arrow_drop_up arrow_drop_down

Ardennen Weekend

Avontuur hoeft niet ver weg te zijn

Bergen, kajaks en kampvuuravonden

Bas is vaak op pad om nieuwe Kaaiman locaties te scouten. Zo kwam hij in België terecht bij dit verlaten treinstation middenin de Ardennen. Het ligt in een afgelegen bosrijke vallei, tussen groene berghellingen, tegen een overwoekerde spoorrails en vlakbij donkere spoortunnels. Toen bleek dat dit oude treinstation was omgebouwd tot hostel, was hij direct verliefd.

“De ideale uitvalsbasis in een avontuurlijke omgeving”

De Ardennen is dé aangewezen plek om te mountainbiken, kanoën, klimmen en abseilen. En dit alles dichtbij huis, vanuit onze eigen privé accommodatie. Tijdens de ontdekking hebben we direct besloten dat hier ons eerste outdoor weekend in Kaaiman stijl zou gaan plaatsvinden. Beter dan dit wordt het niet!

“Comfortabel en uitdagend tegelijkertijd”

Dit voormalige treinstation is een oud gebouw, maar toch van alle gemakken voorzien. We hebben verwarming, een sfeervolle woonkamer met houtkachel, goed sanitair, een eigen keuken en bovenal een sfeervolle kampvuurplaats buiten. Hier kunnen we met z’n allen omheen zitten, drankjes drinken en tot in de late avonduren naar de sterren turen. Heerlijk om even ‘disconnected’ te zijn!

Reisduur

4 dagen

Vertrekdata

10 september 2020

Leeftijd

20 - 36 jaar

Groepsgrootte

8 - 16 reizigers

Prijs

€495

Hoogtepunten van de reis

 • Gezellig op weg met eigen busjes 
 • Overnachten in een oud treinstation
 • Mountainbiken in de Ardense bergen
 • Hiken over een oud mijnwerkerspad 
 • Kajakken in de natuur
 • Kampvuuravonden onder de sterren 
 • Rotsklimmen op natuursteen 
 • Optionele grottentocht 
Ik ga mee


Praktische informatie

Verblijf

We overnachten in een verlaten treinstation dat is omgebouwd tot sfeervolle accommodatie en van alle gemakken wordt voorzien. Je slaapt in 3-6 persoonskamers.

Vervoer

Je kiest je eigen opstapplek. Vanaf Groningen rijden we via station Zwolle, Amersfoort en Prinsenbeek naar de Ardennen. Op de terugweg doen we dit in tegengestelde richting.

Maaltijden

Ontbijt, lunch en diner is allemaal inbegrepen. We houden rekening met jouw dieetwensen en zorgen dat er voor iedereen iets lekkers op tafel komt. 

Intensiteit

Klaar voor een actief weekend? Specifieke ervaring is voor geen enkele activiteit nodig, een gemiddelde conditie wel. Voor een beetje spierpijn deins je ook niet achteruit.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen

 • Vervoer Kaaiman busje
 • Overnachten in oud treinstation
 • Opgemaakt bed bij aankomst
 • Gebruik kluis voor spullen
 • Gebruik keukenapparatuur
 • Mountainbiken in de bergen
 • Hiken over oud mijnwerkerspad
 • Kajakken op de Lesse
 • Kampvuuravonden
 • Kaaiman Sla-Bakken-Spel
 • Vervoer tijdens alle activiteiten
 • Kaaiman Reisleiding
 • Begeleiding ervaren instructeurs
 • Alle materialen tijdens activiteiten
 • Alle ontbijtjes
 • Alle lunches
 • Alle diners
 • Sapjes, thee en koffie 
 • Reis- en ongevallenverzekering

Niet inbegrepen

 1. Overige drankjes
 2. Optionele grottentocht 

Bij te boeken

 • Optionele grottentocht €55

Reserveer jouw avontuur

Vertrek 21 mei 2020

Verplaatst naar september

Vertrek 10 september 2020

Nog 10 plaatsen

Dag-tot-dag beschrijving

Dag 1: Op naar België

‘s Ochtends starten onze reisleiders met twee luxe 9-persoons busjes vanuit Groningen om jou ergens in het land op te pikken. We stoppen onderweg bij treinstations in Groningen, Zwolle, Amersfoort en Prinsenbeek, dus je kunt jouw dichtstbijzijnde vertrekstation kiezen. De Ardennen is een perfecte plek voor een avontuurlijk weekend, op maar 3 uur rijden van Amersfoort. We beginnen het weekend dus met een gezellige busrit. De muziek gaat aan en we maken na Breda nog een stop om de benen te strekken en te lunchen. Hopelijk in het mei-zonnetje!

In het begin van de middag komen we aan in de Ardennen. We worden opgewacht door één van onze lokale gidsen. Nadat hij ons heeft welkom geheten en nog wat extra uitleg over het programma heeft gegeven is het tijd om onze backpack op onze bedden te gooien en een lekkere douche te nemen. Na het douchen gaan we een korte wandeling maken rond de hut om te kijken waar we zijn beland. Volg met ons een stukje het overgroeide treinspoor en geniet van de frisse Ardennenlucht.

Grote kans dat je hierna trek hebt gekregen. Tijd voor een goed bord pasta dus. We koken het hele weekend gezamenlijk en houden rekening met ieders eetwensen. Als iedereen mee helpt met groenten snijden kunnen we snel aan tafel. Na een gezellig en vullend avondmaal is het tijd voor een kampvuur. En een biertje om te proosten op onze aankomst in de Ardennen natuurlijk! Wat zul jij lekker slapen vanavond.


Dag 2: Mountaibiken en hiken

Goedemorgen! Maak je maar klaar voor een goed gevulde tweede dag, want vandaag hebben we twee activiteiten op het programma staan.

Na een uitgebreid ontbijt gaan we de heuvelachtige omgeving verkennen op de beste manier: met een mountainbike. Na een complete uitleg van onze professionele gids over hoe we moeten remmen (het allerbelangrijkste) krijgen we een mountainbike en helm. Als alle mountainbikes ingesteld zijn op de juiste hoogte is het tijd om te vertrekken. We fietsen een route die is uitgekozen door onze lokale gids en die aansluit bij ons niveau. Deze tocht is voor iedereen goed te doen, maar we gaan een beetje uitdaging niet uit de weg natuurlijk! Voor je het weet beheers je 21 versnellingen en geniet je onderweg van een fantastisch uitzicht. Als beloning is er een afdaling waarbij de modderspetters om je oren vliegen. Genieten met een zachte G!

In de middag maken we een mooie wandeling in de omgeving langs de rivieren, beekjes kliffen en door de bossen. We wandelen door het glooiende landschap over wandelpaden waar in het verleden de mijnwerkers liepen. Het brengt ons langs oude kastelen en mooie uitzichtpunten. Als we weer thuiskomen is er tijd om even te chillen, je op te frissen en samen te koken. ’s Avonds kun je weer genieten van de sterrenhemel, het kampvuur en de gezelligheid van reisgenoten om je heen.

Dag 3: Rotsklimmen en kajakken (zweten en afkoelen)

Gisteren zijn de benen goed getraind, maar we doen niet alleen aan leg-day. Vandaag zijn je armen aan de beurt! We beginnen met rotsklimmen op een steile natuurlijke rotswand. Een professionele instructeur legt je de basis van het zekeren uit en geeft daarna tips om je klimtechniek te verbeteren. Je leert hoe je je voeten moet plaatsen en met welke vingers je het beste aan kleine randjes kunt hangen. We hebben een wand uitgezocht die voor zowel beginners als gevorderden veel uitdaging biedt. Als je dit voor het eerst doet zorgen we dat je rustig aan je zelfvertrouwen kunt werken en jezelf steeds iets meer kunt uitdagen. De gevorderden gaan we sowieso uitdagen, laat dat maar aan onze instructeurs over.

Het is een heerlijk gevoel om zo’n hoge rotswand op te kunnen klimmen zonder dat je bang hoeft te zijn om te vallen. We klimmen met het veiligste materiaal en onder leiding van instructeurs die iedere dag op deze rotswand werken. Als je de top hebt bereikt kun je ervoor kiezen om naar beneden te abseilen of jezelf los te maken en via een andere route weer naar beneden te lopen. Wij raden natuurlijk het abseilen aan! Zijn je armen een beetje verzuurd? Neem dan even een kwartiertje pauze en begin daarna opnieuw. We hebben de hele ochtend!

’s Middags na de lunch gaan we kajakken op de Lesse rivier. Na een instructie trekken we onze zwemvesten aan en stappen we met onze buddy in een kano. Via een rollenbaan glij je met een flinke snelheid het water in. Dit begin is al heel vet! Eenmaal in het water oefenen we nog wat peddel technieken en daarna is het tijd om door het prachtige natuurgebied te varen. We komen tijdens deze 11 kilometer lange tocht langs hoge rotsformaties en mooie kastelen. Vergeet niet dat je, naast om je heen te kijken, ook af en toe voor je kijkt. Anders mis je misschien de twee stroomversnellingen en dan houd je het niet droog!

Aan het einde van onze kano-tocht wacht er een busje op ons. We heisen de kano's uit het water, drogen ons af en vertrekken moe maar voldaan weer richting ons mooie plekje. Waarschijnlijk zal de reisleiding na deze drukke dag voorstellen om ergens pizza’s te gaan eten (inclusief). Dat beslissen we met de hele groep.


Dag 4: Optioneel grotten verkennen

Tijd voor onze laatste activiteit van dit weekend, die we optioneel hebben toegevoegd. Je kunt er vandaag voor kiezen om je grenzen ondergronds te gaan verleggen! Met een ervaren instructeur duiken we samen een Ardense grot in. Gewapend met helm en hoofdlamp ga je kruipend, klauterend en klimmend, de onderaardse wereld ontdekken. Onderweg vertelt de instructeur je meer over het ontstaan van de grot en over de planten en dieren die hier leven. Na een paar uur in de grot komen we weer boven en knipperen we met onze ogen om te wennen aan het felle licht. Wat een ervaring!

Zie je deze tocht niet helemaal zitten? Neem deze ochtend dan lekker voor jezelf. Je kunt er ook voor kiezen om nog een wandeling te maken in de omgeving door bijvoorbeeld het spoor nog wat verder te volgen. Er zijn vast meer reizigers die dit leuk vinden.

Na de lunch is het tijd om onze spullen te pakken en op te ruimen. Het is helaas weer tijd om naar huis te gaan. Als al onze backpacks weer in de auto liggen rijden we richting Nederland en zetten we je af op de plek waar je ook bent opgestapt. Je zult het gevoel hebben dat je een week op vakantie bent geweest. Dat is precies de bedoeling!

Eén reis per jaar is voor mij niet genoeg, zoals velen weten. Daarom ga ik er graag nog een aantal weekenden op uit, het liefst dichter bij huis. Zo kom ik vaak in de Ardennen. Een supermooi en ruig stukje natuur op amper 3 uur rijden van Utrecht. Door onze 'wanderlust' zien we België snel over het hoofd, maar dat is echt zonde. Na wat speurwerk ontdekte ik deze mooie groepsaccommodatie in de bossen vlak onder de stad Namen. Je hoeft alleen maar de foto's te bekijken om te begrijpen dat ik direct enthousiast werd. Als je er een keer wat korter tussenuit wilt, maar toch de gezelligheid van een groep actievelingen wilt, is ons lange weekend in de Ardennen perfect!

Bas Dijkstra - Eigenaar Kaaiman Reizen

Reserveer je plek

Vertrek 21 mei 2020

Verplaatst naar september

Vertrek 10 september 2020

Nog 10 plaatsen