dichter bij huis. Zo kom ik vaak in de Ardennen. Een supermooi en ruig stukje natuur op amper drie uur rijden van Utrecht. Door onze 'wanderlust' zien we België snel over het hoofd, maar dat is echt zonde. Na wat speurwerk ontdekte ik dit mooie plekje voor een basecamp in de bossen vlak onder de stad Namen. Je hoeft alleen maar de foto's te bekijken om te begrijpen dat ik direct enthousiast werd. Als je er een keer wat korter tussenuit wilt, maar toch de gezelligheid van een groep actievelingen wilt, is onze korte groepsreis in de Ardennen perfect!"

Bas Dijkstra