oldschool roadtrippen door Oost-Europa

Aan de Kroatische kust | Actieve Roadtrip door de Balkan

Balkan Roadtrip

17 daagse rondreis

Word jij warm van een actieve rondreis langs prachtige nationale parken, zonnige rotskusten, oude steden en wil je feesten op lekkere Balkan Beats? Ga dan in 2019 met ons mee op de roadtrip door de Balkan! Met ons eigen Kaaiman busje en handige aanhanger crossen we door Slovenië, Kroatië, Bosnië, Herzegovina en Montenegro. Vanuit Nederland reis je eerst met het vliegtuig of luxe touringcar af naar Bled, waar onze roadtrip begint. We kamperen zoals je van ons gewend bent in stijlvolle tenten op lokale campings.

Onderweg stoppen we voor avontuurlijke activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld hiken, canyoningen, raften, ziplinen, mountainbiken, kayakken en rotsklimmen. Maak je dus op voor een flinke portie adrenaline. En dat is nog niet alles.. We gaan naar de oude brug van Mostar, nemen een duik onder de Kravice watervallen, bezoeken de oorlogstunnel in Sarajevo en sluiten feestelijk af aan de Adriatische Zee.

Dit is de reis die je voor de rest van je leven zult blijven herinneren! Stap je ook bij ons in?

Aftermovie

Renee de Vries maakte afgelopen seizoen deze aftermovie van haar Kaaiman rondreis door de Balkan. Het geeft je een goede indruk van onze avontuurlijke roadtrip!

Hoogtepunten

Roadtrippen door de Balkan met eigen Kaaiman busje

Hiken langs de Plitvice meren

Beklimmen van de Sniper Tower in Mostar

Canyoning door de adembenemende Cetina kloof

Hiken in de ongerepte natuur van Montenegro

Zwemmen tussen de Kravica watervallen

Feestje vieren aan de Kroatische kust

Stadswandeling door middeleeuws Dubrovnik (Kings Landing)

Spectaculair ziplinen voor op je bucketlist

Actieve Groepsreis Balkan
Raften op de Dobra rivier

Vertrekdata


VertrekLeeftijdBusreis*Vliegreis*Status
19-07-201923-36 jaar€12951565Nog 3 plaatsen
02-08-201918-26 jaar€1295€1565Nog 1 plaats

Prijzen zijn op basis van één persoon in een 3-4 persoonstent op indeling. Heren slapen bij heren en dames bij dames.

*Busreis of vliegreis

Voor een uitgebreide uitleg over het verschil tussen de busreis en de vliegreis verwijzen we je graag naar de vervoersinformatie die je verderop op deze pagina kunt vinden. Zowel busreizigers als vliegtuigreizigers komen in dezelfde groep. Let op! De vliegreis vertrekt een dag later en komt een dag eerder terug.

Reserveer jouw plekje

Klik op één van de twee vervoersopties om jouw vertrekdatum te kiezen.

Reisprogramma


Dag 1: Nederland - Bled

Het is zover! Ons Roadtrip avontuur door de Balkanlanden staat op het punt te beginnen. Met een luxe touringcar rijden we vanuit Nederland naar Bled in Slovenië. Deze touringcar, die comfortabeler is en meer beenruimte heeft dan een normale bus, rijdt de nacht door en komt op zaterdagochtend aan in Bled. Deze busrit is samen met je medereizigers altijd erg gezellig. We hebben diverse opstapplaatsen in Nederland waar je uit kunt kiezen. Onderweg stoppen we om te eten en onze benen te strekken. Neem snacks en drinken mee als je wat geld wilt besparen bij de tankstations. De chauffeurs zullen aangeven wanneer en hoe lang we pauzeren. De volgende ochtend word je wakker in een prachtige omgeving en verwelkomt de reisleiding je op ons mooie kamp.

Dag 2: Bled

Op camping Sobec staan onze tenten al klaar, want hier verblijven we de eerste nacht aan de rand van de Sava river. Ook zijn er in de tenten comfortabele slaapmatten aanwezig, waar je lekker op zult slapen. Omdat we vroeg aankomen hebben we de hele dag de tijd om het mooie meer en kerkeilandje in Bled te verkennen, naar het uitzichtpunt te lopen en een duik te nemen. Zoals je al hebt kunnen lezen kun je deze reis ook boeken op basis van vliegvervoer. Wanneer je hiervoor kiest kom je vandaag aan op de luchthaven in Ljubljana. De reisleiding zal je ophalen van het vliegveld en binnen 20 minuten zul je ook op camping Sobec aankomen. Hier zul je het deel van de groep ontmoeten die met de bus is gekomen en samen de reis vervolgen. We kunnen onze roadtrip direct spetterend beginnen tijdens een canyoning tocht in de Grmezica kloof. Dat is pas lekker wakker worden! Wie daarna nog energie over heeft mag hout sprokkelen, want 's avonds vieren we bij het kampvuur het begin van onze avontuurlijke reis.

In deze stijlvolle tenten slapen we

Dag 3: Bled - Plitvice Nationaal Park

Vanochtend mag je even uitslapen en uitrusten van de busreis. We ontbijten rond een uurtje of 9.00 en pakken daarna onze backpacks en tenten in. Achter ons Kaaiman busje hebben we een handige dichte aanhangwagen, waarin we onze bagage en kampeermateriaal kwijt kunnen. Samen hebben we alles zo ingepakt! Als alles klaar is voor vertrek, begint onze eerste etappe naar Kroatië. Het Plitvice National Park is de volgende bestemming. We rijden eerst een uur door Slovenië om daarna de grens over te gaan.

Onderweg komen we langs de Mreznica rivier waar je fantastisch op kunt kajakken. Deze unieke mogelijkheid willen we toch niet voorbij laten gaan?! Onder leiding van een instructeur varen we in teams van twee de rivier af. Stroomversnellingen wisselen zich af met rustige stukjes om even bij te komen. Op sommige stukken moet je zelfs je kajak van de waterval af duwen om er daarna zelf achteraan te springen. Dit geeft een ontzettende kick! Als we moe maar voldaan aanmeren op het eindpunt, is er een mogelijkheid om je af te drogen en om te kleden. We kunnen hier lunchen bij een lokaal restaurant om daarna weer verder te rijden naar Vrelo Koreničko, waar onze camping is. Daar aangekomen pakken we onze aanhangwagen uit en zetten samen het kamp op. De reisleiding geeft instructies en helpt je graag bij het opzetten van je tent. We zullen op deze camping twee nachten blijven. Samen koken we een avondmaal om daarna op tijd te gaan slapen. Morgenochtend moeten we namelijk vroeg op.

Dag 4: Wandeling langs de Plitvice meren

Vandaag staan we vroeg op, om op tijd te kunnen vertrekken naar het Plitvice Nationaal Park. We willen namelijk vroeg het park binnen gaan om de drukte te ontlopen. Dan maak je de mooiste foto’s. Om 8.00 uur opent het park en de rit er naar toe duurt ongeveer 20 minuten. Als we als één van de eersten het park binnen gaan worden we meteen beloond. We nemen de langste route die door het hele park loopt en wandelen als eerste over de houten bruggetjes en vlonders tussen de prachtige meren en watervallen. Je komt ogen te kort!

Op het midden van de wandeltocht gaan we even relaxen en onze meegebrachte lunch opeten. Dan lopen we de route rond en nemen daarna het bootje terug naar de ingang. We verlaten het park en rijden terug naar de camping. De reisleiding zal voorstellen om vanavond met z'n allen te koken op ons kamp. Als iedereen wat maakt hebben we de tafel zo vol staan! Tijdens het diner proosten we op een mooie afsluiting van een fantastische dag.

Wandeling langs de Plitvice meren | Kaaiman Reizen
Wandelen langs de Plitvice meren

Dag 5: Plitvice Nationaal Park - Zipline Omiš - Mostar

Inmiddels hebben we de smaak te pakken en is het inpakken van onze slaapmatjes en tenten een eitje geworden. Als we onze spullen hebben ingeladen verlaten we het Plitvice Nationaal Park om naar Mostar in Bosnië & Herzegovina te reizen.

Onderweg stoppen we bij de avontuurlijke zipline van Omiš. Ben jij er klaar voor om zo vrij als een vogel over de Cetina Canyon te vliegen? Dit is je kans! Tijdens deze optionele excursie word je veilig gezekerd met een klimgordel en extra harnas over je schouders. De instructeur bevestigd je met een katrol aan de staalkabel en dan kan de pret beginnen. Er zijn in totaal 8 kabels met een totale lengte van 2100 meter. De indrukwekkende Kroatische natuur waar je doorheen vliegt is uniek. Tijdens jouw 'adrenaline rush' kun je genieten van de snelheid en het prachtige uitzicht. Deze drie uur van pure lol mag je zeker niet missen. Wij zijn nu al #hyped!

Na deze topervaring rijden we langs het strand om te lunchen en nog even uitgebreid na te praten over wat we zojuist hebben beleefd. We kunnen daar een verfrissende duik in zee nemen om daarna door te rijden naar het binnenland. Al snel steken we de grens met Bosnië & Herzegovina over en rijden vanaf daar nog ongeveer drie kwartier door het bergachtige landschap naar onze camping vlakbij Mostar. In de namiddag zetten we onze tenten op en gaan volledig in de relaxmodus.

Dag 6: Mostar

Vanaf de camping rijden we in 15 minuten naar het mooie oude centrum van Mostar. Deze stad staat vooral bekend om de Stari Most (oude brug) over de Neretva rivier. Tijdens de Balkanoorlog werd deze brug verwoest, om in 2001 opnieuw te worden herbouwd. Tegenwoordig staat de brug op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In het centrum van Mostar zijn veel herinneringen aan de oorlog. We bezoeken de oude brug, maar ook andere indrukwekkende plekken zoals de 'Sniper Tower'. Het is een uitdaging, maar je kunt deze helemaal beklimmen tot de top van het gebouw. Boven wacht je een fantastisch uitzicht over de stad.

Na deze rondwandeling kun je als je wilt een duik in de Neretva rivier nemen. Wanneer je liever toekijkt vanaf het terras aan de rand van de oever, geen enkel probleem! We kunnen hier in de namiddag relaxen en er is tijd om souvenirs te kopen. Het is leuk om vanavond in het centrum aan de rivier te eten, want de brug is 's avonds verlicht. Dan maak je zeker de mooiste foto's!

Ziplinen in Omis, Kroatië
De Stari Most (oude brug) in Mostar

Dag 7: Kravice watervallen & Blagaj

In de zomer kan het erg heet zijn in Bosnië, dus daar hebben wij wat op bedacht. Vlakbij Mostar liggen de Kravice watervallen. Hier gaat de lokale bevolking naar toe om een frisse duik te nemen, dus wij ook! Deze watervallen lijken veel op de Plitvice meren, maar het verschil is dat we hier mogen zwemmen. We gaan ‘s ochtends eerst met de auto naar de watervallen en rijden daarna door naar Blagaj. Hier bezoeken we een mooi oud Illyrisch fort. Om naar binnen te mogen moeten we ons netjes kleden. We moeten onze schouders en benen bedekken en de dames ook hun haren. Het is super interessant om te zien hoe de Bosniërs vroeger leefden. Het fort is in een kloof gebouwd met een kraakheldere rivier, waar je vanuit de raampjes in het fort op uitkijkt. Zeker die moeite waard! Daarna gaan we weer terug naar onze camping om daar aan de rivier te dineren.

Dag 8: Mostar - Sarajevo

‘s Ochtends roadtrippen we met ons busje naar de hoofdstad van Bosnië & Herzegovina. De komende nacht slapen we hier in een hostel vlakbij het levendige centrum van de stad. In Sarajevo is veel te doen en te zien. Zeker een aanrader is het bezoek aan de Wartunnel uit de Balkanoorlog. Daarom hebben we deze inclusief in de reis opgenomen. Slechts een klein gedeelte is open voor bezoek, maar je kunt echt beleven hoe de mensen destijds door de tunnel goederen de stad in hebben gesmokkeld. Super indrukwekkend! Ook kun je de oude Olympische Bobsleebaan, het Vrelo Bosne park, het Gele Kasteel en de Latijnse brug bezoeken. Overal rond de Bascarsija vind je barretjes, winkeltjes en bazaars. Als we genoeg hebben geslenterd pakken we een terrasje op het gezelligste plein van de stad. Eten en drinken is hier niet duur!

‘s Avonds gaan de inwoners van Sarajevo massaal in hun mooiste kleding de straat op om elkaar te ontmoeten, uit eten te gaan en te borrelen. Dit is een typisch Bosnische traditie en wij doen daar gezellig aan mee!

De oorlogstunnel in Sarajevo
Het gezellige plein met de Bascarsija in Sarajevo

Dag 9: Sarajevo - Durmitor Nationaal Park

Het was een lang nachtje Sarajevo en daarom hebben we geen haast vanochtend. Na het ontbijt pakken we onze tenten in en rijden richting het Durmitor Nationaal Park in Montenegro. Onze volgende camping is in Zabljak, een dorpje dat tegen het Durmitor Nationaal Park aan ligt. Hier kamperen we in echte Balkan style tussen de hutjes en de bergtoppen. Zittend op ons kamp kun je al van de omgeving genieten. In de namiddag kunnen we tijdens een wandeling door de ruige natuur alvast een glimp opvangen van de omgeving waarin we morgen gaan raften. Hier vlakbij ligt namelijk de diepste canyon van Europa.

Dag 10: Raften in het Durmitor Nationaal Park

Vandaag staat een uitdagende rafttocht op de Tara rivier op de planning. Je kunt kiezen tussen een halve dag en een hele dag in deze prachtige canyon. Tijdens de rafttocht van een halve dag peddelen we in het rustigste gedeelte van de Tara kloof en genieten we vooral van de mooie omgeving, met af en toe een stroomversnelling. Veel meer Kaaiman style is de volledige dagtocht, waarbij we zeker 4 uur op het water zijn. Ben jij op zoek naar een dag vol met avontuur en veel wildwater? Dan is deze tocht echt iets voor jou. We banen onszelf een weg door 18 leuke en spannende kilometers over de meest opwindende stroomversnellingen van Brstanovica naar Scepan Polje. Onderweg kun je vanuit de boot genieten van prachtige landschappen.

Kamperen in Durmitor Montenegro | Kaaiman Reizen
Raften op de Tara Rivier in Montenegro | Kaaiman Reizen

Dag 11: Durmitor - Dubrovnik - Mimice

Vandaag is een lange reisdag naar Mimice in Kroatië. Tijdens deze etappe stoppen we onderweg in Dubrovnik; een mooie oude Kroatische stad aan de Adriatische zee. Wat zo bijzonder is aan de stad is dat het een echte vesting is met dikke stadsmuren die in de 14e eeuw werden gebouwd om de stad vanaf de zee te beschermen. Vanwege de schoonheid van de stad is Dubrovnik als decor gekozen voor 'Kings Landing' in de bekende serie 'Game of Thrones'.

We kunnen hier een stadswandeling maken door de oude vesting. Vanaf de stadsmuren heb je een prachtig uitzicht. Er is zelfs een speciale Game of Thrones tour die je meeneemt langs alle plaatsen waar de opnames zijn gemaakt. Herken jij ze? Lunchen doen we op één van de leuke terrasjes of pleintjes in het centrum. Na de lunch rijden we langs het strand, zodat we allemaal even een frisse duik kunnen nemen.

Dan vervolgen we onze reis naar Mimice aan de Adriatische kust. Daar overnachten we de komende drie nachten op een gezellige camping aan zee. We koken op de camping en maken nog een mooie avondwandeling langs het water.

Dag 12 & 13 Mimice & Split

Vanuit Mimice kun je de komende dagen twee toffe optionele activiteiten ondernemen. Je kunt deelnemen aan een pittige canyoningtocht door de kloof van de Cetina rivier, waarbij je al wandelend, springend, abseilend en glijdend afdaalt door de rivier. Wanneer je van hogere rotsen wilt springen en abseilen kun je de extreme variant van de tocht kiezen. Tijdens een zeekayaktocht vanuit Mimice kun je onder leiding van een gids de eilandjes voor de kust verkennen. Onderweg gaan we zwemmen, snorkelen en op zoek naar verlaten strandjes.

Wij raden het aan om tijdens onze tweede avond in het verlichte stadscentrum van Split te dineren aan zee. De havenstad heeft een sfeervol oud centrum, een mooie lange boulevard en veel leuke uitgaansgelegenheden. Hier eet je de allerbeste vers gevangen vis. Aansluitend kunnen we op stap gaan in één van Split’s vele barretjes en discotheken. Heb jij zin om een dansje te wagen? Hier gaan de feestjes door tot in de kleine uurtjes! Tijdens onze tweede dag kunnen we de brakheid meteen wegspoelen tijdens de canyoningtocht. Klinkt goed toch?!

Dubrovnik vanuit de lucht
Kajakken in Kroatië | Kaaiman Reizen

Dag 14: Mimice - Starigrad Paklenica

Starigrad Paklenica ligt aan zee met het Paklenica Nationaal Park letterlijk als achtertuin. Dit park staat bekend om haar steile bergen en mooie wandelroutes. Vandaag is de route naar Starigrad relatief kort, wat ons de mogelijkheid geeft om na het opbouwen van ons kamp het Nationaal Park in te gaan.

Er zijn veel mooie wandelroutes waar je uit kunt kiezen, maar wij kunnen je vooral het rotsklimmen aanraden. Onder leiding van een instructeur leer je in een mooie omgeving de basis van het klimmen. Wanneer je al ervaring hebt, kan je instructeur jou de moeilijkere routes wijzen en eventueel wat technische tips geven. Zo is het klimmen hier, ongeacht je niveau, een uitdagende ervaring.

Zin in nog meer adrenaline? Ga dan mee bungee-jumpen vanaf de Maslenica brug vlakbij onze camping. Dit is de hoogste sprong van Kroatië en zeker één van de grootse kicks die je ooit zult beleven. De roadtrippers die jullie voor zijn gegaan vonden dit de beste afsluiting van hun reis. Durf jij van deze 56 meter hoge brug af te springen? Niets moet, alles mag!

Na deze uitdagende middag keren we terug naar ons kamp. Afhankelijk van hoeveel tijd er over is kunnen we samen op het kamp koken of naar de pizzeria om de hoek gaan.

Dag 15: Starigrad Paklenica – Bled

Op deze ochtend heb je even lekker vrij. Slaap wat langer uit of ga met de groep mee naar het strand. Aan het einde van de ochtend breken we ons kamp af en reizen we terug naar Bled, waar we onze roadtrip begonnen. Traditiegetrouw sluiten we de laatste avond altijd af met een grote barbecue (optioneel) op ons gezellige kamp. Onderweg naar camping Sobec kunnen we stoppen bij een supermarkt om gezamenlijk boodschappen te doen.

Vanavond sluiten we onze roadtrip af aan het zelfde kampvuur als waaraan we hem begonnen. Samen proosten we op een gezellige en grensverleggende reis! Nu rest dé belangrijkste vraag: Wat vond jij het leukst? Praat met je reisgenoten na over de mooiste momenten. Je bent na deze roadtrip veel vriendinnen en vrienden rijker! Daarna kruip je voor de laatste keer je tent in..

Rotsklimmen in Paklenica Nationaal Park | Kaaiman Reizen

Dag 16: Bled – Nederland

Vandaag kun je jouw dag vrij besteden in de omgeving van Bled. Maak nog een mooie wandeling of ga lekker in de zon liggen bij de zwemvijver op de camping. Even uitrusten is ook belangrijk voordat je weer naar huis gaat. Vanavond vertrekt de bus vanaf de camping weer naar Nederland. Deze comfortabele touringcar rijdt de nacht door en komt de volgende dag (zondag) aan in Nederland. Heb je deze roadtrip geboekt op basis van een vliegreis? Dan word je vandaag (zaterdag) door de reisleiding naar de luchthaven van Ljubljana gebracht. Vanaf daar vlieg je weer naar Amsterdam Schiphol.

Dag 17: Aankomst Nederland

De busreizigers komen vandaag aan in Nederland. We hopen dat je met ons een toptijd hebt gehad!

Activiteiten & excursies


Optionele activiteiten

Tijdens deze Balkan roadtrip zijn er bij de Kaaiman reisleiding allerlei activiteiten en excursies te boeken. We geven je tijdens de reis uitleg over de excursies.

Om je alvast een beeld te geven van de activiteiten en de bijbehorende prijzen geven we je hierbij een overzicht:


Wandeling in Bled: Inbegrepen

Kajakken op de Mreznica rivier: Inbegrepen

Wandeling rond de Plitvice meren: Inbegrepen

Ziplinen in Omis: € 53,00

Bezoek oude brug & sniper tower in Mostar: Inbegrepen

Zwemmen bij de Kravica watervallen: Inbegrepen

Bezoek Illyrisch fort in Blagaj: Inbegrepen

Bezoek centrum & oorlogstunnel in Sarajevo: Inbegrepen

Game of Thrones tour in Dubrovnik: € 25,00

Raften op de Tara rivier: € 45,00

Canyoning door de Cetina kloof: € 35,00

Extreme Canyoning Cetina kloof: € 60,00

Zeekayakken in Mimice: € 35,00

Rotsklimmen in Paklenica NP: € 35,00

Bungeejumpen in Starigrad Paklenica: € 65,00


Deze prijzen zijn indicatief en kunnen komend seizoen een paar euro afwijken.

De activiteiten kunnen ter plaatse bij de reisleiding worden gereserveerd. Tijdens de eerste avond zullen we je meer informatie geven over de verschillende activiteiten. Daarna heb je nog even bedenktijd. Onze reisleiding zal tijdens de reis aangeven wanneer we definitief willen weten of je mee gaat.

Verblijf


Tenten, kampeermateriaal en campings

In onze stijlvolle tenten is er ruimte voor drie brede, zeer comfortabele, slaapmatten. Aan de zijkanten en het hoofdeinde van deze matten hou je nog genoeg ruimte over voor je persoonlijke bagage. De tenten zijn van absolute topkwaliteit en je zult er met veel plezier in slapen. Het enige wat je zelf dient mee te nemen is een slaapzak en een kussentje. De slaapzak hoeft niet heel dik te zijn, want het wordt eigenlijk geen moment heel koud. Als je niet weet of de slaapzak goed genoeg is, laat jezelf dan adviseren door een buitensportwinkel of door ons.

Onze tenten bouwen we zelf op en af op lokale en kleinschalige campings. Aan de kust kunnen de campings wat groter en drukker zijn. De reisleider geeft iedereen op de eerste dag een instructie over het op- en afbouwen van de tent. Het is niet moeilijk! We staan ook voor je klaar als er iets niet lukt en geven je graag handige tips.

Al ons kampeermateriaal vervoeren we in onze handige aanhangwagen die achter het Kaaiman busje hangt. We hebben eigen kookmateriaal mee, dus kunnen zelf op de camping koken. Ook hebben we een grote waterdichte partytent mee, mocht het onverhoopt een keertje gaan regenen. Een kampeertafel met bijbehorende stoeltjes maakt ook deel uit van ons kampeermateriaal. Comfortabel kamperen dus!

Verzorging

Tijdens jouw gehele Balkan Roadtrip is het ontbijt inbegrepen. De reisleider haalt iedere ochtend vers brood, maakt koffie & thee en zorgt voor beleg en een stukje fruit. De lunch is exclusief en wordt meestal onderweg bij een supermarkt of bakkerij gekocht. Soms maken we bij het ontbijt alvast een lunchpakketje voor die dag. 's Avonds kunnen we op het kamp met de groep een maaltijd koken of naar een restaurant gaan. Dit wordt in onderling overleg bepaald. Je mag te allen tijde zelf bepalen of je meedoet of liever zelf iets kookt.

Vervoer


Busreis

De busreis naar Bled wordt uitgevoerd met een Royal Class touringcar. Een Royal Class touringcar is luxer dan de standaard Comfort Class en heeft extra beenruimte tussen de stoelen. De stoelen zijn verstelbaar en de rugleuning kan extra ver naar achteren gesteld worden, waardoor de nachtrit comfortabeler is dan in andere bussen. Op de heenreis vertrekt de bus op vrijdag en komt zaterdag in Bled aan. Bij de terugreis vertrekt de bus op zaterdag en komt in Nederland aan op zondag.

Voor je busreis naar Bled kun je kiezen uit de volgende opstapplaatsen:

Amsterdam, Apeldoorn, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Heerlen, Maarheeze, Prinsenbeek, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zwolle.

Er zijn meerdere bussen die vanuit het hele land naar ons wisselpunt in Maarheeze rijden. Daar verzamelen we met de groep in de terminal en stappen we samen op de aansluitende bus naar Slovenië. Je hoeft dus niet eerst een rondje door heel Nederland!

Vliegreis

Je kunt er ook voor kiezen om met het vliegtuig af te reizen naar de Balkan. Deze vliegreis begint op zaterdag. Je vliegt dan van Amsterdam Schiphol naar Ljubljana Airport. De reisleiding haalt je daar van het vliegveld, zodat je op dezelfde dag aankomt als het deel van de groep die met de bus naar Bled reist. Het enige verschil is dat de busreizigers uit de groep 's ochtends vroeg al op het startpunt van de reis aankomen. Op de terugreis vertrek je net als de busreizigers op zaterdag en wordt je weer door de reisleiding naar Ljubljana Airport gebracht. Vanaf daar vlieg je weer naar Amsterdam Schiphol. Hierdoor is de vliegreis in totaal twee dagen korter (15 dagen), maar dat scheelt je twee nachten in de bus.

Tijdens de Roadtrip

Ter plaatse zullen we onze roadtrip maken met ons eigen Kaaiman busje. Dit busje heeft 9 zitplaatsen, inclusief reisleider. We hebben een aanhangwagen om al ons kampeermateriaal en onze persoonlijke bagage mee te nemen. Wanneer de groep groter wordt dan 8 reizigers zullen we de inschrijvingen openen voor een extra Kaaiman busje met extra reisleider.

Inbegrepen

 • Busreis Nederland - Bled retour o.b.v. Royal Class (extra beenruimte)
 • Campinggelden
 • Toeristenbelasting op alle campings
 • Verblijf in een stijlvolle 3-persoonstent op indeling
 • Verblijf in een hostel in Sarajevo
 • Slapen op een comfortabele slaapmat (10 cm dik)
 • Iedere ochtend ontbijt
 • Gebruik kookmateriaal
 • Wandeling naar Bled
 • Kajaktocht op de Mreznica rivier
 • Entree Plitvice Nationaal Park
 • Bezoek oude brug en sniper tower Mostar
 • Zwemmen bij de Kravica Watervallen
 • Bezoek Illyrisch fort in Blagaj
 • Entree War Tunnel Sarajevo
 • Uitgebreide paklijst en reistips
 • Boekingskosten
 • Bijdrage GGTO garantiefonds (€15)
 • Kaaiman Chauffeur & Reisbegeleider

Niet inbegrepen

 • Slaapzak en kussen (zelf meenemen)
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Reis- en annuleringsverzekering met bijzondere sportendekking.

Deelname

 • Minimaal aantal deelnemers: 5
 • Maximaal aantal deelenemers bij één busje: 8
 • Maximaal aantal deelnemers bij twee busjes: 12
 • Bij boekingen binnen de twee weken voor vertrek is het busvervoer op basis van beschikbaarheid.
 • Bij boekingen van vliegreizen binnen de zes weken voor vertrek zijn de vluchten op aanvraag.

Betaling

Tijdens het boeken dien je een aanbetaling te doen van €300. De rest van de reissom mag je uiterlijk 8 weken voor de vertrekdatum naar ons overmaken.

Reserveer jouw plekje

Klik om door te gaan naar het boekingssysteem, waar je jouw vertrekdatum kunt kiezen.


Vragen

Heb je nog vragen over deze roadtrip door de Balkan? Bel dan gerust 050 234 0434 of stuur een mail naar bas@kaaimanreizen.nl.

Bas beantwoordt jouw vraag zo snel mogelijk.