Hoe zwaar is een reis?

Kaaimanreizen zijn er in alle soorten en maten. Elke activiteit en elk land brengt nieuwe uitdagingen met zich mee en het kan soms lastig zijn om in te schatten welke reis het beste bij je past. Ben jij te porren voor pittige bergtochten van meerdere dagen of vind je het fijner om wat rustiger te genieten van de mooie landschappen.


We maken het graag inzichtelijk voor je, zodat je goed voorbereid op reis kunt!

Dit zijn reizen zonder uitdagingen. Touringcarstijl.

Wij houden van grenzen verleggen, dus deze reizen hebben we niet :)

Dit zijn reizen zonder meerdaagse fysieke activiteiten zoals huttentochten. De dagactiviteiten zijn avontuurlijk, maar van een toegankelijk niveau en geschikt voor iedereen die op avontuur wil.

Dit zijn reizen waarop je bezig bent met uitdagende meerdaagse activiteiten zoals hikes of kayaktochten.

Geschikt voor iedereen die graag lang buiten is en beschikt over een beetje doorzettingvermogen en.

Dit zijn reizen waarop de activiteiten vaak lang en zowel lichamelijk als geestelijk erg uitdagend zijn. Daarnaast ga je diep de natuur in, ben je ver verwijderd van infrastructuur, ga je de hoogte in en heb je soms minder comfort.

Geschikt voor mensen die bewust hun eigen fysieke en mentale grenzen willen opzoeken en beschikken over een goede conditie en veel doorzettingsvermogen.

Dit zijn reizen die in de buurt komen van expedities. Op Expedities worden je grenzen dusdanig verlegd dat je veiligheid en je welzijn soms ondergeschikt is aan het opzoeken van avontuur.

Avontuur is leuk, maar veiligheid en welzijn zijn in onze ogen altijd belangrijker. Deze reizen bieden we dus niet aan.

Kies de reis die het beste bij je past

In Lapland is het KOUD. Tegen de kou krijg je van ons krijg je een lekker warm pak, maar af en toe zul je het wel wat fris kunnen krijgen. Tijdens de sneeuwschoenwandeling beklimmen we een heuvel in diepe sneeuw. Dit zorgt voor een korte verhoogde hartslag.
De Bohusleden-hike is een goede 'dagwandeling plus', maar voor iedereen goed te doen. De kayaktocht duurt 2 dagen, maar je kunt rustig peddelen en rust nemen wanner je wilt. Tijdens het bouwen van het vlot ben je een tijdje aan het sjouwen met grote boomstammen. Dat kan voor sommigen wat zwaar zijn. Tijdens het besturen van het vlot ben je veel bezig met het bepalen van je koers en in je kayak zoeken naar kampeerplekken. Dit kan op de laatste dagen mentaal wat van je vragen.

Wintersport Frankrijk

Je bent 6 dagen actief bezig met het bedwingen van de pistes. Als je even rust wil nemen kun je ten alle tijden stoppen bij een berghut voor een lekker drankje. Alles gaat dus op je eigen tempo.

De grootste fysieke inspanningen tijdens deze reis zijn wat goede dagwandelingen.

Je bent in Afrika, dus de cultuurshock en de afwezigheid van westerse luxe zal mentaal wat incasseringsvermogen van je vragen.

De zwaarste activiteit is de beklimming van de Ben Nevis. Deze duurt de hele dag. Het bedwingen van de hoogtemeters is uitdagend, maar te doen. Daarnaast is et Schotse landschap vaak ruig en ongerept. Het regent veel in Schotland, en vaak zullen je spullen nat worden en niet snel opdrogen. Dit vraagt om mentaal doorzettingsvermogen.
De driedaagse Peaks of the Balkans hike is de zwaarste activiteit van deze reis. Je zult tijdens de hike veel kilometers en hoogtemeters maken, maar je kunt elke avond goed uitrusten in een comfortabele hut.

De driedaagse Europa Trail is de zwaarste activiteit van deze reis. Er zitten wat stukken tussen met flink veel hoogtemeters. 's Avonds rust je lekker uit in een comfortabele hut.

In het hoge Noorden wisselen de fysieke activiteiten zich in hoog tempo af. Je bent ten alle tijden lekker bezig. De Trolltunga is een lange daghike over uitgestrekte bergvlaktes en kan bij slecht weer erg uitdagend zijn. De Beseggen Ridge Trail is een tweedaagse hike, waarvan de tweede dag veel hoogtemeters bevat.
IJsland staat bekend om zijn onherbergzame landschap. Bij slecht weer kan de harde wind en regen lastig zijn. De driedaagse Laugavegur Trekking is de zwaarste activiteit van deze reis. Je slaapt tijdens de hike op campings, maar je bagage wordt dagelijks naar je toe gependeld, waardoor je kunt hiken met alleen een lichte dagrugzak.

Hoewel deze reis geen meerdaagse hikes bevat zijn sommige hikes wel uitdagend. Tijdens de tocht door de Grand Canyon en de Angels Landing hike ben je lang aan het hiken. 

De Triglav is een serieuze berg. De klim van 3 lange dagen is erg uitdagend met veel hoogtemeters. Je wandelt gezekerd langs flinke afgronden en je bent blootgesteld aan de elementen. 

De Salkantay Trekking naar Machu Picchu bestaat uit 4 dagen intensief hiken op grote hoogte. De lucht is ijl en je maakt veel hoogtemeters, wat betekent dat je sneller buiten adem bent dan je van jezelf gewend bent. In de Colca Canyon ben je ook 3 dagen flink aan het hiken. Het is een backpackreis met een intensief programma, dus het constant verplaatsen met je zware tas kan mentaal wat van je vragen.

Tijdens de elf dagen doe je driedaagse berghike en een driedaagse bergbeklimming. Je bent dus meer dan de helft van de reis zeer intensief de bergen aan het trotseren. Vooral de beklimming van de Gran Paradiso is erg uitdagend. Je werkt je gezekerd en met stijgijzers een weg naar de top. De klim is technisch, maar wordt makkelijker gemaakt door de begeleiding van een goede gids.

Het is een lange reis waarin je een groot gedeelte van de tijd intensieve hikes maakt. Tijdens de twee huttentochten ga je ver de backcountry in en ben je dus ver verwijderd van infrastructuur. Dit maakt tussentijds uitstappen lastig. Ook heb je tijdens de huttentochten een backpack van +/- 10 kg bij je met een slaapzak, matje, kleding en eten voor twee dagen. De hike over Flores Island is wat makkelijker, maar er komt wel een tent bij je bepakking. Het is handig om voor de reis wat te oefenen met wandelen met extra gewicht. 

Weet je het nog niet zeker?

Ieders situatie is anders. Stuur ons bij twijfel een appje of een mailtje! We staan altijd klaar om naar samen met jou te kijken of een reis de goede keuze voor je is!