Matterhorn Zwitserland

Veel gestelde reisvragen

Algemene reisvragen

Wat voor reis tas moet ik hebben?

Het gebruik van een grote backpack is erg geschikt. Een weekend/sport tas of een duffelbag kan ook, zolang er maar voldoende ruimte is om alles mee te nemen; 60-65 liter.

Voor de dagactiviteiten en meerdaagse wandeltochten raden wij een dagrugzak van minimaal 25 liter aan. Voor comfort is een rugzak met heupband ideaal.

Kan ik ook een grote koffer meenemen?

Het gebruik van een koffer raden wij af, omdat dit onhandig is in de auto. Bovendien moeten we soms stukken lopen met je bagage over onverharde wegen en past een koffer niet goed in de tentjes.

Voor meer informatie klik hier voor blog over het gebruik van een koffer of backpack.

Hoe is de tentverdeling tijdens een reis?

Wij slapen in duurzame 2-3 persoons tenten. Er wordt een tent indeling gemaakt op basis van man/vrouw verhouding. Vrouwen slapen bij elkaar en mannen slapen bij elkaar. Indien er een onjuiste verhouding is, kan het voorkomen dat iemand een tent voor zichzelf krijgt. Wie verder in welke tent slaapt beslis je gezamenlijk als groep . :)

Wat voor type slaapzak moet ik hebben?

Dit is afhankelijk van de reis die je gaat maken. Afhankelijk van het weer raden we een slaapzak aan met een bepaalde comfort temperatuur. Kijk bij de reis specifieke vragen om het antwoord te vinden voor jouw reis. We sturen een maand voor vertrek ook altijd een uitgebreide paklijst waarin deze informatie staat.

Zijn wandelstokken verplicht/noodzakelijk en is het mogelijk dit te huren?

We raden je aan wandelstokken te gebruiken, bij sommige reizen zijn wandelstokken zelfs verplicht. Bij veel reizen wordt er lang in de bergen gewandeld en zullen de spieren lekker belast worden. Wandelstokken ontlasten je spieren, rug en knieën en ondersteunen je tijdens het lopen. Hierdoor houd je het langer vol en is het lopen minder vermoeiend. De kans op acute en latere blessures verhoogt indien er geen gebruik gemaakt wordt van wandelstokken. Het is mogelijk om bij ons wandelstokken te huren.

Klik hier voor één van onze blogs over het gebruik en de voordelen van wandelstokken.

Kan je ook vlak voor of tijdens de reis activiteiten bij boeken?

Het is mogelijk later activiteiten bij te boeken en wij zullen dan ook ons best doen dit voor je te regelen. Echter is er bij later boeken geen garantie dat je de activiteiten ook kunt doen, omdat de maximale groepsgrootte al is bereikt of het vanuit de andere partij niet meer kan. Om deze reden raden we aan zo snel mogelijk activiteiten bij te boeken. Wil je vast boeken en twijfel je nog over optionele activiteiten? Stuur ons dan even een mailtje, dan kunnen we hier vast rekening mee houden of je extra info geven. :)

Wat is de groepssamenstelling?

De leeftijden variëren tussen de 20 en 36 jaar. Per reis is de man/vrouwverhouding en de leeftijd anders. Wij wijken maximaal 2 jaar af van de leeftijdsgroep, dus vanaf 18 en tot 38 jaar oud. Informeer naar de groepssamenstelling voor jouw specifieke reis indien je dit vooraf wilt weten.

Ik heb momenteel een blessure. Kan ik nog wel mee?

Dit hangt af van de blessure die je hebt opgelopen. Als lange afstanden lopen nog een uitdaging is, zijn de meeste reizen waarschijnlijk nog iets te pittig en kun je je reis beter uitstellen naar een moment dat je er weer helemaal bovenop bent. Op onze hoofdpagina vind je de Adventure Maps, deze geven je een handig overzicht van de intensiteit per reis. Neem ook gerust contact met ons op, dan kunnen we samen kijken of een reis voor jou te doen is of niet.

Wanneer moet de volledige betaling voldaan zijn?

8 weken voor vertrek moet de betaling volledig voldaan zijn. Bij boeken betaal je een aanbetaling variërend van 300-900 euro.

Wat is de gemiddelde man/vrouw verhouding in een kaaiman groep?

Vaak zien we zo'n 60% vrouw en 40% man, maar ook 50%/50% komt veel voor! Ben je nieuwsgierig naar de samenstelling van jouw specifieke reis, neem dan even contact met ons op.

Krijg ik ook zo’n gaaf kaaiman shirt?

Jazeker! Dat regelen we voor je!

Wie wordt mijn reisleider?

Het wordt altijd een sociaal enthousiast avontuurlijk persoon met goede chauffeurskills ;). Indien je wilt weten wie, schroom dan niet om een berichtje te sturen voor meer informatie.

Kan ik een optie nemen op een reis?

Dit kan voor maximaal 5 dagen. Alleen op het laatste vrije plekje voor een reis kunnen we helaas geen optie verlenen. Voor het aanvragen van een optie kun je een boeking maken en de betaling niet uitvoeren. Onder het kopje bijzonderheden noteer je ‘optie’. Hierna nemen wij contact met je op.

Waar kan ik mijn reis/annulerings verzekering aflsuiten?

Wij kunnen dat niet voor je doen, maar wij adviseren altijd de Europeesche Verzekeringen (momenteel a.s.r.), omdat daar standaard bijzondere sporten in de polis inbegrepen zijn. (denk aan; raften, klimmen, canyoning)

Klik hier voor onze blog over bijzondere sporten en verzekerings informatie.

Wanneer wordt er een WhatsApp groep aangemaakt en ontvang ik meer reisinformatie?

Een WhatsApp groep wordt 2 weken voor vertrek aangemaakt en de reisinformatie wordt een maand van te voren gedeeld via de mail!

Hoe werkt zo’n maaltijdenpot?

De maaltijdenpot werkt via de app; WieBetaaltWat (of Splitser). Hier kan iedereen zijn/haar uitgaven voor de groep invullen. Aan het eind van de reis wordt verrekend wie nog aan wie geld verschuldigd is. Toelichting hierover volgt aan het begin van de reis. :)

Wat voor type wandelschoenen moet ik hebben?

Voor de meeste reizen raden we wandelschoenen van type B of B/C aan. Welke wandelschoenen geschikt zijn voor welke reis kun je bij de reis specifieke vragen vinden!

Klik hier voor alle informatie wat betreft de soorten wandelschoenen.

Welk kampeer materiaal wordt verzorgd door kaaiman reizen?

Wij zorgen voor stoeltjes, tafels, tenten, kookgerei en matjes! Een slaapzak en kussentje neem je zelf mee.

Hoeveel plekken zijn er beschikbaar bij 'nog voldoende plaatsen'?

Wij tellen af vanaf het maximaal aantal plekken die beschikbaar zijn voor de reis. Dit varieert tussen de 6-14 personen. Wanneer er nog voldoende plaatsen beschikbaar zijn, zijn er nog meer dan 4 plekken vrij. Onder de 4 plekken geven we dit aan bij de desbetreffende reis.

Nog meer weten over wat je te wachten staat op een Kaaimanreis?


Op de 'praktische informatie'-pagina lees je alles over alles. En ja, dan bedoelen we echt alles. Je vind er informatie over de groepen, reisleiders, tenten, slaapmatten, campings, busjes, overig vervoer, kookmateriaal, maaltijden, dagindeling, activiteiten, intensiteit van de reizen, veiligheid, betalingen, verzekeringen en nog veel meer. Zo, dat is een hele mond vol, maar dan weet je in ieder geval zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.