Groepsreis Biesbosch

Er even helemaal tussenuit in Nederlands meest unieke natuurgebied

Boek deze reis

Groepsreis Biesbosch

Er even helemaal tussenuit in Nederlands meest unieke natuurgebied

Boek deze reis

Een ontdekkingstocht door de kronkelende riviertjes

Wie dacht dat unieke natuurgebieden niet meer te vinden zijn in Nederland is nog nooit in de Biesbosch geweest. In dit gebied zie je een verbluffend samenspel van rivierwater en getijdenwerking. Het zoete water stijgt en daalt met eb en vloed en zorgt ervoor dat het gebied in constante staat van verandering is. Zo kun je er varen over kronkelende beekjes die een paar uur later weer zijn opgedroogd en kun je eilanden ontdekken die morgen opeens niet meer bestaan. Niemand ervaart de Biesbosch op dezelfde manier. En dat allemaal in ons eigen landje!

De kern van avontuurlijk reizen is een bestemming verkennen zonder te weten wat je tegen gaat komen. Ook wij weten niet welke Biesbosch we aan gaan treffen en dat is fantastisch! In een weekendje verken je samen met een groep avonturiers de duizenden eilandjes, beekjes, riviertjes en stroompjes die de Biesbosch rijk is. Wat we tegen zullen komen? Niemand weet het! Spring dus snel je kano in en begin aan je ontdekkingsreis. Heb jij de bevers al gespot?

Boek deze reis


Reisduur

3 dagen

Reisdata

14 jun t/m 16 jun '24

Leeftijd

20 - 36 jaar

Groepsgrootte

6 - 14 reizigers

Reissom

325, -

Wat je gaat doen

null

Ontdekken zonder plan

Wat zou er aan het eind van dat beekje te vinden zijn? Is dat een beverburcht daar in de verte? Let's find out!

null

Kano door de riviertjes

Peddel tussen de mangroves, verken honderden verschillende routes en kijk waar je uitkomt.

null

Hike over de eilandjes

Verken wandelroutes over de honderden eilanden, nét voordat ze weer onder water liggen.

null

Overnacht op een eiland

Stook een vuurtje en kampeer op een unieke plek waar je alleen per kano kunt komen.

null

Spot de 'Biesboschbewoners'

Kijk je ogen uit in dit paradijs van biodiversiteit. Ga op zoek naar bevers, vissen en vogels. Zie jij ze?

null

Ga er helemaal tussenuit

Laat je meenemen door dit stukje Nederland waar even niet zo veel aan de hand is.

We hebben er allemaal wel eens behoefte aan om even helemaal los te koppelen van het drukke leven. Nergens aan denken, om je heen turen en maar kijken wat je tegenkomt. Maarja, die drukke agenda... Dit mini-avontuur is gemaakt voor de reiziger die even écht weg wil, maar niet meteen wekenlang aan de andere kant van de wereld wil zitten. Even op adem komen, je hoofd leegmaken en er daarna weer vol nieuwe energie tegenaan. Een betere manier om de lente te beginnen en je winterdip de deur uit te zetten is er niet als je het mij vraagt!

Victor van de Kaaij - Reisleider

Praktische informatie

Roadtrip met tenten

Verblijf

Tijdens het weekend slapen we twee nachten op een camping op een eiland midden in de Biesbosch. Hier kun je alleen per kano of boot komen. Tenten en matjes worden voor je verzorgd!
Roadtrip groepsreis

Vervoer

We maken gebruik van 9-persoons busjes die van Groningen naar de Biesbosch rijden. We kunnen je onderweg op verschillende plekken oppikken. Woon je in de buurt? Rechtstreeks gaan is natuurlijk ook een optie.

Maaltijden

De maaltijden zijn tijdens dit weekend exclusief. We doen inkopen bij de supermarkt, verdelen de kosten en koken op de camping op onze eigen kookstelletjes.

Intensiteit

Je brengt het grootste deel van dit weekend door in je kano of je wandelschoenen. Wel peddelen we in rustig tempo door de riviertjes en zijn de wandelingen toegankelijk door de afwezigheid van Nederlandse hoogtemeters.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen

 • Alle inclusieve activiteiten
 • Vervoer per Kaaimanbus
 • Je eigen kano
 • Twee overnachtingen
 • Boekingskosten
 • Toeristenbelasting
 • Dekking GGTO garantiefonds
 • Uitgebreide paklijst en reistips
 • Kaaiman Reisbegeleiding
 • Totale CO2-compensatie

Niet inbegrepen

 1. Maaltijden, +/- 10 - 15 euro per dag
 2. Reis- en annuleringsverzekering

Reserveer jouw avontuur

Vertrek
17 mei 2024

Niet meer boekbaar

Komt terug op 19 mei

Vertrek
31 mei 2024

Niet meer boekbaar
Komt terug op 2 juni

Vertrek
14 jun 2024

Nog 2 plekken
Komt terug op 16 juni

Dag-tot-dag beschrijving

null

Dag 1: Direct de natuur in


Ons mini-avontuur begint op de vrijdagochtend. Met onze busjes Kaaiman hoofdkwartier in het Hoge Noorden naar Brabant. Onderweg pikken we je op op een locatie op de route die voor jou dicht in de buurt is. Rechtstreeks gaan kan natuurlijk ook!

Om het gebied en elkaar meteen goed te leren kennen trekken we meteen onze wandelschoenen aan en beginnen we aan onze eerste wandeling in dit unieke natuurgebied. Laat dus alle zorgen van je af glijden want, vanaf nu hoef je je nergens meer zorgen over te maken!

Na ons 'voorgerechtje' over land gaan we rond de middag naar de haven. Daar liggen onze waterbolides al op ons te wachten! Deze kano's zullen de rest van het weekend je beste vriend zijn, want opeens kun je overal heen. Onontdekt eilandje waar andere toeristen niet kunnen komen? Wij peddelen er gewoon heen!

We laten de busjes achter, laden al onze spullen in onze drijvende pakezels en peddelen in twee uur naar onze uitvalsbasis voor de komende twee dagen: We kamperen namelijk op een eiland! Ja, je hoort het goed, want je kunt hier alleen komen per boot of kano. Dat is pas echt de bewoonde wereld achter je laten. En dat in Nederland!


nullDag 2: Verken de eilandjes en riviertjes


Het valt je al op vanaf het moment dat je je tent openritst. Autogeluiden? Nee hoor, die zijn er niet op jouw eigen eilandje. Vandaag staat in het teken van het verkennen van het natuurgebied over water en over land. Wat we precies gaan doen? Je reisleiders weten een aantal goede wandelingen en picknickplekjes, maar een vast programma is er niet. En dat is heerlijk! Dan kun je alles op je eigen tempo lekker ontdekken.

De Biesbosch verandert met de getijden. Dat betekent dat je kunt peddelen over riviertjes die even later droog liggen. Je kunt dus perfect je eigen route uitstippelen! In de omgeving zijn ook een aantal gevestigde wandelingen, waar andere toeristen zonder watertransport niet kunnen komen. Grote kans dat we hele eilanden voor ons alleen hebben dus! Dat is niet helemaal waar, want je moet ze waarschijnlijk wel delen met honderden verschillende dieren die er leven. Zie jij ze?

null

Dag 3: Vol nieuwe energie terug naar de bewoonde wereld


Als je wakker wordt is de lucht van het kampvuur van gisteravond waarschijnlijk het eerste wat je opvalt. We hebben de hele avond de tijd gehad om een lekker fikkie te stoken en spelletjes te spelen met de groep die je ondertussen goed hebt leren kennen.

We pakken onze spullen en gaan nog even langs bij de enige boerderij op ons verder onbewoonde eiland. Dit zijn de eigenaren van het eiland waar we ons zo fijn op hebben kunnen afzonderen. Als we onze kano's weer hebben ingeladen met onze bagage, kampeer- en kookmateriaal, varen we rustig terug naar de haven waar we ons avontuur eergisteren zijn begonnen. Daar staan de busjes op ons te wachten. Neem afscheid van je nieuwe vrienden terwijl je afgezet wordt op de plek waar je aan het begin van het weekend ook bent opgepikt. Hoewel je helemaal niet ver van huis bent geweest heb je nu toch het gevoel dat je batterij weer helemaal vol is. Tijd om je to-do list aan te vallen met nieuwe energie en een hoofd zonder zorgen!

Reserveer jouw avontuur

Vertrek
17 mei 2024

Niet meer boekbaar

Komt terug op 19 mei

Vertrek
31 mei 2024

Niet meer boekbaar
Komt terug op 2 juni

Vertrek
14 jun 2024

Nog 2 plekken
Komt terug op 16 juni

4,9/5 op

Google-reviews

Je hoeft het niet van óns aan te nemen. Bekijk nu onze 200+ 5 sterren recensies op Google, Trustpilot of Facebook.

Hoe uitdagend is
deze reis?

Welke reis past goed bij jouw fitheid? Vergelijk alle reizen nu makkelijk met elkaar met onze intensiteitsschaal.

Geen verborgen
kosten

Geen addertjes. Alle vluchten, materialen, belastingen en garanties zijn inclusief. Je komt niet voor verassingen te staan.

Persoonlijk

contact

Geen wachtdeuntjes, callcenters, chatbots of automatische afwimpelberichtjes. We staan je gewoon netjes te woord.