ontdek Midden-Amerika

Beklimming van de Acatenango | Actieve groepsreis door Guatemala & Belize

Guatemala & Belize

22 daagse rondreis

Wij zijn echt he-le-maal verliefd op onze nieuwe rondreis door Guatemala en Belize en kunnen niet wachten om deze prachtige landen ook aan jou te laten zien. Hou je van toeristische trekpleisters, reizen in grote groepen en extreme luxe? Wij ook niet! Daarom reizen we met een kleine gezellige groep in een eigen busje door Guatemala. Af en toe nemen we lokaal vervoer om op de meer afgelegen plekken te  komen. We reizen niet alleen in stijl, slapen doen we ook in stijl. Zo overnachten we onder andere in een traditionele yurt, aan de voet van een meer, omringd door vulkanen. Daarna logeren we in gezellige hostels, bijzondere hutjes, mooie lodges, kamperen we in de jungle en slapen we op een vulkaan onder de sterrenhemel.

Verder hebben we de reis bomvol avontuur gestopt. Zo houden we een kajak-race tussen de mangrove bossen, gaan we ziplinen over een natuurreservaat en raften op een wilde rivier. We bezoeken de grotten van Kan-Ba en nemen een duik in de turquoise natuurzwembaden van Semuc Champey. Daarnaast dragen we als vrijwilliger ons steentje bij door met kinderen de stranden schoon te maken en ’s avonds schildpadden te redden. Trek je wandelschoenen maar uit de kast, want we gaan ook de Acatenango vulkaan beklimmen. Geloof mij, dat is een spektakel!

Groepsfoto Kaaiman Reizen op de Acatenango vulkaan | Actieve groepsreis door Guatemala & Belize

hoogtepunten

Slaap in een traditionele yurt aan het meer van Atitlan

Zipline over canyons, bossen en watervallen

Zie vulkanen uitbarsten tijdens de Acatenango beklimming

Bezoek het kleurrijke koloniale stadje Antigua

Ontdek zwemmend de grotten van Kan-Ba

Kook met een lokale familie

Ga mee tijdens onze zonsopkomst hike

Vaar in een fluisterbootje door de mangroven

Help mee met het redden van de schildpadeieren

Raft op een helderblauwe rivier

Kampeer in de jungle van Tikal

Sterren kijken tussen de maya-ruïnes

  Bezoek het mooiste nationale park: Semuc Champey

Snorkel met vissen, schildpadden en haaien in het paradijselijke Belize

Vertrekdata

VertrekLeeftijdPrijsStatus
11-11-202021-36 jaar€33958 plaatsen

Reserveer jouw avontuur

Klik om een door te gaan naar het boekingssysteem.


Kamperen met Kaaiman Reizen op de top van de vulkaan | Actieve groepsreis door Guatemala & Belize

Reisprogramma

Dag 1: Van Amsterdam naar Guatemala

Yes! Ben je klaar met de dagen aftellen? De reis naar Guatemala & Belize gaat beginnen. We ontmoeten elkaar op Schiphol en vliegen met maximaal één overstap naar Guatemala City. Tijd genoeg om elkaar in het vliegtuig alvast een beetje te leren kennen. Na onze aankomst in Guatemala City worden we opgehaald en naar ons hostel vlakbij het vliegveld gebracht. Hier heb je de tijd om lekker bij te komen, een douche te nemen en op tijd te gaan slapen.

Dag 2: Overnachten in een traditionele Yurt

Na het ontbijt reizen we met ons eigen privé busje naar Panajachel, het hoofddorp aan het meer van Atitlan. Het meer van Atitlan ligt op 1500 meter hoogte en wordt niet voor niets het mooiste meer ter wereld genoemd. Het wordt omringd door 3 grote vulkanen en 12 inheemse dorpjes. Best wel indrukwekkend dus! Met een lokaal bootje varen we naar het dorpje Santa Cruz la Laguna. We slapen hier drie nachten in een traditionele yurt aan de rand van het meer. Echt een topplek om je reis te beginnnen. Als we onze spullen in de tent hebben gelegd is het tijd voor een avondpicknick met uitzicht op de vulkaan. Of hebben jullie meer zin in een biertje en een echte Maya-maaltijd in het hostel in de buurt? Jullie mogen kiezen!

Dag 3: Ziplinen in Panajachel

Tijd voor wat adrenaline! We nemen ’s ochtends een bootje naar Panajachel en crossen daarna met tuktuks naar het natuurreservaat. Dan is het tijd om te ziplinen! Ze hebben hier twee ziplineroutes, een standaard route van 8 kabels (langste 320 meter) of een extreme route van 7 kabels (langste 860 meter). Drie keer raden welke wij voor jullie hebben gekozen.. #samengrenzenverleggen

We krijgen eerst een uitgebreide uitleg van ervaren gidsen en wandelen daarna door het natuurreservaat naar het startpunt. Als iedereen in z’n gordel is gehesen en wat heeft geoefend aan een oefenkabel, kan de pret beginnen. We vliegen één voor één over het natuurreservaat. Geniet van je vlucht over de canyons, watervallen en bossen in combinatie met het panoramische uitzicht over het meer van Atitlan!

Nog niet genoeg gehad van dit mooie park? Dan kun je ervoor kiezen om een wandeling te maken. Met een beetje geluk spotten we dan een paar bijzondere vogels, apen en misschien zelfs neusberen! Meer zin om het dorpje Panajachel te verkennen en alvast souvenirs te neuzen? Ook helemaal goed.

Dag 4: Leven als een local

We nemen weer een bootje van Santa Cruz naar San Juan la Laguna, waar we een dag doorbrengen in de lokale Maya-cultuur. Vandaag neemt een oud Maya-dametje ons mee naar de lokale markt om inkopen te doen voor onze kookcursus. Ze vertelt ons alles over de kleurrijke groenten, kruiden en specerijen. Als we onze boodschappenmanden hebben gevuld gaan we naar een traditioneel huis van haar familie waar we gezamenlijke Maya-maaltijd bereiden in een lokale keuken. Op de grond eten we onze maaltijd uit een bananenblad, heerlijk!

Als onze buiken zijn gevuld is het tijd voor de tweede activiteiten. De schoolkinderen staan ons al enthousiast op te wachten. We gaan vandaag vliegers met ze maken. Wie kan de mooiste vlieger in de lucht houden? Dikke kans dat de kinderen je hand vastpakken en meetrekken naar een uitkijkpunt over het meer. Dit is niet ver lopen, maar geeft je wel een adembenement uitzicht. Aan het eind van de middag nemen we afscheid van de kinderen, geven we ze een dikke high-five en keren we terug naar ons tentenkamp, Dat was een mooie dag.

Overnachten aan het meer van Atitlan | Actieve groepsreis door Guatemala & Belize
Ziplinen bij het meer van Atitlan

Dag 5: Relaxen in het Paradijs

We hebben nog even tijd vandaag. Als je niet zo'n uitslaper bent raden we je aan om mee te gaan op de ochtendhike. Dit is een pittug uurtje klimmen maar de rode ochtendgloed en het uitzicht geven je een magisch gevoel. Wil je liever SUPpen op het meer? Kan ook! Daarna pakken we onze spullen in en nemen weer een bootje naar Panajachel waar ons Kaaiman busje op ons staat te wachten. Vanaf hier rijden we in 5 uur naar Monterrico, een dorpje aan de Stille Oceaan. Dit is een klein paradijsje! Hier overnachten we de komende drie nachten in een gezellig hostel. Aan het einde van de middag kunnen we onder het genot van een biertje en een ondergaande zon een avondduik nemen in zee (of zwembad). ’s Avonds gaan we lekker uit eten. Niet verkeerd toch?

Dag 6: Vrijwilligerswerk Zwerfvuil & Schildpadden

Vandaag wordt een hele toffe dag! Aan deze prachtige kust spoelt ontzettend veel zwerfvuil aan en daarom komen wij in actie. We gaan namelijk met lokale schoolkinderen naar het strand om dit zwerfvuil op te ruimen. Zij zijn ontzettend fanatiek, want wie de zwaarste zak heeft wint. Dit is niet alleen leuk om te doen, maar ook nuttig. De data wordt bijgehouden door de wereldwijde Ocean Clean Up. Daarna kunnen we op ons schone strand met zijn allen gaan voetballen! Als we trek krijgen keren we terug naar het dorpje Hawaii en genieten we van een goede lunch met verse vis (aan de vegetariërs denken we natuurlijk ook).

’s Avonds is het tijd voor het volgende project en keren we terug naar het strand voor een speciale missie: we gaan op schildpaddenpatrouille! In deze tijd van het jaar komen de schildpadden ’s nachts aan land om eieren te leggen, maar de lokale bevolking raapt de eieren vaak op om ze op de markt te verkopen. En dat willen we natuurlijk niet, want de schildpadden worden met uitsterven bedreigd. Als we een schildpad vinden, kunnen we zien hoe deze haar eieren legt. Deze eieren kunnen we daarna op een veilige plek begraven. Op deze manier redden we de kleine schildpadjes. Super spannend in het donker!

Dag 7: Mangroverace

Vandaag vertrekken we met zijn alle naar de mangrovebossen (je weet wel, van die bomen in het water met uitstekende wortels). We varen in een fluisterbootje door de mangroven waar de lokale gids je meer kan leren over deze bijzondere bossen en waarom ze zo belangrijk zijn voor de natuur. Om deze activiteit helemaal in Kaaiman stijl af te sluiten hebben we daarna een kajak-race tussen de mangroven georganiseerd. We splitsen de groep op in twee teams. Tijdens de race moet je niet alleen heel hard peddelen maar krijg je ook een aantal opdrachten. Pas op dat je niet in het water valt!

Na de race keren we weer terug naar het hostel om daar te lunchen, want natuurlijk hebben we trek gekregen. Zin om de rest van de middag, net als de meeste luie toeristen hier, in een hangmat te liggen? Geniet ervan!

Zwerfvuil opruimen met de lokale kinderen in Guatemala
Boottocht door de Mangroven van Monterrico

Dag 8: Het beroemde koloniale stadje Antigua

Na het ontbijt rijden we in ongeveer 2,5 uur naar Antigua, het beroemde koloniale stadje met gekleurde huisjes. We hebben vandaag niks op de planning staan dus trek vooral Antigua in en ga genieten van dit openluchtmuseum. De stad staat vol kerken, kloosters, ruïnes, musea, kunstgalerijen en souvenirwinkeltjes. Voor de chocoladeliefhebbers heb ik extra goed nieuws, ze hebben hier namelijk een speciaal chocolademuseum. Meer zin in een lokale koffietour? Kan hier ook. ’s Avonds zoeken we een gezellig restaurant op en gaan we vroeg naar bed want morgen staat ons een actieve dag te wachten.

Dag 9: Beklimmen Acatenango Vulkaan

Trek je wandelschoenen maar aan want het is tijd voor misschien wel het hoogtepunt van deze reis. Letterlijk! De Acatenango vulkaan is namelijk 3976 meter hoog, en die gaan wij beklimmen. De vulkaan wordt omringd door andere actieve vulkanen, dus je zult tijdens de trekking beloond worden met een aantal (ongevaarlijke) uitbarstingen.

Wij zorgen voor eten, tenten, slaapzakken en matjes. Deze verdelen we met zijn allen over onze backpacks. Vergeet niet om je camera en warme kleren mee te nemen. Het kan namelijk best fris worden op de top. Wil je niet met zoveel bepakking lopen? Dan kun je er ook voor kiezen om een drager in te huren. Dit kost 50 dollar en moet je van te voren aan ons doorgeven.

Om 8.00 uur vertrekken we uit Antigua en rijden we in ongeveer een uur naar het begin van de wandeling. Je conditie wordt meteen op de proef gesteld want het eerste stuk is het zwaarst. We lopen het eerste uur tussen de maisvelden en over een grindpad omhoog. Daarna klimmen we een paar geïmproviseerde trappen op en komen we aan bij de ingang van het National Park. Tijd om even uit te rusten. Het platteland is inmiddels veranderd in een prachtig groen bos met hoge bomen, lianen en andere bijzondere planten. Het is hier ook een stuk koeler, heerlijk! In ongeveer twee uur lopen we naar de lunchspot waar we ons lekker vol proppen want dat hebben we verdiend.

Met nieuwe energie vervolgen we het pad naar een surrealistisch landschap. Overal om je heen zie je kale afgebrande boomstammen. Dit gedeelte van de wandeling is redelijk relaxed en in twee uur lopen we naar het kamp. Tijd om onze tentjes op te zetten en bij mooi weer te genieten van een fantastische zonsondergang. Als het donker wordt begint het spektakel echt. Tijdens het klimmen heb je de Fuego vulkaan, die op veilige afstand van ons ligt, waarschijnlijk al zien roken. Maar 's nachts, als het donker is, kun je nog mooiere erupties zien. De vulkaan spuit namelijk rode wolken en lava! Hoe vet?!

Dag 10: Beklimming Acatenango Vulkaan

Goedemorgen slaapkopen! Tijd voor een kop koffie en een snel ontbijt. We vertrekken namelijk heel vroeg richting de top. Vergeet je muts, handschoenen en hoofdlampje niet want het kan daar koud zijn. In ongeveer 1,5 uur lopen we langs de rand van de vulkaan naar de top. Vergeet niet even naar boven te kijken als je op adem komt, want wauw wat is die sterrenhemel mooi. Eenmaal de top bereikt? High-five toppers! Want dat hebben we ontzettend goed gedaan. Als het weer mee zit (en dat zit het meestal) worden we beloond met een idyllische zonsopkomst en 360 graden uitzicht.

Als we genoeg foto’s hebben gemaakt lopen we terug naar ons basecamp. Vanaf daar zetten we de langere afdaling weer in. Rond een uur of 13.00 komen we aan in Antigua. Je hebt nu een vrije middag verdiend! Ga vooral doen waar je het meeste zin in hebt en rust lekker uit.

Het koloniale stadje Antigua | Actieve groepsreis door Guatemala & Belize
Beklimming van de Acatenango vulkaan | Actieve groepsreis door Guatemala & Belize

Dag 11: De binnenlanden van Guatemala

Vandaag kunnen we de pootjes omhoog doen want er staat een reisdag van 8 uur op het programma. We rijden met een lokaal busje van Antigua naar het plaatsje Lanquin in de binnenlanden van Guatemala. Dit plaatsje is moeilijk te bereiken maar onze lokale chauffeur weet hoe hij er moet komen. Zodra je ziet waar we vannacht gaan slapen vind je het de rit zeker waard! We hebben namelijk een lodge gevonden met apart staande huisjes, midden in de natuur. Er is een restaurant, een bar, een normaal zwembad, een rivierzwembad en ‘last but not least’: we verblijven aan de rand van de Cahabon rivier.

Dag 12: Mooiste nationale park van Guatemala

Vandaag bezoeken we zonder twijfel het mooiste nationale park van Guatemala: Semuc Champey. Om 9 uur worden we opgehaald en stappen we in de laadbak van onze pickup met 4x4 aandrijving, hilarisch! Kom maar op met die modderpaden. We gaan beginnen bij de grotten van Kan-Ba. Deze kun je alleen bereiken door er doorheen te zwemmen, te klimmen en te klauteren, met alleen een kaarsje in je hand als verlichting. Dat durft natuurlijk niet iedereen, dus hier is het lekker rustig.

Heb je de grotten uitgespeeld? Dan is het tijd voor het mooiste gedeelte van dit park. Omgeven door jungle ligt een natuurlijk gevormde brug van kalksteen met turquoise gekleurde natuurlijke zwembaden. Onder de oppervlakte stroomt een rivier. We klimmen eerst in 45 minuten naar het uitzichtpunt, want dit moet je gewoon gezien hebben. Daarna is het tijd om te zwemmen in de turquoise baden en van het ene in het andere bad te springen.

Tenslotte "tuben" we een stuk over de rivier in banden. Eenmaal terug in de lodge proosten we op een geslaagde dag.

Dag 13: Raften op de Cahabon rivier

Je hebt nu een aantal dagen naar de mooie rivier kunnen kijken, maar nu is het tijd om erop te gaan raften. We gaan als team de stroomversnellingen van de kraakheldere wildwater rivier Cahabon trotseren. In 2,5 uur raften we met ervaren gidsen zo’n 12 kilometer door een subtropisch paradijs. Focus je vooral op alle wildwaterpassages die we tegenkomen, maar vergeet niet tijdens het peddelen ook af en toe om je heen te kijken!

Semuc Champey het paradijs met turquoise poeltjes
Raften op de Cahabon rivier in Guatemala

Dag 14: Kamperen in de jungle van Tikal

We hebben vandaag de laatste lange reisdag voor de boeg. We weten hoe het voelt om deze afstand af te leggen met het openbaar vervoer. Je zit opgevouwen, met je benen in je nek, tussen de tassen en in het gangpad zijn nog geimproviseerde stoeltjes gemaakt zodat ze extra veel mensen mee kunnen nemen. Dit is lachen voor een uurtje, maar als je 8-10 uur dubbelgevouwen in zo'n bus moet zitten ben je er wel klaar mee. Om jullie dit niet aan te doen hebben wij voor de lange ritten privévervoer geregeld. In zo’n 8 uur rijden we op relaxte wijze naar Flores. Onderweg steken we nog een rivier over met een ferry. Dit gaat helemaal op op z’n Guatemalteeks. Ofwel, het busje wordt op een paar grote planken gereden en naar de overkant gevaren. In Flores stappen we over op een privébusje en rijden we in een klein uurtje naar het Nationale Park Tikal. Hier gaan we twee nachten Kaaimanwaardig kamperen, middenin de jungle! Wij zorgen voor tenten, luchtbedden kussens en slaapzakken. Zo hoef jij daar niks meer voor te regelen. Na het avondeten is het tijd om lekker in slaap te vallen bij het geluid van de dieren.

Dag 15: De Mayaruïnes actief ontdekken

Vandaag beginnen we met iets bijzonders, een Maya ceremonie. We wandelen een stuk door de jungle en tussen de Maya ruïnes die door UNESCO tot werelderfgoed zijn verklaard. Als we op de heilige plek zijn aangekomen vraagt onze gids ons om onze geboortedata. Laat je verassen door de ceremonie en de wijze raad van de oude vrouw.

Na de ceremonie kunnen we lekker relaxen en ons verheugen op de avond. Vanavond staat staat ons namelijk één van de absolute hoogtepunten van Guatemala te wachten. Met een gids gaan we de mooiste tempels, ruïnes, altaren en complexen in Tikal bekijken. Tikal was ooit, 300 jaar na Christus, een welvarende wereldstad. In het jaar 950 na Christus werd de stad abrupt verlaten. Het is tot op de dag van vandaag niet duidelijk waarom. Door de verhalen van de gids worden we teruggevoerd naar deze tijd van de Mayas. Vlak voor het donker beklimmen we de hoogste tempel. Als je bovenop deze tempel zit, kijk je uit over de jungle en een prachtige zonsondergang. Omdat het “bedtijd” is, hoor je langzaam alles stiller worden. Als het echt helemaal donker is kun je de sterren zien: een magisch moment.

Dag 16: Flores

’s Ochtends verlaten we Tikal weer en rijden in een uurtje naar Flores, waar we verblijven in een wel heel bijzonder hostel. We gaan er nog niet teveel over zeggen maar je zult je ogen uitkijken! Je krijgt vandaag alle tijd om Flores te verkennen, souvenirs te kopen, te zwemmen, goede lokale koffie te drinken of gewoon even lekker een boek te lezen.

Maya ceremonie in Tikal National Park | Actieve groepsreis door Guatemala & Belize
Maya ruïnes in Tikal Nationaal Park | Actieve groepsreis door Guatemala & Belize

Dag 17: Reizen naar de paradijselijke kust

Vandaag gaat de wekker vroeg, want we gaan naar de kust van Belize. Om 6:30 stappen we op de eersteklasbus van Flores naar Belize City. Voor de stempelspaarders onder ons een leuk moment, want bij de grens krijg je er weer eentje bij in je paspoort. Rond een uur of 13:00 komen we aan bij de ferry. Met deze moderne ferry varen we in 45 minuten over een superblauwe Caribische zee naar het tropische eilandje Caye Caulker. Dit is pas echt het ware paradijs! Caye Caulker is een klein eiland, met zand en palmbomen, en de beroemde “Go Slow” cultuur. Hier hoef je even helemaal niks. We slapen in een gezellig hostel pal tegenover het strand, een leuk plekje met relaxte hangmatten! Onder het genot van een cocktail kunnen we de activiteiten voor de volgende dag bespreken.

Dag 18 t/m 20: Inspanning en ontspanning op Caye Caulker

Er is zoveel te doen hier! Zwemmen met haaien, snorkelen in een fantastische onderwaterwereld, zeilen langs onbewoonde stranden, stand-up paddling, surfen, wakeboarden of duikles nemen. Wat je ook leuk lijkt, het kan hier allemaal. Ons hostel heeft ook kano's liggen die we kunnen pakken om het strand te verkennen vanuit de boot.

Één van de activiteiten raden we je zeker aan om te doen! We hebben de mooiste snorkeltour voor je uitgezocht. Met een lokaal vissersbootje vaar je het Nationaal park in. Er mag hier niet gevist worden waardoor je het gevoel zult hebben in Finding Nemo te zijn beland. Zoveel vissen en kleurrijk koraal heb je waarschijnlijk niet eerder gezien. We varen in totaal naar 5 verschillende snorkelspots. Halverwege nemen we een pauze. Onze stuurman deelt de lunchpakketten uit en vertelt ons over de dieren die we nog gaan tegen komen. Dikke kans dat we zeekoeien spotten en tussen de haaien, schildpadden en zeepaardjes zwemmen vandaag!

Dag 21: Vliegreis Belize Amsterdam

Helaas, het zit erop. We worden opgehaald bij de accommodatie, en na een kort ritje afgezet op het internationale vliegveld van Belize City. De reis is veel te snel gegaan. Wat hebben we veel gezien, gedaan en beleefd samen. Gelukkig heb je nog heel wat uren met je reisgenoten om terug te kijken op de reis en alle indrukken te verwerken. Tijd voor een foto-terugkijk-sessie in het vliegtuig!

Dag 22: Aankomst Amsterdam

Op dag 22 komt de vlucht vanuit Belize aan in Nederland. Tijd om (voor nu) afscheid te nemen. We zien jullie op de reünie! :)

Caye Caulker heeft de Caribische sfeer van Belize
Snorkelen met haaien bij Caye Caulker | Actieve groepsreis door Guatemala & Belize

Activiteiten & excursies

Inbegrepen activiteiten

Ziplinen in Panajachel

Traditionele kookcursus bij een lokale familie

Vliegers maken met schoolkinderen

Zonsopkomst hike bij Atitlan

Zwerfvuil rapen met lokale kinderen

Schildpadeieren redden op het strand

Mangroventour & kajakrace

Twee-daagse beklimming van de Acatenango vulkaan

Zwemmen met kaarslicht in de Ka-Ban grotten

Bezoek natuurwonder Semuc Champey

Raften op de Cahabon rivier

Mayaceremonie tussen de mayaruïnes

Zonsondergang tour door de verlaten Mayastad Tikal

Kanoën op het heldere zeewater in Caye Caulker

Optionele activiteiten

Tijdens deze rondreis zijn de meeste activiteiten al inbegrepen. Je zult niet veel geld meer kwijt zijn aan overige excursies. Gedurende de reis zal de reisleiding je meer vertellen over de optionele activiteiten. Deze kunnen we dan ter plaatse boeken. De snorkeltour in Caye Caulker kost circa 55 euro inclusief lunch.

Verblijf

Hostels, lodges, B&B's en tenten

Tijdens deze reis overnachten we in een combinatie van hostels, lodges, B&B's, en tenten. Het aantal bedden in de kamers zal variëren van 2 tot 6 en daarom kan de kamerindeling per accommodatie verschillen. We delen je altijd in op een kamer met reizigers van hetzelfde geslacht. Meestal wordt er tijdens de reis ook nog gewisseld van indeling. Dat betekent dat je zelf kan kiezen met wie je de kamer wilt delen. Tijdens het kamperen deel je jouw tent met één tot drie personen. Deze zijn inclusief comfortabele slaapmat en een slaapzak. Een lakenzak kun je zelf meenemen.

Verzorging

Tijdens deze rondreis zal Kaaiman 14 keer het ontbijt verzorgen. Op verschillende activiteiten is ook de lunch en het diner inbegrepen. Voor de rest van de maaltijden zullen we naar een restaurant gaan, zelf koken in ons hostel of koken op het kampvuur tijdens het kamperen.

Los Amigos Hostel in Flores | Actieve groepsreis door Guatemala & Belize
Slapen aan de rand van de rivier | Actieve groepsreis door Guatemala & Belize

Vervoer

Vliegreis & lokaal vervoer

Vanaf Amsterdam Schiphol zullen we onze rondreis beginnen. Naar Guatemala City vliegen we hoogstwaarschijnlijk met KLM, Air France, Avianca of British Airways. We hebben gedurende deze vliegreis maximaal twee overstappen. Tijdens de rondreis reizen we met onze privé bus, nachtbussen en per boot.

Eigen vervoer

Wanneer je graag aan deze reis wilt deelnemen, maar je al op de bestemming bent of je deze reis als begin van je backpackavontuur wilt plannen, dan kun je ons vragen naar de prijs voor de reis exclusief vlucht. Dit kan per vertrekdatum verschillen.

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam - Guatemala City
 • Vliegreis Belize City - Amsterdam (met overstap in GUA)
 • CO2-compensatie voor de vluchten
 • Lokaal privé & openbaar vervoer tijdens de gehele rondreis
 • Verblijf in hostels, lodges, B&B's en tenten
 • Activiteiten & excursies zoals in bovenstaand schema staat aangegeven
 • Gebruik van kampeermaterialen
 • Alle activiteiten & excursies in bovenstaand schema
 • Lokale Engelssprekende ervaren gidsen tijdens activiteiten
 • 14 keer ontbijt
 • 2 keer lunch
 • 1 keer diner
 • Toeristenbelasting tijdens de gehele rondreis
 • Uitgebreide paklijst en reistips vooraf
 • Boekingskosten
 • Bijdrage GGTO garantiefonds (€15)
 • Kaaiman Nederlandse Reisbegeleiding

Niet inbegrepen

 • Esta visum bij overstap in de VS (€30)
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Vaccinaties
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering met bijzondere sportendekking.

Overige informatie

 • Minimaal aantal deelnemers: 6
 • Maximaal aantal deelnemers: 10

Betaling

Tijdens het boeken dien je een aanbetaling te doen van €900. De rest van de reissom mag je uiterlijk 8 weken voor de vertrekdatum naar ons overmaken.

Reserveer jouw avontuur


Vragen

Heb je nog vragen over deze rondreis door Guatemala & Belize? Bel dan gerust 050 234 0434 of stuur een mail naar anouk@kaaimanreizen.nl.

Anouk beantwoordt jouw vraag zo snel mogelijk.