Slovenië Hyper Actief

Dé groepsreis in onontdekt Europa, bomvol actie en avontuur

Slovenië Hyper Actief

Dé groepsreis in onontdekt Europa, bomvol actie en avontuur

Stil zitten kennen ze hier niet

Slovenië is het best bewaarde geheim van Europa. Luie vakantiegangers crossen er doorheen op weg naar de drukke Kroatische kust. Dat vinden wij prima, want zo kunnen wij deze plek lekker voor onszelf houden. Avontuurlijke reizigers die echter wèl de moeite nemen om dieper het land in te reizen worden beloond. Spitse bergtoppen, turquoise rivieren, diepgroene bossen, uitgesleten canyons en verborgen watervallen: dit had je voor geen goud willen missen.

"Slovenië past wat mij betreft in het rijtje Noorwegen, IJsland en Zwitserland. Zo'n verrassend ruig landschap!"

Wij komen al jaren in Slovenië en blijven steeds terug komen, ook voor onze eigen vakanties. We kennen iedere beek & bergtop en hebben deze groepsreis door de jaren heen steeds uitdagender gemaakt. Dit levert jou het meest avontuurlijke programma op wat je gaat vinden. Je maakt met ons een roadtrip door het Triglav Nationaal Park en kampeert op bijzondere plekken. Onderweg maak je een spetterende canyoningtocht in een uitgesleten kloof, je verkent de Soča vallei per mountainbike en je gaat raften op de kraakheldere gelijknamige rivier die er doorheen stroomt.

"Het beklimmen van de hoogste berg van Slovenië en het uitzicht vanaf de top was voor mij toch wel de spreekwoordelijke kers op de taart"

Om je avontuur helemaal af te maken hebben we een beklimming van de Triglav in combinatie de Triglav Lakes Valley als huttentocht in deze groepsreis opgenomen. Tijdens deze driedaagse trektocht loop je door een continu veranderend panorama wat je niet in een foto kunt vangen. De combinatie van het overdag presteren in het bergmassief en 's nachts slapen in gezellige berghutten maakt het totaalplaatje onvergetelijk. Claim dus je plekje aan ons kampvuur!

Reisduur

12 dagen

Vertrekdata

14 juli 2023
28 juli 2023
11 augustus 2023

Leeftijd

20 - 36 jaar

Groepsgrootte

6 - 14 reizigers

Reissom

1795,-

Wat je gaat doen


Beklim de Triglav

Trotseer in drie dagen de hoogste berg van Slovenië (2864m).


Canyoningen

Klimmen, glijden en abseilen door een Sloveense kloof.

Soca River Rafting

Raften

Tem de stroomversnellingen van de kraakheldere Sočarivier.


Mountainbiken

Ontdek de zandweggetjes en houten bruggetjes van de Sočavallei.

Beklimming Triglav Groep

Triglav Lakes Valley

De beste manier om tot rust te komen van een zware bergbeklimming.


Het meer van Bled

Beklim het uitzichtpunt bij het meest iconische meer van het land.


Paragliden

Bij te boeken. 180,-

Voel je zo vrij als een vogel en zweef over de Soča Valley.

Skydiven in Slovenië Kaaiman Reizigster

Skydiven

Bij te boeken. 250,-

Combineer een adrenalinestoot met het beste uitzicht op de Julische alpen.

Afgelopen zomer ben ik meegegaan naar Slovenië met Kaaiman. Het was mijn eerste groepsreis en van tevoren stond ik er enigszins sceptisch tegenover. Was dit wel iets voor mij? Aan het eind van de week kon ik niets anders dan die vraag bevestigend beantwoorden. Wat een supergave vakantie heb ik gehad!

Marc de Mik

Super vakantie gehad in Slovenië!! Vier dagen voor vertrek toch nog geboekt, maar ik ben heel erg blij dat ik het toch heb gedaan. Tijdens deze reis heb ik hele leuke nieuwe mensen ontmoet en samen met hen mijn grenzen kunnen verleggen. De vakantie was vooral heel actief, waar ik van houd, maar er was ook ruimte om lekker bij het meer te liggen of een avondje uit te gaan. De reisleiding was ook top en met elkaar hebben we er een super leuke week van gemaakt. Ik raad iedereen aan om ook een keer een Kaaiman reis te boeken. Tot de volgende reis!

Emma Herrewijnen

Praktische informatie

Verblijf

We kamperen op mooie campings en slapen in trekkerstenten op comfortabele slaapmatten. Tijdens de Triglav huttentocht slapen we in berghutten. Verwacht in de hutten geen luxe en veel gezelligheid.

Roadtrip groepsreis

Vervoer

We rijden in eigen busjes naar Slovenië. Deze busjes hebben we de hele reis tot onze beschikking. Zo kunnen we drukte vermijden en zonder oponthoud de Sloveense natuur verkennen. Corona-proof dus.

Maaltijden

Deze reis is exclusief maaltijden, uitgezonderd de ontbijtjes in de hutten. We maken tijdens de reis een maaltijdenpot en zullen zoveel mogelijk zelf koken met ons eigen materiaal. Vaak gaan we ook een avondje uit eten.

Intensiteit

Voor deze pittige reis heb je een avontuurlijke mindset nodig. De outdoor activiteiten zijn allemaal op instapniveau en toegankelijk voor beginners. Wel is een goede conditie vereist voor het beklimmen van de Triglav; een zeer uitdagende tocht.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen

 • Alle inclusieve activiteiten
 • Vervoer per Kaaimanbusje
 • Kamperen op campings in de natuur
 • Verblijf in een kwaliteitstent
 • Slapen op comfortabele slaapmatten
 • Gebruik van kookmateriaal
 • Lokale gidsen & instructeurs
 • Boekingskosten
 • Toeristenbelasting
 • Dekking GGTO garantiefonds
 • Uitgebreide paklijst en reistips
 • Kaaiman Reisbegeleiding
 • Totale CO2-compensatie

Niet inbegrepen

 1. Bijdrage maaltijdenpot (ca. 180,-)
 2. Reis- en annuleringsverzekering

Bij te boeken

 • Paragliden (180,-)
 • Skydiven (250,-)

Reserveer jouw avontuur

Vertrek 14 juli 2023

Vertrek 28 juli 2023

Vertrek 11 aug 2023

Dag-tot-dag beschrijving

null

Dag 1: Roadtrippen naar Oostenrijk


Vandaag is het is zover! Ons roadtrip avontuur gaat beginnen. Je ontmoet je reisgenoten op het treinstation van Venlo. Vanuit hier reizen we met een eigen busje naar Oostenrijk. We hebben flink wat kilometers voor de boeg en dus alle tijd om elkaar beter te leren kennen. We stoppen onderweg voor koffie en een uitgebreide lunch.

’s Avonds komen we moe maar voldaan aan op onze camping dat in de heuvelachtige omgeving van Salzburg ligt. Duitsland was nog plat, maar hier tussen de beginnende bergen krijg je direct het vakantiegevoel waar je zo naar verlangd hebt! Op het terras van de camping kunnen we samen dineren en proosten op het begin van onze reis.

null

Dag 2: De eerste indruk van Slovenië


Na een goed ontbijt en een kop koffie is het tijd om eerst de benen te strekken in de omgeving van de camping. Daarna rijden we door naar één van onze favoriete plekken in Slovenië; het meer van Bled. We kamperen hier op een bosrijke camping aan de Sava rivier dichtbij het stadje.

Na het opzetten van de tenten is het tijd om te lunchen en even bij te komen op de camping. Als iedereen zijn buik vol heeft wandelen we naar het centrum van Bled en beklimmen we de berg die vlak naast het bekende meer ligt. Geen moeilijke wandeling, maar zeker de moeite waard. Vanaf de berg heb je een prachtig uitzicht over het meer, het kerkje midden in het water, en de omliggende bergtoppen. In het echt is het meer nóg mooier dan op de foto's. Je zult je verbazen over de schoonheid van Slovenië. En dit is pas het begin!

null

Dag 3: Canyoningen in een natuurlijke speeltuin


Een spetterend begin van de dag! Na het ontbijt worden we opgehaald door onze lokale canyoning instructeurs. Verscholen tussen de bossen en rotspartijen passen we ons canyoning materiaal. Je krijgt van ons een wetsuit, klimharnas, helm en schoenen. We maken eerst een korte wandeling naar boven en dan kan de pret beginnen! Iedereen springt één voor één de kloof met water in. Sprongen worden afgewisseld met stukjes glijden, zwemmen, lopen en abseilen. Je kunt onderweg vaak kiezen om de hoge of de lage sprong te nemen. Dit ga jij zeker fantastisch vinden. Wij van Kaaiman kunnen hier na vijf seizoenen nog steeds geen genoeg van krijgen!

null

Dag 4: Roadtrippen door de Soča vallei


Wij komen al jaren in Slovenië en kennen de best verstopte en mooiste plekken in deze vallei. Daar nemen we je vandaag mee naartoe. Tijd voor een avontuurlijke roadtrip dus! We rijden een stuk de bergen in en parkeren na heel wat haarspeldbochten aan de kant van de weg. Daar klauteren we via een stalen kabel naar de bron van de Soča rivier en aansluitend bezoeken we de turquoise rivierkloof. Het water is hier zó diepblauw, daar word je stil van.

Na de lunch in Bovec raften we op de kraakheldere Soča rivier en krijgen een aantal flinke stroomversnellingen voor onze kiezen. Vergeet op de rustige stukken niet om je heen te kijken, want het is hier bloedje mooi. We kamperen op een gezellige kleinschalige camping met zwemmogelijkheden.

null

Dag 5: Mountainbiken met een steeds veranderend uitzicht 


De beste manier om de rest van de vallei te verkennen is misschien wel de mountainbike. Met lokale Sloveense instructeurs hebben we een route uitgezet over zandwegen, single trails en bospaadjes. We fietsen dwars door donkere bossen, langs watertjes en over hangbruggetjes met als beloning prachtige uitzichtpunten.

De route wisselt stijgen en dalen af met een paar spannende technische stukken. Deze tocht is geschikt voor beginners, maar zeker niet minder leuk voor gevorderden. Het is een hele afwisselende rit waardoor je iedere keer weer op het puntje van je zadel zit om te kijken wat er verderop te zien is. Dikke vette aanrader dus!

Skydiven in Slovenië Kaaiman Reizigster

Dag 6: Adrenaline Day


Nog niet genoeg spanning gehad? Dan is vandaag jouw dag. Je kunt kiezen voor paragliden of skydiven (optioneel).

Kies je voor het eerste, dan stap je met onze instructeurs in een jeep die je naar het startpunt op de berg brengt. Daar krijg je jouw materiaal aangemeten. Over het randje kun je alvast kijken naar het prachtige uitzicht waar je straks overheen zweeft. De instructeur legt de parachute neer en roept je zodra alles geïnstalleerd is. Dan mag je gaan zitten en op zijn teken naar de afgrond rennen. Je zult merken dat je al binnen enkele stappen de lucht in gaat. Dit is echt fantastisch! Voel je zo vrij als een vogel en zweef over het mooie Sloveense landschap. In overleg met de instructeur bepaal je hoe spannend je het wilt maken. Ben je in voor een paar trucjes in de lucht? Dat kan. Wil je gewoon genieten en rustig zweven naar de landingsbaan? Ook helemaal goed.

Wil je nog verder gaan en je hoogtegrens verleggen? Dan is skydiven de absolute uitdaging. Dit is al een ervaring die anders is dan alle andere, maar wij hebben besloten het nog beter te maken. We springen namelijk vanaf 4000 meter boven de grond in de Soča vallei. Geniet met ons van de beste parachutesprong in Slovenië! 

Na de voorbereidingen en veiligheidslezingen op de grond, start je met een 15-20 minuten durende rondvlucht boven de adembenemende Julische Alpen. Je vliegt hoog boven de vallei en boven de toppen van de hoogste bergen. Je hangt met je voeten uit het vliegtuig totdat je "3, 2, 1 ... Jump!" hoort. De laatste woorden die je zult horen voordat je met een snelheid van 200 kilometer per uur naar beneden valt. Onze hoog gekwalificeerde instructeurs zorgen voor maximale veiligheid, dus het enige waar jij je zorgen over hoeft te maken, is of je de rest van de dag die lach van je gezicht af kan krijgen.

Na deze sprong kun je rustig bijkomen. De middag is vrij te besteden. Er zijn genoeg wandelroutes in de omgeving maar een boek lezen bij de tent is ook niet verkeerd. 's Avonds koken we samen een uitgebreide maaltijd in onze outdoor keuken.

null

Dag 7: Rijden zonder te rijden


’s Ochtends is het weer tijd om onze tenten in te pakken, want we roadtrippen verder door de vallei naar het lager gelegen treinstation. Daar stappen we met onze auto op de trein. Ja dat lees je goed. We rijden op een wagon en mogen aan boord van de auto blijven zitten. Tijdens deze treinrit duiken we onder een bergmassief door met lange tunnels en mooie uitzichten. Het is hilarisch om het stuur alle kanten op te kunnen draaien en toch rechtdoor te blijven gaan. Dit zorgt vaak voor een jolige stemming aan boord van ons busje. Aan de andere kant van de bergketen stappen we uit en rijden het laatste stukje naar het meer van Bohinj. We kamperen hier vannacht aan de waterkant en kunnen een verfrissende duik nemen. Als er nog tijd over is vanmiddag kun je met een kajak het meer op, want die worden hier op de camping verhuurd.

Je reisleider zal je tijdens de lunch informatie en instructie geven voor de driedaagse huttentocht van morgen. Het wordt een zeer uitdagende tocht, dus we zullen je hier zo goed mogelijk op voorbereiden. Je krijgt van ons een lijstje met spullen die je absoluut mee moet nemen in je dagrugzak en de rest mag je achterlaten in ons busje. Waardevolle spullen blijven op de camping in een kluis.

Kaaiman groepsgevoel in Slovenie

Dag 8: Jouw eerste stappen op weg naar de top


Dit is het avontuur waar iedereen op heeft gewacht. De driedaagse huttentocht waar je vandaag aan gaat beginnen is één van de mooiste in Zuid-Europa. We wandelen deze tocht met dagrugzak, goede bergschoenen, wandelstokken en Via Ferrata sets voor het stuk naar de top. Jouw backpack blijft achter in ons busje, samen met de rest van ons kampeermateriaal. De komende twee nachten slapen we namelijk in simpele maar sfeervolle traditionele berghutten, waar je terug gaat in de tijd. Wij zullen de komende dagen alles in het werk stellen om jou een geweldige ervaring te geven en we regelen alle randvoorwaarden, zodat jij alleen maar hoeft te presteren en te genieten.

Vandaag zul je de natuur om je heen volledig zien transformeren. We beginnen ’s ochtends met een kort ritje naar ons vertrekpunt aan de zuidzijde van de Triglav. Vanaf daar wandelen we noordwaarts door een donker bos van loofbomen. Terwijl we het pad naar boven volgen, maakt het bos langzaam plaats voor open alpenweiden met hier en daar een naaldboom. In het heuvelachtige gras houden we even een pauze om de beentjes omhoog te doen, hopelijk in het zonnetje. Het uitzicht naar boven is er al een stuk beter op geworden, want de omliggende toppen zijn nu duidelijk zichtbaar.

Na de pauze begin je alle hoogtemeters die we maken pas echt goed te zien. De laatste bomen veranderen in struikjes, en het gras maakt langzaam plaats voor losse stenen met af en toe een bergbloemetje. De verbondenheid met dit prachtige landschap doet iets met je. Vaak ontstaan op dit soort momenten de mooiste en diepste gesprekken. Na een lange dag bereiken we moe maar voldaan de eerste berghut. Voordat we naar binnen gaan werpen we nog even een blik naar boven om te zien wat we morgen gaan trotseren: Alleen nog maar steile en kale rotsen tot aan het hoogste puntje van Slovenië. Samen naar de top kijken geeft een bijzonder groepsgevoel. Zo, en nu is het tijd voor een warme maaltijd in de knusse berghut.

null

Dag 9: Niet piekeren maar pieken


Maak je klaar voor de spectaculairste ochtend van deze reis! We staan met z’n allen vroeg op en genieten van een ontbijtje. Daarna begint onze beklimming naar de top. ’s Ochtends is de lucht het kalmste en is de hemel ook vaak het helderst, wat we natuurlijk willen voor het uitzicht straks. Onze instructeur vertelt hoe we onze Via Ferrata sets moeten aandoen en controleert alles. Dan beginnen we aan de laatste klim over alleen maar steen via een stalen kabel. 

Als je aan het lopen en klauteren bent kijk je vaak alleen maar waar je je voeten moet neerzetten en aan welke rotsen je jezelf vast kunt houden. Daarom maken we tijdens de klim meerdere stops om even om ons heen te kijken en foto’s te maken. Het uitzicht wordt namelijk beter en beter. Als je jezelf omkeert zie je de diepte onder je met alleen maar rotspartijen en hier en daar een verdwaald sneeuwveld. Ondertussen sta je daar veilig gezekerd aan een stalen kabel en kan je niks gebeuren.

Onze laatste passage gaat over een bergkam met aan beide kanten steile afgronden. Dit vinden wij bij Kaaiman het allermooiste stuk, omdat je voor je gevoel op een plek bent waar mensen niet thuis horen. Het is een soort surrealistisch hemelrijk waar je doorheen wandelt zonder dat je kunt vallen. Als er nog een beetje wolken zijn wandel je ‘over wolken’ naar de top en als het helder is zie je de immense diepte aan beide kanten. Het maakt eigenlijk niet uit dus, het gaat in beide gevallen een 'diepe' indruk op je maken. Snap je 'm?

Als we in de verte de Toren van Aljaž zien opdoemen weten we dat we bijna op de top zijn. De Sloveen Aljaž kocht in 1895 de top van de Triglav en kreeg toestemming om een iconische ijzeren torentje te plaatsen op zijn onroerend goed. Met vier man zeulden ze de toren in stukken naar boven en in slechts vijf uur werd hij in elkaar gezet. Vandaag de dag is een foto met deze toren het bewijs dat je de top hebt gehaald. Als we daar aankomen volgt er een geluksuitbarsting en een gezamenlijk feestje. In je eentje is dit misschien een berg om tegenop te zien, maar samen hebben we het toch maar mooi geflikt!

Dat het 360-graden-uitzicht hier bovenop mooi is hoeven wij je niet te vertellen. Geheel in Kaaiman traditie moet je hier een gekke foto maken. Er zijn al tanden gepoetst op de Triglav en er zijn blote billen te zien geweest. Wees gerust creatief! Wist je dat je jezelf een echte Sloveen mag noemen als je de top hebt gehaald? Na deze reis hebben we allemaal een dubbele nationaliteit.

Daarna begint het afdalen via dezelfde stalen kabel naar de hut. Je zult merken dat dit een stuk minder zwaar is, maar dat er nog steeds een beroep op je concentratie wordt gedaan. In de hut aangekomen houden we een pauze met een goede lunch en lachende gezichten. Daarna pakken we onze dagrugzakken en dalen we af door de sprookjesachtige Triglav Lakes Valley. De omgeving wordt weer groener naar mate we lager komen en er verschijnen steeds meer bergmeren om ons heen. Deze vallei is heerlijk rustig, want er zijn geen wegen of gondels. Het is een wandelpad door puur natuur.

Aan de rand van één van de meren staat onze hut voor de nacht. Dit is een geweldige locatie voor een nachtje onder de sterren en ze serveren hier warme maaltijden. Je zult wel trek hebben gekregen na deze bizarre en uitdagende dag!

Beklimming Triglav Groep

Dag 10: ‘All downhill from here’


Na het ontbijt wandelen we verder naar beneden richting het meer van Bohinj. Onderweg worden de bossen weer dichter en de bergen om ons heen weer hoger. Het pareltje van vandaag is toch wel Črno jezero, oftewel het zwarte meer. Als je de huttentocht legendarisch wilt afsluiten, en dat wil je, moedigen we je aan om samen met ons een duik te nemen in dit meer. Oké het is een beetje fris, maar het is een geweldige plek om te zwemmen en je komt helemaal fris weer uit het water.

Daarna volgt de laatste afdaling via een zig-zag-paadje door het bos. Bij de parkeerplaats worden we opgepikt door onze Sloveense collega’s en terug naar ons busje gebracht. We rijden in een klein uurtje naar de camping bij Bled waar we al eerder hebben gestaan. Wat zul jij lekker slapen vannacht. Of ga je mee naar de Sloveense kroeg voor een borrel?

null

Dag 11: Een laatste indruk


De dag waarvan je hoopte dat hij nog even weg zou blijven is helaas toch gekomen. We pakken ons busje weer in, reizen terug naar Oostenrijk en overnachten weer op de camping in de omgeving van Salzburg. In de ochtend is er misschien nog tijd om te ziplinen in de Dolinka vallei, maar dat kunnen we nog niet beloven. Als deze kans zich voordoet, dan regelen we dat graag voor je. Je maakt dan, gezekerd aan een stalen kabel, een laatste vlucht over de helderblauwe Dolinka rivier. Er zijn zeven ziplines met een afstand variërend van 370 tot 700 meter. Met een totale lengte van vier kilometer is het de langste Zipline in Europa. Als we er dan toch zijn, kunnen we deze net zo goed even meepakken toch?

Groepsfoto Kaaiman Reizen op top

Dag 12: Afscheid nemen bestaat niet


We rijden het laatste stuk naar het treinstation van Venlo, waar elf dagen geleden onze reis begon. Het is jammer dat ons ‘fellowship’ even uit elkaar valt, maar wij houden niet van afscheid nemen. De kans is groot dat we elkaar snel weer zien. We organiseren jaarlijks een reünie om gezamenlijk weer alle mooie herinneringen op te halen. Tot snel!

"Ik ben net een paar dagen terug van de actieve reis naar Slovenië en nog niet helemaal bijgekomen van alle adrenaline. Hoewel ik een ervaren groepsreiziger ben bij diverse reisorganisaties, steekt Kaaiman Reizen er toch echt met kop en schouders bovenuit: top begeleiding die als onderdeel van de groep voelt maar achter de schermen alles goed organiseert, gave grensverleggende activiteiten en een kleine groep, waardoor het na een dag aanvoelt als een hechte vriendengroep die elkaar al jaren kent. Al met al een top vakantie en zeker voor herhaling vatbaar. Het enige probleem wat ik nu heb: welke Kaaiman reis gaat het volgend jaar worden?"

Bianca van Schaik 

Reserveer jouw avontuur

Vertrek 14 juli 2023

Vertrek 28 juli 2023

Vertrek 11 aug 2023

Wij compenseren voor deze reis 73 kg CO2 per reiziger

Zodat er ook morgen nog een wereld is om af te reizen