Groepsreis Peru
Backpack

Doorkruis hooggebergte, woestijn en jungle in drie weken tijd

Boek deze reis

Groepsreis Peru Backpack

Doorkruis hooggebergte, woestijn en jungle in drie weken tijd

Boek deze reis

Uitdagend avontuur in Inca voetsporen

Peru is een land dat schreeuwt om ontdekt te worden op de Kaaiman manier. Daarom hebben wij de perfecte reis samengesteld voor reizigers die zich niet in de watten willen laten leggen. Samen met ons verken je dit veelzijdige land op een actieve manier. Zo wandelen we dieper de Colca Canyon in dan andere luie toeristen, met als beloning Condors en hotsprings. Onze Salkantay Trekking is de meest uitdagende wandeling naar de mysterieuze Incastad Machu Picchu. We steken wandelend de Andes over, van het hooggebergte naar de Amazone. Vandaag loop je tussen de besneeuwde bergtoppen en morgen in de jungle. Waarschijnlijk is dit de mooiste wandeling die je in je leven zult maken.

In de Amazone gaan we drie dagen van de radar op zoek naar wildlife. En dan niet alleen saai vanuit een bootje, maar ook wandelend en kajakkend door de wildernis. Als afsluiting van je reis trotseer je de woenstijnduinen met buggy en sandboard. Avontuurlijker gaat het niet worden. We komen al acht jaar in Peru en hebben deze reis steeds verder geperfectioneerd. Het mag best gezegd worden dat we enorm trots zijn op het Kaaiman avontuur wat hier voor je ligt.

Boek deze reis


Reisduur

22 dagen

Reisdata

7 mei t/m 28 mei '24

20 aug t/m 10 sep '24
10 sep t/m 1 okt '24

Leeftijd

20 - 36 jaar

Groepsgrootte

6 - 11 reizigers

Reissom

3495, -

Wat je gaat doen


Salkantay Trekking

Wandel in vier dagen door het hooggebergte naar Machu Picchu.


Ontdek Machu Picchu

Bewonder dit door de Inca’s gebouwde wereldwonder te voet.

Peru Backpack Groepsreis

Driedaags Amazone-avontuur

Kajak door de jungle en spot kaaimannen, papegaaien en apen.


Bezoek Arequipa

Ontdek dit witte stadje aan de voet van een machtige vulkaan.


Colca Canyon trip

Duik met ons drie dagen diep deze beroemde canyon in.


Condors & hotsprings

Spot reusachtige roofvogels en relax in een natuurlijk warme badje.


Bezoek Cusco

Leer over Inca cultuur en de Spaanse overheersing op Plaza de Armas.


Scheuren door de woestijn

Cross met een buggy naar de duintoppen en sandboard er weer van af.


Humantay meer

Hike naar dit blauwer-dan-blauwe bergmeer op 4000 meter hoogte.


Slaap in een glazen iglo

Val in slaap onder de sterrenhemel omringd door het Andesgebergte.

null

Ziplinen

Bij te boeken. 75,- 

Raas in condor-stijl (liggend) door de lucht over de ravijnen.


Peruviaans koken

Bij te boeken. 45,- 

Kook onder leiding van een lokale kok een typisch Peruviaans maaltje.

Ik ben in september/oktober met Kaaiman mee geweest naar Peru. Het wat een zeer complete reis met een uitstekende mix van trekking, bezoek van steden, avontuurlijke activiteiten en natuurlijk een bezoek aan Machu Picchu en de Amazone. Ze hebben niks aan het toeval overgelaten. Hele mooie ervaring die niemand me meer afpakt!

Erik Bouwens - ★★★★★
Jorinde van Klinken

"Wat een leuke en veelzijdige reis was dit! Vooraf was het al heel fijn dat ik even lastminute met Bas kon overleggen of dit de beste keuze qua reis voor mij zou zijn. Toen we dat hadden besloten kreeg ik al snel een hele paklijst en informatiebrief opgestuurd die supererg hebben geholpen bij de voorbereidingen. Met een hele leuke groep met allemaal doorzetters hebben we 2 pittige treks volbracht en vooral enorm genoten van alle mooie uitzichten (en hotsprings). Ondertussen konden we wat cultuur snuiven in een paar leuke Peruviaanse stadjes en sloten we de reis nog af via de jungle met de Kaaimannen en de woestijn! Racen in de buggy in de woestijn, Macchu Picchu en het ziplinen waren mijn hoogtepunten. De reisleider was top en heeft mij en de rest van de groep ook een paar keer enorm geholpen. Thanks Kaaiman en voor wie nog twijfelt om met een Kaaiman reis mee te gaan, mijn advies is doen!"

Manon van der Zande - ★★★★★

Praktische informatie

Stenen accommodatie

Verblijf

Tijdens de reis slapen we de meeste nachten in hostels, maar ook in hutjes en tenten. De kamergroottes variëren van 2 tot 6 personen. De nachtbussen zijn op basis van extra luxe slaapstoelen.
Backpackreis Symbool van Kaaiman Reizen

Vervoer

Dit is een backpackreis en dat betekent dat we gebruik zullen maken van verschillende soorten vervoersmiddelen zoals het vliegtuig, (nacht)bussen, taxi's en privé-busjes. Met soms een stukje wandelen tussendoor.

Maaltijden

Tijdens de Salkantay Trekking krijg je vier keer het ontbijt, vier keer het diner en vier keer de lunch van ons. De rest van de maaltijden zijn exclusief.

Intensiteit

Deze reis is goed uitgebalanceerd en je went gelijkmatig aan de hoogte. De meerdaagse wandelingen worden vaak als pittig ervaren. Ervaring met bergwandelen is geen vereiste, maar doorzettingsvermogen en een goede conditie zeker wel.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen

 • Alle inclusieve activiteiten
 • Vlucht Schiphol - Lima retour
 • Verblijf in hostels, hutjes & tenten
 • Openbaar en privé vervoer
 • Huur warme slaapzak
 • Ontbijt op dag 10 t/m 13
 • Lunch op dag 9 t/m 12
 • Diner op dag 9 t/m 12
 • Boekingskosten
 • Toeristenbelasting
 • Dekking GGTO garantiefonds
 • Uitgebreide paklijst en reistips
 • Kaaiman Reisbegeleiding
 • Totale CO2-compensatie

Niet inbegrepen

 1. Maaltijden, +/- 10 - 15 euro per dag
 2. Reis- en annuleringsverzekering

Bij te boeken

 • Ziplinen (75,-)
 • Kookworkshop (45,-)

Reserveer jouw avontuur

Vertrek
7 mei 2024

Volgeboekt

Komt terug op 28 mei

Vertrek
20 aug. 2024

Nog voldoende plekken
Komt terug op 10 september

Vertrek
10 sept. 2024

Nog 3 plekken
Komt terug op 1 oktober

Dag-tot-dag beschrijving

null

Dag 1: Vlucht van Amsterdam naar Lima


Heb je naast je backpack ook een flinke portie energie ingepakt? Mooi. Dan ben je klaar om met je kersverse reisgenoten op het vliegtuig te stappen. We verzamelen ’s ochtends op de luchthaven Schiphol en maken eerst kort kennis met elkaar. Het is nu nog lastig te beseffen dat van deze groep mensen, die je maar amper kent, je aan het einde van de reis moeilijk afscheid zult kunnen nemen. Wat daarvoor nodig is? Samen bergen beklimmen, afdalen, genieten, afzien, lachen en huilen (vooral van geluk)!

We beginnen redelijk tam met een directe KLM vlucht naar Lima. Bij aankomst worden we opgehaald door onze lokale chauffeur en naar het hostel in Miraflores gebracht. Dit is onze favoriete wijk van Lima. Het is hier veilig, lekker rustig ’s nachts en we hebben een fijn hostel. Door de jetlag zullen we er flink doorheen zitten en snel naar bed willen. Maar niet voordat we geproost hebben op onze aankomst in Peru!

null

Dag 2: Een bliksembezoek aan Lima


We zullen er maar direct heel eerlijk over zijn: Lima is geen boeiende stad. Daarom zal onze reisleider je in een ochtendje laten zien wat je er niet aan mist. Zoals de kustlijn die volgebouwd is met een snelweg en de mistige smog die hier een groot deel van het jaar hangt. Om Lima toch niet helemaal af te branden: heerlijk Peruviaans eten kun je hier wèl krijgen! Onze reisleider neemt je mee naar een lokaal buffet, waar je van alle lekkernijen een beetje kunt proberen. De beroemde Ceviche bijvoorbeeld, of een heerlijk pittige Peruviaanse Rocotto Relleno.

Na de lunch stappen we op de nachtbus richting Arequipa. Je zult merken dat om een uurtje of 5 je ogen vanzelf dichtvallen. Gelukkig hebben we de meest comfortabele nachtbussen van Peru voor je gereserveerd. Je slaapt in een extra brede stoel die ver achterover gekanteld kan worden. Je krijgt zelfs een kussentje en dekentje van de bemanning. Verwacht geen hemelbed op wielen, maar beter dat dit ga je hier niet krijgen. Slaap lekker!

null

Dag 3: Het altijd zonnige Arequipa


Als je ’s ochtends al wiegend wakker wordt duurt het misschien even voordat je weet waar je bent. Maar als je de gordijntjes open doet en de zon ziet schijnen, weet je dat we bijna in Arequipa zijn. Hier schijnt de zon bijna altijd, wat je direct een heerlijk Mediterraans gevoel geeft. Het centrum lijkt op een Spaans stadje met witte huisjes, palmbomen en een grote Kathedraal. Alleen de op de achtergrond opdoemende vulkaan El Misti verraadt dat we hier niet in Europa zijn. Deze bijna zesduizend meter hoge vulkaan is even hoog als de Kilimanjaro.

We droppen onze tassen bij het hostel en maken een rondwandeling door het koloniale centrum. Onderweg halen we een vers geperst sapje op de indrukwekkende lokale markt en lopen we naar een uitzichtpunt. Na de wandeling ontmoeten we voor het eerst onze lokale gids Tony. Hij geeft ons vanavond instructies over wat we mee moeten nemen, de Colca Canyon in. De reisleider neemt je vervolgens mee naar misschien wel het beste restaurant van Peru. Daarna heb je tijd om je tas in te pakken. Klaar voor Condors en Hot Springs?

null

Dag 4: Op naar de Colca Canyon


De wekker gaat vroeg, maar opstaan is een eitje door onze jetlag. Daar maken we vooral in het begin van de reis goed gebruik van! Onze grote backpacks blijven in het hostel, veilig achter slot en grendel. We nemen alleen onze lichte dagrugzakken mee met schone kleren voor onderweg. Van Tony krijgen we een lokaal lunchpakketje mee.

We vertrekken als het nog donker is uit Arequipa. Tijdens de rit zien we de zon opkomen, wat het landschap prachtige pastelkleuren geeft. Dichtbij de rand van de canyon staat ons ontbijt klaar.

Na het ontbijt rijden we naar de rand van de canyon en stoppen op de plek waar vaak Condors zitten. Deze indrukwekkende gieren met een spanwijdte van 3 meter zweven hier op stijgende luchtstromen die vanuit de diepe kloof naar boven komen. Als je hart daar niet sneller van gaat slaan weten wij het ook niet meer.

We zeggen de condors gedag en beginnen aan onze afdaling de kloof in. Tony doopt ons met een groepsnaam en dan kan de tocht beginnen. Veel luie toeristen missen dit mooiste stuk, en veel backpackers weten niet waar ze moeten zijn voor de indrukwekkendste beleving. Wij weten gelukkig beter. We nemen een afslag dieper de kloof in om te belanden bij nog mooiere uitzichten en hotsprings. Niet doorvertellen dus… We slapen hier in houten hutjes onder een goedgevulde sterrenhemel.

null

Dag 5: Stroomopwaarts naar de Oase


Vandaag mag je iets langer ‘uitslapen’. Met uitzicht op twee rivieren, die beneden in de kloof samensmelten, eten we ons stevige ontbijt. Vandaag lopen we stroomopwaarts tussen verschillende plantages. Wandelen tussen de avocado’s, mango’s en andere tropische fruitsoorten is voor ons als een kind in een snoepwinkel. Tony laat ons lokale vruchten proeven, waarvan je nog nooit hebt gehoord. Deze bijzondere smaken zijn super lekker!

We lunchen onderweg bij een lokale familie. De oudjes die hier wonen zijn extreem gastvrij. Zelfs als je ze niet verstaat kom je met handen, voeten en een brede lach een heel eind. Onze gids Tony is hier opgegroeid en kent de families in de Colca Canyon al zijn hele leven. Hij zorgt ervoor dat ze ons als gasten kunnen verwelkomen en hierdoor rond kunnen komen.

Met nieuwe energie beginnen we aan het laatste stuk afdalen. Beneden wacht onze beloning. Als je over de rand kijkt, zie je beneden een groen paradijs opdoemen. Hoe dichterbij we komen, hoe beter we de hutjes, palmbomen en ons zwembad kunnen zien liggen. Iedereen snakt inmiddels naar een verfrissende duik.

null

Dag 6: De beproeving omhoog


Jouw laatste test in de kloof is een wandeling omhoog. Dit is geen eitje. Om de warmte voor te zijn vertrekken we voor zonsopkomst. Hoofdlampje op en gaan. Je zult merken dat je door de afgelopen dagen al een stuk fitter bent geworden en meer aan de hoogte gewend bent geraakt. Deze tocht is daardoor een goede voorbereiding op de Salkantay Trekking. Mocht je ’s ochtends toch niet helemaal fit zijn, dan is er een mogelijkheid om op een ezel mee naar boven te gaan. Dit is niet iets wat we standaard aanbieden, maar soms is het even nodig.

Boven is de beloning een uitgebreid ontbijtbuffet met vers brood en verse sapjes. Daarna stappen we in ons privé busje en worden terug gebracht naar ons hostel in Arequipa. Onderweg stoppen we voor een optionele lunch in Chivay en het uitzichtpunt op de hoogvlakte tussen de omliggende vulkanen.

Terug bij het hostel heb je de mogelijkheid om lekker te douchen en schone kleren aan te trekken. We herpakken gezamenlijk onze backpacks en gaan daarna het stadje in voor ons laatste avondmaal in Arequipa. Daarna rijden we met de nachtbus in ongeveer tien uur rijden naar Cusco.

null

Dag 7: Incahoofdstad Cusco


Welkom in de Inca hoofdstad op 3400 meter hoogte! Omdat wij onze hoogte goed hebben opgebouwd met een tussenstop in Arequipa, voel je hier niet veel van. Sommige onwetende backpackers (en zelfs een aantal andere groepsreisorganisaties) vliegen direct naar Cusco, om daar vervolgens last van hoogteziekte te krijgen. Wij doen het liever zo. Een gezonde reiziger is een blije reiziger.

Vandaag staat vooral in het teken van lekker uitrusten in het hostel en een rondwandeling door het centrum. Verken de mooie binnenstad met pleinen, marktjes en koloniale gebouwen. In de namiddag wordt iedereen weer in het hostel terug verwacht. Dan geven onze lokale gidsen een briefing over de Salkantay Trekking die morgen begint. Onze backpacks blijven tijdens de trekking in het hostel. Alle spullen die je tijdens de hike niet nodig hebt, maar op het kamp wel doe je in een dufflebag die mee gaat met de ezels. Je draagt dus overdag alleen je eigen dagrugzak met wat extra kleding, je snacks en water. Superlicht! Alle maaltijden, met uitzondering van het eerste ontbijt en de laatste lunch, zijn volledig verzorgd. Er gaat een lokale kok mee die tijdens iedere maaltijd de tafel weer helemaal vol zet met allemaal lekkers.

.

null

Dag 8: Warmlopen naar de Glazen Iglo’s


Omdat we op tijd willen gaan lopen, staan we weer vroeg op. Onderweg stoppen we in Mollepata voor het ontbijt bij een lokale familie. Geen grote bedrijven dus. Voor jou de leukste lokale beleving en voor hen de fijnste inkomsten. Na het ontbijt rijden we het laatste stukje naar het begin van de tocht. Daarna beginnen we aan de vijfdaagse tocht naar de oude Inca stad Machu Picchu.

Vandaag starten we relatief makkelijk. Het eerste half uur is zigzaggend omhoog en daarna vals plat naar de lunch en tevens de eerste overnachtingsplek. Maak kennis met onze sfeervolle glazen iglo’s met uitzicht op de Salkantay Mountain waarin we vanavond slapen.

Maar zover is het nog niet, want vanmiddag gaan we, als je fit bent, naar het Humantay meer. Het is even een wandelingetje omhoog en de lucht wordt steeds ijler. Als je dit doet ben je voor je het weet op één van de mooiste plekken van de reis beland. Dit gletsjermeer ligt op ongeveer 4000 meter hoogte en is blauwer dan blauw. Soms brokkelen er grote stukken sneeuw en ijs af en kun je genieten van het natuurgeweld van een kleine lawine.

Naar beneden gaat een stuk soepeler, vooral als we ons diner kunnen ruiken. Onze kok kookt heerlijke schalen vol met lokale gerechten, zodat jij moe maar voldaan naar bed kunt gaan. Doe niet direct je ogen dicht in je glazen iglo, maar kijk nog even naar boven. Grote kans dat je nog nooit op zo’n bijzondere plek hebt geslapen.

null

Dag 9: De grote oversteek


De meest uitdagende dag van de reis is aangebroken. Alleen onze dagrugzakken nemen we mee als we na het ontbijt beginnen aan de klim. Mocht je vandaag niet fit zijn, dan is er altijd een ‘escape’ om tegen betaling met een ezel mee omhoog te gaan, maar we gaan er vanuit dat iedereen fit is!

De zon staat al vol op de witte top van de Salkantay gericht, terwijl de rest nog in de schaduw ligt. Hou je fotocamera dus bij de hand. We nemen genoeg pauzes en iedereen kan op zijn/haar eigen tempo lopen. Langzaam zijn bestaat dus niet. Voor je het weet sta je met je reismaatjes op de top van de Salkantay pas! Het was misschien een beetje afzien, maar dit gevoel maakt alles goed. Daarna doen we een korte Inca ceremonie om de voorvaderen en goden te bedanken voor onze veilige oversteek. Hoe dat gaat, gaan we nu niet verklappen.

We dalen af naar onze lunchplek door een prachtige vallei met stroompjes. Houd je ogen open voor Condors en Viscacha’s. Na de lunch wandelen we verder bergafwaarts en je kunt het landschap steeds verder zien veranderen. Vanochtend stonden we nog tussen de witte pieken, maar hier wandelen we al steeds verder de jungle in. Tegen het einde van de middag hebben we onze grootste uitdaging volbracht. Aan de rand van het pad staan onze ‘Adean Houses’, lokale hutjes met stro-dakjes. Heerlijk opgefrist genieten we samen aan tafel van een welverdiend frisje of biertje. Je mag trots zijn op jezelf. Proost!

null

Dag 10: Adrenaline-dagje tussendoor


We hebben, om de trekking op te breken, vandaag een dagje met wat andere activiteiten ingepland. We wandelen in de ochtend weliswaar nog een stuk van de Salkantay Trail, maar in de middag wordt er niet meer gelopen. Je hebt dan de keuze om te gaan ziplinen (optioneel) en daarna naar de hotprings te gaan (optioneel). Natuurlijk hebben we deze activiteiten niet voor niets gekozen. Deze Zipline is één van de gaafste die je ooit gaat doen, want je kunt Condorstyle over de ravijnen heen vliegen. Dat betekent liggend (gezekerd) onder een kabel hangen en vliegend als een vogel door de lucht heen razen. Met bizar mooie uitzichten. Niet slecht toch? Verder maken een wiebelbrug en een klimparcours onder een waterval ook onderdeel uit van dit circuit. Deze kun je ook overslaan als je wilt.

Na ons zipline avontuur wachten de hotsprings al op ons. Je betaalt hier een paar euro voor de entree in een warm water paradijs tussen de groene bergtoppen. Ook zijn er koude watervallen waar je heerlijk onder kunt afkoelen. Bereid je dus voor op een paar uur intens genieten. We slapen vannacht in speciaal voor ons opgezette tenten in de jungle. In slaap vallen met rustgevende krekelgeluiden dus.

null

Dag 11: Het eerste uitzicht op Machu Picchu


Er zijn meerdere Inca trails naar de oude Inca stad en vandaag gaan wij er eentje lopen die nog maar recentelijk ontdekt is. Heel veel toeristen gaan met de trein naar Machu Picchu en veel Salkantay lopers slaan dit unieke stukje Inca trail over. Zonde, want het brengt je bij een recentelijk ontdekte ruïne. Hier kun je zelfs nog zien hoe Machu Picchu eruit zag toen het net werd ontdekt.

We lopen eerst een stuk in de schaduw omhoog en belanden bij een lokaal restaurantje. Na het opfrismomentje wandelen we het laatste stuk naar boven, waar de ruïne zich bevindt. Geniet van het eerste uitzicht op de oude stad! Zigzaggend wandelen we door de jungle naar beneden, waar onze lunchplek zich bevindt. We lunchen vlakbij een verfrissende waterval, dus steek gerust je hoofd er even onder.

Na de lunch wandelen we het laatste stukje naar een checkpoint, waar het treinspoor naar Machu Picchu begint. We slapen vanavond in een hostel met een warme douche en een heerlijk matras. Onze gids zal tijdens het diner de laatste details voor morgenochtend bespreken. Hij geeft ons persoonlijk de entree tickets voor Machu Picchu en spreekt een verzameltijd af. Daarna gaan we lekker vroeg slapen.

null

Dag 12: Machu Picchu


De dag waar iedereen naar uit heeft gekeken is aangebroken! We staan vroeg op om in het donker naar de poort van de oude Incastad te wandelen. Veel reizigers vragen ons van tevoren of Machu Picchu niet ontzettend toeristisch is geworden. Daar antwoorden wij dan ‘ja’ op. De vervolgvraag is dan vaak of het nog wel de moeite waard is dan.. JA!!! Absoluut. Deze plek blijft ontzettend bijzonder en wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Wij maken hem nog extra bijzonder met de klim er naar toe.

Omdat wij in alle vroegte vertrekken zitten we in het eerste tijdsblok waarop je de stad in mag. Dat betekent: relatief weinig andere toeristen! We lopen samen naar de Sungate en poseren er natuurlijk op los.

De gids geeft ons een rondleiding van ongeveer twee uur door de straten van de stad. Hij laat ons verschillende bouwstijlen zien en vertelt hoe de Inca’s hier vroeger hebben geleefd. Wist je dat deze hele stad is gebouwd met behulp van de stand van de sterren? We lunchen bij de lokale markt en nemen daarna een combinatie van trein en privé busje terug naar Cusco. Daar kun je weer bij al je spullen. Wat zul jij lekker slapen na alle indrukken van de afgelopen dagen.

null

Dag 13: Vanuit Cusco op naar de Jungle


Voor wie wilt lassen we een uitslaapochtend in, maar je bent vrij om op eigen houtje de stad in te gaan. Vandaag kun je deelnemen aan een optionele Peruviaanse kookworkshop. Onder leiding van een lokale kok ga je mee naar de lokale markt om daar inkopen te doen. Maak kennis met alle bijzondere streekproducten, waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord. Proeven mag natuurlijk ook! Als we alles van ons boodschappenlijstje hebben afgestreept gaan we starten met koken. We maken een twee-gangen-lunch en een drankje naar keuze. Vegetarische opties zijn mogelijk. Samen kiezen we een gerecht dat ons het leukste lijkt. We mogen van alles snijden, roeren, bakken en daarna zelf opeten. Het is leerzaam, maar vooral heel erg grappig met z’n allen!

Na de lunch is er tijd om een terrasje te pakken of souvenirs te shoppen. Na het eetfestijn van vanmiddag zal een licht diner volstaan, voordat we de nachtbus naar de Amazone pakken. Deze heeft weer het comfort wat we inmiddels gewend zijn.

Peru Backpack Groepsreis

Dag 14 & 15: Een compleet andere wereld


Als je wakker wordt moet je misschien even met je ogen knipperen. “Is dit nog steeds Peru?” Jazeker, maar wel een heel ander stuk Peru. We worden bij de bus opgehaald door onze lokale gids waar we al jaren mee samenwerken. Hij heeft een eigen lodge in het Tambopata reservaat. Strategisch gebouwd met de meeste kans op het zien van wilde dieren. Ons geheimpje. We stoppen eerst kort bij een hostel om daar onze dagrugzakken in te pakken. Je hoeft alleen kleding mee te nemen voor de komende drie dagen (twee nachten).

Met een pick-up truck worden we na het ontbijt naar de haven gebracht. Daar stappen we over op een kleine motorboot en varen stroomopwaarts de jungle in. Geniet van de wildernis om je heen en de wind door je haren. Dit is het echte vrijheidsgevoel! Vlak voor de lunch komen we aan bij onze lodge. We krijgen een hut toegewezen en de hangmatten buiten hangen al klaar voor een siësta.

In overleg met de junglegids wordt bepaald hoe de indeling van de komende drie dagen gaat zijn. Wat we in ieder geval gaan proberen is kaaimannen vangen (en weer vrijlaten natuurlijk), papegaaien spotten, apen spotten, leren water drinken uit planten, kajakken op de rivier en een nachtwandeling maken. Als we tijd over hebben zijn er misschien nog meer verrassingen. Meer gaan we er nu niet over vertellen. Het blijft de natuur die we niet kunnen controleren, dus sommige dieren zullen zichzelf makkelijker laten zien dan anderen.

null

Dag 16: Terug naar de bewoonde wereld


Na nog een laatste jungleactiviteit eten we onze laatste lunch in de lodge. De afgelopen dagen, en vandaag, heb je het complete junglemenu wat we voor je hadden uitgespeeld. Met het zuur van de prachtige kajaktocht die je hebt gemaakt nog in je schouder en met de duizenden kleuren van de papegaaien die je hebt gespot nog op je netvlies, stappen we weer in de boot en varen terug naar de bewoonde wereld. Hier kunnen we weer bij onze backpacks en een verfrissende douche nemen. Voordat we de nachtbus ingaan hebben we de mogelijkheid om pizza’s te eten! Normaal gesproken zegt niemand hier nee tegen. Daarna is het tijd om te vertrekken naar Cusco.

null

Dag 17 & 18: Souvenirtjes shoppen in Cusco


Zo, dat waren een aantal actieve dagen. Je hebt al een zware trekking in de benen en je hebt 3 dagen in de jungle gespendeerd. Tijd om een beetje bij te komen in Cusco, de bruisende stad waar we ons inmiddels thuis voelen.

Vanaf het busstation gaan we met de taxi weer naar ons vertrouwde hostel. Hier blijft onze bagage achter, zodat we de stad in kunnen. Dit is je laatste kans om souvenirtjes te shoppen. Geen zin? Ga dan mee een drankje doen op het terras of neem een heerlijke massage. Tijd om precies te doen waar jij zin in hebt: lekker actief de stad in of juist even wat meer tijd voor jezelf. Jij bent de baas.

Aan het einde van dag 18 pakken we de nachtbus naar Ica. Zelfde busmaatschappij, zelfde comfortabele ligstoelen. Er wordt onderweg zelfs een diner geserveerd. Prima kilometers maken op deze manier!

null

Dag 19: Op naar de woestijn


Als je dacht dat je alle facetten van Peru hebt meegemaakt, heb je het mooi mis! Als we vanaf het busstation een grote zandbak in rijden weet je dat je daar nog iets aan toe gaat voegen. Middenin deze woestijn ligt namelijk het oasedorp Huacachina. We hebben daar een super chill hostel geboekt met een bar en een zwembad. Precies wat jij verdiend hebt na de afgelopen drie weken.

Vanmiddag kun je mee op een buggytour door de duinen rondom Huacachina. Onderweg kun je sandboarden in de Atacama-woestijn. Dit is een absolute aanrader! Met een flinke vaart rijdt onze chauffeur ons van duintop naar duintop, waar we stoppen om van het uitzicht te genieten en onze sandboards onder te knopen. Op je buik mag ook. Waarschijnlijk heb je naast een flinke scheut adrenaline ook een droge keel gekregen. Gelukkig hebben ze in ons hostel lekkere cocktails om de keel te smeren. Grote kans dat er spontaan een Kaaiman feestje ontstaat die duurt tot in de kleine uurtjes.

null

Dag 20-22: Terug naar het prachtige Lima voor de terugreis


Haha, had je door dat de titel sarcastisch was? We moeten vandaag onze oase van rust verlaten om terug te keren naar de hoofdstad Lima. In de ochtend nemen we een laatste duik in het zwembad en stappen daarna op de (dag)bus. Aan het einde van de middag komen we aan in hetzelfde hostel als waar onze reis drie weken geleden begon. Het is leuk om vanaf hier naar zee te lopen om te pootjebaden en de zon onder te zien gaan.

De ochtend erna kun je vrij besteden in Lima. Je kunt ervoor kiezen om in het hostel te blijven of mee te gaan naar het oude koloniale centrum. Verwacht er niet teveel van, maar de oude Plaza is wel een bezoekje waard. Tijdens de lunch kun je voor de laatste keer je Peruviaanse lievelingsgerecht scoren. Daarna vertrekken we per minibus naar de luchthaven en boarden we voor onze KLM vlucht naar Nederland. Hasta luego Peru!

Moe maar voldaan kom je weer in Nederland aan. Het zal nog wel even duren voor je alle indrukken hebt kunnen verwerken. Nu is het tijd voor foto’s uitwisselen en nagenieten. We hopen dat je met ons een onvergetelijke tijd hebt gehad. Tip: Als ze je thuis vragen wat je het leukste vond, mag je ook gewoon ‘alles’ zeggen!

"Ik heb met Kaaiman de geweldige reis naar Peru gemaakt. Dit was mijn eerste reis buiten Europa, maar door alle informatie die je van te voren krijgt van Bas en Anouk weet je wat je nodig hebt en ga je goed voorbereid op pad. De reis zelf heeft mijn verwachtingen absoluut overtroffen. Peru is echt een prachtig en divers land. Het hoogtepunt van de reis zou ik dan ook onmogelijk kunnen noemen en ik denk ook juist dat het geheel met alle mooie landschappen en plaatsen die je tijdens de reis tegenkomt ervoor zorgt dat je een geweldige drie weken hebt! Dit was natuurlijk ook te danken aan de goede organisatie, de reisleider en de mega gezellige groep!"

Marloes Vette - ★★★★★

Reserveer jouw avontuur

Vertrek
7 mei 2024

Volgeboekt

Komt terug op 28 mei

Vertrek
20 aug. 2024

Nog voldoende plekken
Komt terug op 10 september

Vertrek
10 sept. 2024

Nog 3 plekken
Komt terug op 1 oktober

4,9/5 op

Google-reviews

Je hoeft het niet van óns aan te nemen. Bekijk nu onze 200+ 5 sterren recensies op Google, Trustpilot of Facebook.

Hoe uitdagend is deze reis?

Welke reis past goed bij jouw fitheid? Vergelijk alle reizen nu makkelijk met elkaar met onze intensiteitsschaal.

Compensatie

voor 3,4 ton CO2

Voor deze reis compenseren wij jouw totale CO2-uitstoot. Zodat er ook morgen nog een wereld is om af te reizen.

Geen verborgen kosten

Geen addertjes. Alle vluchten, materialen, belastingen en garanties zijn inclusief. Je komt niet voor verassingen te staan.

Persoonlijk

contact

Geen wachtdeuntjes, callcenters, chatbots of automatische afwimpelberichtjes. We staan je gewoon netjes te woord.