Groepsreis Italië
Mountaineers

Een actieve groepsreis, maar dan nóg uitdagender!

Boek deze reis

Groepsreis Italië Mountaineers

Een actieve groepsreis, maar dan nóg uitdagender!

Boek deze reis

Bergavontuur waar je U tegen zegt

Als je denkt aan een sportieve en uitdagende groepsreis binnen Europa, denk je al vrij snel aan Italië. Aan de prachtige rotsige pilaren van de Dolomieten natuurlijk! Jarenlang hebben wij dit gebied links laten liggen, wat natuurlijk een regelrechte schande was. Bij het uitstippelen van deze reis werden we overweldigd door de vele mogelijkheden.

Wat hebben we voor je uitgekozen? Dat zijn Via Ferrata, een driedaagse huttentocht, raften en downhill mountainbiken. Als kers op de taart ga je jouw eerste berg beklimmen van +4000 meter. Volledig uitgerust met stijgijzers en ijsbijl natuurlijk. Plus lokale gids. Kortom, we hebben een avontuurlijke rondreis gemaakt om je vingers bij af te likken. Wel eerst even je handschoenen uitdoen!

Boek deze reis


Reislengte

10 dagen

Reisdata

15 jul t/m 24 jul '24

27 jul t/m 5 aug '24

8 aug t/m 17 aug '24

20 aug t/m 19 aug '24

Leeftijd

20 - 36 jaar

Groepsgrootte

6 - 14 reizigers

Reissom

1995,-

Wat je gaat doen

null

Driedaagse huttentocht

Slaap in klassieke refugio’s tijdens deze tocht tussen de bergpieken.

null

Via ferrata 

Beklim de allervetste ‘ijzeren weg’ in het land wat het heeft uitgevonden.

null

Punta Giordani

Stop misschien wel je eerste 4000-er in the pocket tijdens dit bergavontuur.

raften-italie-kaaiman

Raften

Bedwing de Noche-rivier, de beste raftrivier van Italië.

null

Torri del Vajolet hike

Trap de reis af met deze klapper van een hike naar iconische rotspunten.

null

Mountainbiken

Bij te boeken. 75,-

Hard trappen voor deze prachtige uitzichten.

Praktische informatie

Roadtrip met tenten

Verblijf

Tijdens de gehele reis slapen we in eigen Kaaiman tenten op comfortabele slaapmatten. Met uitzondering van de huttentocht, als we in een traditionele berghut verblijven.
Roadtrip groepsreis

Vervoer

We reizen de gehele reis met ons eigen privé Kaaiman busje. Deze heeft plek voor 8 reizigers plus 1 reisleider/chauffeur. Bij meer aanmeldingen zetten we een extra busje met reisleider in.

Maaltijden

Tijdens deze reis zijn alle maaltijden exclusief. We hebben ons eigen kookmateriaal, dus kunnen gezamenlijk inkopen doen en koken op de campings.

Intensiteit

Dit is een pittige reis met veel uitdagingen in een hoog tempo. Je hebt een goede wandelconditie nodig en verder een avontuurlijke mindset.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen

 • Vervoer per Kaaiman busje
 • Verblijf in een kwaliteitstent
 • Zeer comfortabele slaapmat
 • Kamperen op lokale campings
 • Dagwandeling Torri del Vajolet
 • Driedaagse Dolomiti huttentocht
 • Via Ferrata dagtocht op hoogte
 • Huur Via Ferrata materiaal
 • Uitdagende rafttocht
 • Beklimming Pta. Giordani (4046m)
 • Alle materialen tijdens beklimming
 • Begeleiding van ervaren gidsen
 • Toeristenbelasting
 • Uitgebreide paklijst & reistips
 • Boekingskosten
 • Dekking GGTO garantiefonds
 • Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

 1. Maaltijden, +/- 10 - 20 euro per dag
 2. Douchemuntjes op de campings
 3. Reis- en annuleringsverzekering

Bij te boeken

 • Downhill mountainbiken (75,-)

Reserveer jouw avontuur

Vertrek 15 juli 2024

Nog voldoende plekken

Komt terug op 24 juli

Vertrek
27 juli 2024

Nog voldoende plekken
Komt terug op 5 augustus

Vertrek 8 aug 2024

Nog voldoende plekken
Komt terug op 17 augustus

Vertrek 20 aug 2024

Nog voldoende plekken
Komt terug op 29 augustus

Dag-tot-dag beschrijving

null

Dag 1-2: Kennismaking met de spitse pieken


Daar gaan we! Het bergavontuur gaat van start! Nouja, bijna dan. Eerst moeten we nog even in Italië zien te komen.

We verzamelen voor deze reis in Venlo. Daar ontmoet je je reisgenoten en rijden we samen naar onze camping in Tirol. Daar spenderen we de eerste nacht. De volgende dag duiken we meteen de Italiaanse Alpen in. We staan immers te springen om de bergen in te gaan!

We beginnen met een lekker 'voorgerechtje': de Torri del Vajolet daghike. Deze hike is volgens ons de perfecte kennismaking, zowel met je reisgenoten als met het Italiaanse landschap. Het eindpunt van de hike, zoals de naam misschien al verklapt, is bij een drietal torens. Deze iconische rotspunten zijn een enorme trekpleister. Hoe de natuur het voor elkaar krijgt zo iets uit de grond te stampen? Dat is een vraag die je jezelf nog wel vaker gaat stellen de komende dagen. Wij hebben ook geen idee en we hebben besloten er maar gewoon van te genieten. ;)

null

Dag 3: Razende stroomversnellingen


Vandaag verruilen we de bergen voor een iets nattere omgeving. Ja, nat wordt je zeker tijdens het raften op de Noce-rivier. Deze rivier wordt namelijk bestempeld als de best raftrivier van Europa. Ons hart begint al sneller te kloppen, die van jou ook? Onze lokale gidsen geven je alle gear die je nodig hebt. Nadat ze ons hebben omgetoverd tot heuse 'boatcrews' gaan we van wal. Rustige stromingen worden afgewisseld met Class III-IV rapids. Krijg jij het voor elkaar om alle stroomversnellingen te trotseren zonder te kapseizen? 

Na het raften warmen we lekker op op de camping en pakken we nog wat rust. Dat is wel nodig, want morgen begint een van de vetste activiteiten van de reis: de meerdaagse huttentocht!

null

Dag 4-6: Diepe afgronden en torenhoge rotswanden


Heb je je er al op zitten verheugen? Wij ook! Vandaag beginnen we aan onze huttentocht door misschien wel het mooiste berggebied van Europa. Dat lijkt een flinke claim, maar het Brenta-massief is niet voor niets zo geliefd bij elke bergsporter! De Dolomieten zijn overal prachtig, maar hier zijn de pieken nóg hoge en de kloven nóg dieper!

We slapen tijdens deze tocht in refuggio's. Dit zijn prachtige traditionele berghutten, waar je elke avond wordt voorzien van een fantastische maaltijd. Heb je wel verdiend na al dat hiken!

Op dag 2 van de tocht hebben we nog iets moois voor je in petto. De klimfanaten onder ons zullen hem kennen: de Via Ferrata delle Bocchette Centrali. Deze uitdagende via ferrata leidt je, gezekerd aan een veilige staalkabel, over kleine randjes langs afgronden waarvan de bodem niet te zien is. Een geweldige manier om te ervaren hoe machtig de bergen hier zijn!

null

Dag 7-8: Op naar de top van de Punta Giordani


Genoeg gehiked en altijd al eens een échte berg willen beklimmen? Hebben we voor je geregeld. We rijden namelijk naar het Monte Rosa-massief, aan de andere kant van Italië. Daar staat de Punta Giordani (4046 meter hoog) geduldig op ons te wachten. Het unieke van deze berg is dat hij serieus hoog is én ook nog eens relatief makkelijk te beklimmen. Er zijn bijna geen pieken van 4000+ meter die zich zo 'makkelijk' laten temmen. Nouja, makkelijk. Je moet er natuurlijk wel flink voor werken. Helaas (of gelukkig) gaat er geen kabelbaan naar de top. Wel is het goed mogelijk om in één dag de top te bereiken. Dat is best uniek voor zo'n joekel van een berg. Trek je stijgijzers aan, grijp je ijsbijl stevig vast en maak je klaar voor het beklimmen van misschien wel je eerste 4 kilometer hoge berg. Vanaf vandaag kun je jezelf officieel een 'mountaineer' noemen. Dat staat nog eens even goed op je CV!

null

Dag 9-10: Een afscheid op de fiets


Dit was het alweer bijna! Maar we gaan nog niet weg. We hebben nog een laatste activiteit voor je in petto. Naast de beste hikeroutes ter wereld kun je de Italiaanse Alpen ook perfect verkennen op de fiets. Vandaag raggen we dus op onze stalen rossen door de weilanden en bergweggetjes van noord-west Italië. Stribbelen je benen nog tegen van je alpine0ervaring van gisteren? Geen probleem, neem gewoon lekker een dagje rust. We hebben deze activiteit optioneel gemaakt, zodat je zelf kunt kiezen voor wat meer rust, of juist wat meer uitdaging. 

Na deze activiteit is het tijd om weer huiswaarts te gaan. In het busje terug heb je genoeg tijd om alle ervaringen van de afgelopen dagen nog even goed na te bespreken met je groep. Waarschijnlijk zijn jullie in een hele korte tijd al goede vrienden met elkaar geworden. Dat fijne bijkomstigheid als je met een groep gelijkgestemden in anderhalve week door stroomversnellingen racet, afgronden in tuurt, slaap in berghutten en op de top van een kilometers hoge berg staat. Gelukkig hoef je elkaar niet lang te missen, want de reünie is al ingepland!

Reserveer jouw avontuur

Vertrek 15 juli 2024

Nog voldoende plekken

Komt terug op 24 juli

Vertrek
27 juli 2024

Nog voldoende plekken
Komt terug op 5 augustus

Vertrek 8 aug 2024

Nog voldoende plekken
Komt terug op 17 augustus

Vertrek 20 aug 2024

Nog voldoende plekken
Komt terug op 29 augustus

4,9/5 op

Google-reviews

Je hoeft het niet van óns aan te nemen. Bekijk nu onze 200+ 5 sterren recensies op Google, Trustpilot of Facebook.

Hoe uitdagend is deze reis?

Welke reis past goed bij jouw fitheid? Vergelijk alle reizen nu makkelijk met elkaar met onze intensiteitsschaal.

Compensatie

voor 82 kg CO2

Voor deze reis compenseren wij jouw totale CO2-uitstoot. Zodat er ook morgen nog een wereld is om af te reizen.

Geen verborgen kosten

Geen addertjes. Alle vluchten, materialen, belastingen en garanties zijn inclusief. Je komt niet voor verassingen te staan.

Persoonlijk

contact

Geen wachtdeuntjes, callcenters, chatbots of automatische afwimpelberichtjes. We staan je gewoon netjes te woord.