Video Aspect Ratio: 16:9

Groepsreis Noorwegen Fjordtrip

Ontdek het ruigste land van Scandinavië op de avontuurlijkste manier

Boek deze reis


Groepsreis Noorwegen Fjordtrip

Ontdek het ruigste land van Scandinavië op de avontuurlijkste manier

Boek deze reis

Roadtrippen tussen fjorden en bergtoppen

Routekaart groepsreis Noorwegen

Deze uitdagende groepsreis door Noorwegen is de meest complete die je gaat vinden. Met ons Kaaiman busje verkennen we het prachtige fjordenland, afgewisseld met avontuurlijke overnachtingen en grensverleggende activiteiten. Zo maken we een tweedaagse kajaktocht door de fjorden met een kampeerovernachting op een verlaten strand en lopen we de tweedaagse Besseggen huttentocht in de Jotunheimen. Bereid je voor op de mooiste uitzichten van Noorwegen!

De ene dag loop je op een gletsjer, de andere vaar je door het mooiste fjord van het land. Elke dag ervaar je de koning van Scandinavië op een compleet andere manier tijdens deze groepsreis in Noorwegen.

Boek deze reis


Reislengte

17 dagen

Reisdata

11 jul t/m 27 jul '24

23 jul t/m 8 aug '24

30 jul t/m 15 aug '24

11 aug t/m 27 aug '24

18 aug t/m 3 sep '24

Leeftijd

20 - 36 jaar

Groepsgrootte

6 - 14 reizigers

Reissom

2295,-

Wat je gaat doen


Tweedaagse kajaktocht

Doorkruis het Nærøyfjord met alles wat je nodig hebt in je eigen kajak.


Besseggen Ridge Trail

Beklim de meest bizarre bergkam van het land.

Fiets in veld

Mountainbiken

Ontdek de Hydalen-vallei op een elektrische mountainbike.


Hike naar de Trolltunga

Maak de mooiste dagwandeling naar deze iconische rotspunt.


Storehødn hike

Vink je eerste Noorse berg af. En wat voor één!


Wildkamperen

Kampeer op het strand van het indrukwekkendste fjord van het land.


Gletsjerwandeling

Vaar over een gletsjermeer en bestijg daarna eeuwenoude ijsvlaktes.


Gaustatoppen hike

Bereik de top van de Noorse Kilimanjaro. Klinkt lekker toch?


Raften

Bij te boeken. 95,-

Bulder door een kloof en bedwing de wilde smeltwaterrivier.


Via Ferrata

Bij te boeken. 118,-

Beklim de steile wanden van de Otra vallei. Gezekerd aan een stalen kabel.

"Afgelopen zomer ben ik met Kaaiman mee geweest naar Noorwegen. Het was een super leuke en vooral actieve vakantie! We hebben veel gewandeld waarbij we prachtige uitzichten hebben gezien. De vele activiteiten maken het een volle reis, maar dat is het zeker waard. Ik vond het juist tof dat je in zo’n korte tijd (2,5 week) zoveel van een land kan zien. Omdat je hele dagen samen optrekt, leer je de groep ook goed kennen en bouw je een band op. Kortom, het was een prachtige reis en zeker een aanrader als je niet van stilzitten houdt."

Sanne van Wijk - ★★★★★

"Net terug uit het mooie Noorwegen. Een land wat al jaren op mijn lijstje stond om te bezoeken. Na twee mooie reizen met Kaaiman had ik alle vertrouwen dat ook deze reis eentje zou worden om nooit te vergeten. En dat werd het! Toffe activiteiten, mooie wandelingen met een waanzinnig uitzicht vanaf de bergtoppen op de fjorden, onwijs leuke groep met oude en nieuwe vrienden, heerlijk kamperen en een overschot aan gezelligheid. Mocht je nu nog twijfelen of je moet boeken, het antwoord op je vraag is, Ja! Ja! Ja! Ja! Bas en Roelof nogmaals bedankt voor deze geweldige reis en tot snel!"

Karien Laarakkers - ★★★★★

Praktische informatie

Verblijf

Je kampeert tijdens deze groepsrondreis door Noorwegen in kwalitatief goede trekkerstenten en slaapt op een zeer comfortabele slaapmat. We blijven op basic campings met goed sanitair en gaan ook een nacht wildkamperen.
Roadtrip groepsreis

Vervoer

We maken deze rondreis met eigen Kaaiman busje. Dit busje heeft 9 zitplaatsen, inclusief reisleider. Bij veel interesse zetten we een extra busje met reisleider in. De oversteek van Denemarken naar Noorwegen maken we per bootovertocht.

Maaltijden

Tijdens de gehele reis zijn de maaltijden exclusief, behalve tijdens de kajaktocht en de huttentocht. We nemen onze eigen kookmaterialen mee, dus kunnen overal op de campings zelf koken.

Intensiteit

Alle activiteiten tijdens deze reis zijn geschikt voor beginners met een actieve en avontuurlijke mindset. Voor de wandelingen van deze groepsreis door Noorwegen heb je een goede conditie en doorzettingsvermogen nodig.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen

 • Alle inclusieve activiteiten
 • Bootovertocht naar Noorwegen
 • Vervoer per Kaaimanbusje
 • Kamperen op campings in de natuur
 • Verblijf in een kwaliteitstent
 • Slapen op comfortabele slaapmatten
 • Gebruik van kookmateriaal
 • Luxe maaltijden tijdens het kajakken
 • Lokale gidsen & instructeurs
 • Bootvervoer bij Besseggen
 • Boekingskosten
 • Toeristenbelasting
 • Dekking GGTO garantiefonds
 • Uitgebreide paklijst en reistips
 • Kaaiman Reisbegeleiding
 • Totale CO2-compensatie

Niet inbegrepen

 1. Maaltijden, +/- 10 - 20 euro per dag
 2. Reis- en annuleringsverzekering
 3. Douchemuntjes op de campings

Bij te boeken

 • Raften (95,-)
 • Via Ferrata (118,-)

Reserveer jouw avontuur

Vertrek 11 juli 2024

Nog voldoende plaatsen

Terug op 27 juli

Vertrek 23 juli 2024

Nog voldoende plaatsen
Terug op 8 augustus

Vertrek 30 juli 2024

Nog voldoende plaatsen
Terug op 15 augustus

Vertrek 11 aug. 2024

Nog voldoende plaatsen

Terug op 27 augustus

Vertrek 18 aug. 2024

Nog voldoende plaatsen
Terug op 3 september

Dag-tot-dag beschrijving

null

Dag 1: Op naar Denemarken


We verzamelen voor deze groepsreis naar Noorwegen ‘s ochtends in Groningen. Je kunt daar meteen je backpack in onze bus leggen die al klaar staat. Na een gezamenlijk ontbijt rijden we via Duitsland naar Denemarken naar het kustplaatsje Hirtshals, waar we overnachten op een camping vlak aan zee. ’s Avonds maken we een strandwandeling om uitgebreid met elkaar kennis te maken en de zon in zee te zien zakken.

null

Dag 2: Boottocht over het Skagerrak


Vanuit Denemarken nemen we de ferry die ons naar Noorwegen brengt. Dit is niet een standaard boot die naar de Waddeneilanden vaart, maar een luxe boot met winkels en restaurants. We hoeven ons dan ook niet te vervelen en maken er een gezellige overtocht van. Voordat we het weten zetten we aan het begin van de middag voet aan wal in Noorwegen. Vanaf hier rijden we nog een kleine vier uur in de richting van Hemsedal, waar we ons kamp voor de komende dagen zullen opzetten.

nullDag 3: 'Landen' in hartje Noorwegen


Dit kleine dorp biedt volop mogelijkheden om in ‘Kaaiman stijl’ kennis te maken met de Noorse natuur. Hemsedal ligt op bijna 900 meter hoogte en middenin de Scandinavische Alpen. Het is een prachtig gebied waar we een grote variatie aan berglandschappen zullen vinden. Voor wandelaars is Hemsedal een waar paradijs. De eerste dag doe je je eerste Noorse hike. Je beklimt de Storehødn. Deze iconische berg is de beste manier om je kennis te laten maken met het Noorse landschap en je voor te bereiden voor alles wat nog komen gaat. Misschien kom je tijdens de wandeling zelfs wel oog in oog staan met een kudde rendieren!

null

Dag 4: Mountainbiken door de Grøndølavallei


We hoeven je niet te vertellen dat de meeste mountainbiketrails in Noorwegen vrij zwaar zijn. Hoewel we van een uitdaging houden, ga je bergop helemaal kapot. Daarom is downhillen hier erg populair, maar wij hebben iets bedacht dat daar tussenin zit. De prachtige Grøndølavallei vlakbij Hemsedal schreeuwt erom per mountainbike verkend te worden. Bijkomend voordeel is dat we afdalend fietsen met een geweldig uitzicht op de omliggende bergtoppen. Vergis je niet, de tocht terug omhoog de vallei uit kan iets zwaarder zijn. We zullen je er daarom niet op aankijken als je liever een e-mountainbike kiest voor het laatste stuk. Het moet tijdens onze groepsreizen naar Noorwegen voor iedereen leuk blijven.

null

Dag 5: Rijden door afwisselende landschappen


Aan het einde van de ochtend vervolgen we onze groepsrondreis door Noorwegen van Hemsedal naar Odda. Onderweg rijden we over de indrukwekkende Hardangervidda hoogvlakte. Hier voelen we ons samen even helemaal alleen op de wereld. Daarna vervolgen we onze roadtrip door een bijzondere autotunnel. Wat er zo bijzonder aan is, daar kom je tijdens deze groepsreis  vanzelf achter! Het dorpje Odda ligt in een uitloper van het Hardangerfjord. Op een camping aan het water zetten we vanavond onze tenten op. Hier vlakbij ligt een indrukwekkende waterval waar we een avondwandeling naar toe kunnen maken. Het is hier toch super lang licht!

null

Dag 6: De Trolltunga beklimmen


Trolltunga is volgens veel bergwandelaars de mooiste dagtocht van Noorwegen. Dat vinden wij ook! Letterlijk betekent het de tong van de trol. Trollen spelen van oudsher een belangrijke rol in het leven van de Noren en ze komen dan ook in veel volksverhalen voor. Waarom deze wandeling vernoemd is naar de tong van de trol? Daar kom je snel genoeg achter als je er na een pittige tocht bovenop staat!

We staan ’s ochtends vroeg op om met de auto naar het begin van de route te rijden. Daar beginnen we aan de eerste klim, die meteen vrij steil is. Iedereen kan lekker op zijn of haar eigen tempo lopen en we bouwen genoeg rustmomenten in. Na de steile klim wordt de route vlakker en kun je genieten van prachtige blauwe meren, torenhoge fjorden en een uitzicht dat je eigenlijk niet in een foto kunt vangen! Onderweg kun je steeds meer zien van het Ringedalsvatnet dat onder ons ligt, met dan uiteindelijk de grote beloning van onze klim.

null

Dag 7: Tunnels, fjorden en bergweiden


Vandaag vervolgen we onze groepsreis in Noorwegen en rijden we naar Gudvangen, een klein dorp gelegen aan het Nærøyfjord. Dit fjord wordt het mooiste fjord ter wereld genoemd. Genoeg reden om morgen hier onze kajaktocht te beginnen! Na aankomst op de camping zullen we eerst onze tenten op zetten. Daarna rijden we met ons busje richting Aurland en vervolgens door de Lærdalstunnel. Met 24,5km is dit de langste autotunnel ter wereld. Vervolgens zullen we de oude weg over de berg terug nemen richting Aurland. De Aurlandsvegen is één van de mooiste Noorse wegen en bezorgt ons volop adembenemende uitzichten. Houd je fototoestel dus zeker bij de hand!

null

Dag 8: Kajakken door de fjorden (dag 1)


De komende twee dagen van de groepsreis door Noorwegen staat onze kajaktocht door het Nærøyfjord en het Aurlandsfjord op het programma. We ontmoeten onze instructeurs op de eerste ochtend in het Sea Kayak Center aan het water. Daar worden we uitgerust met al het benodigde materiaal en krijgen we een uitgebreide en persoonlijke briefing. In Gudvangen laten we onze backpacks achter en nemen alleen de belangrijkste spullen mee op onze tocht door de fjorden.

We beginnen met het peddelen door het Nærøyfjord en bekijken het uit een heel ander perspectief. Vanaf het water is deze ervaring nog veel indrukwekkender! We gaan natuurlijk naar de mooiste plekken waar je alleen met een boot kunt komen en peddelen in de namiddag naar het strand waar we kamperen. Nadat we ons kamp hebben opgezet, kunnen we te voet dit verlaten stukje fjord verkennen. Daarna maken we een kampvuur om op te barbecueën. Na het eten kunnen we lekker warm blijven zitten en kijken naar de sterrenhemel. Geniet van je welverdiende rust!

null

Dag 9: Kajakken door de fjorden (dag 2)


Op de tweede dag van onze tocht breken we na het ontbijt ons kamp weer op. Aan het einde van de ochtend stappen we in onze kajaks en varen verder noordwaarts het Nærøyfjord af. We ontdekken tijdens dit deel van de groepsreis in Noorwegen de prachtige kliffen en spotten met een beetje geluk zeehonden. Verderop zijn links en rechts indrukwekkende watervallen te vinden. Als we een mooie plek hebben gevonden om ergens aan te meren, eten we daar aan vaste wal onze lunch op. Daarna peddelen we naar Unredal in het Aurlandsfjord. Hier eindigt onze kajaktocht en trekken we onze kajaks op de kant. Vanaf Unredal rijden we weer terug naar Gudvangen. Na het omkleden en inpakken rijden we met ons Kaaiman busje door naar Gaupne, waar we de komende twee nachten kamperen. Onderweg stoppen we voor heerlijke rijkbelegde pizza’s waar niemand nee tegen zegt.

null

Dag 10: Een indrukwekkende Gletsjerwandeling


Gaupne is gelegen aan het Lustrafjord, een aftakking van het Sognefjord, het op één na grootste fjord ter wereld. Onze camping is de perfecte uitvalsbasis voor activiteiten in en om de gletsjers die hier vlakbij liggen. We hebben vanaf ons kamp bij helder weer direct uitzicht op de eeuwige sneeuw. Het is tijd om een gletsjer te gaan beklimmen, vind je ook niet? Voordat we aan onze tocht over de Nigardsbreen kunnen beginnen, maken we eerst een korte Zodiac tour over het gletsjermeer naar het begin van het indrukwekkende ijs. Dit is zeker de avontuurlijkste manier om voor het eerst kennis te maken met deze gigant. We meren aan en binden onze stijgijzers onder. Onze gids neemt ons vervolgens mee op een 2 tot 3 uur durende wandeling over de gletsjer. Onderweg vertelt hij ons alles over hoe gletsjers precies werken, tot waar ze ooit reikten en over de lokale historie. Een unieke ervaring!

null

Dag 11: Optioneel raften en bezoek aan Lom


‘s Morgens breken we ons kamp weer op en hebben daarna de mogelijkheid om te gaan raften op een smeltwaterrivier. We starten op een brede rivier die snel smaller wordt en verdwijnt in een kloof. Dit zorgt voor een trein van golven die we samen gaan overwinnen! Een ultieme kick met prachtig uitzicht, wat wil je nog meer? Na deze spetterende ervaring kun je even uitrusten tijdens de autorit naar Randsverk. Dit plaatsje ligt op ongeveer een uur rijden van Lom, bekend van onder andere het prachtige Stavkirke. Deze kerk is volledig opgetrokken uit hout en al ruim 850 jaar oud. We stoppen hier om een kijkje te nemen en in de supermarkt wat snacks te kopen. Vanaf hier is het nog drie kwartier rijden naar onze gezellige camping in Randsverk. Nadat we het kamp hebben opgezet geeft de reisleiding een uitgebreide briefing over de tweedaagse huttentocht die morgen begint. We laten ons kampeermateriaal en onze backpacks achter op de camping en nemen alleen onze dagrugzak mee op deze wandeling.

null

Dag 12: Besseggen Ridge Hike


De komende twee dagen van deze groepsreis door Noorwegen staan in het teken van een uitdagende wandeltocht. We zetten ’s ochtends koers richting Gjendesheim, waar we vanmiddag ook weer de hike zullen eindigen. Vanaf hier nemen we het bootje die ons, over het Gjendemeer, in ongeveer een half uur naar de hut Memerubu brengt.

Na een kopje koffie wandelen we over de Besseggen ridge weer terug richting Gjendesheim. Het absolute hoogtepunt van deze tocht is de beklimming van de smalle en zeer steile bergkam van de Besseggen, waar je aan de ene kant het 400 meter lager gelegen Gjendemeer hebt en aan de andere kant het Bessvatnetmeer. Wedden dat jij je ogen uit kijkt?

null

Dag 14: Terug richting het zuiden


We zijn de afgelopen dagen lekker actief geweest en kunnen vandaag uitrusten in het busje. We rijden van Randsverk naar Rjukan, gelegen onder de Gaustatoppen (1883m). Deze reisdag onderbreken we met een picknicklunch onderweg. We kamperen de komende twee nachten vlakbij een beekje. Neem dus vooral een verfrissende duik na de lange autorit. De Gaustatoppen wordt ook wel de mini-Kilimanjaro van Noorwegen genoemd. Als je aan de voet van deze berg kampeert, weet je direct waarom.

null

Dag 15: Wafels op de top van Noorwegen


In de middag beklimmen we de Gaustatoppen, met ons laatste adembenemende uitzicht van deze groepsreis over Noorwegen. Bovenop worden we beloond met Noorse wafels. Je kunt als je goed kijkt in de vallei onze tenten zien staan. Daarna is het tijd voor een kampvuur.

null

Dag 16 & 17: Terug reizen naar Nederland


Onze avontuurlijke groepsreis door Noorwegen loopt helaas op z’n einde.. #huilen. Vanaf Rjukan is het ongeveer 2,5 uur rijden naar de boot die ons naar Hirtshals in Denemarken brengt. Daar kamperen we weer op dezelfde camping waar de groepsreis door Noorwegen twee weken geleden begon. Op dag 17 van de reis breken we voor het laatst ons kamp op en rijden vanaf Denemarken weer naar Groningen, waar we in het begin van de avond zullen aankomen. Moe maar voldaan praten we onderweg na over deze grensverleggende groepsreis door Noorwegen!

"Afgelopen zomer ben ik met Kaaiman Reizen naar Noorwegen geweest. Ik vond het een ontzettend mooie en goed geregelde groepsreis! We waren met een hele gezellige groep. Het leuke is dat je op pad gaat met allemaal vreemden, maar terugkomt met vrienden. Onder begeleiding van onze enthousiaste reisleidster Charlotte hebben we de gaafste dingen gezien. Bas en Roelof hadden een mooie route voor ons uitgestippeld door de bergen en langs de fjorden. Onderweg in het busje en tijdens de vele activiteiten kon je je ogen goed de kost geven! Veel actie met mooi uitzicht. :) We overnachtten op mooie plekken, soms met luxe en soms lekker 'back to basic'. Het wandelen naar de Trolltunga was voor mij een echt hoogtepunt! Aan het eind van de lange wandeling voelde je je beentjes wel, maar het was het meer dan waard! Ik kan nog lang nagenieten van dit grensverleggende avontuur. Kaaiman Reizen bedankt!!!"

Sabine Kroeze - ★★★★★

Reserveer jouw avontuur

Vertrek 11 juli 2024

Nog voldoende plaatsen

Terug op 27 juli

Vertrek 23 juli 2024

Nog voldoende plaatsen
Terug op 8 augustus

Vertrek 30 juli 2024

Nog voldoende plaatsen
Terug op 15 augustus

Vertrek 11 aug. 2024

Nog voldoende plaatsen

Terug op 27 augustus

Vertrek 18 aug. 2024

Nog voldoende plaatsen
Terug op 3 september

4,9/5 op

Google-reviews

Je hoeft het niet van óns aan te nemen. Bekijk nu onze 200+ 5 sterren recensies op Google, Trustpilot of Facebook.

Hoe uitdagend is deze reis?

Welke reis past goed bij jouw fitheid? Vergelijk alle reizen nu makkelijk met elkaar met onze intensiteitsschaal.

Compensatie

voor 116 kg CO2

Voor deze reis compenseren wij jouw totale CO2-uitstoot. Zodat er ook morgen nog een wereld is om af te reizen.

Geen verborgen kosten

Geen addertjes. Alle vluchten, materialen, belastingen en garanties zijn inclusief. Je komt niet voor verassingen te staan.

Persoonlijk

contact

Geen wachtdeuntjes, callcenters, chatbots of automatische afwimpelberichtjes. We staan je gewoon netjes te woord.