IJsland XXL Roadtrip

De meest complete groepsreis die je gaat vinden

Surrealistische landschappen verkennen

Roadtrippen door het ruige landschap van IJsland voelt alsof je op een andere planeet bent beland. Veel luie toeristen blijven op de ringroad en stoppen alleen om foto’s te maken. Wij gaan op zoek naar actie en avontuur in de binnenlanden. Met ons loop je de beroemde driedaagse Laugavegur Trekking door de vulkanisch gekleurde bergen met besneeuwde toppen. We gaan raften op een smeltwaterrivier en leren ijsklimmen op een gletsjer.

"We hebben onszelf overtroffen met dit reisprogramma"

Natuurlijk bezoeken we de Golden Circle met indrukwekkende geisers en watervallen, maar niet als de grote groepen toeristen er zijn. Om dit avontuur nog legendarischer te maken reizen we per boot naar het eiland. Want wie kan dat nou zeggen? We hebben zelfs een tussenstop op de Faeröer eilanden ingelast. Deze surrealistische klifeilanden gaan we te voet en per kajak verkennen. Zóveel avontuur in 19 dagen, dat vind je nergens anders!

Reisduur

18 dagen

Vertrekdatum

18 juli 2022

3 augustus 2022

Leeftijd

20 - 36 jaar

Groepsgrootte

6 - 16 reizigers

Prijs

€2995

Hoogtepunten van de reis

 • Origineel met de boot naar IJsland
 • Kajakken tussen de steile klif-eilanden
 • Klifwandelen met kans op Puffins
 • Raften op een smeltwater rivier
 • Wandelen naar de Stuðlagil Canyon
 • De Golden Circle zonder de massa
 • De mooiste driedaagse Laugavegur Trek
 • Warm jezelf op in natuurlijke hotsprings
 • Bezoek het Jökulsárlón gletsjermeer
 • Leer ijsklimmen op een gletsjer
Ik ga mee


Praktische informatie

Verblijf

Op de boot slapen we in 6-persoonshutten en op de Faeröer eilanden in een hostel op een slaapzaal. Op IJsland overnachten we in kwalitatief goede tenten op comfortabele slaapmatten.

Vervoer

We maken deze rondreis met eigen privé busje. Dit busje heeft 9 zitplaatsen, inclusief reisleider. Vanuit Denemarken naar IJsland reizen we per bootovertocht, met een tussenstop op de Faeröer eilanden. De terugreis vanuit IJsland is met het vliegtuig.

Maaltijden

Tijdens deze reis zijn alle maaltijden exclusief. We zullen een maaltijdenpot maken en zoveel mogelijk zelf koken op de campings en in het hostel. Wij zorgen voor alle kookmaterialen. Op de boot zijn restaurants aanwezig.

Intensiteit

Gemiddeld - Voor deze reis is een goede conditie en doorzettingsvermogen vereist. We ondernemen veel activiteiten van een beginnersniveau, maar voor de trekking moet je een goede fitheid hebben.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen

 • Vervoer per privé busje
 • Verblijf in een kwaliteitstent
 • Comfortabele slaapmat
 • Bootovertocht naar IJsland
 • Verblijf in een 6p. hut (2x)
 • Terugvlucht naar AMS/DUS
 • Kamperen op natuurcampings
 • Toeristenbelasting
 • Gebruik van kookmaterialen
 • Verblijf in hostels (3x)
 • Kajaktocht Drangarnir
 • Bezoek Basaltcanyon
 • Bezoek Vestrahorn strand
 • Bezoek Jökulsárlón meer
 • Leren ijsklimmen
 • Laugavegur trekking (3d)
 • Raften op smeltwaterrivier
 • Bezoek Golden Circle
 • Paklijst en reistips
 • Dekking GGTO garantiefonds
 • Boekingskosten
 • Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

 1. Bijdrage maaltijdenpot (ca. €245)
 2. Douchemuntjes op de camping
 3. Reis- en annuleringsverzekering
 4. Slaapzak & kussentje

Bij te boeken

 • Zodiac boottrip (€80)
 • Walvissen spotten (85)

Reserveer jouw avontuur

Vertrek 18 juli 2022

Binnenkort boekbaar

Vertrek 3 aug 2022

Binnenkort boekbaar

Dag-tot-dag beschrijving

Dag 1: Op naar Denemarken

Klaar voor een reis vol adrenaline en natuurgeweld? In het Kaaiman kantoor in Groningen verzamelen we ’s ochtends voor een gezamenlijk ontbijt. Je backpack kun je alvast in ons busje leggen, die voor de deur geparkeerd staat. We maken met z’n allen kennis en we zullen een korte introductie geven van wat jullie allemaal te wachten staat. Na het ontbijt vertrekken we naar Denemarken. Onze eerste dag staat in het teken van kilometers maken, richting de ferry die morgen vanuit Hirtshals vertrekt. We maken onderweg verschillende eet- en toiletstops. Aan het einde van de middag komen we aan op een mooie natuurcamping vlakbij Aalborg. Daar geven we een uitgebreide instructie hoe je onze gloednieuwe Fjällräven tenten opzet. Het is heel makkelijk! Dit is alvast een goede oefening voor straks op IJsland. In de frisse buitenlucht zul je heerlijk slapen.


Dag 2: De Ferry naar de Faeröer

Dit was een bliksembezoekje Denemarken, want na het ontbijt pakken we onze tenten in en rijden naar Hirtshals. Hier vertrekt aan het einde van de middag de boot naar de Faeröer eilanden. We nemen nog een duik in zee, lunchen in het plaatsje en gaan daarna aan boord. De tekst “Are you ready to explore?” die op de boot staat is toepasselijk. We gaan namelijk op de avontuurlijkste manier reizen: per schip, zoals de Vikingen dat ooit ook deden. Oké, we moeten eerlijk zijn. Vikingen hebben nooit over zoveel luxe beschikt als wij hier. Aan boord zijn namelijk meerdere restaurants, bars en winkels aanwezig en zelfs een bioscoop. Niet echt Kaaiman-stijl, maar wel prettig om de tijd door te komen. Op het dek staan, de frisse zeewind door je haren voelen en de golven tegen de boeg van het schip horen klotsen, dat is meer Kaaiman-stijl. Grote kans dat we daar dus te vinden zijn! We slapen vannacht in 6-persoonshutten op het schip. Super ouderwets en super gezellig. Het grote schip ligt relatief stil op het water en zal niet snel zeeziekte veroorzaken.


Dag 3: Land in zicht

Vandaag zitten we nog grotendeels op het schip. Pas in de avond komen we aan in Thorshavn. Als je de vreemd gevormde klifeilanden ziet opdoemen, weet je dat we er bijna zijn. Je bent geheel vrij om “land in zicht” te schreeuwen. Na meer dan een dag op een boot te hebben gezeten zal iedereen dit begrijpen. Het is dan ook een heerlijk gevoel om weer meeuwengeluiden te horen en voet aan land te zetten. Met ons busje rijden we naar ons hostel in de buurt van de hoofdstad. Vanwege het vaak onstuimige weer hebben we voor een simpel maar sfeervol hostel gekozen. Vanuit dit hostel maken we de komende drie dagen avontuurlijke tripjes. Bij aankomst is het al middernacht, dus tijd voor een borrel. Ik bedoel, tijd om te slapen.. Na de borrel. Mag je zelf weten. Wij houden er altijd van om te proosten op een nieuw avontuur, dus waarschijnlijk blijven we nog heel even wakker!

Dag 4: Het weer is de baas

Voor IJsland en Faeröer geldt hetzelfde: het weer bepaalt overdag voor een groot gedeelte welke activiteiten we kunnen doen. Daarom bouwen wij in dit soort landen altijd speling in met betrekking tot de planning. Zo hebben we op de Faeröer eilanden twee activiteiten gepland, met drie dagen tijd om ze te ondernemen. De dag-tot-dagindeling kan dus gewijzigd worden, want we kiezen altijd het beste weer voor de activiteit. Zo gooit een regendag nooit direct roet in het eten.

We beginnen onze ontdekkingsreis met een indrukwekkende kennismakingswandeling. We hebben bij Kaaiman een lijstje met de perfecte wandeling voor het perfecte weertype. Met uitzichten over steile kliffen, afgelegen dorpjes, vreemd gevormde eilanden, hooggelegen bergmeren en papegaaiduikers. Laat je dus door ons verrassen met al het moois!

Bij het hostel koken we ’s avonds ons eigen avondmaaltje. Uit eten gaan is tijdens deze reis schreeuwend duur, dus we doen een beroep op ieders kookskills. Ben je minder goed in koken? Dan mag je groenten snijden. Ben je minder goed in groenten snijden? Dan mag jij de tenten opzetten. Kan je geen tenten opzetten? Dan is deze reis niets voor jou. Dat is natuurlijk een grapje, want iedereen kan alles leren. Waarschijnlijk zal er tijdens onze reis spontaan een vaste kookploeg en tentploeg ontstaan. Kies dus vooral wat je het leukste vindt!


Dag 5: Kajakken langs de klif-eilanden

Als dit niet op jouw ‘bucketlist’ staat, weten wij het ook niet meer. Maak je borst maar nat en stroop de mouwen maar op, want we gaan een actieve ontdekkingstocht per zeekajak maken. Samen peddelen we naar het inmiddels beroemde klif-eiland Drangarnir. Op slechts 50 meter afstand kun je dit imponerende eiland boven je uit zien rijzen. Knijp maar even in je arm, want dit gebeurt echt! Daarna varen we door naar Gásadal waar je de waterdamp van de Múlafossur waterval kunt voelen. We hadden er natuurlijk voor kunnen kiezen om suf aan de kant te blijven staan, maar met onze kajaks kunnen we veel dichterbij het natuurgeweld komen. Dit is jouw unieke kans om het best mogelijke perspectief te krijgen!


Dag 6: Uitloopdag op Vagar

Deze dag hebben we ingeruimd om de kans zo groot mogelijk te maken dat we, ook bij slecht weer, nog steeds alle activiteiten kunnen doen. Hebben we mazzel met het weer? Dan zit er vandaag wellicht nog een wandeling in. Je mag gerust een dagje vrij nemen, maar we kunnen ons voorstellen dat je er alles uit wilt halen. Zoals gezegd hebben we nog een toffe wandeling voor je klaar liggen, waarbij we eerst een stukje met een veerboot naar een ander eiland moeten. Als het zover is, zullen we je hier meer over vertellen. Het wordt dan letterlijk een uit-loop-dag!

Na al deze indrukken kun je met een gerust hart zeggen dat je de Faeröer eilanden compleet beleefd hebt. Daarom gaan we ’s avonds weer het land verlaten en stappen op de ferry naar IJsland. Het is een feest der herkenning, want we slapen weer in onze vertrouwde hut. Morgenvroeg komen we aan op een veel groter eiland; het land van vuur en ijs!

Dag 7: De eerste indruk van IJsland

Vroeg in de ochtend varen we de Oostfjorden van IJsland binnen. We komen aan in het stadje Seyðisfjörður, wat langs drie kanten omringd wordt door bergen. We zullen op de boot alvast uitgebreid oefenen om het uit te kunnen spreken. Als we het gelijknamige fjord binnenvaren is de kans groot dat je kippenvel krijgt en dan bedoelen we niet van de kou. Met de boot aankomen op IJsland heeft iets magisch, een gevoel dat je alleen kunt krijgen als je daar op het dek staat. Als we bijna gaan aanleggen is het tijd om met z’n allen beneden naar het autodek te gaan. Daar rijden we met ons busje de boot weer af. Je bent hier in een volledig andere wereld beland. Zo zijn de bomen veel kleiner, omdat ze in de winter te weinig licht krijgen. Je uitzicht wordt gevuld met bijzondere rotsformaties, met hier en daar nog een topje sneeuw.

Onze eerste stop op IJsland is een prachtige basaltcanyon. Dat zegt je misschien niet zoveel, maar zodra we er aankomen kun je zien wat voor prachtige vormen lavagesteente kan aannemen. Hoe blauw de rivier is die er doorheen stroomt hangt af van hoeveel regen er is gevallen. Hij kan soms diepblauw zijn en daar hopen we natuurlijk op! Na deze eerste indrukken rijden we zuidwaarts over de ‘ringroad’ richting de gletsjers. Onderweg maken we diverse mooie stops, zoals bij de Vestrahorn. Dit is een van de meest adembenemende bergen van het land. Met pieken tot 454 meter en steile kliffen die oprijzen uit de prachtige lagune, omringd met zwarte zandstranden. Als je van een beetje duistere natuurlijke schoonheid houdt, dan vind je deze plek adembenemend. Natuurlijk maken we hier een wandeling over het zwarte zandstrand en de Kaaiman die-hards kunnen pootjebaden.

Daarna rijden we langs het stadje Höfn en stoppen voor wat inkopen. We kunnen ’s avonds namelijk barbecuen op een camping middenin de ruige natuur. Er is een shelter aanwezig met barbecueplaats, een toiletgebouw en verder heel weinig. Precies zoals je jouw eerste nacht in IJsland had voorgesteld. Lekker back-to-nature. Onze eerste dag op het eiland kan niet meer stuk.


Dag 8: Het Gletsjermeer Jökulsárlón

We pakken onze kampeermaterialen in en rijden zuidwaarts langs de ruige kust van IJsland. Binnen een uur kun je de ijsschotsen van de gletsjer al zien opdoemen. Deze brokkelen af in een meer, wat vervolgens weer uitmondt in zee. Tijd om dat even van dichtbij te bekijken! We maken hier een stop om van het mooie uitzicht te genieten. Samen verkennen we het strand dat ook wel Diamond Beach wordt genoemd. Waarom? Dat zie je vanzelf! Wil je nog iets dichterbij de ijsschotsen komen met een snelle Zodiac? Dat kunnen we voor je regelen. Dit is een optionele activiteit die zeker de moeite waard is. Je kunt op deze manier namelijk super dichtbij de indrukwekkende ijsmassa komen, waar andere boten op een grotere afstand moeten blijven.

Na dit verfrissende avontuur rijden we door naar Skaftafell, waar onze volgende camping is. Dit plaatsje is het begin van allerlei wandeltochten. Als we vandaag nog energie over hebben zoeken we samen de leukste wandeling uit. Wij hebben al een paar ideeën. Hou nog wel wat energie over, want morgen ga je misschien wel de grootste grens verleggen.


Dag 9: IJsklimmen op een gletsjer

Yes, het is zover! Hou je vast, want we gaan ijsklimmen! Gletsjers, met hun vele richels, diepe kloven, verschillende vormen en hoogteverschillen van ijsmuren, zijn de ideale speeltuin voor volwassenen. Of je nou een beginner bent of een ervaren ijsklimmer, deze gletsjer heeft alles wat je zoekt. Nadat je bent uitgerust met de vereiste ijsklimuitrusting, geeft onze hoog opgeleide gids een veiligheidsbriefing. Terwijl je naar de ijsmuur loopt die je gaat beklimmen, kun je alvast een indruk krijgen van het witte landschap om je heen. Met slechts 4 reizigers per gids kunnen we de moeilijkheidsgraad op jouw persoonlijke wensen aanpassen. Zo heeft iedereen vandaag een leuke, veilige en avontuurlijke ervaring. Je zult spectaculaire landschappen beleven vanuit een compleet ander perspectief.

Dag 10: Het ruige binnenland in

We worden wakker op alweer een mooie natuurcamping, op korte loopafstand van een hele bijzondere waterval. Ook hier zijn de basaltkolommen waar het water overheen stroomt weer fotogeniek. Daar gaan we dus een frisse ochtendwandeling naartoe maken. Onderweg kun je ook nog een glimp opvangen van de gletsjer waar je jezelf gisteren op uitsloofde. Nagenieten noemen we dat!

Als we terug zijn van de wandeling zetten we koers naar de gekleurde bergen van Landmannalaugar. We maken een tussenstop om inkopen te doen voor onze trekking van de komende vier dagen. We splitsen onze bagage, want onze grote backpacks worden per 4x4 van camping naar camping vervoerd. Onze dagrugzakken nemen we iedere dag mee tijdens de wandeling. Je hoeft de trekking dus niet met volle bepakking te lopen. Op de campings zullen we ’s avonds met de groep koken. Dat is veel lekkerder en goedkoper dan in de hutten eten.

We brengen de nacht door op een camping in-the-middle-of-nowhere. Ondanks dat is hij best druk, want dit is het ‘wandelmekka’ van IJsland. Als we morgen onze eerste stappen op de gekleurde bergen zetten zal de rust snel terugkeren.


Dag 11: Laugavegur Trekking

Heerlijk om deze wandeling te beginnen met niets meer dan een lichte dagrugzak. Een meerdaagse wandeling zoals deze maak je maar één keer in je leven, dus moet je er ook volledig van kunnen genieten. Toch? Het door ons geregelde bagagevervoer zorgt voor meer comfort en plezier tijdens jouw trekkingservaring. Door je bagage te laten vervoeren vermijd je de meest voorkomende spijt die veel reizigers krijgen, namelijk het moeten dragen van een te zware rugzak.

We beginnen ’s ochtends meteen met het steilste stuk omhoog, dus het is goed dat we al wat kilometers gemaakt hebben aan het begin van de reis. Tussen alle geel-, oranje- en roodgekleurde bergen wandelen we omhoog en kunnen we steeds meer van de omgeving zien. Achter de helling doemt een sprookjeslandschap op met glooiende bergen en dampende bronnen. Bereid je voor op zwavelluchtjes, oftewel rotte eieren. Dit maakt de bijzondere ervaring helemaal compleet! De oranje en geel gekleurde heuvels veranderen verderop in een groen berglandschap met kloven en beekjes.

Op de rand van de kloof voel je jezelf helemaal ‘on top of the world’. We zijn nog niet klaar voor vandaag, want het pad brengt ons over gletsjers en sneeuwvlakten naar Alfavatn. Dit is het meertje wat in de verte opdoemt en waar onze camping aan ligt. Het laatste stuk is een flinke afdaling, want we lopen van de berg de vallei in. Als we bij de camping aangekomen zijn mag je je reisgenoten een high five geven. Je hebt de langste dag van de trekking (ca. 22km) voltooid! Onze tenten en bagage zijn inmiddels per 4x4 gearriveerd, dus we kunnen ons kamp opbouwen. De kookploeg kan alvast aan de slag met een warme maaltijd, zodat we daarna direct kunnen eten. Je zal flink gesloopt zijn, maar vooral enorm voldaan. Alle landschappen zullen vast in je dromen terugkomen vannacht!


Dag 12: Laugavegur Trekking

’s Ochtends maken de diepgroene bergen om ons heen plaats voor eindeloze zwarte lavavelden. Je zal er van staan te kijken in welk tempo de landschappen zich afwisselen. Je kunt onderweg natte voeten krijgen, want er moeten soms beekjes worden overgestoken. Dan gaan de wandelschoenen uit en die binden we dan met veters aan elkaar. Om je nek hangen en gaan! Het is smeltwater dus het kan zijn dat je snel naar de overkant wilt. Daar kunnen onze voeten weer opwarmen. We vervolgen onze weg en passeren links en rechts watervallen en belanden uiteindelijk in een prachtige kloof. Hierin ligt onze volgende camping. Na deze middellange wandeldag van ca. 17 kilometer is iedereen wel weer toe aan een stevig maaltje.

Dag 13: Laugavegur Trekking

In de ochtend leidt het pad ons naar de Mýrdalsjökull gletsjer, die als een witte ijskap boven het donkere vulkanische landschap uitrijst. Daarna volgen we de rand van deze immense gletsjer zuidwaarts en steken de Emstrur rivier over. Dit keer is er wel een brug, wat ook wel nodig is met deze hoeveelheid water. Geniet van het natuurgeweld! We nemen een lange pauze bij de Markarfljót kloof en genieten van het uitzicht. Als we het pad vervolgen komen we bij iets heel zeldzaams in IJsland: een bos! We banen ons er een weg doorheen en steken verderop de laatste rivier over. Nee, hier is geen brug, dus we verwachten dat je alles wat je geleerd hebt in de praktijk zal brengen. Aan de overkant is iedereen geslaagd. We komen aan bij de hut van Þórsmörk en weten dat we de Laugavegur trek hebben voltooid. Het was grensverleggend, afzien, koud soms, maar deze afwisselende natuurlijke schoonheid ga je nooit meer vergeten!


Dag 14: Rustdag / uitloopdag

Zoals eerder vermeld is het weer de baas in IJsland. We moeten er dus rekening mee houden dat er een keertje een dag in het water kan vallen. Daarom hebben we deze dag omgedoopt tot rustdag of uitloopdag. Als alles lekker loopt en het weer zit mee kunnen we op excursie naar de kliffen van Dyrholaey. De kliffen zijn indrukwekkend, maar de grote Puffin-kolonies (Papegaaiduikers) nog toffer. Het blijft de natuur, maar de kans is heel groot dat je ze hier ziet. Na deze zoektocht gaan we de rest van de dag lekker uitrusten. Doe gerust een middagdutje of ga mee ergens uit lunchen. Vandaag moet niks en niksen mag!


Dag 15: Raften op een smeltwater-rivier

Je hebt je gisteren weer even goed op kunnen laden en deze energie heb je vandaag hard nodig. We gaan namelijk raften op een smeltwater-rivier door een rivierkloof. Dit is wat ons betreft de beste manier om het ruige binnenland te ontdekken, weg van wegen en paden. Allereerst krijgen we onze wetsuits, helmen, waterschoenen en reddingsvesten aangemeten. Met een oude stijlvolle bus worden we vervolgens naar het instappunt van de rivier gebracht. Je kun alvast even voelen hoe koud het water is. Best koud namelijk. Met onze dikke wetsuits zijn we daar prima tegen gewapend. Daarna volgt een instructie in het Engels door onze IJslandse kapitein. Aan de waterkant mogen we plaatsnemen in de raft en eerst even droog oefenen. De lokale instructeur geeft commando’s die we als team moeten opvolgen. Als hij tevreden is over de uitvoering gaan we het water op.

Meteen maken we kennis met het krachtige water en de hobbels die de golven veroorzaken. De stroming is gemiddeld en precies goed om ons uit te dagen. Vergeet onderweg niet te genieten van het prachtige hoogland waar we doorheen peddelen. Na een stukje vlak landschap belanden we in een kloof. We maken hier een stop en, als je wilt, kun je hier een hoge cliffjump doen vanaf de rand. Heerlijk die adrenaline in je lijf als je het randje over stapt! Na deze stop peddelen we verder de kloof in en varen langs steile rotswanden en rotspilaren die middenin de rivier staan. Dit maakt raften in IJsland een compleet andere ervaring dan raften in andere (warmere) landen. Stroomversnellingen wisselen zich af met rustige stukken om van het uitzicht te genieten. Als we de kloof uitvaren wordt de rivier steeds kalmer en verderop is het eindpunt van de tocht. Daar worden we weer opgehaald en terug naar de startlocatie gebracht. Hier kun je een lekkere warme douche nemen en schone kleren aandoen. We slapen vanavond op een camping vlakbij de Strokkur Geiser, zodat we vanavond laat of morgenochtend vroeg alle luie toeristen kunnen ontwijken.

Dag 16: Golden Circle

Iedereen komt naar IJsland voor de Golden Circle. Jammer alleen dat ze allemaal tegelijkertijd komen. Tussen 9.00 uur ’s ochtends en 19.00 uur ’s avonds wil je hier niet zijn. Daarom omzeilen wij deze piektijden, want ook jij wilt natuurlijk de geisers zien. Zoals gezegd gaan we vroeg op, voordat de toeristenstroom vanuit Reykjavik op gang komt. De Strokkur geiser spuit maar eens in het kwartier heet water en hoe hoog het water komt verschilt. We blijven in ieder geval tot we de ultieme eruptie hebben meegemaakt en rijden dan verder naar de machtige Gulfoss waterval. Vandaag komen we onderweg zoveel mooie watervallen tegen dat we ze hier niet allemaal stuk voor stuk gaan benoemen. We maken stops bij de meest indrukwekkende (volgens ons) en eindigen onze dag in het Thingvellir Nationaal Park. In dit park loop je letterlijk in de scheur tussen de tektonische platen van Noord-Amerika en Eurazië. Dit is de enige plek op aarde waar de Atlantische breuklijn boven water zichtbaar is. Dit wil je absoluut niet missen! De komende twee nachten verblijven we op een camping aan de rand van Reykjavik. Hier kunnen we ’s avonds een biertje drinken in een leuke lokale pub.


Dag 17: Reykjavik verkennen en optioneel walvissen spotten

Voor de stadsmensen is het leuk om ’s ochtends de stad te verkennen. Zo is een bezoek aan de futuristische Halsgrimskirkja zeker de moeite waard. Geheel in IJslandse stijl is deze kerk in de vorm van basaltkolommen opgebouwd. Met de lift kun je omhoog om uitzicht te krijgen over de hele stad. Bij goed weer pakken we daarna een terrasje. Bij slecht weer zijn er een aantal musea, waarvan de ‘Viking Nation’ het aller tofste is. Hier leer je over de eerste inwoners van IJsland en hoe deze mensen leefden.

Ben je niet zo’n fan van musea en wil je liever nog iets avontuurlijks doen vanmiddag? Ga dan mee op zoek naar walvissen. Vanuit de haven van Reykjavik vertrekken we per schip naar de plekken waar ze het meest gespot worden. Ervaren natuuronderzoekers zullen tijdens de vaart uitleg geven en beantwoorden graag alle vragen die in je opkomen! De meest voorkomende soorten die we normaal gesproken tegenkomen, zijn de dwergvinvissen, bultruggen, witsnuitdolfijnen en bruinvissen. Af en toe zien we andere soorten zoals orka's, vinvissen en zeewalvissen, hoewel deze hier niet zo veel voorkomen. De walvissen zijn het meest aanwezig in de zomer, waardoor wij de perfecte timing hebben om ze vandaag te zien!


Dag 18: De Reykjanes Peninsula & Blue Lagoon

Waar is de tijd toch gebleven? De dagen zijn hier weliswaar lang, maar toch zijn ze om gevlogen! We gaan alweer richting onze laatste stop, de Reykjanes Peninsula. Hier genieten we voor de laatste keer van het natuurschoon, maken een lange strandwandeling en spotten misschien nog wat bonus-puffins. Niet te verwarren met bonus-muffins. ’s Middags kun je ervoor kiezen om optioneel de Blue Lagoon te bezoeken. Deze warmwaterbronnen zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot een toeristische trekpleister en het is hier vaak heel erg druk. Ook de prijzen zijn behoorlijk, behalve als je in het begin van de avond gaat. Het is wel een enorm relaxte afsluiting van je reis om je hierin onder te dompelen, dus mocht je dit willen, ga dan in de avond. Ook weten we een gratis optie in de buurt, maar dat is een minder relaxte afsluiting, want er zit een wandeling aan vast en hij is aan de kleine kant. We overleggen tijdens de reis wat jullie het liefste willen.


Dag 19: Het einde is in zicht

’s Ochtends nemen jullie als groep afscheid van de reisleiding. De reisleiders rijden namelijk onze busjes terug naar Nederland. Dit scheelt jou een paar dagen extra op de boot zitten, want jij stapt vandaag met de rest van de groep op het vliegtuig naar Amsterdam of Düsseldorf. Na aankomst zeg je gedag tegen je reisgenoten. Dat zal niet makkelijk zijn, na lief en leed te hebben gedeeld. Zet de reünie maar alvast in je agenda!

Sommige landen zijn bijna te mooi om waar te zijn. IJsland is zo'n land. De landschappen zijn extreem afwisselend en niet van deze wereld. Ik krijg altijd kippenvel als ik door zulke mooie natuur loop. IJsland is een natuurlijk kunstwerk wat je zelf moet gaan ontdekken. Om deze reis extra bijzonder te maken reizen we per boot naar het eiland en verkennen het tijdens uitdagende activiteiten. De reisroute is als een puzzel die we in elkaar hebben laten passen en ik durf te zeggen dat we onszelf alweer hebben overtroffen. Zóveel avontuur in 19 dagen, dat vind je nergens anders!
Bas Dijkstra

Reserveer jouw avontuur

Vertrek 18 juli 2021

Binnenkort boekbaar

Vertrek 3 aug 2022

Binnenkort boekbaar
arrow_drop_up arrow_drop_down