Hoe uitdagend is een reis?

Kaaimanreizen zijn er in alle soorten en maten. Elke activiteit en elk land brengt nieuwe uitdagingen met zich mee en het kan soms lastig zijn om in te schatten welke reis het beste bij je past. Ben jij te porren voor pittige bergtochten van meerdere dagen of vind je het fijner om wat rustiger te genieten van de mooie landschappen.


We maken het graag inzichtelijk voor je, zodat je goed voorbereid op reis kunt!

Licht

Dit zijn reizen zonder uitdagingen. 

Touringcarstijl. Even naar buiten bij een highlight en weer terug de bus in.

Wij houden van grenzen verleggen, dus deze reizen hebben we niet :)

Gemiddeld

Dit zijn reizen met een groot aantal activiteiten, maar zonder meerdaagse fysieke activiteiten zoals huttentochten.


De dagactiviteiten zijn avontuurlijk, maar van een toegankelijk niveau en geschikt voor iedereen die op avontuur wil.

Uitdagend

Dit zijn reizen waar je bezig bent met uitdagende meerdaagse activiteiten zoals hikes of kayaktochten. Tijdens meerdaagse activiteiten maak je lange dagen en zul je je goed moeten kunnen aanpassen aan wisselende weersomstandigheden.

Geschikt voor iedereen die graag lang buiten is en beschikt over doorzettingsvermogen en een avontuurlijke mindset.

Pittig

Dit zijn reizen waarop de activiteiten vaak lang en zowel lichamelijk als geestelijk erg uitdagend zijn. Daarnaast ga je diep de natuur in, ben je ver verwijderd van infrastructuur, ga je de hoogte in en heb je soms minder comfort. Ook zul je jezelf goed droog, gezond en warm of koud moeten houden.

Geschikt voor avonturiers die bewust hun eigen fysieke en mentale grenzen willen opzoeken en beschikken over een goede conditie, veel doorzettingsvermogen en een 'can do'-mindset.

Zwaar

Dit zijn reizen die in de buurt komen van expedities. Op expedities worden je grenzen dusdanig verlegd dat je veiligheid en je welzijn soms ondergeschikt is aan het opzoeken van avontuur.

Avontuur is leuk, maar veiligheid en welzijn staan bij Kaaiman altijd op 1. Deze reizen bieden we dus niet aan.

Kies de reis die het beste bij je past

Lapland Express

In Lapland is het KOUD. Tegen de kou krijg je van ons krijg je een lekker warm pak, maar af en toe zul je het wel wat fris kunnen krijgen. Tijdens de sneeuwschoenwandeling beklimmen we een heuvel in diepe sneeuw. Dit zorgt voor een korte verhoogde hartslag.

Zweden Wildernis

De Bohusleden-hike is een 'dagwandeling plus', maar voor iedereen goed te doen. De kayaktocht duurt 2 dagen, maar je kunt rustig peddelen en rust nemen wanner je wilt. Tijdens het bouwen van het vlot ben je een tijdje aan het sjouwen met grote boomstammen. Dat kan voor sommigen wat zwaar zijn. Tijdens het besturen van het vlot ben je veel bezig met het bepalen van je koers en ben je in je kayak aan het zoeken naar kampeerplekken. Dit kan op de laatste dagen mentaal wat van je vragen.

Wintersport Frankrijk

Je bent 6 dagen actief bezig met het bedwingen van de pistes. Als je even rust wil nemen kun je ten alle tijden stoppen bij een berghut voor een lekker drankje. Alles gaat dus op je eigen tempo.

Kenia & Tanzania

De grootste fysieke inspanningen tijdens deze reis zijn een aantal dagwandelingen.

Je bent in Afrika, dus de cultuurshock en de afwezigheid van westerse luxe zal mentaal wat incasseringsvermogen van je vragen.

Schotland Roadtrip

De zwaarste activiteit is de beklimming van de Ben Nevis. Deze duurt de hele dag. Het bedwingen van de hoogtemeters is uitdagend, maar te doen. Daarnaast is het Schotse landschap vaak ruig en ongerept. Het regent veel in Schotland, en vaak zullen je spullen nat worden en niet snel opdrogen. Dit vraagt om mentaal doorzettingsvermogen.

Balkan Roadtrip

De driedaagse Peaks of the Balkans hike is de zwaarste activiteit van deze reis. Je zult tijdens de hike veel kilometers en hoogtemeters maken, maar je kunt elke avond goed uitrusten in een comfortabele hut.

Zwitserland Adrenaline

De driedaagse Europa Trail is de zwaarste activiteit van deze reis. Er zitten wat stukken tussen met flink veel hoogtemeters. 's Avonds rust je lekker uit in een comfortabele hut.

Noorwegen Fjordtrip

In het hoge Noorden wisselen de fysieke activiteiten zich in hoog tempo af. Je bent de hele reis lekker bezig. De Trolltunga is een lange daghike over uitgestrekte bergvlaktes en kan bij slecht weer erg uitdagend zijn. De Beseggen Ridge Trail is een tweedaagse hike, waarvan de tweede dag veel hoogtemeters bevat.

IJsland Roadtrip XL

IJsland staat bekend om zijn onherbergzame landschap. Bij slecht weer kan de harde wind en regen lastig zijn. De driedaagse Laugavegur Trekking is de zwaarste activiteit van deze reis. Je slaapt tijdens de hike op campings, maar je bagage wordt dagelijks naar je toe gependeld, waardoor je kunt hiken met alleen een lichte dagrugzak.

USA Pioniers

Hoewel deze reis geen meerdaagse hikes bevat zijn sommige hikes wel uitdagend. Tijdens de tocht door de Grand Canyon en de Angels Landing hike ben je de hele dag aan het hiken. 

Slovenië Hyper Actief

De Triglav is een serieuze berg. De klim van 3 lange dagen is erg uitdagend met veel hoogtemeters. Je wandelt gezekerd langs flinke afgronden en je bent blootgesteld aan de elementen. 

Peru Backpack

De Salkantay Trekking naar Machu Picchu bestaat uit 4 dagen intensief hiken op grote hoogte. De lucht is ijl en je maakt veel hoogtemeters, wat betekent dat je sneller buiten adem bent dan je van jezelf gewend bent. In de Colca Canyon ben je ook 3 dagen flink aan het hiken. Het is een klassieke backpackreis met een intensief programma, dus het constant verplaatsen met je zware tas kan mentaal wat van je vragen.

Noord-Italië Pioniers

Tijdens de elf dagen doe je driedaagse berghike en een driedaagse bergbeklimming. Je bent dus meer dan de helft van de reis zeer intensief de bergen aan het trotseren. Vooral de beklimming van de Gran Paradiso is erg uitdagend. Je werkt je gezekerd en met stijgijzers een weg naar de top. De klim is technisch, maar wordt makkelijker gemaakt door de begeleiding van een goede gids.

Canada Pioniers

Het is een lange reis waarin je een groot gedeelte van de tijd intensieve hikes maakt. Tijdens de twee huttentochten ga je ver de backcountry in en ben je dus ver verwijderd van de bewoonde wereld en infrastructuur. Dit maakt tussentijds uitstappen lastig. Ook heb je tijdens de huttentochten een backpack van +/- 10 kg bij je met een slaapzak, matje, kleding en eten voor twee dagen. De hike over Flores Island is wat makkelijker, maar er komt wel een tent bij je bepakking. Het is handig om voor de reis wat te oefenen met wandelen met extra gewicht. 

Weet je het nog niet zeker?

Ieder mens is anders. Maak je je zorgen om een oude blessure of ben je benieuwd of je een reis qua conditie wel aankan? Stuur ons bij twijfel een appje of een mailtje! We staan altijd klaar om naar samen met jou te kijken of een reis de goede keuze voor je is!