oldschool roadtrippen door Oost-Europa

Aan de Kroatische kust | Actieve Roadtrip door de Balkan

Balkan Roadtrip

17 daagse rondreis

Word jij warm van een actieve rondreis langs prachtige nationale parken, zonnige rotskusten en historische steden? Ga dan met ons mee op de roadtrip door de Balkan! Lekker saai de snelweg naar het zuiden volgen? Dacht het niet! De meeste luie toeristen rijden zonder te stoppen naar de Kroatische kust, om daar vervolgens twee weken te bakken op het strand. Wij vinden dat verschrikkelijk en kiezen liever de avontuurlijke en uitdagende route. Op deze trip zul je gelijkgestemde reizigers ontmoeten die je anders niet zou vinden en activiteiten ondernemen op plekken waarvan je niet zou weten dat ze bestonden.

"Door al deze nieuwe ervaringen voelt het alsof ik maanden op reis ben geweest"

Met ons eigen gezellige Kaaiman busje crossen we door Slovenië, Kroatië, Bosnië, Herzegovina en Montenegro. Onderweg stoppen we voor uitdagende en avontuurlijke activiteiten. Je gaat met ons bijvoorbeeld kayakken, hiken en ziplinen. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit grensverleggende activiteiten zoals canyoningen, bungeejumpen, rotsklimmen en mountainbiken. Maak je dus op voor een flinke portie adrenaline! En dat is nog niet alles. We gaan naar de oude brug van Mostar, nemen een duik in een paradijs van watervallen, verkennen avontuurlijke kasteelruïnes, bezoeken de middeleeuwse stad Dubrovnik en sluiten feestelijk af aan de Adriatische zee. Naast de indrukwekkende natuur maak je ook kennis met het indrukwekkende oorlogsverleden, om soms even stil van te worden. Om dit zelf allemaal uit te zoeken en te organiseren zou je minstens een maand nodig hebben, maar wij plannen alles perfect in twee weken.

"Bizar hoe goed deze reis in elkaar zit"

Dit is niet de standaard Balkan rondreis die je bij andere organisaties vindt. Het is een reis die je voor de rest van je leven zult blijven herinneren. Door de nieuwe vriendschappen die je sluit en de niet alledaagse avonturen die je samen beleeft. We vertrekken maar twee keer deze zomer, dus zorg dat je hem niet misloopt!

Opwarmertje

Renee de Vries maakte deze aftermovie van haar Kaaiman rondreis door de Balkan. Het geeft je een goede indruk van wat er jou te wachten staat!

Hoogtepunten

Roadtrippen door de Balkan met eigen Kaaiman busje

Hiken langs de Plitvice meren

Beklimmen van de mysterieuze Sniper Tower in Mostar

Canyoning door de adembenemende Cetina kloof

Hiken in de ongerepte natuur van Montenegro

Zwemmen tussen de paradijselijke watervallen

Feestje vieren aan de Kroatische kust

Stadswandeling door middeleeuws Dubrovnik (Kings Landing)

Spectaculair ziplinen voor op je bucketlist

Actieve Groepsreis Balkan
Ziplinen over de Cetina Koof met Kaaiman Reizen

Vertrekdata


VertrekLeeftijdPrijsStatus
09-07-202020-36 jaar€1295Busje vol
09-07-202020-36 jaar€12951 plaats *
04-09-2020 20-36 jaar€12954 plaatsen

Prijzen zijn op basis van één persoon in een 3-4 persoonstent op indeling. Heren slapen bij heren en dames bij dames.

* Let op: in verband met de tentindeling hebben we alleen nog plek voor één man.

Klik om verder te gaan naar ons boekingssysteem waar je jouw vertrekdatum kunt kiezen.

Reisprogramma


Dag 1: Nederland - Bled

Het is zover! Ons Roadtrip avontuur door de Balkanlanden staat op het punt te beginnen. Met de trein reizen we vanuit Nederland naar Bled, in Slovenië. We ontmoeten elkaar einde van de middag op Amsterdam Centraal. Samen reizen we naar Düsseldorf. Door de ruime overstap hebben we hier tijd om wat avondeten te scoren op het station. Daarna stappen we in de nachttrein. In onze 6-persoons slaapcoupés maken we het gezellig! Tijd voor een welkomsdrankje en een spelletje. De volgende ochtend word je wakker in een prachtige omgeving. We reizen nog een klein stukje verder om in het begin van de middag aan te komen in Lesce, vlakbij Bled.

Dag 2: Bled

Op de camping staan onze tenten met comfortabele slaapmatten al klaar. Hier verblijven we de eerste nacht aan de rand van de Sava river. Omdat we op tijd aankomen hebben we de hele dag de tijd om het mooie meer en kerkeilandje van Bled te verkennen en naar het uitzichtpunt te lopen en een duik te nemen. Rondom het romantische meer van Bled krijgen we het echte vakantiegevoel snel te pakken. Bij het vallen van de avond pakken we samen een drankje op een gezellig terras en vieren het begin van ons avontuur. Zoals iedere dag bespreken we met de groep of we in een restaurant of op de camping dineren.

In deze stijlvolle tenten slapen we

Dag 3: Bled - Plitvice Nationaal Park

Vanochtend mag je even uitslapen en uitrusten van de treinreis. We ontbijten rond een uurtje of 9.00 en pakken daarna onze backpacks en tenten in. Samen hebben we alles zo ingepakt! Als alles klaar is voor vertrek, begint onze eerste etappe naar Kroatië. Het Plitvice National Park wacht op ons. We rijden eerst een uur door Slovenië om daarna de grens over te gaan.

Onderweg komen we langs de Mreznica rivier waar je fantastisch op kunt kajakken. Deze unieke mogelijkheid laten we natuurlijk niet voorbij gaan! Onder leiding van lokale instructeurs varen we in teams van twee de rivier af. Stroomversnellingen wisselen zich af met rustige stukjes om even bij te komen. Op sommige stukken moet je zelfs je kajak van de waterval af duwen om er daarna zelf achteraan te springen. Dit geeft een ontzettende kick! Je kunt altijd hoog of laag kiezen, daar hebben we voor gezorgd. Als we moe maar voldaan aanmeren, staat er vervoer voor ons klaar wat ons weer terug brengt naar het beginpunt. We stappen in ons Kaaiman busje en rijden het laatste stukje naar onze camping, waar we samen het kamp opzetten. De reisleiding geeft instructies en helpt je graag bij het opzetten van je tent. We zullen op deze camping twee nachten blijven. Samen koken we een avondmaal om daarna op tijd te gaan slapen. Morgenochtend moeten we namelijk vroeg op, voor alweer een onvergetelijke dag.

Dag 4: Wandeling langs de Plitvice meren

Vandaag staan we vroeg op, om op tijd te kunnen vertrekken naar het Plitvice Nationaal Park. Als we de drukte ontlopen, maken we de mooiste foto’s en kunnen we volop genieten van de omgeving. Om 8.00 uur opent het park en de rit er naar toe duurt ongeveer 20 minuten. Als we als één van de eersten het park binnen gaan worden we meteen beloond. In Kaaiman stijl nemen we de langste route die door het hele park loopt en wandelen als eerste over de houten bruggetjes en vlonders tussen de prachtige meren en watervallen. Met een bootje steken we het grootste meer over en wandelen aan de andere kant verder stroomopwaards langs de spectaculairste watervallen. Je komt ogen te kort!

Samen kiezen we een goed moment om even te relaxen en onze meegebrachte lunch op te eten. Als de natuurlijke brandstof weer bijgevuld is, lopen we de route af tot het hoogste punt van het park. Daar maken we gebruik van ons welverdiende vervoer terug naar de ingang. Wie nog energie over heeft kan via een smalle trap terug de kloof in om een kijkje te nemen in een kleine druipsteengrot. Daarna verlaten we het park en rijden terug naar de camping. De reisleiding zal voorstellen om vanavond met z'n allen te koken op ons kamp. Als iedereen mee helpt hebben we de tafel zo vol staan! Tijdens het diner proosten we op een mooie afsluiting van een indrukwekkende dag.

Wandeling langs de Plitvice meren | Kaaiman Reizen
Beklimming van de Visevnik in Slovenië met Kaaiman Reizen

Dag 5: Plitvice Nationaal Park - Zipline Omiš - Mostar

Inmiddels hebben we de smaak te pakken en is het inpakken van onze slaapmatten en tenten een eitje geworden. Als we onze spullen hebben ingeladen verlaten we het Plitvice Nationaal Park om naar Mostar in Bosnië & Herzegovina te reizen. Het roadtrip gevoel zit er ondertussen lekker in en het avontuur van de afgelopen dagen smaakt naar meer.

Onderweg stoppen we bij de grensverleggende zipline van Omiš. Ben jij er klaar voor om zo vrij als een vogel over de Cetina Canyon te vliegen? Met ingang van 2019 is deze excursie zonder extra kosten deel geworden van het reisprogramma. Deze kans mag je dus niet laten gaan! Veilig gezekerd met een klimgordel bevestigt de instructeur je met een katrol aan de staalkabel en de pret kan beginnen. Er zijn in totaal 8 kabels met een totale lengte van 2100 meter. De indrukwekkende Kroatische natuur waar je doorheen vliegt is uniek. Tijdens jouw 'adrenaline rush' kun je genieten van de snelheid en het prachtige uitzicht. Deze drie uur van pure lol mag je zeker niet missen. Wij zijn nu al #hyped!

Na deze topervaring rijden we langs het strand voor een verfrissende duik in zee en genieten uitgebreid na van wat we zojuist hebben beleefd. Voordat we onze roadtrip voortzetten naar het binnenland, maken we samen plannen voor het avondeten. Wist je dat je hier heerlijk pizza kan eten op het strand? Dat klinkt als de ideale combinatie.

Eenmaal weer onderweg steken we vrij snel de grens met Bosnië & Herzegovina over. Vanaf daar is het nog ongeveer drie kwartier naar onze camping vlakbij Mostar. We verlaten onze laatste snelweg van de komende week. Over kleine wegen door een bergachtige omgeving gaan we steeds dieper de Balkan in. In de laatste avondschemer zetten we onze tenten op en gaan daarna volledig in relaxmodus.

Dag 6: Mostar

Vandaag gaan we de oude stad Mostar verkennen. Hiervoor hoeven we maar een kwartiertje te rijden vanaf onze camping. We nemen eerst nog lekker de tijd voor een ontspannen ontbijt op ons kamp aan het water. Zoals je ondertussen van ons gewend bent, wordt dit ontbijtje iedere dag volledig verzorgd door de reisleiding en is inbegrepen bij de reissom. Heb je leuke ideeën of bijzondere wensen voor het ontbijt? Kom maar door!

Mostar is vernoemd naar zijn stijlvolle middeleeuwse brug over de Neretva rivier. Tijdens de Balkanoorlog werd deze brug verwoest, om in 2001 opnieuw te worden herbouwd. Voordat we hem gaan bewonderen, gaan we eerst naar een minder bekende plek in de stad, die wij stiekem eigenlijk nog interessanter vinden: De mysterieuze Sniper Tower. Het is moeilijk te beschrijven hoe het voelt om dit verlaten gebouw te beklimmen. De kans is groot dat je kippenvel krijgt. Misschien is dit door de hoogte en het uitzicht. Misschien is dit door sporen van de Balkanoorlog. Of misschien zijn het de teksten van graffity kunstenaars die je raken. Eigenlijk is het gebouw volledig verlaten en afgesloten voor bezoekers. Een handje vol avonturiers vindt toch zijn weg naar binnen. Dit is van het bewandelde pad af en als Kaaiman groep zijn wij hier helemaal in ons element.

Eenmaal terug in het oude centrum genieten we weer van de gezellige drukte. We lopen over de oude brug en hebben de gelegenheid om een beetje rond te kijken en souvenirs te kopen. Wie wil kan een duik nemen in de verkoelende Neretva rivier. Lokale waaghalzen springen van de brug, maar dit is voor ons te hoog en te gevaarlijk. Onze reisleiding weet nog een andere plek waar je van een 7 of 10 meter hoge rots kunt springen. Heb jij zin om vandaag nog een grens te verleggen? Wanneer je liever toekijkt vanaf het terras aan de rand van de oever, geen enkel probleem.

Ziplinen in Omis, Kroatië
De Stari Most (oude brug) in Mostar

Dag 7: Kravica watervallen & Blagaj

In de zomer kan het erg heet zijn in Bosnië en daar hebben wij natuurlijk wat op bedacht. Ongeveer drie kwartier rijden van Mostar liggen de Kravica watervallen. Dit watervallenparadijs lijkt op de Plitvice meren, maar het verschil is dat we hier kunnen zwemmen. We mogen ze zelfs beklimmen, eronder gaan staan, en soms kan je helemaal achter de waterval komen. Dit voelt als een grote speeltuin voor volwassenen. Wedden dat jij een big smile hebt?

Als we klaar zijn met zonnen en iedereen uitgespeeld is onder de watervallen, stappen we weer in ons busje. Op de terugweg kunnen we stoppen bij een oud dorpje wat steil tegen de berg aan is gebouwd. Heb je zin om op ontdekking te gaan? Ga dan mee naar boven over smalle straatjes en steile trappen. Deze klim wordt beloond met een prachtige middeleeuwse wachttoren. Vergeet je camera niet!

We rijden door naar het plaatsje Blagaj, wat dicht bij onze camping ligt. Daar parkeren we onze busjes buiten het dorp aan de voet van een berg. Via een slingerend paadje wandelen we door de natuur naar boven. Kort voor het bereiken van de top doemt er tussen de bomen een middeleeuws fort op. We lopen naar binnen door de poort en beginnen met het verkennen van de ruïne. De sfeer en het uitzicht bij ondergaande avondzon is uniek en de kans is groot dat we hier helemaal alleen zijn.

Dag 8: Mostar - Durmitor Nationaal Park

De komende dagen staat Montenegro op het programma. Vanochtend zetten we koers richting de grens. Onderweg stoppen we om foto‘s te maken en genieten van het veranderende landschap. Onze eindbestemming van vandaag is een camping in Zabljak vlak bij het Durmitor Nationaal Park. We kamperen in echte Balkan style tussen de hutjes en de bergtoppen. Nadat we ons kamp weer hebben opgebouwd, kunnen we hout gaan sprokkelen. Aan het kampvuur bereiden we ons mentaal voor op de berghike van morgen. Daarna is het tijd voor spannende verhalen!

Genieten van het uitzicht vanaf
Kamperen in de omgeving van Dormitor met Kaaiman Reizen

Dag 9: Daghike naar Bobotov Kuk of Prutas Peak

In de ochtend stappen we in ons busje voor een korte rit die ons nog dieper de ongerepte natuur in brengt. Al bij de eerste bergpas voelt het als liefde op het eerste gezicht: We rijden tussen steile en ruige rotsformaties door en komen op een hoogvlakte met glooiende groene weiden. Gelukkig hoeven we niet lang ongeduldig in de auto te zitten want hier begint onze hike al.

Gisteravond hebben we bij het kampvuur de mogelijke routes besproken en samen een keuze gemaakt. Willen we bovenop de 2523 meter hoge Bobotov Kuk staan? Kunnen we regelen! In 2 a 3 uur klimmen we in een rustig tempo naar de top. Bereid je voor op een uitdagend pad naar de hoogste rotspunt van Montenegro. Dit spectaculaire uitzicht prikkelt zeker jouw hoogte zintuigen.

Of vonden we de route naar de 2401 meter hoge Prutas Peak zelfs nog beter klinken? Ga dan samen met ons op ontdekking door het dal van Skrka. Ook dit uitdagende pad naar de top vraagt om een avontuurlijke Kaaiman mindset, maar is net iets minder intensief dan de route naar Bobotov Kuk. De beloning is net zo groot: Een prachtig uitzicht over de bergmeren van Skrka met de fotogenieke Bobotov op de achtergrond. Hebben we nog energie over? Laten we een kijkje nemen bij de meren in het dal voordat we aan de terugweg beginnen. Het is indrukwekkend om te zien hoe snel het landschap verandert tijdens deze afdaling: Kale rotsen op de top, dan hier en daar een bergbloem, daarna de overgang naar grasweide en tot slot bossen tot aan de oever van het meer. Zou er iemand thuis zijn in de oude berghut?

Dag 10: Meer Montenegro graag!

Vannacht hebben we alle indrukken kunnen verwerken en worden voor de tweede keer wakker op ons kamp aan de rand van Durmitor. Wow! Dit smaakt naar meer. Oke is goed, wij weten nog wel een meer! Vanaf onze tenten wandelen we 2 kilometer door een bos naar een groot meer genaamd Crno Jezero. Hier kunnen we heerlijk relaxen en bijkomen van gisteren. Rondom loopt een wandelpad langs strandjes, uitzichtpunten en picknickplekken. Er is een restaurant en een bootjes verhuur. Niets moet, alles mag.

Of bedoelde je dat het berghiken naar meer smaakte?! Waarom eigenlijk niet? Pakken we vandaag de andere top, Bobotov of Prutas? Ook vanaf het meer bij de camping lopen meerdere routes de bergen in. We bespreken met de groep wat onze voeten aankunnen en waar we het meeste zin in hebben.

Hiken in de omgeving van Durmitor Montenegro | Kaaiman Reizen
Hiken in Montenegro met Kaaiman Reizen

Dag 11: Durmitor - Dubrovnik

Vandaag pakken we ons kamp in Montenegro in en reizen af naar het zuidelijkste deel van Kroatië. Op naar de Adriatische kust! Deze etappe voelt als een reis terug in de tijd, want we eindigen in Dubrovnik, een oude middeleeuwse stad aan zee met dikke stadsmuren uit de 14e eeuw. De ondoordringbare vesting aan het water beschermde de stad tegen het Venetiaanse rijk vanaf zee. Hierdoor is Dubrovnik ook uitermate geschikt geworden als decor voor 'Kings Landing' uit de bekende serie 'Game of Thrones'. Denk bijvoorbeeld aan de slag van 'Blackwater Bay'.

We kunnen hier een stadswandeling maken door de oude vesting. Vanaf de stadsmuren heb je een prachtig uitzicht. Er is zelfs een speciale Game of Thrones tour die je meeneemt langs alle plaatsen waar de opnames zijn gemaakt. Herken jij ze? Als echte fan is dit voor jou een must. Avondeten kunnen we op één van de leuke terrasjes of pleintjes in het centrum. Er valt hier genoeg te beleven om een nachtje te blijven. Voor vanavond hebben we daarom een overnachting in een hostel geregeld.

Dag 12 & 13 De Adriatische kust: Sfeervol & Outdoor

Vanaf Dubrovnik vervolgen we onze roadtrip naar de bergachtige kust van Makarska. We kiezen een rustige camping aan zee waar we twee nachten blijven. Vanuit ons kamp kunnen we de komende dagen twee toffe optionele activiteiten ondernemen. Zoals deelnemen aan een pittige canyoningtocht door de kloof van de Cetina rivier, waarbij je al wandelend, springend, abseilend en glijdend afdaalt met de rivier mee. Wanneer je van hogere rotsen wilt abseilen kun je de extreme variant van de tocht kiezen. Tijdens een zeekayaktocht vanuit Brela of Split kun je onder leiding van een gids de eilandjes voor de kust verkennen. Onderweg gaan we zwemmen, snorkelen en op zoek naar verlaten strandjes.

Na een spannende actieve dag kunnen we op stap gaan in één van de vele barretjes en discotheken in het nabij gelegen Makarska. Heb jij zin om een dansje te wagen? Hier gaan de feestjes door tot in de kleine uurtjes! Doe waar je zin in hebt en maak het zo laat als je zelf wilt. Tijdens onze tweede dag kunnen we de brakheid wegspoelen in de rivier of in zee. Heb je nog geen genoeg gehad van de gezellige Balkan steden? Afhankelijk van de activiteiten kunnen we optioneel een bezoek plannen aan de oude binnenstad van Split.

Dubrovnik vanuit de lucht
Kajakken in Kroatië | Kaaiman Reizen

Dag 14: Makarska - Starigrad Paklenica

Onze roadtrip volgt de Kroatische kust verder naar het Noorden. Starigrad Paklenica ligt aan zee met het Paklenica Nationaal Park letterlijk als avontuurlijke achtertuin. Dit park staat bekend om haar steile rotswanden en uitdagende klimroutes. We kunnen het optionele rotsklimmen warm aanbevelen. Onder leiding van een instructeur leer je in een mooie omgeving de basis van het klimmen. Wanneer je al ervaring hebt, kan je instructeur jou de moeilijkere routes wijzen en eventueel wat technische tips geven. Zo is het klimmen hier, ongeacht je niveau, een uitdagende ervaring.

Zin in nog meer adrenaline? Ga dan mee bungee-jumpen vanaf de Maslenica brug in de buurt van onze camping. Dit is de hoogste sprong van Kroatië en zeker één van de grootse kicks die je ooit zult beleven. De roadtrippers die jullie voor gingen vonden dit de beste afsluiting van hun reis. Durf jij van deze 56 meter hoge brug af te springen? Niets moet, alles mag!

Na deze grensverleggende middag keren we terug naar ons kamp. Afhankelijk van hoeveel tijd er over is kunnen we samen op het kamp koken of naar de pizzeria om de hoek gaan. We blijven één nacht op deze camping en kunnen een duik nemen in zee of in het zwembad. Daar gaan we natuurlijk goed gebruik van maken!

Dag 15: Starigrad Paklenica – Bled

Op deze ochtend heb je even lekker vrij. Slaap wat langer uit of ga met de groep mee naar het strand of het zwembad. Aan het einde van de ochtend breken we ons kamp af en reizen we terug naar Bled, waar we onze roadtrip begonnen. Traditiegetrouw sluiten we de laatste avond af met een grote barbecue (optioneel) op ons gezellige kamp. Onderweg naar de camping vlakbij Bled kunnen we stoppen bij een supermarkt om gezamenlijk boodschappen te doen.

Samen proosten we op een onvergetelijke en grensverleggende reis! Nu rest dé belangrijkste vraag: Wat vond jij het leukst? Praat met je reismaatjes na over de mooiste en meest hilarische momenten. Je bent na deze roadtrip veel vriendinnen en vrienden rijker! Daarna kruip je voor de laatste keer je tent in...

Rotsklimmen in Paklenica Nationaal Park | Kaaiman Reizen
bungee-jumpen vanaf de Maslenica brug

Dag 16: Bled – Nederland

Vandaag kun je jouw dag vrij besteden in de omgeving van Bled. Maak nog een mooie wandeling of ga lekker in de zon liggen bij de zwemvijver op de camping. Even uitrusten is ook belangrijk voordat je weer naar huis gaat. Vanmiddag vertrekken we met de trein weer richting Nederland.

Dag 17: Aankomst Nederland

We komen vandaag aan in Nederland, tijd om na te genieten. We hopen dat je met ons een toptijd hebt gehad!

Activiteiten & excursies


Optionele activiteiten

Tijdens deze Balkan roadtrip zijn er bij de Kaaiman reisleiding allerlei activiteiten en excursies te boeken. We geven je tijdens de reis uitleg over de excursies.

Om je alvast een beeld te geven van de activiteiten en de bijbehorende prijzen geven we je hierbij een overzicht:


Game of Thrones tour in Dubrovnik: € 25,00

Canyoning door de Cetina kloof: € 35,00

Extreme Canyoning Cetina kloof: € 60,00

Zeekayakken in Brela: € 35,00

Rotsklimmen in Paklenica: € 35,00

Bungeejumpen in Starigrad Paklenica: € 65,00


Deze prijzen zijn indicatief en kunnen komend seizoen een paar euro afwijken.

De activiteiten kunnen tijdens de reis bij de reisleiding worden gereserveerd. Onderweg zullen we een paar dagen van tevoren meer informatie geven over de verschillende activiteiten. Daarna heb je nog even bedenktijd. Onze reisleiding zal tijdens de reis aangeven wanneer we definitief willen weten of je mee gaat.

Verblijf

Tenten, kampeermateriaal en campings

In onze stijlvolle tenten is er ruimte voor drie brede, zeer comfortabele, slaapmatten. Aan de zijkanten en het hoofdeinde van deze matten hou je nog genoeg ruimte over voor je persoonlijke bagage. De tenten zijn van absolute topkwaliteit en je zult er met veel plezier in slapen. Het enige wat je zelf dient mee te nemen is een slaapzak en een kussentje. De slaapzak hoeft niet heel dik te zijn, want het wordt eigenlijk geen moment heel koud. Als je niet weet of de slaapzak goed genoeg is, laat jezelf dan adviseren door een buitensportwinkel of door ons.

Onze tenten bouwen we zelf op en af op lokale en kleinschalige campings. Aan de kust kunnen de campings wat groter en drukker zijn. De reisleider geeft iedereen op de eerste dag een instructie over het op- en afbouwen van de tent. Het is niet moeilijk! We staan ook voor je klaar als er iets niet lukt en geven je graag handige tips.

Al ons kampeermateriaal vervoeren we in ons eigen busje. We hebben eigen kookmateriaal mee, dus kunnen zelf op de camping koken. Ook hebben we een waterdichte tarp mee, mocht het onverhoopt een keertje gaan regenen. Een kampeertafel met bijbehorende stoeltjes maakt ook deel uit van ons kampeermateriaal. Comfortabel kamperen dus!

Verzorging

Tijdens jouw gehele Balkan Roadtrip is het ontbijt inbegrepen. De reisleider haalt iedere ochtend vers brood, maakt koffie & thee en zorgt voor beleg en een stukje fruit. De lunch is exclusief en wordt meestal onderweg bij een supermarkt of bakkerij gekocht. Soms maken we bij het ontbijt alvast een lunchpakketje voor die dag. 's Avonds kunnen we op het kamp met de groep een maaltijd koken of naar een restaurant gaan. Dit wordt in onderling overleg bepaald. Je mag te allen tijde zelf bepalen of je meedoet of liever zelf iets kookt.

Vervoer

Treinreis

Met de trein reizen we van Nederland naar Bled, in Slovenië. We zullen slapen in 6-persoons coupés en reserveren zitplekken waar dit mogelijk is.

Tijdens de Roadtrip

Ter plaatse zullen we onze roadtrip maken met één of twee eigen Kaaiman busjes. Dit busje heeft 9 zitplaatsen, inclusief reisleider. We hebben genoeg laadruimte om al ons kampeermateriaal en onze persoonlijke bagage mee te nemen. Wanneer de groep groter wordt dan 8 reizigers zullen we de inschrijvingen openen voor een tweede Kaaiman busje met extra reisleider.

Inbegrepen

 • Treinreis retour Nederland - Lesce o.b.v. 6-persoons slaapcoupé
 • Toeristenbelasting op alle campings
 • Verblijf in een stijlvolle 3-persoonstent op indeling
 • Verblijf in een hostel in Dubrovnik
 • Slapen op een comfortabele slaapmat (10 cm dik)
 • Iedere ochtend ontbijt
 • Gebruik kookmateriaal
 • Wandeling naar Bled
 • Kajaktocht op de Mreznica rivier
 • Entree Plitvice Nationaal Park
 • Zipline over de Cetina Canyon
 • Bezoek oude brug en sniper tower Mostar
 • Zwemmen bij de Kravica Watervallen
 • Bezoek Illyrisch fort in Blagaj
 • Beklimming wachttoren in Pocitelj
 • Berghikes in Montenegro
 • Bezoek aan het meer Crno Jezero
 • Uitgebreide paklijst en reistips
    • Boekingskosten
    • Bijdrage GGTO garantiefonds (€15)
    • Kaaiman Chauffeur & Reisbegeleider

Niet inbegrepen

 • Slaapzak en kussen (zelf meenemen)
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Reis- en annuleringsverzekering met bijzondere sportendekking.

Deelname

 • Minimaal aantal deelnemers: 5
 • Maximaal aantal deelenemers bij één busje: 8
 • Maximaal aantal deelnemers bij twee busjes: 12
 • Bij boekingen binnen de twee weken voor vertrek is het busvervoer op basis van beschikbaarheid.
 • Bij boekingen van vliegreizen binnen de zes weken voor vertrek zijn de vluchten op aanvraag.

Betaling

Tijdens het boeken dien je een aanbetaling te doen van €300. De rest van de reissom mag je uiterlijk 8 weken voor de vertrekdatum naar ons overmaken.

Zij gingen je voor

Reserveer jouw plekje

Klik om door te gaan naar het boekingssysteem waar je jouw vertrekdatum kunt kiezen.

Vragen

Heb je nog vragen over deze roadtrip door de Balkan? Bel dan gerust 050 234 0434 of stuur een mail naar bas@kaaimanreizen.nl.

Bas beantwoordt jouw vraag zo snel mogelijk.