Hoe uitdagend is een reis?

Kaaimanreizen zijn er in alle soorten en maten. Elke activiteit en elk land brengt nieuwe uitdagingen met zich mee en het kan soms lastig zijn om in te schatten welke reis het beste bij je past. Ben jij te porren voor pittige bergtochten van meerdere dagen of vind je het fijner om wat rustiger te genieten van de mooie landschappen.


We maken het graag inzichtelijk voor je, zodat je goed voorbereid op reis kunt!

Licht

Dit zijn reizen zonder uitdagingen. 

Touringcarstijl. Even naar buiten bij een highlight en weer terug de bus in.

Wij houden van grenzen verleggen, dus deze reizen hebben we niet :)

Gemiddeld

Dit zijn reizen met een groot aantal activiteiten, maar zonder meerdaagse fysieke activiteiten zoals huttentochten. De dagactiviteiten zijn avontuurlijk, maar van een toegankelijk niveau en geschikt voor iedereen die op avontuur wil. Je bent de hele dag lekker bezig, maar er is ook genoeg ruimte om rust te nemen of wat rustiger aan te doen als je behoefte hebt aan wat meer comfort.

Uitdagend

Dit zijn reizen waar je bezig bent met uitdagende meerdaagse activiteiten zoals hikes of kajaktochten. Tijdens meerdaagse activiteiten maak je lange dagen en zul je je goed moeten kunnen aanpassen aan wisselende weersomstandigheden. Deze activiteiten zijn fysiek en mentaal zwaarder dan hetgeen wat je in je dagelijks leven tegen zult komen, maar voor iedereen met een gemiddelde fitheid goed te doen!

Na lange of zware activiteiten is vaak een rustdag ingebouwd, waarop je weer even op adem kunt komen. Zo kun je je grenzen verleggen, terwijl je erop kunt vertrouwen dat je straks weer even iets rustiger aan kunt doen.

Geschikt voor iedereen die graag lang buiten is en beschikt over doorzettingsvermogen en een avontuurlijke mindset.

Pittig

Dit zijn reizen waarop de activiteiten vaak lang en zowel lichamelijk als geestelijk erg uitdagend zijn. Daarnaast ga je diep de natuur in, ben je ver verwijderd van infrastructuur, ga je de hoogte in en heb je soms minder comfort. Ook zul je jezelf goed droog, gezond en warm of koud moeten houden. Het is tijdens de meerdaagse activiteiten ook niet altijd mogelijk om tussentijds uit te stappen. Een stukje commitment wordt van je gevraagd.

Geschikt voor avonturiers die bewust hun eigen fysieke en mentale grenzen willen opzoeken en beschikken over een goede conditie, veel doorzettingsvermogen en een 'can do'-mindset. 

Zwaar

Dit zijn reizen die in de buurt komen van expedities. Op expedities worden je grenzen dusdanig verlegd dat je veiligheid en je welzijn soms ondergeschikt is aan het opzoeken van avontuur.

Avontuur is leuk, maar veiligheid en welzijn staan bij Kaaiman altijd op 1. Deze reizen bieden we dus niet aan.

Kies de reis die het beste bij je past

Lapland Express

In Lapland is het KOUD. Tegen de kou krijg je van ons krijg je een lekker warm pak, maar af en toe zul je het wel wat fris kunnen krijgen. Tijdens de sneeuwschoenwandeling beklimmen we een heuvel in diepe sneeuw. Dit zorgt voor een korte verhoogde hartslag.

Zweden Wildernis

De Bohusleden-hike is een 'dagwandeling plus', maar voor iedereen goed te doen. De kayaktocht duurt 2 dagen, maar je kunt rustig peddelen en rust nemen wanner je wilt. Tijdens het bouwen van het vlot ben je een tijdje aan het sjouwen met grote boomstammen. Dat kan voor sommigen wat zwaar zijn. Tijdens het besturen van het vlot ben je veel bezig met het bepalen van je koers en ben je in je kayak aan het zoeken naar kampeerplekken. Dit kan op de laatste dagen mentaal wat van je vragen.

Frankrijk Wintersport

Je bent 6 dagen actief bezig met het bedwingen van de pistes. Als je even rust wil nemen kun je ten alle tijden stoppen bij een berghut voor een lekker drankje. Alles gaat dus op je eigen tempo.

Kenia & Tanzania Wild Life

De grootste fysieke inspanningen tijdens deze reis zijn een aantal dagwandelingen. Deze zijn allemaal op instapniveau en zullen goed te doen zijn voor iedere avontuurlijke reiziger.

Je bent in Afrika, dus de cultuurshock en de afwezigheid van westerse luxe zal mentaal wat incasseringsvermogen van je vragen. 

Schotland Highlanders

De zwaarste activiteit is de beklimming van de Ben Nevis. Deze duurt de hele dag en de weersomstandigheden zijn vaak niet ideaal. Het bedwingen van de hoogtemeters is uitdagend, maar te doen. Daarnaast is het Schotse landschap vaak ruig en ongerept. Het regent veel in Schotland, en vaak zullen je spullen nat worden en niet snel opdrogen. Dit vraagt om mentaal doorzettingsvermogen.

Balkan Roadtrip

De drie dagen hiken in het Peaks of the Balkans gebied is de zwaarste activiteit van deze reis. Je zult tijdens de hike veel kilometers en hoogtemeters maken, maar je kunt elke avond goed uitrusten in een comfortabele hut.

Zwitserland Adrenaline

De driedaagse Europa Trail is de zwaarste activiteit van deze reis. Er zitten wat stukken tussen met flink veel hoogtemeters. 's Avonds rust je lekker uit in een comfortabele hut.

Noorwegen Fjordtrip

In het hoge Noorden wisselen de fysieke activiteiten zich in hoog tempo af. Je bent de hele reis lekker bezig. De Trolltunga is een lange daghike over uitgestrekte bergvlaktes en kan bij slecht weer erg uitdagend zijn. De Besseggen Ridge Trail is een flinke hike, die veel hoogtemeters bevat. Beide hikes zijn voor onervaren reizigers even doorbijten. De activiteiten worden ook afgewisseld met genoeg rust en lichtere activiteiten.

IJsland Vuur & IJs

IJsland staat bekend om haar onherbergzame landschap. Op dit vulkanische eiland zijn weinig bomen of beschutting, wat betekent dat de wind hier vrij spel heeft. De Laugavegur Trekking is de zwaarste activiteit van deze reis. Je loopt in drie dagen 55 kilometer met een rugzak met kleding, eten en drinken. De overige bagage (tenten, matjes, slaapzakken en kookgerei) wordt voor je vervoerd per 4x4 truck. Je slaapt gedurende de hele reis in tenten. Deze blootstelling aan de elementen vraagt wat doorzettingsvermogen.

Italië Mountaineers

Tijdens deze reis beklim je de Punta Giordani van 4000+ meter met stijgijzers, ijsbijlen en touwen. Dit is een uitdagende dag, maar goed te doen voor een onervaren reiziger met gemiddelde fitheid. Ook doe je een driedaagse huttentocht met via ferrata. Je maakt hier drie volle hikedagen, maar je kunt 's avonds ook heerlijk uitrusten in fijne 'refugio's' met verzorgde maaltijden.

De reisduur van 10 dagen zorgt voor een intensieve maar behapbare outdoorervaring.

Nepal Ever Active

De zwaarste activiteit van deze reis is de Mardi Himal Trekking van vijf dagen. Dit is een uitdagende tocht met een behoorlijke lengte op grote hoogte. De hoogtemeters en afstanden die je maakt vallen echter erg mee en de rest van de reis is qua intensiteit een stuk lager met voldoende tijd voor en na de trekking om rust te pakken. Dit maakt deze reis uitdagend, maar goed te doen voor reizigers met een gemiddelde fitheid.

Slovenië Hyper Actief

De Triglav is een serieuze berg. De klim van 3 lange dagen is erg uitdagend met veel hoogtemeters. Je wandelt gezekerd langs flinke afgronden en je bent blootgesteld aan de elementen. Deze tocht wordt als zeer uitdagend ervaren en vergt veel doorzettingsvermogen. Het bedwingen van deze berg gaat niet vanzelf. Een fitte reiziger die mentaal en fysiek tegen een stootje vind in deze tocht het perfecte avontuur.

Peru Backpack

De Salkantay Trekking naar Machu Picchu bestaat uit 4 dagen intensief hiken op grote hoogte. De lucht is ijl en je maakt veel hoogtemeters, wat betekent dat je sneller buiten adem bent dan je van jezelf gewend bent. In de Colca Canyon ben je ook 3 dagen flink aan het hiken. Het is een klassieke backpackreis met een intensief programma, dus het constant verplaatsen met je zware tas kan mentaal wat van je vragen.

Weet je het nog niet zeker?

Ieder mens is anders. Maak je je zorgen om een oude blessure of ben je benieuwd of je een reis qua conditie wel aankan? Stuur ons bij twijfel een appje of een mailtje! We staan altijd klaar om naar samen met jou te kijken of een reis de goede keuze voor je is!