arrow_drop_up arrow_drop_down

Privacyverklaring Kaaiman Reizen

Kaaiman Reizen is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Wij vinden het net zo belangrijk als jij dat je persoonsgegevens niet op straat terecht komen of onrechtmatig worden verwerkt. Daarom beveiligen en verwerken we jouw persoonsgegevens zorgvuldig. Bij de verwerking houden we ons aan de vereisten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (de "AVG").

In deze Privacyverklaring lees je terug hoe wij jouw gegevens verzamelen en gebruiken, in overeenstemming met de AVG. We leggen uit wat persoonsgegevens zijn, welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken, en met welk doel wij dat doen. Wij raden je aan deze Privacyverklaring zorgvuldig te lezen.

Deze privacyverklaring is van toepassing als je onze website (https://kaaimanreizen.nl) bezoekt, een reis bij ons boekt of een contactformulier invult.

We willen de manier waarop we jouw persoonsgegevens gebruiken inzichtelijk voor je maken en daarom hebben we deze privacyverklaring geschreven. Als je vragen of opmerkingen hebt, bel of mail ons dan gerust. We geven graag persoonlijk uitleg. 

Deze Privacyverklaring is voor het laatst aangepast op: 9 april 2020

Persoonsgegevens

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die informatie geven over jou en waarmee je rechtstreeks of indirect identificeerbaar bent.


Gebruik van persoonsgegevens

Om jou een onbezorgde en onvergetelijke vakantie te bezorgen hebben we van jou persoonlijke gegevens nodig. Deze gebruiken wij zelf en soms verstrekken we ze aan samenwerkende organisaties zoals luchtvaartmaatschappijen, lokale organisaties en buitenlandse overheden. Wij zullen de persoonsgegevens niet voor andere doeleinden gebruiken dan beschreven in deze verklaring, tenzij je daar vooraf toestemming voor hebt gegeven.


Soorten gegevens verzameld

Wanneer je gebruik maakt van onze Diensten, dan kunnen we de volgende persoonsgegevens verzamelen:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Geboortedatum 
  • Bankrekeningnummer 
  • Medische gegevens
  • Paspoortnummer


Het volgen van jouw surfgedrag

Om onze website optimaal te kunnen laten functioneren en om het gebruik daarvan te monitoren, maken we gebruik van Google Analytics. Daarmee kunnen we volgen hoe je op onze website terecht bent gekomen en hoe je onze website gebruikt. We kunnen echter niet zien wie jij bent en waar je jezelf bevindt, want jouw IP-adres wordt gemaskeerd en er wordt geen data doorgestuurd voor aanvullende Google-diensten. We hebben hiervoor een verwerkingsovereenkomst getekend met Google.


Gronden voor de verwerking 

Je persoonsgegevens verwerken we voor de volgende doeleinden:

  • Zodat wij contact met je kunnen opnemen,
  • Om alle onderdelen van jouw vakantie vast te leggen
  • Voor het opstellen van offertes en overeenkomsten
  • Zodat wij je op de hoogte kunnen stellen van wijzigingen van onze diensten of producten
  • Om nieuwsbrieven te versturen als je daar toestemming voor gegeven hebt
  • Voor algemene of gerichte aanbiedingen
  • Voor je account op onze website, om reviews te plaatsen 
  • Onze dienstverlening te verbeteren
  • Als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte. 

    We verkopen je persoonsgegevens nooit door aan derden. Wij stellen geen profielen van je op en nemen geen geautomatiseerde beslissingen die aanzienlijke gevolgen voor je kunnen hebben.

Bewaren van persoonsgegevens

Je persoonsgegevens worden 3 jaar na afloop van jouw vakantie verwijderd. We hebben met onze partners de afspraak dat ze jouw gegevens uiterlijk een jaar lang na de reis mogen bewaren. Indien er wettelijke voorschriften van toepassing zijn op de bewaring dan worden de persoonsgegevens niet langer bewaard dan wettelijk voorgeschreven.


Jouw rechten

Je hebt het recht op inzage van de informatie die wij verwerken. Als je dat wilt, kun je contact met ons opnemen. We zorgen ervoor dat we je een kopie bezorgen van de gegevens die we over je verwerken. Mogelijk moeten we je identiteit verifiëren om een kopie te verstrekken. 

Als je denkt dat de verstrekte informatie die we over je verwerken niet juist is, dan kunt je contact met ons opnemen om je informatie te laten updaten. Daarnaast heb je het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens, het recht om minder gegevens te laten verwerken, het recht om toestemming die je hebt gegeven in te trekken en het recht op dataportabiliteit. Als je wilt dat wij je informatie verwijderen, dan kunt je dit ons op ieder moment laten weten. We zullen altijd op tijd reageren, in overeenstemming met de AVG. Wij willen je ook wijzen op de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als je een antwoord van ons ontvangt waar je niet tevreden over bent. 


Delen met anderen

Om jou een onbezorgde en onvergetelijke vakantie te bezorgen hebben we van jou persoonlijke gegevens nodig. Deze zullen we soms moeten verstrekken aan samenwerkende organisaties zoals luchtvaartmaatschappijen, lokale organisaties en buitenlandse overheden.  

We zullen je informatie alleen delen met anderen als dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de reis of als dit wettelijk verplicht is. 


Cookies


Wij willen u op een gebruiksvriendelijke manier relevante en persoonlijke informatie kunnen bieden. Hiervoor maken wij op onze websites gebruik van verschillende soorten cookies. Wij plaatsen bijvoorbeeld cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van de site. Denk hierbij aan de mogelijkheid tot reageren, de werking van spamfilters, het afspelen van video en caching om de website sneller te maken. Ook gebruiken wij analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy.


In het algemeen worden cookies bewaard voor de duur van de (browser)sessie. Bovendien kan uw IP-adres worden opgeslagen in de logbestanden van onze webserver als u van onze Diensten gebruik maakt. Dit is noodzakelijk om onze Diensten op de juiste manier te beheren en te beveiligen. We gebruiken uw IP-adres niet om uw online gedrag te volgen of te registeren. Meestal zijn we niet in staat om uw IP-adres te koppelen aan uw naam, adres of andere identificerende informatie, behalve wanneer u ons dergelijke informatie verstrekt en gebruik blijft maken van hetzelfde IP-adres.


U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.


Beveiliging


We zorgen ervoor dat je persoonsgegevens tegen verlies of tegen onrechtmatige verwerking worden beveiligd. Wij hebben onder andere de volgende technische en organisatorische maatregelen genomen:


  • Logische toegangscontrole, gebruik van wachtwoorden en mogelijk een tweede factor
  • Beveiligde internetverbinding
  • Back-ups en automatische verwijdering van verouderde gegevens
  • Controle van erkende autorisaties
  • Overdrachten alleen over SSL
  • Encryptie van data
  • Pseudonimiseren van data
  • Het gebruik van Virtual Private Servers (VPN) toegankelijk met de SSH-sleutel