Daag jezelf uit in de ruige natuur

Hiken naar de Trolltunga | Actieve roadtrip door Noorwegen

Noorwegen Fjordtrip

17 daagse rondreis

Deze uitdagende roadtrip door Noorwegen is de meest complete die je gaat vinden. Met ons Kaaiman busje verkennen we het prachtige fjordenland, afgewisseld met avontuurlijke overnachtingen en grensverleggende activiteiten. Zo maken we een tweedaagse kajaktocht door de fjorden met een kampeerovernachting op een verlaten strand en lopen we de tweedaagse Besseggen huttentocht in de Jotunheimen. Bereid je voor op de mooiste uitzichten van Noorwegen! Tijdens de wandeltocht naar de Trolltunga dagen we onszelf uit met als beloning een droomuitzicht vanaf de uitstekende rotspunt. Verderop in de reis heb je de mogelijkheid om een gletsjertocht te maken en te raften op een smeltwaterrivier. Ook stoppen we in Geilo, een paradijs als je van mountainbiken houdt. We overnachten in stijlvolle tenten en slapen op zeer comfortabele slaapmatten. Deze roadtrip bezorgt jou en je reisvrienden unieke ervaringen en kippenvel momenten. Zorg dat je er bij bent!

Hoogtepunten

Tweedaagse kajaktocht door de fjorden

Stijlvol en comfortabel slapen in ouderwetse tipi's

Indrukwekkende bergwandeling naar de Trolltunga rotspunt

De mooiste uitzichten en grote kans op rendieren

Dagtocht over de oude bergweg Aurlandsvegen

Wildwaterraften en gletsjerwandelen (optioneel)

Tweedaagse huttentocht door de prachtige Jotunheimen

Kampvuuravonden in de Noorse wildernis

Kajakken door de Fjorden
Indrukwekkende wandeling in Hemsedal | Kaaiman Reizen

Vertrekdata

VertrekLeeftijdPrijsStatus
21-06-202020-36 jaar€14955 plaatsen
26-07-202020-36 jaar€14951 plaats*

* Voor de reis van 26-07 is er alleen nog plek voor een man in verband met de tentindeling.

Klik om door te gaan naar ons boekingssysteem, waar je jouw vertrekdatum kunt kiezen.

Reisprogramma

Dag 1: Groningen - Hirtshals

We verzamelen ‘s ochtends in ons Kaaiman kantoor in Groningen. Daar hebben we een lekker ontbijtje voor jullie klaar staan met koffie en thee. Je kunt meteen je backpack in onze bus leggen die voor de deur staat. Na het ontbijt rijden we via Duitsland naar Denemarken naar het kustplaatsje Hirtshals, waar we overnachten op een camping vlak aan zee. ’s Avonds maken we een strandwandeling om uitgebreid met elkaar kennis te maken en de zon in zee te zien zakken.

Dag 2: Hirtshals – Langesund – Hemsedal

’s Ochtends nemen we de ferry die ons naar Noorwegen brengt. Dit is niet een standaard boot die naar de Waddeneilanden vaart, maar een luxe boot met winkels en restaurants. We hoeven ons dan ook niet te vervelen en maken er een gezellige overtocht van. Voordat we het weten zetten we aan het begin van de middag voet aan wal in Noorwegen. Vanaf hier rijden we nog een kleine 4 uur in de richting van Hemsedal, waar we ons kamp voor de komende dagen zullen opslaan.

Dag 3 & 4: Hemsedal

Dit kleine dorp biedt volop mogelijkheden om in ‘Kaaiman stijl’ kennis te maken met de Noorse natuur. Hemsedal ligt op bijna 900 meter hoogte en middenin de Scandinavische Alpen. Het is een prachtig gebied waar we een grote variatie aan berglandschappen zullen vinden. Voor wandelaars is Hemsedal een waar paradijs. De eerste dag hebben we een aantal mooie wandeltochten geselecteerd. In overleg met de groep bepalen we samen welke we gaan doen. Tijdens één van onze wandeltochten kunnen we zomaar oog in oog staan met een kudde rendieren!

Op onze tweede dag in Hemsedal kun je rotsklimmen met een prachtig uitzicht. Onder leiding van een instructeur leer je de basis van het zekeren en de technieken van het klimmen. Heb je al ervaring? Geef dit dan bij de instructeur aan en hij zal je de uitdagendere routes wijzen. Heb je de smaak van het wandelen te pakken en ben je nieuwsgierig naar de rest van de omgeving? Ga dan vandaag mee op een langere tocht die we in overleg bepalen. Onze reisleiding kent de omgeving zeer goed en daardoor belanden we op de mooiste plekken.

Kamperen aan de rivier in Hemsedal Noorwegen
Kudde rendieren in Hemsedal

Dag 5: Hemsedal – Geilo - Odda

We vervolgen onze roadtrip van Hemsedal via Geilo naar Odda. Gelegen aan de voet van twee nationale parken is Geilo een populaire uitvalsbasis voor actievelingen. In de winter kun je hier prima skiën, maar ook in de zomermaanden is er genoeg te doen. Je kunt vandaag tijdens onze tussenstop in Geilo kiezen tussen mountainbiken, paardrijden, raften en een mooie wandeling in de omgeving.

Alle activiteiten duren ongeveer twee uur, waarna we onze route naar Odda vervolgen. Dit dorpje ligt in een uitloper van het Hardangerfjord. Op een camping aan het water zetten we vanavond onze tenten op. Hier vlakbij ligt een indrukwekkende waterval waar we een avondwandeling naar toe kunnen maken. Het is hier toch super lang licht!

Dag 6: Trolltunga

Trolltunga is volgens veel bergwandelaars de mooiste dagtocht van Noorwegen. Dat vinden wij ook! Letterlijk betekent het de tong van de trol. Trollen spelen van oudsher een belangrijke rol in het leven van de Noren en ze komen dan ook in veel volksverhalen voor. Waarom deze wandeling vernoemd is naar de tong van de trol? Daar kom je snel genoeg achter als je er na een pittige tocht bovenop staat!

We staan ’s ochtends vroeg op om met de auto naar het begin van de route te rijden. Daar beginnen we aan de eerste klim, die meteen vrij steil is. Iedereen kan lekker op zijn of haar eigen tempo lopen en we bouwen genoeg rustmomenten in. Na de steile klim wordt de route vlakker en kun je genieten van prachtige blauwe meren, torenhoge fjorden en een uitzicht dat je eigenlijk niet in een foto kunt vangen! Onderweg kun je steeds meer zien van het Ringedalsvatnet dat onder ons ligt, met dan uiteindelijk de grote beloning van onze klim..

Dag 7: Odda - Gudvangen

Vandaag rijden we naar Gudvangen, een klein dorp gelegen aan het Nærøyfjord. Dit fjord wordt het mooiste fjord ter wereld genoemd. Genoeg reden om morgen hier onze kajaktocht te beginnen! Na aankomst op de camping zullen we eerst onze tenten op zetten. Daarna rijden we met ons busje rijden richting Aurland en rijden vervolgens door de Lærdalstunnel. Met 24,5km is dit de langste autotunnel ter wereld. Vervolgens zullen we de oude weg over de berg terug nemen richting Aurland. De Aurlandsvegen is één van de mooiste Noorse wegen en bezorgt ons volop adembenemende uitzichten. Houd je fototoestel dus zeker bij de hand!

Mountainbiken in het fjordenland van Noorwegen
Trolltunga dagwandeling met uitzichten vanuit je dromen

Dag 8 & 9 Tweedaagse kajaktocht door de fjorden

De komende twee dagen staat onze kajaktocht door het Nærøyfjord en het Aurlandsfjord op het programma. We ontmoeten onze instructeurs op de eerste ochtend in het Sea Kayak Center aan het water. Daar worden we uitgerust met al het benodigde materiaal en krijgen we een uitgebreide en persoonlijke briefing. In Gudvangen laten we onze backpacks achter en nemen alleen de belangrijkste spullen mee op onze tocht door de fjorden.

We beginnen met het peddelen door het Nærøyfjord en bekijken het uit een heel ander perspectief. Vanaf het water is deze ervaring nog veel indrukwekkender! We gaan natuurlijk naar de mooiste plekken waar je alleen met een boot kunt komen en peddelen in de namiddag naar het strand waar we gaan kamperen. Nadat we ons kamp hebben opgezet kunnen we te voet dit verlaten stukje fjord verkennen. Daarna maken we een kampvuur om op te barbecueën. Na het eten kunnen we lekker warm blijven zitten als we genieten van de sterrenhemel. Geniet van je welverdiende rust!

Op de tweede dag van onze tocht breken we ’s ochtends na het ontbijt ons kamp weer op. Aan het einde van de ochtend stappen we in onze kajaks en varen verder noordwaarts het Nærøyfjord af. We ontdekken de prachtige kliffen en spotten met een beetje geluk zeehonden. Verderop zijn links en rechts indrukwekkende watervallen te vinden. Als we een mooie plek hebben gevonden om ergens aan te meren, eten we daar aan vaste wal onze lunch op. Daarna peddelen we naar Unredal in het Aurlandsfjord. Hier eindigt onze kajaktocht en trekken we onze kajaks op de kant. Vanaf Unredal rijden we weer terug naar Gudvangen. Na het omkleden en inpakken rijden we met ons Kaaiman busje door naar Gaupne, waar we de komende twee nachten kamperen.

Ons kamp tijdens de kajaktocht
Kampvuurtje in het fjord

Dag 10: Gaupne & omgeving

Gaupne is gelegen aan het Lustrafjord, een aftakking van het Sognefjord, het op één na grootste fjord ter wereld. Onze camping is de perfecte uitvalsbasis voor activiteiten in en om de gletsjers die hier vlakbij liggen. We hebben vanaf ons kamp bij helder weer direct uitzicht op de eeuwige sneeuw. Ga je vandaag mee lopen op een gletsjer? Voordat we aan onze tocht over de Nigardsbreen kunnen beginnen, kajakken we eerst een half uurtje over het gletsjermeer naar het begin van het indrukwekkende ijs. Dit is zeker de avontuurlijkste manier om voor het eerst kennis te maken met deze gigant. We meren aan en binden onze stijgijzers onder. Onze gids neemt ons vervolgens mee op een 3 tot 4 uur durende wandeling over de gletsjer. Onderweg vertelt hij ons alles over hoe gletsjers precies werken, tot waar ze ooit reikten en over de lokale historie. Een unieke ervaring!

Dag 11: Gaupne - Randsverk

‘s Morgens breken we ons kamp weer op en hebben daarna de mogelijkheid om te gaan raften op een smeltwaterrivier. We starten op een brede rivier die snel smaller wordt en verdwijnt in een kloof. Dit zorgt voor een trein van golven die we samen gaan overwinnen! Een ultieme kick met prachtig uitzicht, wat wil je nog meer? Na deze spetterende ervaring kun je even uitrusten tijdens de autorit naar Randsverk. Dit plaatsje ligt op ongeveer een uur rijden van Lom, bekend van onder andere het prachtige Stavkirke. Deze kerk is volledig opgetrokken uit hout en al ruim 850 jaar oud.  We stoppen hier om een kijkje te nemen en in de supermarkt wat snacks te kopen. Vanaf hier is het nog drie kwartier rijden naar onze gezellige camping in Randsverk. Nadat we het kamp hebben opgezet geeft de reisleiding een uitgebreide briefing over de tweedaagse huttentocht die morgen begint. We laten ons kampeermateriaal en onze backpacks achter op de camping en nemen alleen onze dagrugzak mee op deze wandeling.

Gletsjertocht over de Jostedalsbreen in Noorwegen
Raften op de Jostedøla rivier met uitzicht

Dag 12 & 13: Besseggen Huttentocht

De komende twee dagen staan in het teken van een prachtige tweedaagse wandeltocht. We zetten ’s ochtends koers richting Gjendesheim, waar we morgenmiddag ook weer zullen eindigen. Vanaf hier nemen we het bootje die ons, over het Gjendemeer, in ongeveer een half uur naar de hut Memerubu brengt. Daar beginnen we onze tocht naar de top van Surtningssue (2368m). Vanaf hier heb je het meest fantastische uitzicht over de Jotunheimen! Na deze topprestatie lopen we weer terug naar Memerubu. Hier overnachten we in de gezellige hut waar we ook andere bergwandelaars zullen ontmoeten. Dat wordt een leuke avond!

De volgende ochtend wandelen we vanaf Memerubu over de Besseggen weer terug naar Gjendesheim. Het absolute hoogtepunt van deze tocht is de beklimming van de smalle en zeer steile bergkam van de Besseggen, waar je aan de ene kant het 400 meter lager gelegen Gjendemeer hebt en aan de andere kant het Bessvatnetmeer. Wedden dat jij je ogen uit kijkt?

Dag 14 Randsverk - Rjukan

We zijn de afgelopen dagen lekker actief geweest en kunnen vandaag uitrusten in het busje. We rijden van Randsverk naar Rjukan, gelegen onder de Gaustatoppen (1883m). Deze reisdag onderbreken we met een picknick lunch onderweg. We kamperen de komende twee nachten aan het water. Neem dus vooral een verfrissende duik na de lange autorit.

Dag 15: Rjukan

Vandaag kun je kiezen om de grootste adrenalinekick van jouw rondreis te beleven. Je kunt hier namelijk van een 84 meter hoge brug bungeejumpen! Je springt vanaf deze brug letterlijk een kloof in. Hiermee maak je jouw fjordtrip helemaal compleet. Twijfel je? Ga dan mee om jouw medereizigers aan te moedigen en misschien bedenk je jezelf nog wel.. Je kunt ook kiezen om te gaan ziplinen over deze prachtige kloof.

Doe je het liever wat rustiger aan? Ga dan mee fietsen over de oude spoorlijn en beleef Noorwegen vanuit een ander perspectief. Tijdens deze fietstocht rijden we letterlijk op de rails en hoeven dus niet te sturen. Onderweg komen we langs prachtige uitzichten en hebben we vooral heel veel lol samen. Je kunt vandaag ook voor beide activiteiten kiezen!

Wandelen, klimmen en klauteren tijdens de Besseggen huttentocht
Bungeejumpen in Rjukan

Dag 16: Rjukan – Langesund – Hirtshals

Ons Noorwegen avontuur loopt helaas op z’n einde.. #huilen. Vanaf Rjukan is het ongeveer 2,5 uur rijden naar de boot die ons naar Hirtshals in Denemarken brengt. Daar kamperen we weer op dezelfde camping waar de reis twee weken geleden begon.

Dag 17: Hirtshals – Groningen

We breken voor het laatst ons kamp op en rijden vanaf Denemarken weer naar Groningen, waar we in het begin van de avond zullen aankomen. Moe maar voldaan praten we onderweg na over deze grensverleggende roadtrip!

Activiteiten & excursies

Inbegrepen activiteiten

Wandeltocht in Hemsedal inclusief vervoer

Wandeltocht Trolltunga

Tweedaagse kajaktocht door de fjorden

Tweedaagse Besseggen huttentocht inclusief overnachting

Beklimming Gaustatoppen


Optionele activiteiten

Tijdens deze roadtrip zijn er bij de Kaaiman reisleiding allerlei activiteiten en excursies te boeken. We geven je tijdens de reis uitleg over de excursies. Om je alvast een beeld te geven van de activiteiten en de bijbehorende prijzen geven we je hierbij een overzicht:


Rotsklimmen in Hemsedal halve dag: 600 NOK (ca. 65 euro)

Mountainbiken in Hemsedal: ca. 600 NOK (65 euro)

Gletsjertocht over de Nigardsbreen of Jostedalsbreen: 800 NOK (ca. 90 euro)

Raften vanuit Gaupne: 700 NOK (ca. 75 euro)

Bungeejumpen in Rjukan: NOK 890 (ca. 99euro)

Deze prijzen zijn indicatief en kunnen komend seizoen een paar euro afwijken.


De activiteiten kunnen ter plaatse bij de reisleiding worden gereserveerd. Tijdens de eerste avond zullen we je meer informatie geven over de verschillende activiteiten. Daarna heb je nog even bedenktijd. Onze reisleiding zal tijdens de reis aangeven wanneer we definitief willen weten of je deelneemt.

Kamperen onder de Gaustatoppen in Rjukan Noorwegen
Samen grenzen verleggen met Kaaiman Reizen

Verblijf

Tenten, kampeermateriaal en campings

In onze stijlvolle tenten is er ruimte voor drie brede, zeer comfortabele, slaapmatten. Aan de zijkanten en het hoofdeinde van deze matten hou je nog genoeg ruimte over voor je persoonlijke bagage. De tenten zijn van absolute topkwaliteit en je zult er met veel plezier in slapen. Het enige wat je zelf dient mee te nemen is een slaapzak en een kussentje. De slaapzak moet comfortabel zijn bij lagere temperaturen. Als je niet weet of de slaapzak goed genoeg is, laat jezelf dan adviseren door een buitensportwinkel of door ons.

Onze tenten bouwen we zelf op en af op lokale en kleinschalige campings. De reisleider geeft iedereen op de eerste dag een instructie over het op- en afbouwen van de tent. Het is niet moeilijk! We staan ook voor je klaar als er iets niet lukt en geven je graag handige tips.

Al ons kampeermateriaal vervoeren we in onze eigen handige aanhangwagen die achter het Kaaiman busje hangt. We hebben ons eigen kookmateriaal mee, dus kunnen zelf op de camping koken. Ook hebben we een grote waterdichte partytent mee, mocht het onverhoopt een keertje gaan regenen. Een kampeertafel met bijbehorende stoeltjes maakt ook deel uit van ons kampeermateriaal. Comfortabel kamperen dus!

Verzorging

Tijdens jouw gehele roadtrip door Noorwegen is het ontbijt inbegrepen. De reisleider haalt iedere ochtend vers brood, maakt koffie & thee en zorgt voor beleg en een stukje fruit. 's Avonds kunnen we op het kamp met de groep een maaltijd koken of naar een restaurant gaan. Dit wordt in onderling overleg bepaald. Je mag te allen tijde zelf bepalen of je meedoet of liever zelf iets kookt.

Kamperen in het fjorden landschap
Pizza eten bij de Pepes Pizza in Hemsedal

Vervoer

De ferry naar Noorwegen

Vanaf Groningen zullen we via Duitsland naar Denemarken rijden, waar we op de ferry naar Noorwegen stappen. Aan het einde van de reis doen we dit in tegengestelde richting. Deze boottocht duurt ongeveer vier uur.

Tijdens de Roadtrip

Ter plaatse zullen we onze roadtrip maken met ons eigen Kaaiman busje. Dit busje heeft 9 zitplaatsen, inclusief reisleider. We hebben een aanhangwagen om al ons kampeermateriaal en onze persoonlijke bagage mee te nemen. Wanneer de groep groter is dan 8 reizigers zullen we een tweede busje laten rijden, met extra reisleider.

Inbegrepen

 • Privé vervoer met eigen bus tijdens de gehele rondreis
 • Ferry overtocht Hirtshals - Langesund retour
 • Campinggelden
 • Toeristenbelasting tijdens de gehele rondreis
 • Verblijf in een stijlvolle 2-4 persoonstent op indeling
 • Slapen op een comfortabele slaapmat (7,5 cm dik)
 • Iedere ochtend ontbijt
 • Gebruik van kookmaterialen
 • Dagwandeling Trolltunga
 • Tweedaagse kajaktocht door de fjorden
 • 1x ontbijt, 2x lunch en 1x diner tijdens de kajaktocht
 • Besseggen tweedaagse huttentocht
 • Bootovertocht tijdens de Besseggen tocht
 • Overnachting in een berghut tijdens de Besseggen tocht
 • Beklimming Gaustatoppen
 • Uitgebreide paklijst en reistips
 • Boekingskosten
 • Dekking door het GGTO garantiefonds
 • Kaaiman Reisbegeleiding

Niet inbegrepen

 • Slaapzak en kussentje (zelf meenemen)
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Douchemuntjes op de campings
 • Reis- en annuleringsverzekering met bijzondere sportendekking.

Deelname

 • Minimaal aantal deelnemers: 5
 • Maximaal aantal deelnemers: 14

Betaling

Tijdens het boeken dien je een aanbetaling te doen van €300. De rest van de reissom mag je uiterlijk 8 weken voor de vertrekdatum naar ons overmaken.

Reserveer jouw plekje

Klik om om in de volgende stap jouw vertrekdatum te kiezen.

Vragen

Heb je nog vragen over deze roadtrip door Noorwegen? Bel dan gerust 050 234 0434 of stuur een mail naar bas@kaaimanreizen.nl.

Bas beantwoordt jouw vraag zo snel mogelijk.