Groepsreis Slovenië

Hyper Actief

Dé groepsreis in onontdekt Europa, bomvol actie en avontuur

Boek deze reis

Groepsreis Slovenië
Hyper Actief

Dé groepsreis in onontdekt Europa, bomvol actie en avontuur

Boek deze reis

Stilzitten kennen ze hier niet

Slovenië is het best bewaarde geheim van Europa. Spitse bergtoppen, turquoise rivieren, diepgroene bossen, uitgesleten canyons en verborgen watervallen: dit had je voor geen goud willen missen. We kennen iedere beek & bergtop en hebben deze groepsreis door de jaren heen steeds uitdagender gemaakt. Dit levert jou het meest avontuurlijke programma op wat je gaat vinden. Je maakt met ons een roadtrip door het Triglav Nationaal Park en kampeert op bijzondere plekken. Onderweg maak je een spetterende canyoningtocht in een uitgesleten kloof, je verkent de Soča vallei per mountainbike en je gaat raften op de kraakheldere gelijknamige rivier die er doorheen stroomt.

Om je avontuur helemaal af te maken beklimmen we de Triglav, de hoogste berg van Slovenië. Tijdens deze driedaagse trektocht loop je door een continu veranderend panorama wat je niet in een foto kunt vangen. De combinatie van het overdag presteren in het bergmassief en 's nachts slapen in gezellige berghutten maakt het totaalplaatje onvergetelijk. Claim dus je plekje aan ons kampvuur!

Boek deze reis


Reisduur

12 dagen

Reisdata

19 jul t/m 30 jul '24
2 aug t/m 13 aug '24
16 aug t/m 27 aug '24

30 aug t/m 10 sep '24

Leeftijd

20 - 36 jaar

Groepsgrootte

6 - 14 reizigers

Reissom

2095,-

Wat je gaat doen

null
Zonsopgang op de Triglav
Gouden kleuren op de top van de hoogste berg van Slovenië (2864m).


Driedaagse huttentocht

Drie dagen hiken, klimmen en klauteren, met de Triglav als hoogtepunt.


Canyoningen

Klimmen, glijden en abseilen door een diepe rivierkloof.


Mountainbiken

Ontdek de zandweggetjes en houten bruggetjes van de Sočavallei.

null

Roadtrip door de Soča-vallei

Misschien wel onze favoriete roadtrip van heel Europa. Als we móésten kiezen.

Beklimming Triglav Groep

Triglav Lakes Valley

De beste manier om tot rust te komen van een zware bergbeklimming.


Het meer van Bled

Beklim het uitzichtpunt en neem een duik in dit iconische meer.

null

Raften

Bij te boeken. 60,-

Tem samen de stroomversnellingen van de kraakheldere Sočarivier.


Paragliden

Bij te boeken. 190,-

Voel je zo vrij als een vogel en zweef over de Soča Valley.

Skydiven in Slovenië Kaaiman Reizigster

Skydiven

Bij te boeken. 275,-

Combineer een adrenalinestoot met het beste uitzicht op de Julische alpen.

"Afgelopen zomer ben ik meegegaan naar Slovenië met Kaaiman. Het was mijn eerste groepsreis en van tevoren stond ik er enigszins sceptisch tegenover. Was dit wel iets voor mij? Aan het eind van de week kon ik niets anders dan die vraag bevestigend beantwoorden. Wat een supergave vakantie heb ik gehad!"

Marc de Mik - ★★★★★

"Super vakantie gehad in Slovenië!! Vier dagen voor vertrek toch nog geboekt, maar ik ben heel erg blij dat ik het toch heb gedaan. Tijdens deze reis heb ik hele leuke nieuwe mensen ontmoet en samen met hen mijn grenzen kunnen verleggen. De vakantie was vooral heel actief, waar ik van houd, maar er was ook ruimte om lekker bij het meer te liggen of een avondje uit te gaan. De reisleiding was ook top en met elkaar hebben we er een super leuke week van gemaakt. Ik raad iedereen aan om ook een keer een Kaaiman reis te boeken. Tot de volgende reis!"

Emma Herrewijnen - ★★★★★

Praktische informatie

Verblijf

We kamperen op mooie campings en slapen in trekkerstenten op comfortabele slaapmatten. Tijdens de Triglav huttentocht slapen we in berghutten. Verwacht in de hutten geen luxe en veel gezelligheid.

Roadtrip groepsreis

Vervoer

We rijden in ons eigen 9-persoons busje naar Slovenië. Dit busje hebben we de hele reis tot onze beschikking. Zo kunnen we drukte vermijden en zonder oponthoud de Sloveense natuur verkennen.

Maaltijden

Deze reis is exclusief maaltijden. We maken tijdens de reis een maaltijdenpot en zullen zoveel mogelijk zelf koken met ons eigen materiaal. Vaak gaan we ook een avondje uit eten. In de hutten kan a la carte worden besteld.

Intensiteit

Voor deze reis heb je een avontuurlijke mindset nodig. De outdoor activiteiten zijn allemaal op instapniveau en toegankelijk voor beginners. Voor het beklimmen van de Triglav is daarentegen wèl een goede conditie vereist. Dit is een zeer uitdagende tocht.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen

 • Alle inclusieve activiteiten
 • Vervoer per Kaaimanbusje
 • Kamperen op campings in de natuur
 • Verblijf in een kwaliteitstent
 • Slapen op comfortabele slaapmat
 • Gebruik van kookmateriaal
 • Lokale gidsen & instructeurs
 • Boekingskosten
 • Toeristenbelasting
 • Dekking GGTO garantiefonds
 • Uitgebreide paklijst en reistips
 • Kaaiman Reisbegeleiding
 • Totale CO2-compensatie

Niet inbegrepen

 1. Maaltijden, +/- 10 - 15 euro per dag
 2. Reis- en annuleringsverzekering

Bij te boeken

 • Paragliden (190,-)
 • Skydiven (275,-)
 • Raften (60,-)

Reserveer jouw avontuur

Vertrek 19 juli 2024

Nog 2 plaatsen

Terug op 30 juli

Vertrek 2 aug. 2024

Nog 3 plaatsen
Terug op 13 augustus

Tweede busje ingezet

Vertrek 16 aug. 2024

Volgeboekt
Terug op 27 augustus

Vertrek 30 aug. 2024

Nog 3 plaatsen
Terug op 10 september

Dag-tot-dag beschrijving

null

Dag 1: Roadtrippen naar Oostenrijk


Vandaag is het is zover! Onze groepsreis naar Slovenië gaat beginnen. Je ontmoet je reisgenoten op het treinstation van Venlo. Vanuit hier reizen we met een eigen busje naar Oostenrijk. We hebben flink wat kilometers voor de boeg en dus alle tijd om elkaar beter te leren kennen. We stoppen onderweg voor koffie en een uitgebreide lunch.

’s Avonds komen we moe maar voldaan aan op onze camping dat in de heuvelachtige omgeving van Salzburg ligt. Duitsland was nog plat, maar hier tussen de beginnende bergen krijg je direct het vakantiegevoel waar je zo naar verlangd hebt! Op het terras van de camping kunnen we samen dineren en proosten op het begin van onze reis.

null

Dag 2: De eerste indruk van Slovenië


Na een goed ontbijt en een kop koffie is het tijd om eerst de benen te strekken in de omgeving van de camping. Daarna rijden we door naar één van onze favoriete plekken in Slovenië; het meer van Bled. We kamperen hier op een bosrijke camping aan de Sava rivier dichtbij het stadje.

Na het opzetten van de tenten is het tijd om te lunchen en even bij te komen op de camping. Als iedereen zijn buik vol heeft wandelen we naar het centrum van Bled en beklimmen we de berg die vlak naast het bekende meer ligt. Geen moeilijke wandeling, maar zeker de moeite waard. Vanaf de berg heb je een prachtig uitzicht over het meer, het kerkje midden in het water, en de omliggende bergtoppen. In het echt is het meer nóg mooier dan op de foto's. Je zult je verbazen over de schoonheid van Slovenië. En dit is pas het begin!

null

Dag 3: Canyoningen in een natuurlijke speeltuin


Een spetterend begin van de dag! Na het ontbijt worden we opgehaald door onze lokale canyoning instructeurs. Verscholen tussen de bossen en rotspartijen passen we ons canyoning materiaal. Je krijgt van ons een wetsuit, klimharnas, helm en schoenen. We maken eerst een korte wandeling naar boven en dan kan de pret beginnen! Iedereen springt één voor één de kloof met water in. Sprongen worden afgewisseld met stukjes glijden, zwemmen, lopen en abseilen. Je kunt onderweg vaak kiezen om de hoge of de lage sprong te nemen. Dit ga jij zeker fantastisch vinden. Wij van Kaaiman kunnen hier na vijf seizoenen nog steeds geen genoeg van krijgen!

's Avonds eten we rondom een kamvuurtje op een kiezelstrand bij de rivier. Je gaat toch niet binnen zitten in zo'n omgeving, ben je gek?!

null

Dag 4: Roadtrippen door de Soča vallei en raften


Wij komen al jaren in Slovenië en kennen de best verstopte en mooiste plekken in deze vallei. Daar nemen we je vandaag mee naartoe. Tijd voor een avontuurlijke roadtrip dus! We rijden een stuk de bergen in en parkeren na heel wat haarspeldbochten aan de kant van de weg. Daar klauteren we via een stalen kabel naar de bron van de Soča rivier en aansluitend bezoeken we de turquoise rivierkloof. Het water is hier zó diepblauw, daar word je stil van.

Ben je een waterrat? Na de lunch in Bovec heb je de mogelijkheid om het raften we op de kraakheldere Soča rivier bij te boeken. Hier krijgen we geheid een aantal flinke stroomversnellingen voor onze kiezen. Vergeet op de rustige stukken niet om je heen te kijken, want het is hier bloedje mooi. We kamperen op een gezellige kleinschalige camping met zwemmogelijkheden.

null

Dag 5: Mountainbiken met een steeds veranderend uitzicht 


De beste manier om de rest van de vallei te verkennen is misschien wel de mountainbike. Met lokale Sloveense instructeurs hebben we een route uitgezet over zandwegen, single trails en bospaadjes. We fietsen dwars door donkere bossen, langs watertjes en over hangbruggetjes met als beloning prachtige uitzichtpunten.

De route wisselt stijgen en dalen af met een paar spannende technische stukken. Deze tocht is geschikt voor beginners, maar zeker niet minder leuk voor gevorderden. Het is een hele afwisselende rit waardoor je iedere keer weer op het puntje van je zadel zit om te kijken wat er verderop te zien is. Dikke vette aanrader dus!

's Avonds kun je zelf bepalen wat je wilt doen. Blijf je lekker op de camping voor een momentje voor jezelf? Of ga je met je nieuwe reisvrienden iets drinken in de pub in Bovec. Voor ieder wat wils!

Skydiven in Slovenië Kaaiman Reizigster

Dag 6: Adrenaline Day


Nog niet genoeg spanning gehad? Dan is vandaag jouw dag. Je kunt kiezen voor paragliden of skydiven (optioneel).

Kies je voor het eerste, dan stap je met onze instructeurs in een jeep die je naar het startpunt op de berg brengt. Over het randje kun je alvast kijken naar het prachtige uitzicht waar je straks overheen zweeft. Voel je zo vrij als een vogel en zweef over het mooie Sloveense landschap. In overleg met de instructeur bepaal je hoe spannend je het wilt maken. Ben je in voor een paar trucjes in de lucht? Dat kan. Wil je gewoon genieten en rustig zweven naar de landingsbaan? Ook helemaal goed.

Wil je nog verder gaan en je hoogtegrens verleggen? Dan is skydiven de absolute uitdaging. We springen namelijk vanaf 4000 meter boven de grond in de Soča vallei. Je vliegt hoog boven de vallei en boven de toppen van de hoogste bergen. Je hangt met je voeten uit het vliegtuig totdat je "3, 2, 1 ... Jump!" hoort. De laatste woorden die je zult horen voordat je met een snelheid van 200 kilometer per uur naar beneden valt.

Na deze sprong kun je rustig bijkomen. De middag is vrij te besteden. Er zijn genoeg wandelroutes in de omgeving maar een boek lezen bij de tent is ook niet verkeerd.

null

Dag 7: Rijden zonder te rijden


’s Ochtends is het weer tijd om onze tenten in te pakken, want we roadtrippen verder door de vallei naar het lager gelegen treinstation. Daar stappen we met onze auto op de trein. Ja dat lees je goed. We rijden op een wagon en mogen aan boord van de auto blijven zitten. Tijdens deze treinrit duiken we onder een bergmassief door met lange tunnels en mooie uitzichten. Het is hilarisch om het stuur alle kanten op te kunnen draaien en toch rechtdoor te blijven gaan. Dit zorgt vaak voor een jolige stemming aan boord van ons busje. Aan de andere kant van de bergketen stappen we uit en rijden het laatste stukje naar het meer van Bohinj. We kamperen hier vannacht aan de waterkant en kunnen een verfrissende duik nemen. Als er nog tijd over is vanmiddag kun je met een kajak het meer op, want die worden hier op de camping verhuurd.

Je reisleider zal je tijdens de lunch informatie en instructie geven voor de driedaagse huttentocht van morgen. Je krijgt van ons een lijstje met spullen die je absoluut mee moet nemen in je dagrugzak en de rest mag je achterlaten in ons busje. Waardevolle spullen blijven op de camping in een kluis.

Kaaiman groepsgevoel in Slovenie

Dag 8: Jouw eerste stappen op weg naar de top


Dit is het avontuur waar iedereen op heeft gewacht. De driedaagse huttentocht waar je vandaag aan gaat beginnen is één van de mooiste in Zuid-Europa. We wandelen deze tocht met dagrugzak, goede bergschoenen, wandelstokken en Via Ferrata sets voor het stuk naar de top. De komende twee nachten slapen we in simpele maar sfeervolle traditionele berghutten, waar je terug gaat in de tijd.

We beginnen ’s ochtends met een kort ritje naar ons vertrekpunt aan de zuidzijde van de Triglav. Terwijl we het pad naar boven volgen, maakt het bos langzaam plaats voor open alpenweiden met hier en daar een naaldboom. Het uitzicht naar boven is er al een stuk beter op geworden, want de omliggende toppen zijn nu duidelijk zichtbaar.

Na een pauze begin je alle hoogtemeters die we maken pas echt goed te zien. De laatste bomen veranderen in struikjes. Na een lange dag bereiken we moe maar voldaan de eerste berghut. Voordat we naar binnen gaan werpen we nog even een blik naar boven om te zien wat we morgen gaan trotseren: Alleen nog maar steile en kale rotsen tot aan het hoogste puntje van Slovenië. Samen naar de top kijken geeft een bijzonder groepsgevoel. Zo, en nu is het tijd voor een warme maaltijd in de knusse berghut.

null

Dag 9: Niet piekeren maar pieken


Maak je klaar voor de spectaculairste ochtend van deze reis! We staan vroeg op en beginnen onze beklimming naar de top. ’s Ochtends is de lucht het kalmste en is de hemel ook vaak het helderst, wat we natuurlijk willen voor het uitzicht straks. Onze instructeur vertelt hoe we onze Via Ferrata sets moeten aandoen en controleert alles. Dan beginnen we aan de laatste klim over alleen maar steen, veilig gezekerd aan een stalen kabel. 

Onze laatste passage gaat over een bergkam met aan beide kanten steile afgronden. Dit vinden wij bij Kaaiman het allermooiste stuk, omdat je voor je gevoel op een plek bent waar mensen niet thuis horen. Het is een soort surrealistisch hemelrijk waar je doorheen wandelt zonder dat je kunt vallen.

Als we in de verte de Toren van Aljaž zien opdoemen weten we dat we bijna op de top zijn. Als we daar aankomen volgt er een geluksuitbarsting en een gezamenlijk feestje. Dat het 360-graden-uitzicht hier bovenop mooi is hoeven wij je niet te vertellen.

De afdaling gaat door de sprookjesachtige Triglav Lakes Valley. De omgeving wordt weer groener naar mate we lager komen en er verschijnen steeds meer bergmeren om ons heen. Deze vallei is heerlijk rustig, want er zijn geen wegen of gondels. Het is een wandelpad door puur natuur.

Aan de rand van één van de meren staat onze hut voor de nacht. Dit is een geweldige locatie voor een nachtje onder de sterren en ze serveren hier warme maaltijden. Je zult wel trek hebben gekregen na deze bizarre en uitdagende dag!

Beklimming Triglav Groep

Dag 10: ‘All downhill from here’


Na het ontbijt wandelen we verder naar beneden richting het meer van Bohinj. Onderweg worden de bossen weer dichter en de bergen om ons heen weer hoger. Het pareltje van vandaag is toch wel Črno jezero, oftewel het zwarte meer. Als je de huttentocht legendarisch wilt afsluiten, en dat wil je, moedigen we je aan om samen met ons een duik te nemen in dit meer. Oké het is een beetje fris, maar het is een geweldige plek om te zwemmen en je komt helemaal fris weer uit het water.

Daarna volgt de laatste afdaling via een zig-zag-paadje door het bos. Bij de parkeerplaats worden we opgepikt door onze Sloveense collega’s en terug naar ons busje gebracht. We rijden in een klein uurtje naar de camping bij Bled waar we al eerder hebben gestaan. Wat zul jij lekker slapen vannacht. Of ga je mee naar de Sloveense kroeg voor een borrel?

null

Dag 11: Een laatste indruk


De dag waarvan je hoopte dat hij nog even weg zou blijven is helaas toch gekomen. Onze prachtige groepsreis door Slovenië is bijna ten einde. In de ochtend is er nog even tijd om een laatste blik op Bled te werpen. Moet je nog een souvenirtje scoren? Cadeautje voor je schoonmoeder? Nu is het moment!

We pakken ons busje weer in, reizen terug naar Oostenrijk en overnachten weer op de camping in de omgeving van Salzburg.

Groepsfoto Kaaiman Reizen op top

Dag 12: Afscheid nemen bestaat niet


We rijden het laatste stuk naar het treinstation van Venlo, waar elf dagen geleden onze reis begon. Het is jammer dat ons ‘fellowship’ even uit elkaar valt, maar wij houden niet van afscheid nemen. De kans is groot dat we elkaar snel weer zien. We organiseren jaarlijks een reünie om gezamenlijk weer alle mooie herinneringen op te halen. Tot snel!

"Afgelopen zomer ben ik met Kaaiman naar Slovenië geweest en dit was een onvergetelijke reis! Tijdens de heenreis zat de sfeer er meteen goed in. In Slovenië zelf hebben we veel toffe activiteiten gedaan: canyoning, raften, mountainbiken, ziplinen, etc. Daarnaast was het erg gezellig op de campings. Voor mij persoonlijk was de driedaagse huttentocht waarbij we de Triglav hebben beklommen het hoogtepunt. Ik zou het zeker aanraden om deze reis te maken als je houdt van actieve dingen doen, het camping leven en het leuk vindt om nieuwe mensen te leren kennen!"

Esther Faasen - ★★★★★

Reserveer jouw avontuur

Vertrek 19 juli 2024

Nog 2 plaatsen

Terug op 30 juli

Vertrek 2 aug. 2024

Nog 3 plaatsen
Terug op 13 augustus

Tweede busje ingezet

Vertrek 16 aug. 2024

Volgeboekt
Terug op 27 augustus

Vertrek 30 aug. 2024

Nog 3 plaatsen
Terug op 10 september

4,9/5 op

Google-reviews

Je hoeft het niet van óns aan te nemen. Bekijk nu onze 200+ 5 sterren recensies op Google, Trustpilot of Facebook.

Hoe uitdagend is deze reis?

Welke reis past goed bij jouw fitheid? Vergelijk alle reizen nu makkelijk met elkaar met onze intensiteitsschaal.

Compensatie

voor 73 kg CO2

Voor deze reis compenseren wij jouw totale CO2-uitstoot. Zodat er ook morgen nog een wereld is om af te reizen.

Geen verborgen kosten

Geen addertjes. Alle vluchten, materialen, belastingen en garanties zijn inclusief. Je komt niet voor verassingen te staan.

Persoonlijk

contact

Geen wachtdeuntjes, callcenters, chatbots of automatische afwimpelberichtjes. We staan je gewoon netjes te woord.