Het Kaaiman-Team

Wie gaan er straks met je mee op reis?

Wat maakt een reis nu echt tot een succes? Toffe bestemmingen? Leuke activiteiten?

Wij geloven dat je reisgezelschap het allerbelangrijkste is. De groepen die de leukste reizen maken hebben de sterkste band met elkaar. De rol en houding van de reisleider is daarin het verschil tussen een dertien-in-een-dozijn massaproductie-vakantie en een droomreis om nooit te vergeten.

Wij als Kaaiman crew hebben in ieder geval al één ding gemeen: We willen jou de tijd van je leven bezorgen! Voeg daar nog maar een flinke dosis humor, een vleugje zorgzaamheid, een flinke portie energie en een backpack vol reiservaring aan toe. Wat wij het belangrijkste vinden in het leven is het waarmaken van onze dromen. Daar helpen wij jou ook graag bij. We kiezen niet altijd de makkelijkste weg, maar vroeg of laat komen we waar we willen zijn. Persoonlijke aandacht en positieve energie, daar geloven wij in. We zijn een hecht team dat er samen voor gaat!

Bas

Eigenaar & Productmanager
Reiservaringen worden mooier als je ze kunt delen met andere avonturiers. Dit is de reden dat ik Kaaiman Reizen heb opgericht. Ik wil iedereen inspireren om zichzelf uit te dagen, niet bang te zijn voor discomfort en dromen waar te maken. Ik geniet ervan dat onze Kaaiman-reisfamilie steeds wat verder groeit. Tijdens een reis kun je me wakker maken voor een stevige bergwandeling en natuurlijk cashew-nootjes.

Anouk

Reisleider
Aan het einde van een reis besef je je weer hoe snel je mensen leert kennen en een band opbouwt. Ik heb nu alweer zin in de volgende reis en groep mensen die ik ga ontmoeten. Waar mijn hart sneller van gaat kloppen? Mountainbiken in de bergen! Verder kun je mij altijd wakker maken voor een haver-cappuccino en een goed ontbijt. Maar waar ik echt blij van word is een stevig ontbijt maken voor jullie!

Lara

Reisleider
In 2016 ben ik aangestoken met het Kaaiman virus, blijven plakken als reisleidster en nooit meer weggegaan. Ik werk nu ook achter de schermen en Kaaiman Reizen is inmiddels deel van mijn DNA. Gek op springen van rotsen, adrenaline kicks, hiken, gezelschapsspelletjes & altijd bezig met duurzaamheid. Je kunt mij altijd wakker maken voor een toffe nachtwandeling of een stapel vegan bananenpannenkoekjes.

Emma

Reisleider & Inkoper
Dit is Emma, onze duizendpoot! Emma woont en studeert in Zweden, begeleid reizen wanneer ze maar kan en legt ook nog eens de beste camping spots en activiteiten in Noorwegen, Zweden en Zwitserland voor je vast. Emma kan vol enthousiasme vertellen over de Zweedse cultuur en Fika momentjes maar laat ook de Nederlandse tradities van bitterballen en kaassoufflés niet los.Vrolijk en vol energie laat Emma je kennismaken met de Scandinavische landen, die haar hart hebben gestolen. Hoor je ineens gekke klanken uit haar mond? Dan spreekt ze waarschijnlijk iemand in het Zweeds aan want dat spreekt ze vloeiend!

Merel

Reisleider & Inkoper
Met een stralende glimlach en veel enthousiasme reis ik naar de meest bijzondere bestemmingen, altijd klaar voor een nieuw avontuur. In 2019 heb ik mij bij team Kaaiman gevoegd en mag ik reizigers meenemen op geweldige avonturen. Tijdens het reizen trek ik graag mijn wandelschoenen aan voor een wandeling in een ruig landschap of laat ik mij inspireren door andere culturen. Mijn favoriete bestemming is Tanzania, want wat is er nou leuker dan wakker worden in je tentje met het geluid van wilde dieren? Je kunt mij dan ook altijd wakker maken voor een safari naar ‘the Big Five’.

Tom

Reisleider
Hoi reisgenoot! Ik ben Tom en ben er klaar voor om van jouw vakantie een avontuur te maken. Grote kans dat ik ga proberen om je enthousiast te maken voor een ochtendduik, een kampvuur, vallende sterren kijken of een sprong in het water vanaf een hoge rots. Als dat me lukt kan mijn dag niet meer stuk. Verder verzamel ik zo veel mogelijk bijzondere reisfoto's. Daarmee wil ik reizigers inspireren via de social media van Kaaiman. Alle hulp is hierbij welkom! Blije reisgenoten, daar word ik gelukkig van. Je kunt mij altijd wakker maken voor een goede woordgrap, maar weet waar je aan begint.

Jairo

Reisleider

Ik heb er zin in om jou het leukste avontuur van je leven gaan bezorgen. Samen gaan we nèt even die grens te verleggen, tóch die canyon in springen terwijl die er van boven oh zo hoog uit ziet. Verder maakt het samen op reis gaan voor mij een reis echt compleet. Ik ben een enthousiaste, vrolijke, behulpzame jonge avonturier die in het dagelijkse leven zijn tijd spendeert in de boeken om te studeren voor biomedische wetenschappen. Je kunt mij altijd wakker maken voor een vette wandeling om samen een onvergetelijke zonsopkomst te zien of een goede smoothie met fruit, want die zijn gewoon echt àltijd lekker.

Anna

Reisleider

Zin om op avontuur te gaan? Klaar voor een fysieke uitdaging? Let's go! Ik deel mijn passie voor reizen heel graag met jullie. Het liefst ben ik zelf de hele dag buiten; canyoning, mountainbiken of gewoon lekker een berg beklimmen. Hoe ruiger de natuur, hoe beter. Off the beaten track is my way to go! Als reisleider bij Kaaiman zorg ik ervoor dat alles goed geregeld is zodat jullie je nergens zorgen over hoeven te maken. Verder kun je met alles bij mij terecht; hoe gekker hoe beter. Last but not least; ik ben gek op eten, dus honger zul je nooit hebben. Ga jij met me mee? Je kunt me wakker maken voor... Ja... Waar eigenlijk niet voor? Ik ben een vroege vogel en kan niet wachten om weer op pad te zijn.

Ernst

Reisleider

Ik ben Ernst, een fanatieke boulderaar die ook graag klimt en een passie voor de bergen heeft. Ik ben dol op cultuur en avontuur en kan niet wachten om met jullie nieuwe plekken te ontdekken, bergtoppen te bedwingen en snelstromende rivieren af te varen. Stel iets voor en ik doe mee. Je kunt mij eigenlijk overal enthousiast voor krijgen en ik hou van een uitdaging. Daarnaast geniet ik ook erg van een bordspel en lange avonden rond een kampvuur. Je kunt me wakker maken voor American Pancakes of een nieuw soort IPA. Verder ben ik een fervent saunaganger en maak ik graag mijn eigen meubels. Dus voor een lesje meubelmakers kan je ook bij mij aankloppen! 

Oscar

Reisleider
Oscar steekt er met kop en schouders bovenuit (letterlijk zeker) en is een hartstikke gezellige gast. Een tijdje terug heeft hij een lodge gerund in Uganda maar inmiddels is hij weer in Nederland te vinden en brengt hij graag tijd door in de bossen met zijn goldendoodle. Als je van een klein feestje houdt zou ik Oscar zeker uitnodigen, hij krijgt iedereen wel aan het dansen. En als je geen danser bent, dan kan je meegenieten van zijn moves. :) Oscar, op naar nog vele mooie reizen en gezellig reünies samen!   

Victor

Reisleider & Marketing

In de koude Nederlandse winters fixt Victor alles wat je op deze website en eromheen vindt, maar in de zomer kan het zomaar eens zijn dat je met hem op reis gaat. Het gelukkigst is hij als hij na een dag hiken op de top van een berg staat. Het liefst met een groep leuke mensen natuurlijk. Dikke kans dat als je  met Victor op pad gaat, je prachtige foto's en drone-beelden overhoudt van die bergtop en het omliggende landschap.

Anna

Reisadviseur

Bel je wel eens met de Kaaimantelefoon? Of stuur je wel eens een appje? Grote kans dat je antwoord krijgt van Anna. Avontuur, grenzen opzoeken, uit je comfortzone stappen, dit alles past precies bij Anna! Als echte boardsport-liefhebber is ze veel op het water te vinden en gaat ze het avontuur niet uit de weg. Het meest avontuurlijke wat ze heeft gedaan is de Chachani vulkaan op 6075 hoogte beklommen in Peru!

Regenboog en waterval

Marlon

Reisleider
Sinds Marlon in 2018 als ZZP'er aan het werk is gegaan, heeft ze de vrijheid om na een interim opdracht zolang 'ertussenuit' te gaan als ze zelf wil. En die tijd wil ze deze zomer met ons invullen. Super tof! Marlon is een echt mensen-mens en gaat liever niet alleen op reis. Wij hebben haar leren kennen als een super lief mens en goede luisteraar. Zelf zegt ze “Ik leef helemaal op in een vakantiesfeer, maar vind het heerlijk om iets te doen te hebben, te werken, te organiseren en te regelen.” Je kunt met Marlon dus heerlijk zorgeloos op reis zonder je druk te maken om allerlei regeldingetjes. Zo kun je optimaal genieten van de goede sfeer in de groep en de avontuurlijke activiteiten!  
Bart met uitzicht op zee en zonsondergang

Bart

Reisleider

Bart is een relaxte gast en sinds deze zomer onderdeel van ons team! :) Hij groeide op met de verhalen van zijn vader, die jarenlang gewerkt heeft als reisleider in Afrika. Tijdens een van die reizen zat zijn moeder achter in de vrachtwagen en de rest is geschiedenis. Lang heeft Bart de wens gekoesterd om zelf ook reisleider te worden en die wens is inmiddels uitgekomen. Wie weet ben je Bart al eens tegen gekomen als gids in Buenos Aires of dichterbij huis, in Rotterdam. Hier laat hij al fietsend groepen kennismaken met de stad. Bart spreekt overigens vloeiend Engels en redelijk Frans en Spaans dus als je nog een spoedcursus nodig hebt..

Vera bij IJsland watervallen

Vera

Reisleider

Vera, wat een super goede energie heeft zij! Ik denk dat er weinig mensen zijn die bij een online sollicitatiegesprek met een bierpul thee en zo’n stralende lach aan komen zetten. Ze was meteen aangenomen. Ik kan natuurlijk een heel epistel houden over haar doorzettingsvermogen, maar dat ze de Kilimanjaro hebt beklommen zegt genoeg! Als reiziger is Vera mee geweest naar IJsland, Kenia & Tanzania en Peru. Haar kennis als verpleegkundige kwam daar al goed van pas. Inmiddels heeft ze Lapland en Schotland begeleid. Met Vera kun je gegarandeerd zorgeloos op reis, ze regelt alles tot in de puntjes en kan je goed advies geven mocht je toch een keer iets oplopen.

Stijn

Reisleider
In 2018 stond Stijn samen met Bas op de top van de Kilimanjaro! ‘Als ik er toch ben, kan ik de Kenia & Tanzania reis ook net zo goed meepakken’ zei hij. Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels hoort Stijn alweer twee zomers bij onze crew. Dit jaar gaat hij de Noorwegen reis begeleiden. Leuk weetje: voor zijn werk maakt Stijn kaarten op zee en land. Met Stijn zul je dus niet snel verdwalen. Verder is hij een echte scout. Stijn organiseert weekend- en zomerkampen en kan je alles vertellen over survivallen, vuur maken en goede gear.
Annemieke IJsland Rondreis

Annemieke

Reisleider

Annemieke is misschien de kleinste van het team maar ook de lenigste en een van de sterkste. Tijdens een Kaaiman reis worden er altijd wel een paar Acro-kunsten geoefend. Annemieke woont in een heerlijk appartement in het centrum van Utrecht. Ze kan je alles vertellen over de bacteriën in een hondenbek. Annemieke werkt namelijk als dierenarts. Ze geniet van koken en is ster-boodschappenlijstjes maken. Dat komt tijdens de groepsreizen altijd goed van pas. Annemieke is begonnen als vaste reiziger en hoort nu ook bij onze crew.

Timo

Reisleider

Dit is Timo! Na de Noorwegen, Slovenië en Zwitserland reis te hebben gedaan besloot hij om zich bij ons aan te sluiten als reisleider. Jullie kennen Timo waarschijnlijk als een super lieve gast die in iedereen geïnteresseerd is en zijn medereizigers graag door een hike heen sleept als ‘t even tegen zit. In ‘t dagelijks leven controleert Timo of het eten in de supermarkt niet vol gekke bacteriën en schimmels zit, daar zijn we hem dus ook hartstikke dankbaar voor! 

Maartje

Reisleider

Maartje voelt zich het meest thuis op het water. Als kind ging ze al vaak mee naar de woonboot waar ze kon waterskiën. Verder heeft ze heel wat zeilkampen gedaan en begeleid. In haar studententijd is ze begonnen met roeien en ook voor een vakantie in de kajak draait ze haar peddel niet om. Toch blijft ze ook het avontuur op het land op zoeken. Ze is manager van een Amsterdams klimbos en gaat dit jaar de Slovenië groepsreis begeleiden. Waar ze het meest naar uitkijkt? De Triglav beklimming en de rafttocht natuurlijk, plus een duik in het prachtige meer van Bled.

Reisleider met vogel in de sneeuw

Desi

Reisleider

We hebben een sportieveling om je aan voor te stellen, namelijk Desi! Desi heeft op hoog niveau gehandbald maar vindt zoveel sporten leuk, dat ze ze het liefst allemaal doet. Na een opleiding voeding & welzijn en sport & bewegen is ze een aantal jaren personal trainer geweest. Als je nog vragen hebt op dit gebied weet je dus bij wie je moet zijn! Desi is net terug uit Fins Lapland waar ze als outdoor reisbegeleider aan de slag was en deze zomer staan er heel wat Kaaiman groepsreizen op de planning. Noorwegen, Zweden, de Balkan én Slovenië. Desi gaat ze allemaal doen en heeft er ontzettend veel zin in!

Mitchel

Reisleider

Na misschien wel de highscore te hebben behaald voor het meeste aantal Kaaimanreizen als reiziger, vond Mitchel het toch eens tijd worden voor een carrièreswitch. Hij vond ze zo leuk dat hij zelf reisleider is geworden! Om zijn nieuwe carrière af te trappen is hij meteen naar Nepal vertrokken met collega-reisleider Vera om de Manaslu kennis te laten maken met Kaaiman.

Thijs

Reisleider
Naast zijn Kaaiman-avonturen werkt Thijs bij een bedrijf dat bakfietsen op zonne-energie maakt. Thijs heeft 7 ooroperaties gehad, maar hij hoort nog steeds vrij weinig. Geen zorgen, Thijs z'n reisleiderkwaliteiten zijn beter dan de KNO-afdeling waar Thijs zo vaak te vinden is. Een potje tafeltennis tegen Thijs ga je waarschijnlijk verliezen. Ik zou het niet eens proberen. Zijn favoriete gerecht is Pho. Ook krijgt Thijs Phomo als hij een toffe reis dreigt te missen.

Femke

Reisleider
Femke is het allergelukkigst als ze op reis is en al helemaal als ze op die reis kan kamperen. Minder luxe zorgt voor meer leven! Past perfect bij de Kaaimanfilosofie dus! Met haar ukelele kunnen kampvuurtjes altijd worden voorzien van vrolijke deuntjes. Tijdens haar reis naar Zuid-Korea besloot ze haar ukelele thuis te laten. Daar had ze op de tweede dag al spijt van. Ga jij deze zomer samen met Femke op avontuur?

Bianca

Reisleider
Bianca is in 2018 als reiziger meegeweest naar Noorwegen. Nu een aantal jaar later is ze zelf reisleider! "Ik heb helemaal zin in alle avonturen die ik samen met alle reizigers bij Kaaiman ga beleven!" In hetzelfde jaar als haar eerste Kaaimanreis begon ze met haar eigen bedrijfje en knipt ze mooie coupes aan huis. Sindsdien in ze baas over haar eigen agenda en kan ze op reis wanneer ze dat wil. Dat is toch de droom!

Giovanni

Reisleider
Als je met Gio op reis gaat vliegen de woordgrappen je on de oren. Je moet er denk ik maar gewoon mee leren omgaan, want als je er gek van wordt kun je je reis om die reden helaas niet declareren bij je annuleringsverzekering. Verder is Gio gek op gekke avonturen als mudruns, duiken en klimmen, maar is hij stiekem ook een nerd die alle films op Netflix heeft gezien en erg kan genieten van een goede game.

Rian

Reisleider

Met veel enthousiasme hoop ik samen met jou een hele toffe reis te maken! Ik voel me helemaal thuis in de natuur, met veel avontuur en nog veel meer gezelligheid. Ik ben met name uit m'n tentje te krijgen met een mooie wandeling, fotograferen, canyoningen en rotsklimmen. Mocht je een snee oplopen of je enkel verzwikken, sta ik voor je klaar om, als bijna arts, je weer helemaal op te lappen. Ga je mee op avontuur? Ik ben benieuwd om je te leren kennen!


Lianne op uitzichtpunt

Lianne

Reisleider
Yes! Bas was blij verrast toen hij een berichtje kreeg van Lianne. Ze kennen elkaar als sinds 2013 maar waren elkaar een tijdje uit het oog verloren. Lianne was in die tijd reisleidster in Noorwegen en is daarna begonnen met werken bij een grote bank. Na zeven jaar vond ze het tijd om het avontuur weer op te zoeken. Ze heeft haar backpack ingepakt, is op pad gegaan en heeft vervolgens de hele Camino de Santiago bewandeld. Je kunt haar dus een echte hiker noemen en een avonturier! Deze zomer gaat ze Zwitserland en Zweden begeleiden en daarna? Weer een lange-afstandswandeling maken en kijken wat haar verder brengt.   
Lachende Koen met zonnebril

Koen

Reisleider

Hi, dit is Koen! Hij heeft zich vorige zomer bij ons aangesloten en de Zwitserland reis begeleid samen met Laura. Gelukkig dat die door kon gaan! Vlak voor corona uitbrak wilde Koen namelijk een sabbatical nemen. Skiles geven in Oostenrijk, reizen begeleiden voor Kaaiman.. Het hele idee was rond. Helaas gooide corona roet in het eten. Dit was zeker niet de leukste periode maar het heeft hem uiteindelijk toch veel gebracht, waaronder een leuke nieuwe baan. Wat zijn plannen voor de komende jaren zijn? Geen idee! Maar hè, dat hoeft ook niet. Eerst maar eens genieten van het begeleiden van de Slovenië hyper-actief groepsreis.

Backpackreis Symbool van Kaaiman Reizen

Reisleider worden?

Reisleider

Zin om op avontuur te gaan? Klaar voor een uitdaging? Klik dan even op de button hieronder. :)

Wil jij reizigers de tijd van hun leven bezorgen en werken bij de leukste reisorganisatie van Nederland?