Reizen met een koffer of een backpack?
16 januari 2020 
2 min. leestijd

Reizen met een koffer of een backpack?

Eindelijk, de reis kan beginnen! We verzamelen ons op een station in Nederland om vervolgens naar het prachtige Lapland af te reizen. Iedereen kijkt ontzettend uit naar de sneeuw, de iglo’s, het noorderlicht en de hondensleetochten.

Langzaamaan is de groep compleet aan het worden. We kunnen de reis bijna beginnen!

Iedereen heeft een mooie backpack op de rug, maar we zien bij één iemand een koffer. Een koffer naar Lapland? Ja, het kan! Maar is het ook handig?

Nee.

Integendeel zelfs. In de reizen die wij aanbieden raden wij een koffer niet aan. In de nachtcoupé vanaf Stockholm naar Kiruna is het lastig de koffer op te bergen. En zodra we in het wonderbaarlijke Lapland zijn wil je niet met de dunne wieltjes van de koffer door de sneeuw heen baggeren.

Snel een antwoord op jouw vraag?

Wat voor reis ga je maken?

Je hebt natuurlijk vele soorten reizen die je kunt maken. Bij de ene reis zou jij je gemakkelijk kunnen redden met een koffer, terwijl je bij een andere reis genoodzaakt bent een backpack mee te nemen.

  • Als je voor 2 weken in het vliegtuig naar Ibiza gaat, dan hoeft de keuze niet moeilijk te zijn: je legt je koffer in het hotel en je hebt hier 2 weken geen omkijken naar.
  • Maar als je voor 3 maanden naar Azië gaat, dan vragen wij ons af of je er goed aan doet om deze reis met een koffer te maken.

Waarom kiezen wij voor een backpack in plaats van een koffer?

In onze ogen zijn de vele voordelen van een backpack indirect een nadeel bij het gebruik van een koffer. Deze voordelen van een backpack zijn van toepassing in avontuurlijkere reizen. Want nogmaals: een koffer is ideaal als je voor een week naar een zonovergoten vakantie vliegt.

Maar als je gaat backpacken weet je niet waar je de volgende nacht gaat doorbrengen. Veel besluiten zijn impulsief. Het kan goed zijn dat je over een paar uur op een hele andere plek bent. En alleen daarom is een backpack al een stuk praktischer.

  • Trap lopen is met een backpack een stuk gemakkelijker!
  • In vergelijking met de koffer is een backpack ideaal als je in een bos, op het strand, op een groot station, in een grote stad of in een plaats met veel sneeuw terecht bent gekomen.
  • Een backpack is gemakkelijk op te bergen als je met het openbaar vervoer reist. En wil je een dag gebruiken maken van enkel jouw daypack? Dan kun je de backpack gemakkelijk en veilig in een kluis stoppen, daar waar een koffer vaak te groot is.
  • Op sommige plaatsen heb je slechte, onverharde wegen. Met een backpack is dit geen enkel probleem, maar bij een koffer kan het lastig worden de koffer rollend te verplaatsen.
  • Daarnaast heb je bij een backpack altijd 2 handen vrij om een kaart te kunnen bekijken of een mooie foto te kunnen maken. En dat is ook niet onbelangrijk!

Reizen we bij Kaaiman met een backpack of een koffer?

Je bent natuurlijk vrij om te kiezen waarmee je wilt gaan reizen, maar als je met één van onze reizen mee gaat, dan doen we dit graag met een backpack.

Wij zien het praktisch gemak van een backpack en daar zijn onze reizen bij Kaaiman ook op ontworpen. We reizen door grote sneeuwvlaktes in Lapland, maken de mooiste wandelingen in de diepe jungle van de Amazone en we trekken door het paradijselijke Zanzibar.

Wij willen jou een onvergetelijke ervaring aanbieden en we willen voorkomen dat je door bepaalde ongemakken wordt belemmerd in deze ervaring. Dus een backpack is van onschatbare waarde in al onze reizen!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?

Heb je een vraag aan ons?

Loop je na het lezen van deze blog alsnog tegen een vraag aan? Dat geeft niks!

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.

Over de schrijver
Ik heb 2 periodes in het buitenland gewerkt en gewoond en een aantal mooie reizen mogen maken. Het zijn ervaringen geweest die ik niet meer ga vergeten.In een buitenlands avontuur moet je altijd grenzen verleggen, maar gelukkig sluit dat goed aan met Kaaiman Reizen. Mijn ervaringen en inspiratie wil ik maar al te graag met je delen!
Reactie plaatsen