Waar we voor staan

Kaaiman Reizen is in de reisbranche een vreemde eend in de bijt. En hier zijn we trots op.

Een Kaaimanreis is meer dan alleen een leuke groepreis. Onze reisfilosofie is uniek in Nederland. Dit zie je niet alleen terug in het karakter van onze reizen, maar ook in onze communicatie en manier van werken.

Kaaiman Reizen is gebouwd op drie kernwaarden. Ze zijn de reden dat reizigers er ieder jaar weer voor kiezen om een reis met ons te maken. Sommigen doen dit zelfs al een decennium lang.

Reis avontuurlijk

Het mag allemaal wat actiever, wat spannender en meer wat meer tegen de stroom in. Het dagelijks leven is al stijfjes genoeg. Tijd om te doen wat te weinig toeristen doen. Tijd om een land eens écht te gaan ervaren, te voelen en te beleven.
Lees meer

Verleg je grenzen

Wie iets met halve inzet doet plukt de helft van de vruchten. Als je je fysieke en mentale grenzen durft op te zoeken, en anderen motiveert dit ook te doen, maak je een ervaring onvergetelijk en groei je als collectief en als persoon.
Lees meer

Doe het samen

Samen kom je verder, durf je meer, ben je sterker dan je in je eentje bent. Alles wordt leuker als je het samen kan doen. Reizen doe je natuurlijk samen met je groep, maar ook met de wereld, zowel mens als natuur. Wat je geeft krijg je ook weer terug.

Lees meer

Reis avontuurlijk

Kaaiman is een reisorganisatie voor de echte avonturier. Krijg je jouw vrienden niet mee de bergen in? Blijven ze liever op het strand luieren? Dan ben je bij ons aan het goede adres.

Bij Kaaiman vind je de meest avontuurlijke en actieve groepsreizen van Nederland.

Daar maken er een sport van. Letterlijk. Waar andere reisorganisaties het na een kort middagje op verhoogde hartslag laten afweten en terug hun comfortabele hotelletje induiken, gaan wij door naar de volgende grensverleggende activiteit. Dagelijkse actieve activiteiten typeren elke Kaaimanreis. Vandaag beklim je de hoogste berg van het land en morgen raft je door ruige stroomversnellingen. Geen dag is hetzelfde. Alles met het doel om de bestemming zo goed mogelijk te leren kennen.

Reizen gemaakt door en voor avonturiers die niet de kudde toeristen achterna willen lopen, maar iets origineels en uitdagends willen beleven. Is dit iets wat jou aanspreekt? Grote kans dat het Kaaiman-DNA al in je zit.

Hoe we onze reizen zo avontuurlijk mogelijk maken

Veel activiteiten, en het liefst zo actief mogelijk.

Kajakken, huttentochten, een hondenslee besturen, raften, hiken, bergbeklimmen, mountainbiken, sneeuwscooteren, wildkamperen, vlottentochten, paragliden, canyoningen, via ferrata, kanoën, ziplinen, gletsjerwandelen, douchen onder watervallen: je kunt het zo gek niet bedenken of het zit in onze reizen. Elke dag staat er weer een nieuwe activiteit voor je klaar.

Naar buiten! De wind in je haar en je voeten in het gras.

Hoe leer je een Noors fjord het beste kennen? Door er in een touringcar langs te rijden terwijl je reisleider er Wikipedia-feitjes over vertelt, of door er in een kajak doorheen te peddelen en de zeehond naast je boot proberen bij te houden? De échte ervaring beleef je alleen als je bereid bent wat comfort in te leveren en je over te geven aan de elementen. Extra laagje aan en gaan!

Touringcars? Geef ons maar compacte busjes, roadtrip-stijl.

Om het avontuur op te kunnen zoeken moet je klein en wendbaar zijn. Met compacte 9-persoons busjes kun je overal komen, wanneer je maar wilt en kunnen al je spullen makkelijk mee. Doordat je reisleider achter het stuur zit ben je super flexibel. Stoppen als je dat perfecte uitzichtpuntje ziet. Even een detour maken als je een toffe plek op de kaart hebt gezien. Het is allemaal geen probleem. Dat euforische roadtrip-gevoel krijg je er van ons gratis bij.

Vier muren sluiten je af van de buitenwereld. Doe ons maar een tent.

Een perfect opgemaakt bed, een ontbijtbuffet en personeel wat je behandelt alsof je de koning van de wereld bent. Een hotel is natuurlijk erg comfortabel, maar ook overal ter wereld hetzelfde. Flink saai eigenlijk. Je tentje open ritsen aan de rand van een fjord, zwembroek aan en meteen een frisse ochtendduik nemen vinden we veel leuker.

De locals weten de beste plekken. 

De meeste landen hebben een 'toeristensnelweg'. Een route die iedereen volgt op de automatische piloot. Ook 'off the beaten track'-gaan blijkt achteraf vaak toch best toeristisch te zijn. De enige manier om de mensenmassa echt te ontlopen is door tijdens je reis spontaan in gesprek te raken met de locals en te vragen naar hun favoriete plekjes. Zo kom je uiteindelijk op plekken waar niemand ooit van heeft gehoord. 

Overvolle planningen? Gewoon lekker doen waar je zin in hebt!

Veel reisorganisaties plannen hun programma extreem strak op elkaar en werken het vervolgens af als een checklist. Je mag immers niets missen. Heb je zin om die berg naast de camping te beklimmen? Dat kan helaas niet, want dan loopt de planning in de soep. Dat is gelukkig niet onze stijl. Wil je iets graag doen of zien? De reisleiding luistert altijd naar je wensen en zal altijd zijn/haar best doen om er langs te gaan! In IJsland barste bijvoorbeeld kort voor de reis opeens een vulkaan uit. Even creatief schuiven met de dagen en voor je het weet tuur je met je groep naar de opspattende lava. Dat is pas reizen!

Wil je meer weten over avontuurlijk reizen?

Wij geloven dat iedereen baat heeft bij een avontuurlijker leven. Daarom hebben we een boek over geschreven om je er een handje bij te helpen. Boordevol tips om je reizen, en je dagelijks leven, wat spannender te maken. Daarnaast vind je er tientallen toffe reisverhalen van onze reisleiders en uitdagingen waarmee je vandaag nog kan beginnen.

Verleg je grenzen

Wat is het verschil tussen een dertien in een dozijn vakantie en een reis om nooit te vergeten? Persoonlijke groei is vaak direct verbonden aan onvergetelijke ervaringen. Als je het gevoel hebt dat je een beter persoon bent na je reis dan ervoor, heb je volgens ons de jackpot gewonnen.


Het opzoeken van je grenzen en er op een gecontroleerde manier overheen gaan. Dat is iets waar al onze reizen omheen zijn gebouwd. Wij houden ervan om bewust een oncomfortabele situatie op te zoeken om er vervolgens mee om te leren gaan. Begint het opeens te regenen? Gelukkig hebben we een regenjas .


Als je een groep gelijkgestemden om je heen hebt die je motiveren om het beste uit jezelf te halen, kun je dingen bereiken die je eerder niet voor mogelijk had gehouden. Als er mensen om je heen lopen die je tas even kunnen dragen als je het zwaar krijgt, wordt de bergtop toch net iets minder hoog. Dat idee alleen al zorgt er voor dat je de top zelfs met je zware tas kunt bereiken.


Onze reisleiders houden altijd een oogje in het zeil. Zij zullen je motiveren om door te gaan als je dat kunt, en zullen je helpen wat gas terug te nemen als het wat te veel dreigt te worden.


Toch even wat extra rust nodig? Al onze reizen hebben een aantal optionele activiteiten. Deze activiteiten kun je laten schieten als ze niet je ding zijn of als je behoefte hebt aan een middagje rust. Is het mountainbiken door het vele hiken toch iets te veel van het goede? Dan kun je er voor kiezen lekker een boekje te lezen op de camping. Zo kun je er de dag erna weer vol tegenaan. Op deze manier kan iedereen reizen op zijn eigen niveau en intensiteit. 


Benieuwd hoe uitdagend onze reizen zijn? We hebben het super inzichtelijk voor je gemaakt, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

De Visevnik beklimming! Een avontuur die bij mij heel hoog op de lijst staat. Een begin van een tocht om nooit te vergeten. Gedurende de steilste etappen van de tocht wordt ik niet helemaal goed. Gedachte op nul zetten, oortjes met muziek in, camera bij de hand en hyperventilatiepompje in de mond, LET'S GO! Het werd me toch even te veel. Op de rustplaats aangekomen gaat voor mij even het licht uit. Op advies van de spoedeisende hulp zou ik de tocht moeten afblazen. Ik werd er even emotioneel van. Na verplicht 30 minuten bij te moeten komen begin ik samen met groepsgenoten Melanie en Cindy weer aan de tocht. Met hun hulp heb ik de top alsnog bereikt! Dan barst het lost. Met tranen in de ogen videobellen met pap en mijn zusje! Samen grenzen verleggen! Dat hebben we zeker gedaan!
Delano

Doe het samen

"Happiness is only real when shared"

Filmliefhebbers zullen die quote herkennen uit het dagboek van Christopher McCandless in de film 'Into The Wild'.

Je reiservaringen kunnen delen met reisgenoten, die uit hetzelfde hout gesneden zijn als jij, is de kern van een geslaagde groepsreis. Samen kun en durf je meer en zoek je veel makkelijker je grenzen op.

Wij behandelen ieder persoon zoals we zelf ook behandeld zouden willen worden. Je kunt van ons altijd humor, vriendelijkheid en redelijkheid verwachten. En dat voelt heerlijk.

Onze persoonlijke benadering uiten we op vier manieren.

De reis

Lees meer

Het boekingsproces

Lees meer

Het land

Lees meer

De planeet

Lees meer

De reis

Een groepsreis is het leukst als jouw groep voelt als een hechte groep vrienden. Veel Kaaiman-groepen blijven elkaar na hun reis nog vele malen zien. Sommigen worden zelfs vrienden voor het leven en maken nog veel meer reizen met elkaar. Er zijn een aantal manieren waarop een Kaaimanreis dit gevoel oproept:

 • Ga niet op reis met een complete schoolklas. Bij ons reis je in kleine groepen van maximaal 14 personen. Zo leer je iedereen snel kennen.
 • We doen alles samen op een Kaaimanreis. Het opzetten van de tenten tot, het koken van een goede maaltijd en natuurlijk de activiteiten. Iedereen draagt z'n steentje bij, steekt elkaar aan en sleept elkaar als het moet erdoorheen. Het collectief staat altijd boven het individu.
 • Of het je nu je tiende Kaaiman-reis is, of dat je nog nooit mee bent geweest, iedereen is gelijk. Ook de reisleider.
 • De reisleider is een onderdeel van de groep en luistert naar de inbreng en ideeën van de groep.

Reisleider en reisgenoot in één

Reisleiders bij Kaaiman hebben een positie die uniek is in de groepsreisbranche. Bij veel organisaties staat de reisleider ver van de groep af en verloopt het contact op een zakelijke en afstandelijke manier.

Bij Kaaiman bestaat geen er hiërarchie in de groep. Dat betekent dat de reisleider niet de dictator van de groep is. Een Kaaiman-reisleider is een reisgenoot met kennis van en verantwoordelijkheid over de reis die je samen gaat maken. De reisleider doet mee met elke activiteit, slaapt in dezelfde tenten en is écht onderdeel van de groep. Zo voelt de groep in mum van tijd als een hechte vriendengroep waarin één van de vrienden af en toe wat meer regelt!

Reizigers die het Kaaiman-gevoel hebben ervaren

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Mijn allereerste groepsreis heb ik mei 2022 bij Kaaiman geboekt. En wat voor eentje! Met z'n twaalven hebben we Schotland onveilig gemaakt. In één reis heb ik zoveel nieuwe dingen gedaan. En dat allemaal met een groep mensen die van korte tijd van vreemden in vrienden zijn veranderd. We spreken nu nog geregeld met elkaar af. De vrijheid die ik op deze reis heb ontdekt heeft zo'n positieve draai aan mijn leven gegeven. Deze reis is de beste beslissing sinds jaren voor mij geweest en ik kan niet wachten om nog een reis te boeken!
Dominique Recensie Kaaiman
Dominique Vermeulen

Kaaiman beschikt over goede reisleiding. Het voelde alsof we met een vriendengroep op reis waren. Ze zorgden ervoor dat we ons vanaf dag één op ons gemak voelden en stonden altijd klaar om te helpen of advies te geven. Het vertrouwen dat we in de reisleiding hadden, was absoluut 100%. We hoefden ons nergens zorgen over te maken, wat de reis des te aangenamer maakte.

Marissa van Leeuwen

Een paar maanden geleden ben ik voor het eerst meegegaan met een groepsreis, Slovenië Hyper Actief. Ik had oorspronkelijk mijn twijfels bij het idee van een groepsreis, maar dat zal ik nooit meer hebben! In twee weken bouw je een connectie op met mensen die je voorheen niet kende - je eet samen, doet activiteiten samen, en slaapt samen. En juist omdat die activiteiten zo intens waren, is die connectie zo sterk geworden!


De activiteiten zelf zijn ook ontzettend gaaf. Canyoning, raften, mogelijk zelfs wat paragliden… het motto “samen grenzen verleggen” vat het perfect samen!


Geweldig georganiseerd, je maakt er vrienden voor het leven mee, en je doet ervaringen op van nooit tevoren - echt een onvergetelijke vakantie zoals nooit tevoren! Volgend jaar weer (alleen nog even bedenken welke)! :D

Nick Schuitemaker

Het boekingsproces

De persoonlijke touch merk je al voor je geboekt hebt:

 • Geen addertjes onder het gras. In de reisbranche is het gebruik van gemene instinkertjes helaas de standaard. Na je boeking zie je opeens dat je vlucht exclusief is, die vervolgens peperduur blijkt te zijn en op onhandige tijden vertrekt. Of je mag je tent, matje en kookgerei zelf gaan regelen (of kopen of huren via peppy 'sleeppacks' of 'foodpacks'). Om dan nog niet te spreken over verborgen boekingskosten. Bij ons is de prijs de prijs en is alles wat je van ons mag verwachten gewoon inbegrepen. Kom op zeg.
 • Laagdrempelig en menselijk contact. Geen wachtdeuntjes, callcenters, chatbots of automatische afwimpelberichtjes. Heb je een vraag over een reis of heb je wat advies nodig? Stuur ons een appje, mailtje of bel ons en we beantwoorden je vraag. Zoals het hoort.
 • Specifiek, persoonlijk advies. Twijfel je of een reis wel geschikt voor je is? Of kun je hulp gebruiken bij het uitzoeken van goede wandelschoenen? Wij vinden het leuk om het er met je over te hebben, ook als je niet een reis bij ons boekt. Avonturiers onder elkaar.
 • Je bent geen boekingsnummer. Er reizen jaarlijks zo’n tweehonderd reizigers met ons en we kennen nagenoeg iedereen persoonlijk. Waar je bij andere organisaties 'Klant #00421' bent, gebruiken wij liever je voornaam.
Leave No Trace

Het land

We werken op onze bestemmingen veel samen met partners voor activiteiten en accomodaties. Dat zijn geen grote geldgraaiende 'middlemans' en vakantiefabrieken, maar kleine lokale bedrijfjes, het liefst gerund door één persoon of familie die we persoonlijk kennen. Bij veel van deze partners gaan we regelmatig op bezoek om bij te praten en de reis door te ontwikkelen. Het geld gaat zo direct naar de lokale bevolking en niet naar de grote agentschappen die hun geld verdienen met het uitbuiten van massatoerisme.

Tijdens onze activiteiten in de natuur houden we ons aan de 'Leave No Trace' principes.

De planeet

Duurzaam reizen bestaat niet. Dat is helaas de harde waarheid. Helaas zijn er wel reisorganisaties die dit beloven, maar wij zijn ontzettend benieuwd hoe ze dat dan doen.

Genieten van de natuur is een essentieel onderdeel van elke Kaaiman-reis. Wij geloven dat je door het maken van avontuurlijke reizen meer respect en waardering krijgt voor de wereld waar we in leven. Diezelfde reizen hebben helaas een keerzijde. Genieten van de natuur in een ver land is onlosmakelijk verbonden aan de uitstoot van een bizarre hoeveelheid broeikasgassen. Dit zorgt er (ironisch genoeg) voor dat de natuur waar we de wereld voor afreizen, straks niet meer kan bestaan. Dit dilemma drijft ons sinds onze oprichting naar twee uitersten.

Zonder natuur geen avontuurlijke reizen. We zien het daarom als onze plicht om de meest duurzame groepsreizen op de Nederlandse markt aan te bieden.


Dit doen wij op de volgende manieren:

 • We kiezen voor overnachtingen in onze eigen tenten.
 • We rijden in compacte 9-persoons busjes. De zuinigste die lokaal te vinden zijn.
 • Voor lange afstanden kiezen we voor de trein of de boot, ook als het een vliegreis goedkoper, makkelijker of sneller is. Neem Lapland Express, Schotland Highlanders of Balkan Roadtrip als voorbeeld.
 • Als er geen andere optie is dan vliegen, kiezen we als dat kan voor directe vluchten. Ook als een vliegreis met overstap goedkoper, makkelijker of sneller is.
 • We doen niet aan greenwashing. We laten jaarlijks onze 'carbon footprint' doorrekenen door een onafhankelijke partner en publiceren de resultaten.
 • De uitstoot die we veroorzaken compenseren we door te investeren in klimaatprojecten.

We kunnen niet voorkomen dat we CO2 uitstoten

Wij houden onze uitstoot zo laag mogelijk. Maar dat betekent niet dat we hetgeen wat we uitstoten voor lief moeten nemen. Daarom compenseren we jaarlijks 100% van onze uitstoot.

Je hoeft het niet van óns aan te nemen

Een mooie visie is niet veel waard als je niet de daad bij het woord voegt.

Gelukkig zijn er meer dan 200 reizigers die hun Kaaiman-ervaring met je willen delen.

Lees hun reviews nu op Google, Trustpilot en Facebook.