Groepsreis Italië
Mountaineers

Een actieve groepsreis, maar dan nóg uitdagender!

Boek deze reis

Groepsreis Italië Mountaineers

Een actieve groepsreis, maar dan nóg uitdagender!

Boek deze reis

Bergavontuur waar je U tegen zegt

Als je denkt aan een sportieve en uitdagende groepsreis binnen Europa, denk je al vrij snel aan een groepsreis naar Italië. Aan de prachtige rotsige pilaren van de Dolomieten natuurlijk! Jarenlang hebben wij dit gebied links laten liggen, wat natuurlijk een regelrechte schande was. Bij het uitstippelen van deze reis werden we overweldigd door de vele mogelijkheden.

Wat hebben we voor je uitgekozen? Dat zijn Via Ferrata, een driedaagse huttentocht, raften en downhill mountainbiken. De Dolomieten heb je nooit uitgespeeld, maar dat beteked niet dat we er niet ons best voor gaan doen. We hebben de allermooiste hikes en uitzichtpunten voor je verzameld. Kortom, we hebben een avontuurlijke rondreis gemaakt om je vingers bij af te likken. Wel eerst even je handschoenen uitdoen!

Boek deze reis


Reislengte

10 dagen

Reisdata

15 jul t/m 24 jul '24

27 jul t/m 5 aug '24

8 aug t/m 17 aug '24

20 aug t/m 29 aug '24

Leeftijd

20 - 36 jaar

Groepsgrootte

6 - 14 reizigers

Reissom

1995,-

Wat je gaat doen

null

Driedaagse huttentocht

Voel je klein tijdens deze adembenemende tocht tussen de bergpieken.

null

Via ferrata 

Beklim de allervetste ‘ijzeren weg’ in het land wat het heeft uitgevonden.

null

De mooiste refugio

Het vinden van een mooiere slaapplek dan Refugio Pedrotti gaat je niet lukken

null

Bizarre uitzichtpunten

Om je vingers bij af te likken, met Misurina met stip op één

null

Klim door tunnels

Baan jezelf een weg door ellenlange tunnels uit WOI

raften-italie-kaaiman

Raften

Bedwing de Noche-rivier, de beste raftrivier van Italië.

null

Torri del Vajolet hike

Trap de reis af met deze klapper van een hike naar iconische rotspunten.

null
Seceda Ridge
Met zonsopgang is deze scherpe bergkam nóg mooier dan normaal

null

Mountainbiken

Bij te boeken. 75,-

Hard trappen voor deze prachtige uitzichten.

Praktische informatie

Roadtrip met tenten

Verblijf

Tijdens de gehele reis slapen we in eigen Kaaiman tenten op comfortabele slaapmatten. Met uitzondering van de huttentocht, als we in een traditionele berghut verblijven.
Roadtrip groepsreis

Vervoer

We reizen de gehele reis met ons eigen privé Kaaiman busje. Deze heeft plek voor 8 reizigers plus 1 reisleider/chauffeur. Bij meer aanmeldingen zetten we een extra busje met reisleider in.

Maaltijden

Tijdens deze reis zijn alle maaltijden exclusief. We hebben ons eigen kookmateriaal, dus kunnen gezamenlijk inkopen doen en koken op de campings.

Intensiteit

Dit is een avontuurlijke reis met veel uitdagingen in een hoog tempo. Je hebt een goede wandelconditie nodig en verder een avontuurlijke mindset.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen

 • Vervoer per Kaaiman busje
 • Verblijf in een kwaliteitstent
 • Zeer comfortabele slaapmat
 • Kamperen op lokale campings
 • Huur Via Ferrata-materiaal
 • Alle materialen tijdens beklimming
 • Begeleiding van ervaren gidsen
 • Toeristenbelasting
 • Uitgebreide paklijst & reistips
 • Boekingskosten
 • Dekking GGTO garantiefonds
 • Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

 1. Maaltijden, +/- 10 - 20 euro per dag
 2. Douchemuntjes op de campings
 3. Reis- en annuleringsverzekering

Bij te boeken

 • Mountainbiken (75,-)

Reserveer jouw avontuur

Vertrek 15 juli 2024

Nog 2 plaatsen

Komt terug op 24 juli

Vertrek
27 juli 2024

Nog voldoende plaatsen
Komt terug op 5 augustus

Vertrek 8 aug 2024

Nog voldoende plaatsen
Komt terug op 17 augustus

Vertrek 20 aug 2024

Nog voldoende plaatsen
Komt terug op 29 augustus

Dag-tot-dag beschrijving

null

Dag 1-2: Kennismaking met de spitse pieken


Daar gaan we! Het bergavontuur gaat van start! Nouja, bijna dan. Eerst moeten we nog even in Italië zien te komen.

We verzamelen voor deze reis in Venlo. Daar ontmoet je je reisgenoten en rijden we samen naar onze camping in Tirol. Daar spenderen we de eerste nacht. De volgende dag duiken we meteen de Italiaanse Alpen in. We staan immers te springen om de bergen in te gaan!

We beginnen met een lekker 'voorgerechtje': de Torri del Vajolet daghike. Deze hike is volgens ons de perfecte kennismaking, zowel met je reisgenoten als met het Italiaanse landschap. Het eindpunt van de hike, zoals de naam misschien al verklapt, is bij een drietal torens. Deze iconische rotspunten zijn een enorme trekpleister. Hoe de natuur het voor elkaar krijgt zo iets uit de grond te stampen? Dat is een vraag die je jezelf nog wel vaker gaat stellen de komende dagen. Wij hebben ook geen idee en we hebben besloten er maar gewoon van te genieten. ;)

null

Dag 3: Razende stroomversnellingen


Vandaag verruilen we de bergen voor een iets nattere omgeving. Ja, nat wordt je zeker tijdens het raften op de Noce-rivier. Deze rivier wordt namelijk bestempeld als de best raftrivier van Europa. Ons hart begint al sneller te kloppen, die van jou ook? Onze lokale gidsen geven je alle gear die je nodig hebt. Nadat ze ons hebben omgetoverd tot heuse 'boatcrews' gaan we van wal. Rustige stromingen worden afgewisseld met Class III-IV rapids. Krijg jij het voor elkaar om alle stroomversnellingen te trotseren zonder te kapseizen? 

Na het raften warmen we lekker op op de camping en pakken we nog wat rust. Dat is wel nodig, want morgen begint een van de vetste activiteiten van de reis: de meerdaagse huttentocht!

null

Dag 4-6: Diepe afgronden en torenhoge rotswanden


Heb je je er al op zitten verheugen? Wij ook! Vandaag beginnen we aan onze huttentocht door misschien wel het mooiste berggebied van Europa. Dat lijkt een flinke claim, maar het Brenta-massief is niet voor niets zo geliefd bij elke bergsporter! De Dolomieten zijn overal prachtig, maar hier zijn de pieken nóg hoge en de kloven nóg dieper!

We slapen tijdens deze tocht in refuggio's. Dit zijn prachtige traditionele berghutten, waar je elke avond wordt voorzien van een fantastische maaltijd. Heb je wel verdiend na al dat hiken!

Op dag 2 van de tocht hebben we nog iets moois voor je in petto. De klimfanaten onder ons zullen hem kennen: de Via Ferrata delle Bocchette Centrali. Deze uitdagende via ferrata leidt je, gezekerd aan een veilige staalkabel, over kleine randjes langs afgronden waarvan de bodem niet te zien is. Een geweldige manier om te ervaren hoe machtig de bergen hier zijn!

null

Dag 7: Belachelijke uitzichtpunten


En dan te denken dat je de beste uitzichten al achter de rug hebt met de Bochette Centrali. Niets is minder waar. Vandaag hebben we de twee allermooiste uitzichtpunten van de Dolomieten voor je uitgezocht. 

We beginnen de dag met een wandeling over de Seceda Ridge. De hike is niet lang en is ook niet moeilijk, maar wat een plaatje is het! Je kijkt gedurende de hele hike recht over de bergkam heen, waardoor je alle scherpe pieken achter elkaar kunt zien. Alsof ze het erom doen!

In de middag rijden we een stukje verder naar onze volgende hike. Deze hike komt langs het uitzichtpunt wat in onze ogen de allermooiste van het land is. En we hebben er veel gezien!

null

Dag 8: Onder de grond


Net als je dacht dat je de bergen van alle kanten hebt gezien na de pracht en praal van de afgelopen dagen. Wacht maar, we hebben nog iets tofs voor je. Vandaag, tijdens ons laatste Dolomieten-avontuur, gaan we de bergen van nóg een andere kant bekijken: van binnenuit!

In de Eerste Wereldoorlog groeven soldaten tunnels om de vijand te kunnen flankeren. Kilometers aan tunnels zijn destijds aangelegd, waarvan er nog een aantal goed bewaard zijn gebleven. De langste aaneenschakeling van oude oorlogstunnels vind je tijdens de Lagazuoi-hike. Tijdens deze hike klim je in 3 uur naar de top van de berg, waarvan een uur door de tunnels. Een unieke ervaring en een waardevolle inkijk in de Italiaanse geschiedenis.

null

Dag 9-10: Een afscheid op de fiets


Dit was het alweer bijna! Maar we gaan nog niet weg. We hebben nog een laatste activiteit voor je in petto. Naast de beste hikeroutes ter wereld kun je de Dolomieten ook perfect verkennen op de fiets. Vandaag raggen we dus op onze stalen rossen door de weilanden en bergweggetjes. Stribbelen je benen nog tegen van alle bergavonturen van de afgelopen dagen? Geen probleem, neem gewoon lekker een dagje rust. We hebben deze activiteit optioneel gemaakt, zodat je zelf kunt kiezen voor wat meer rust, of juist wat meer uitdaging. 

Na deze activiteit is het tijd om weer huiswaarts te gaan. In het busje terug heb je genoeg tijd om alle ervaringen van de afgelopen dagen nog even goed na te bespreken met je groep. Waarschijnlijk zijn jullie in een hele korte tijd al goede vrienden met elkaar geworden. Dat is een fijne bijkomstigheid als je met een groep gelijkgestemden in anderhalve week door stroomversnellingen racet, afgronden in tuurt, slaapt in berghutten en hangt aan staalkabels. Gelukkig hoef je elkaar niet lang te missen, want de reünie is al ingepland!

Reserveer jouw avontuur

Vertrek 15 juli 2024

Nog 2 plaatsen

Komt terug op 24 juli

Vertrek
27 juli 2024

Nog voldoende plaatsen
Komt terug op 5 augustus

Vertrek 8 aug 2024

Nog voldoende plaatsen
Komt terug op 17 augustus

Vertrek 20 aug 2024

Nog voldoende plaatsen
Komt terug op 29 augustus

4,9/5 op

Google-reviews

Je hoeft het niet van óns aan te nemen. Bekijk nu onze 200+ 5 sterren recensies op Google, Trustpilot of Facebook.

Hoe uitdagend is deze reis?

Welke reis past goed bij jouw fitheid? Vergelijk alle reizen nu makkelijk met elkaar met onze intensiteitsschaal.

Compensatie

voor 82 kg CO2

Voor deze reis compenseren wij jouw totale CO2-uitstoot. Zodat er ook morgen nog een wereld is om af te reizen.

Geen verborgen kosten

Geen addertjes. Alle vluchten, materialen, belastingen en garanties zijn inclusief. Je komt niet voor verassingen te staan.

Persoonlijk

contact

Geen wachtdeuntjes, callcenters, chatbots of automatische afwimpelberichtjes. We staan je gewoon netjes te woord.