Beklim de hoogste berg van Afrika

Expeditie Kilimanjaro | Beklimming van de hoogste berg van Afrika

Kilimanjaro Expeditie

12 daags Avontuur

Ga jij in 2018 met ons de ultieme uitdaging aan? Zet 4 november in je agenda, want dan maken we deze meest uitdagende Kaaiman reis van het jaar: een expeditie naar de top van de Kilimanjaro! Actievelingen die de 5895 meter hoge berg hebben bedwongen noemen het één van de mooiste ervaringen van hun leven. Staat de hoogste berg van Afrika ook op jouw lijstje? Onder leiding van een lokale gids en meerdere dragers lopen we in 7 dagen naar de top. We nemen de Machame route vanwege het hoge slagingspercentage, de goede acclimatisatie en de mooie route door vijf klimaatzones. We lopen er een dag langer over dan de kortste route om beter te kunnen wennen aan de hoogte. Zie jij nooit als een berg ergens tegenop? Dan is deze expeditie iets voor jou!

vertrekdata

VertrekLeeftijdPrijsStatus
04-11-201921-36 jaar€3295,00Nog 7 plaatsen

Prijzen zijn op basis van een 2-persoonskamer in de hotels en een 2-persoonstent op indeling tijdens de gehele expeditie.

Kamer & tent voor alleengebruik
Toeslag 1-persoonskamer in de hotels en 1-persoonstent tijdens de gehele expeditie: €260,00

Klik om door te gaan naar het Kaaiman boekingssysteem.

Samenvatting van de expeditie

De Machame route is de meest aanbevolen route om de Kilimanjaro te beklimmen, want het biedt goede mogelijkheden om te acclimatiseren, zodat de klimmer hoog kan lopen en laag kan slapen. Als gevolg daarvan heeft deze route van alle routes het hoogste slagingspercentage om de top te bereiken.

De Machame route wordt ook wel "The Whisky route" genoemd, hoewel er geen whisky beschikbaar is!

Tijdens deze expeditie benaderen we de Kilimanjaro vanuit het zuidwesten en passeren we vijf verschillende klimaatzones. We hebben een prachtig uitzicht naar het westen over het Shira Plateau, waar onze route samenkomt met de Lemosho / Shira route op dag 3. Daarna klimmen we door naar de prachtige Lava Tower, gevolgd door de Great Barranco Wall en het Kilimanjaro's zuidelijk ijsveld.

Sommige deelnemers zijn bezorgd over het relatief korte stuk klauteren op de Great Barranco Wall, maar dit is niet zo moeilijk en je wordt door jouw gids geholpen bij iedere stap die je zet. De pas rond deze rots is het spannendste onderdeel dat je zult ervaren tijdens de gehele beklimming. Duizenden klimmers bereizen elk jaar veilig deze route, de porters die de zware lasten dragen nog niet eens meegerekend.

Door zijn hoge slagingspercentage kan de Machame route druk zijn. Daarom zorgen we ervoor dat we iedere ochtend vroeg vertrekken en de drukte vermijden. We hebben ervoor gezorgd dat ons 'porter team' vroeg aankomt op iedere camping, zodat jouw tent op tijd wordt opgezet en klaar is zodra je aankomt. Ook heeft ons team van koks al een lekker warm drankje voor je bereid.

Hoewel je de Kilimanjaro via de Machame route in 6 dagen kunt beklimmen, adviseren wij om voor de 7 daagse optie te kiezen. De reden hiervoor is dat je beter kunt acclimatiseren. Het geeft ons namelijk de mogelijkheid om de laatste dag voor de top te splitsen in twee aparte dagetappes, wat ervoor zorgt dat je twee kortere dagen hebt voorafgaand aan jouw laatste klim naar de top. Je bespaart hierbij een hoop energie. Deze optie heeft een groter bewezen succes en is een plezierige manier om de Kilimanjaro te beklimmen.

Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam / Frankfurt - Kilimanjaro

Vanaf Schiphol of Frankfurt Airport vliegen met maximaal twee overstappen naar Kilimanjaro International Airport. Daar worden we opgepikt door onze Tanzaniaanse collega's. We worden vervolgens naar ons hotel in Moshi gebracht, waar we direct ons bed opzoeken.

Dag 2: Moshi

Vandaag hebben we een vrije dag om de omgeving te verkennen en een beetje bij te komen van de reis. Vanuit het centrum van Moshi kun je de Kilimanjaro al zien liggen. Moshi is de stad waar de Masaai en Chagga stammen hun oorsprong hebben. Als je dat leuk vindt kunnen we vandaag met hun cultuur kennismaken (optioneel). Ook zullen we ons individueel en als groep samen voorbereiden op morgen, de eerste dag van onze expeditie.

Dag 3: Moshi - Machame poort - Machame kamp

Vandaag begint de expeditie echt! We krijgen een transfer van ons hotel naar de Machame Gate waar we ons moeten registreren. Onze dragers bereiden zich voor en pakken de voorraden en bagage in, zodat ze die goed kunnen vervoeren. Daarna beginnen we aan onze klim langs het bospad naar het Machame kamp.

 • Hoogtemeters: 1800m tot 3000m
 • Afstand: 11km
 • Tijd: 5-7 uur
 • Omgeving: Bergbossen

Dag 4: Machame kamp - Shira kamp

Na het ontbijt lopen we het eerste stuk door het regenwoud en daarna zetten we onze klim in. We steken een kleine vallei over en komen vervolgens bij een steile rotsachtige rand, bedekt met heide. Onze route gaat nu verder door een rivierkloof, richting het westen, totdat we uiteindelijk het Shira kamp bereiken.

 • Hoogtemeters: 3000m tot 3850m
 • Afstand: 9km
 • Tijd: 4-6 uur
 • Omgeving: Heide

Dag 5: Shira kamp - Lavatoren - Barranco kamp

Vandaag zullen we naar de voet van de Lava Toren klimmen voor de lunch en om te acclimatisatiseren. We bereiken daarbij een hoogte van 4600 meter boven zeeniveau. Dit zal onze zwaarste dag tot nu toe zijn. Je kan voor de eerste keer de hoogte voelen. Na de lunch gaan we weer bijna 650 meter afdalen naar het Barranco kamp. Hiermee volgen we de gouden regel van acclimatisatie op: "hoog lopen en laag slapen".

Onze afdaling naar Barranco kamp duurt ongeveer 2 uur en geeft je een goede kans om mooie foto's te nemen van de Western Breach Wall, een kloof in de kraterrand. Onze camping is gelegen in een vallei onder deze kloof en de grote Barranco muur.

 • Hoogte (m): 3850m tot 4600m naar 3950 meter
 • Afstand: 12 km
 • Tijd: 6-7 uur
 • Omgeving: Semi-woestijn

Dag 6: Barranco kamp - Karanga kamp

Dit is een korte, maar een hele leuke dag. We beginnen met een krachtsinspanning naar de top van de Great Barranco Wall. Vervolgens doorkruizen we het puin in de Karanga Valley (3930m) onder de icefalls van de Heim-, Kersten- en Decken Gletsjers. We zullen overnachten op de Karanga camping.

 • Hoogtemeters: 3950m tot 3930m
 • Afstand: 7 km
 • Tijd: 4 uur
 • Omgeving: Alpine woestijn

Dag 7: Karanga kamp - Barafu kamp

We laten de Karanga camping achter ons en dalen af tot aan de kruising met de Mweka Trail, om die te vervolgen. Vanaf hier gaan we verder naar de Barafu Hut. Je hebt hier het de zuidelijke Circuit afgerond, dat uitzicht biedt op de top vanuit veel verschillende hoeken. Op het kamp kunnen we rusten, genieten van het diner en ons voorbereiden op de top dag van morgen. De twee pieken van Mawenzi en Kibo zijn vanaf hier duidelijk te zien!

 • Hoogtemeters: 3930m tot 4600m
 • Afstand: 6 km
 • Tijd: 3 uur
 • Omgeving: Alpine woestijn

Dag 8: Barafu kamp - Uhuru Peak (top) - Mweka kamp

Je wordt om 23:30 (middenin de nacht) gewekt met thee en koekjes. We beginnen rond middernacht onze tocht naar de top. We klimmen tussen de Rebman en Ratzel gletsjers door het zware puin tot Stella Point op de kraterrand. Dit is, geestelijk en fysiek gezien, het meest uitdagende deel van de tocht. Bij Stella Point (5732m) zullen we stoppen voor een korte pauze. Hopelijk zijn we op tijd om getuige te zijn van de prachtige zonsopgang (als het weer het toelaat).

We zijn nu slechts een uur klimmen verwijderd van de top. Na het laatste uur doorbuffelen zijn we er.. Uhuru Peak (5895m), het hoogste punt van de Kilimanjaro en daarmee van het Afrikaanse continent. Wat een topprestatie! Je hebt alle reden om trots te zijn en te genieten van het prachtige uitzicht. Uiteraard kun je lekker poseren voor het bekende bord, maar vergeet vooral niet om je heen te kijken.

Vanaf de top dalen we vervolgens af naar de Mweka Hut camping, via Barafu voor de lunch. Wandelstokken zul je zeker nodig hebben voor het wandelen door het losse puin naar het Mweka kamp (3100m). Later op de avond zullen we genieten van onze laatste diner op de berg en daarna van een welverdiende nachtrust.

 • Hoogtemeters: 4600m tot 5895m tot 3100m
 • Afstand: 7km stijging / 23km afdaling
 • Tijd: 6-8 uur klim / 7-8 uur afdaling
 • Omgeving: Stenen ondergrond en de top met ijs bedekt.

Dag 9: Mweka kamp - Mweka gate - Moshi

Op onze laatste dag van de expeditie vertrekken we na het ontbijt voor een afdaling van 1300m naar de Mweka Park Gate. Daar kun je jouw Kilimanjaro top certificaat ophalen bij de Park Headquarters. Vervolgens krijgen we onze transfer terug naar ons hotel in Moshi.

 • Hoogte (m): 3100m tot 1800m
 • Afstand: 10 km
 • Wandelen Tijd: 3-4 uur
 • Omgeving: Bos

Dag 10: Moshi

Vandaag kun je lekker uitrusten en genieten van de prestatie die je geleverd hebt. Voor de liefhebbers worden er nog wat activiteiten in de omgeving georganiseerd, maar je mag ook je eigen plan trekken.

Dag 11: Moshi - Kilimanjaro IA - Amsterdam / Frankfurt

Vandaag vliegen we terug naar Europa. De vlucht kan 's ochtends vroeg, maar ook 's avonds laat vertrekken. Wanneer we een dagvlucht hebben, zullen we in de nacht van dag 11 op dag 12 aankomen. Wanneer we een nachtvlucht hebben zullen we op dag 12 in de loop van de ochtend aankomen. Het zal waarschijnlijk nog even duren voordat het tot je doordringt dat het geen droom was, maar dat je alles echt hebt beleefd. We hopen dat je een ervaring hebt om nooit te vergeten!

Accommodaties

In Moshi slapen we in een eenvoudig hotel op basis van een gedeelde 2-4 persoonskamer op indeling. Tijdens de beklimming overnachten we in Mountain Hardwear Trango 3-persoonstenten, maar gebruiken die voor twee personen. Deze koepeltenten zijn warm en ruim. Ze zijn speciaal voor ons gemaakt in Nepal, om extreme weersomstandigheden te kunnen weerstaan. Hierdoor kun je met comfort in deze tenten slapen, eten en gezellig een praatje maken. We slapen op 1,5 Inch Schuim slaapmatrassen met daaromheen lokaal linnengoed van de Masaai stam. De slaapzak is niet inbegrepen, omdat je die misschien zelf al hebt aangeschaft. We verhuren voor 50 dollar Mountain Hardwear Lamina -30F slaapzakken: zelfs tijdens de koudste Kilimanjaro nachten lekker warm.

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam/Frankfurt - Kilimanjaro International Airport retour
 • Hotelovernachtingen voor en na de beklimming
 • Transfer van de airport naar Moshi retour
 • Vervoer van en naar Moshi naar het begin van de route
 • Vervoer van het einde van de route naar Moshi
 • Entree Kilimanjaro National Park
 • Camping gelden en reddingsvergoedingen
 • Gekwalificeerde Kilimanjaro gidsen & dragers
 • Flessen zuurstof (alleen bij nood tijdens de afdaling)
 • Verblijf in een 2 persoons bergsporttent (4 seizoenen) op indeling
 • Gebruik van tafels, stoelen
 • Alle maaltijden op de berg
 • Schuim slaapmatje 1,5 inch
 • Feestdiner na de klim (exclusief drankjes)
 • Boekingskosten
 • Bijdrage GGTO garantiefonds (€15)
 • Kaaiman reisbegeleiding

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden en drankjes
 • Fooien voor gidsen en dragers
 • Optionele activiteiten voor en na de beklimming
 • Slaapzak (Comforttemperatuur -15 graden)
 • Visum Tanzania (ca. €50,00)
 • Vaccinaties
 • Reis- en annuleringsverzekering inclusief gevaarlijke sportendekking.

Kortingen & toeslagen

 • Korting voor boeking exclusief vlucht: €600,00
 • Toeslag 1-persoonskamer en 1-persoonstent voor alleengebruik: €260,00

Vervoersinformatie

We vliegen vanaf Schiphol of Frankfurt Airport met maximaal twee overstappen naar Kilimanjaro International Airport. Daar worden we opgehaald door onze lokale partner en naar ons hotel in Moshi gebracht. De transfer vanaf ons hotel naar het begin van de klim en de retourtransfer vanaf het eindpunt zijn inbegrepen.

Bij te boeken extra's

 • Verhuur wandelstokken tijdens de expeditie: $20,00
 • Verhuur Mountain Hardware Lamina -30F slaapzak: $50,00
 • Verhuur extra slaapmat: $50,00

Deze extra's dienen ter plaatse in US dollars te worden betaald.

Overige informatie

 • Minimaal aantal deelnemers: 4
 • Maximaal aantal deelnemers: 10
 • NIVEAU: Voor deze reis dien je te beschikken over een zeer goede conditie. Verder is het belangrijk dat je gaat trainen voor deze expeditie.
 • Je dient voorafgaand aan de reis een positieve medische verklaring bij ons aan te leveren evenals een verklaring van beklimming op eigen risico.
 • Twee maanden voor vertrek sluit de inschrijving definitief.

sluit je aan bij ons bergteam

Klik om door te gaan naar het Kaaiman boekingssysteem.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze Kilimanjaro expeditie?

Bel dan gerust 06-59333959 of stuur een mail naar bas@kaaimanreizen.nl. Bas beantwoordt jouw vraag zo snel mogelijk.