CO2-compensatie

Zodat er ook morgen nog een wereld is om af te reizen

Duurzaam reizen bestaat niet

Wij houden onze uitstoot zo laag mogelijk. Maar dat betekent niet dat we hetgeen wat we uitstoten voor lief moeten nemen. Jaarlijks berekenen we de CO2-uitstoot van al onze reisactiviteiten en compenseren vervolgens 100% van deze uitstoot door te investeren in internationaal gecertificeerde klimaatprojecten.

We hebben professionals ingeschakeld

Om de uitstoot van onze reizen te berekenen en te compenseren hebben we Native ingeschakeld.

Native ondersteunt bedrijven om meer klimaatactie te ondernemen door te investeren in klimaatontwikkelingsprojecten. De afgelopen 20 jaar hebben ze wereldwijd meer dan 80 projecten gebouwd, geverifieerd en gecertificeerd op het gebied van koolstofverwijdering en -opslag, waterfiltratie, regeneratieve landbouw, methaan afvang en hernieuwbare energie. Daarmee verminderen ze emissies, versterken ze toeleveringsketens, verbeteren ze het levensonderhoud, de gezondheid en het welzijn van lokale gemeenschappen en beschermen en versterken ze de biodiversiteit.

In 2023 hebben we 113 ton aan CO2 uitgestoten

In samenwerking met Native is er per reis berekend hoeveel we per reiziger uitstoten.

Ben je benieuwd hoe we dat gedaan hebben? In Het datasheet zie je welke modellen er zijn gebruikt om tot onze cijfers te komen.

De projecten waarmee we onze footprint compenseren

Brazilië

Dit project helpt de gezondheid van landbouwgrond te verbeteren door het integreren van Macauba-bomen op ongezonde grond. Deze bomen helpen het ecosysteem te herstellen. Gezonde grond staat bekend als een van de meest effectieve natuurlijke manieren om CO2 op te slaan.

Madagascar

Dit project verspreid op grote schaal zonne-kookstellen onder de bevolking van Madagascar om koken op open vuur te vervangen. Dit voorkomt het kappen van bomen voor brandhout en verbeterd de luchtkwaliteit.

Mexico

Dit project vangt schadelijk methaangas op, verandert dit in biologische brandstof en kunstmest en geeft lokale boeren vervolgens toegang het te gebruiken. Hierdoor bereikt het methaangas de atmosfeer niet en zijn de boeren niet meer afhankelijk van de verbranding van schadelijke brandstoffen.
Onze investering in deze projecten zorgt ervoor dat het equivalent van onze uitstoot de atmosfeer uitgehaald wordt of de atmosfeer nooit bereikt.

Duurzamer op reis

Lapland Express

Een lage uitstoot van 33 kg CO2 per reiziger.

Wintersport groepsreis in Frankrijk

 Frankrijk Wintersport

Een lage uitstoot van 48 kg CO2 per reiziger.

Heftige Via Ferrata met meerdere mensen

Zwitserland Adrenaline

Een lage uitstoot van 63 kg CO2 per reiziger.

Balkan Roadtrip

Een lage CO2 uitstoot van 69 kg CO2 per reiziger.
Heb je een goed idee hoe wij onze voetafdruk nog verder kunnen verminderen? Laat het ons weten!