Video Aspect Ratio: 16:9

Groepsreis Lapland Express

Maak de onvergetelijke treinreis naar winter wonderland

Boek deze reis


Groepsreis Lapland Express

Maak de onvergetelijke treinreis naar winter wonderland

Boek deze reis

Sneeuwpret, Noorderlicht & Iglo's

Deze winter stappen we weer op de nachttrein richting de poolcirkel en zien het landschap steeds witter worden. Bereid jezelf voor op nieuwe ervaringen in de sneeuw, want je gaat in Zweeds Lapland zeker je grenzen verleggen. Zo ga je tijdens een hondensledetocht de slee zelf leren besturen en slaap je met ons een nacht in een igloo. Verder maak je een adrenaline verhogende sneeuwscootertocht door het witte landschap en zoek je in warme pakken naar het Noorderlicht.


We hebben onze eigen traditionele hutten met privésauna middenin de witte wildernis. Zo kunnen we lekker opwarmen na een actieve dag. Hadden we al verteld over ons uitzicht vanuit de hut? Gaan we ook niet doen, daar kom je snel genoeg achter. Als jij je warm aankleedt, verzorgen wij de rest.
Boek deze reis


Reislengte

11 dagen

Reisdata

7 jan t/m 17 jan '25

14 jan t/m 24 jan '25

23 jan t/m 2 feb feb '25

Leeftijd

20 - 36 jaar

Groepsgrootte

6 - 11 reizigers

Reissom

Nog niet bekend

Wat je gaat doen


Bestuur een hondenslee

Wordt een ‘musher’ en trotseer het sneeuwlandschap met je viervoeters.


Spot het Noorderlicht

Grote kans dat je kunt genieten van dit surrealistische natuurfenomeen.


Sneeuwscooteren

Scheur door de sneeuw op je eigen winterbolide.


Sneeuwschoenwandelen

Baan jezelf een weg door winterwonderland en geniet van het uitzicht.

Slapen in een iglo in Lapland

Overnacht in een igloo

Kruip na een gezellig winters kampvuur lekker je warme sneeuwhut in.


Sneeuwpret

Slee van de heuvels en geniet van spontane sneeuwballengevechten.


Opwarmen in de sauna

Beleef onbeperkte verwenmomenten in de sauna en jacuzzi.


Spot de elanden

Bij te boeken. 125,-

Zie jij de koning van het woud?

Twee keer op vakantie met Kaaiman Reizen, Slovenië en Zweeds Lapland en allebei heel erg geslaagd. Bas en Anouk als reisleiding is echt top! Ze zorgen dat alles super verloopt en dat de sfeer er goed inzit! Alleen de gaafste activiteiten zitten in de reizen van Kaaiman en dat door de mooiste landschappen ter wereld. Een echte aanrader dus!

Ingrid van Laak - ★★★★★

In maart 2020 heb ik de reis naar Zweeds Lapland gemaakt. Ik heb het ervaren als een fantastische reis. De omgeving waar je verblijft is echt een sprookje met rood-witte houten huisjes veel sneeuw en met geluk het noorderlicht. Daarnaast waren alle activiteiten die je doet ontzettend leuk en heel goed geregeld. De activiteiten duren niet te lang waardoor je nog lekker wat tijd voor jezelf hebt. Door de leuke groepssamenstelling en de reisleiding was er een goeie sfeer en we hebben veel met elkaar gelachen. Ik had geen betere reisleiding kunnen wensen. Dus als je van spelen in de sneeuw en van avontuur houdt, raad ik je deze kaaimanreis van harte aan!

Marijke Schultinga - ★★★★★

Praktische informatie

Stenen accommodatie

Verblijf

Tijdens de heen- en terugreis verblijven we in Malmö en Kopenhagen in een hostel. In de nachttrein slapen we in een 6 persoons coupé. Onze accommodatie in Lapland bestaat uit twee sfeervolle, traditionele Zweedse hutten. Verwacht geen luxe, wel een adembenemend uitzicht.

Vervoer

We reizen met de trein van Apeldoorn naar Kiruna. Voor overdag hebben we zitplaatsen gereserveerd en voor 's nachts slaapcoupés. In Kiruna worden we met een privébusje  naar onze hut en de activiteiten gebracht. Op locatie zullen we ons te voet, per hondenslee of per sneeuwscooter verplaatsen.

Maaltijden

Elke ochtend staat er een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar, behalve in de nachttrein en in Kopenhagen. Tijdens vier diners in Lapland wordt er heerlijk voor ons gekookt. Tijdens de activiteiten is de lunch vaak inbegrepen. De overige avonden koken we zelf of gaan we uit eten. De kosten hiervoor zijn exclusief.

Intensiteit

Je kunt de reis zo intensief maken als je zelf wilt. Bijna elke dag staat er wel een activiteit op het programma maar deze duurt nooit de hele dag. In je vrije tijd kun je sleeën, wandelen, iglo's bouwen maar je kunt er ook voor kiezen om lekker uit te rusten bij het haardvuur in de hut, of in de sauna.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen

 • Alle inclusieve activiteiten
 • Treinvervoer van/naar Lapland
 • Alle zitplaatsreserveringen
 • Verblijf 6 persoons slaapcoupé
 • Hostel / B&B in Malmö
 • Hostel / B&B in Kopenhagen
 • Overnachtingen in Zweedse hut 
 • Complete winteruitrusting
 • Warme sokken en schoenen
 • Iedere ochtend ontbijt in de hut
 • Vier keer uitgebreid diner
 • Overnachting in een igloo
 • Onbeperkt gebruik privé sauna
 • Vervoer van/naar alle activiteiten
 • Boekingskosten
 • Toeristenbelasting
 • Dekking GGTO garantiefonds
 • Uitgebreide paklijst en reistips
 • Kaaiman Reisbegeleiding
 • Totale CO2-compensatie

Niet inbegrepen

 1. Overige maaltijden en drankjes
 2. Reis- en annuleringsverzekering

Bij te boeken

 • Elanden spotten (125,-)

Reserveer je treinavontuur

Vertrek 7 jan 2025

Nog niet boekbaar

Komt terug op 17 januari

Vertrek 14 jan 2025

Nog niet boekbaar

Komt terug op 24 januari

Vertrek 23 jan 2025 

Nog niet boekbaar
Komt terug op 2 februari

Dag-tot-dag beschrijving

null

Dag 1: Apeldoorn - Malmö


Wij van Kaaiman vinden de reis minstens zo belangrijk als de bestemming zelf. Daarom reizen we met de trein, zodat je zoveel mogelijk kan genieten van de mooie landschappen die je gaat tegenkomen. We stappen vandaag op de trein naar Malmö, onze eerste bestemming in Zweden. Hier overnachten we in een eenvoudige Bed & Breakfast aan de rand van het centrum en proosten we 's avonds op onze aankomst in Scandinavië. Het centrum van Malmö is heel geschikt voor een avondwandeling en de kans is groot dat we ergens aanschuiven voor het diner.

null
Dag 2: Malmö - Stockholm - Kiruna


's Ochtends hebben we na het ontbijt de tijd om een ochtendwandeling te maken. Daarna pakken we onze backpacks en stappen aan boord van de trein naar Stockholm. Na dit korte ritje stappen we over op de nachttrein richting de poolcirkel. We slapen in een 6 persoonscoupé aan boord van een sfeervolle Zweedse trein. Onderweg kunnen we spelletjes doen, maar vergeet niet uit het raam te kijken. We weten dat het donker is, maar je hebt vannacht de kans om voor het eerst deze reis het Noorderlicht te spotten. Opletten dus!

null

Dag 3: Kiruna - Kaaiman wildernis hut


Als je 's ochtends wakker wordt in de rijdende trein en je kijkt uit het raam, zul je waarschijnlijk even met je ogen moeten knipperen. Nee dit is geen droom! Je bent zojuist in het witte paradijs aangekomen, dus geniet van het uitzicht! Rond 10 uur 's ochtends komen we aan in het plaatsje Kiruna. Daar verlaten we de trein en worden we opgewacht door onze lokale Zweedse vrienden. In een busje worden we meegenomen naar onze knusse hut middenin de witte wildernis. We stoppen onderweg nog even voor de laatste boodschappen, want in de buurt van onze verblijfplaats is niks te krijgen. Daarom zijn de meeste maaltijden in onze hut al door de lokale bevolking verzorgd.

De rest van de dag kunnen we lekker uitrusten, onze tassen uitpakken, een wandeling maken en genieten van onze hut. Voor de mensen die wat meer adrenaline willen: wij weten een toffe berg om vanaf te sleeën! Daarna zullen we gezamenlijk lunchen en het weekprogramma bespreken. Hieronder volgt een globale planning, maar deze kunnen we in overleg met de weergoden wijzigen. We proberen de activiteiten namelijk zo goed mogelijk op het weer af te stemmen.

null

Dag 4:  Sneeuwschoenwandeling


Om aan onze nieuwe omgeving te wennen maken we vandaag een sneeuwschoenwandeling. Een gids neemt ons mee door het witte landschap. Hij of zij vertelt over het leven hier en over de vele wilde dieren die er wonen. Hou je ogen open, want onderweg is er vanalles te zien. Halverwege maken we een korte stop. De gidsen maken vuur en hebben een paar lekkere lokale hapjes meegenomen om te proeven. Wandelen op sneeuwschoenen is misschien eerst even wennen, maar je zult merken dat je er vrij snel beter in wordt. Het is een goede oefening want gedurende de hele week zijn er sneeuwschoenen te huur. Zo kun je zelf in je vrije uurtjes ook op pad als je wilt. 's Avonds als het donker is maken we een tweede wandeling op zoek naar het Noorderlicht. We hebben veel kansen tijdens de reis, maar willen iedere nacht benutten.

null

Dag 5: 'Musher' voor een dag


Vandaag gaan we leren om een hondenslee te besturen. In tweetallen krijg je om de beurt instructie over hoe je de honden commando's moet geven en hoe de slee precies werkt. Je leert remmen en de belangrijkste regel: laat de slee nooit los. Als de instructeur er vertrouwen in heeft mag je zelf de touwtjes in handen nemen. Heel erg spannend, maar ook heel erg tof! Daarna maken we een onvergetelijke tocht door het witte landschap. De honden hebben er zin in, dus zet je schrap!

Slapen in een iglo in Lapland

Dag 6: Overnachten in een Igloo


We hebben deze ochtend uitgeroepen tot vrije ochtend. Je kunt lekker uitslapen, de sauna gebruiken of op eigen houtje een wandeling maken. Vanmiddag gaan we richting onze igloo waar je vannacht in gaat slapen. Dit is ook de plek waar we vanavond gezellig bij het kampvuur zullen verhalen kunnen uitwisselen. Als je denkt dat het slapen in een sneeuwhut koud is heb je het zeker mis! We gaan volledig op lokale wijze warm overnachten. Hoe dat eruit ziet? Dat gaan we nog niet verklappen. We zullen er alles aan doen om je morgenochtend uitgeslapen wakker te laten worden. Geniet van deze bijzondere ervaring!

null

Dag 7: Sneeuwscooter tour


Tijd voor wat adrenaline. Heb jij altijd al met een sneeuwscooter door een wit landschap willen crossen? Vandaag gaat het gebeuren! Dit is wel iets anders dan het besturen van een auto, scooter, of hondenslee. Na een uitgebreide instructie mogen we in tweetallen om de beurt achter het stuur zitten. Onze lokale instructeurs hebben een mooie route uitgezet, met hopelijk af en toe winter wildlife. Klaar? Go!

null

Dag 8: Optioneel wilde elanden spotten


Heb jij ooit een eland gezien? Dit grote gekke zoogdier wordt ook wel de koning van de bossen genoemd. Vandaag kun je met ons mee om ze te spotten (€125). Met een klein busje rijden we langs de Kalix rivier de bergen in. Je zult versteld staan van dit prachtige berglandschap. Eens kijken wie als eerst de hoogste piek van Zweden spot. Er leven trouwens veel elanden in dit gebied, maar ze laten zich niet altijd even gemakkelijk zien. Ze hebben een goede schutkleur en zitten graag verscholen in de bossen. Maar als je ze eenmaal vindt zijn ze niet te missen.

Wil je liever wat rustiger aan doen vandaag? Dat is ook prima. We hebben een sauna en een lekkere warme hut waar je rustig een boekje kunt lezen en af en toe uit het raam kunt kijken. Uitrusten is ook belangrijk.

null

Dag 9-10: Kiruna - Stockholm - Kopenhagen


Vandaag is onze vertrekdag. We pakken onze backpacks in en maken met z'n allen onze hut schoon. Daarna stappen we op de nachttrein naar Stockholm, waar we de volgende ochtend aan zullen komen.

Lang in Stockholm blijven we niet, want we zijn op doorreis naar Kopenhagen. Daar slapen we vannacht in een gezellige Bed & Breakfast aan de rand van het centrum. We kunnen vanmiddag de stad bezoeken en een optionele boottocht maken langs de vele gekleurde huisjes. Het zal onderweg fris zijn, maar niet zo koud als in Kiruna. Om op te warmen zullen we vanavond een gezellig restaurant opzoeken en daarna sluiten we onze vakantie waarschijnlijk af in een Deense kroeg.

Menselijke Piramide Lapland Express

Dag 11: Kopenhagen - Apeldoorn


Vanaf Kopenhagen rijden we met de trein via Hamburg en Osnabrück weer naar Nederland. Op het station van Apeldoorn zullen we helaas afscheid van elkaar moeten nemen. We hopen dat je een onvergetelijke Lapland ervaring hebt gehad!

"Wat een ongelofelijke én onvergetelijke reis van Kaaiman! Afreizen per (nacht)trein naar het noordelijkste stukje van Zweden (wat an sich al super tof is) zorgt er voor dat er meteen al heel veel tijd is om de reisleiders en de groep echt goed te leren kennen. Tijdens deze reis is er een goede balans tussen keihard chillen, heel veel sleeën (en je hierdoor een beetje kind voelen) en onwijs gave activiteiten in het prachtige sprookjesachtige landschap. Wat een lieve en betrokken mensen bij Kaaiman!"

Caroline Tan - ★★★★★

Reserveer je treinavontuur

Vertrek 7 jan 2025

Nog niet boekbaar

Komt terug op 17 januari

Vertrek 14 jan 2025

Nog niet boekbaar
Komt terug op 24 januari

Vertrek 23 jan 2025

Nog niet boekbaar
Komt terug op 2 februari

4,9/5 op

Google-reviews

Je hoeft het niet van óns aan te nemen. Bekijk nu onze 200+ 5 sterren recensies op Google, Trustpilot of Facebook.

Hoe uitdagend is deze reis?

Welke reis past goed bij jouw fitheid? Vergelijk alle reizen nu makkelijk met elkaar met onze intensiteitsschaal.

Compensatie

voor 33 kg CO2

Voor deze reis compenseren wij jouw totale CO2-uitstoot. Zodat er ook morgen nog een wereld is om af te reizen.

Geen verborgen kosten

Geen addertjes. Alle vluchten, materialen, belastingen en garanties zijn inclusief. Je komt niet voor verassingen te staan.

Persoonlijk

contact

Geen wachtdeuntjes, callcenters, chatbots of automatische afwimpelberichtjes. We staan je gewoon netjes te woord.