Top 5 activiteiten in Lapland
18 juni 2020 
4 min. leestijd

Top 5 activiteiten in Lapland

Wie aan Lapland denkt, denkt aan sneeuw en hele koude temperaturen. Lapland doet ons denken aan de kerstman, het noorderlicht, rendieren en prachtige uitgestrekte bossen. Lapland is een prachtig gebied en een aanrader als je een unieke reis wilt maken in het leven. De natuur en de Scandinavische mentaliteit is een prachtige beleving die je niet mag missen.

Lapland strekt zich uit over 4 landen, namelijk: Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Wij bieden een prachtige reis aan door het Zweedse deel van Lapland, dat samen met Fins Lapland het mooiste deel van Winter Wonderland is. Maar wat valt er in Lapland te ondernemen? Hoe gaan we het land en het gebied op een unieke manier ontdekken.

Ik kan je geruststellen: juist in Lapland kun je unieke activiteiten ondernemen. Grote kans dat je deze activiteiten nog niet eerder hebt meegemaakt. In deze blog geef ik een top 5 van coole activiteiten in Lapland. Natuurlijk zijn deze activiteiten ook in onze reis naar Lapland inbegrepen, omdat we iedereen deze prachtige ervaring gunnen.

5 coole activiteiten in Lapland..

1 | Een actieve wandeling op sneeuwschoenen

In het begin voelen sneeuwschoenen erg onwennig, maar voor je het weet heb je de smaak te pakken.

Sneeuwschoenwandelingen zijn een leuke, actieve manier om de landschap te ontdekken. Elke 5 minuten zie je het landschap veranderen door de kleine klim die we maken op de berg.

Oh, en maak je geen zorgen: wij regelen de schoenen. Het enige waar jij op moet letten is dat je de fotocamera niet vergeet om alle herinneringen op te slaan.

2 | Zoek de adrenaline op de sneeuwscooter

Misschien wel de allerleukste activiteit van allemaal: sneeuwscooteren.

In het begin worden alle veiligheidsregels uitgelegd en ben je nog een beetje voorzichtig met gas geven, maar op ten duur weet je het gaspedaal erg goed te vinden.

Sneeuwscooteren is erg makkelijk en super gaaf om te doen. Door de sporen in het sneeuw hoef je amper te sturen en ligt de focus alleen op het remmen en het reguleren van het gaspedaal.

Maar op kale vlaktes kun je gemakkelijk met 70 km/u over het sneeuw racen en de adrenaline door het lichaam laten stromen.

3 | Geniet van de omgeving tijdens een sleehondentocht

De meest unieke ervaring is natuurlijk een sleehondentocht. Sleehondentochten zie je altijd op televisie of op een foto op het internet voorbij komen. Het geeft altijd een magisch gevoel om al die honden in een besneeuwde landschap te zien. Voor veel mensen is deze ervaring een droom, maar vergeet niet dat deze droom makkelijk werkelijkheid kan worden.

In onze reis ga je 60 honden bij elkaar zien, verspreid over ongeveer 8 sleeën. Je hebt de mogelijk om zowel de slee te besturen als achterover te leunen en te genieten van de omgeving.

Uren, dagen en jaren na deze geweldige ervaring herbeleef je de sleehondentocht door alle foto’s en video’s die je hebt gemaakt. Niemand, maar dan ook echt niemand kan jou deze ervaring afpakken.

Sleehondentochten in Lapland

4 | Slapen in een iglo

Vind jij het leuk om op unieke plekken te gaan slapen?

Mooi zo! Dan is de iglo de perfecte locatie. Hoe gaaf is het om de avond in te luiden met een lekkere maaltijd, een biertje te drinken en te praten rondom het kampvuur om vervolgens in slaap te vallen in een ijskoude iglo?

Een ijskoude iglo? Ja, natuurlijk! Een iglo bestaat uit sneeuw, dus het is er lekker koud (dúh).

Maar jij gaat natuurlijk geen kou vatten door de extreem warme slaapzakken in de iglo. Het gaat een bijzondere nacht worden en het voelt letterlijk en figuurlijk verfrissend om in de buitenlucht in slaap te vallen.

5 | And last, but absoluut niet least: het noorderlicht

Stiekem is het één van de belangrijkste redenen om naar Lapland te gaan: het noorderlicht.

Op heldere dagen sturen we om de 5 minuten iemand naar buiten om te kijken of het noorderlicht gespot kan worden. We vertikken het om deze unieke beleving ons voorbij te laten gaan. Voor iedereen die naar Scandinavië afreist is het noorderlicht een must-see.

Zodra het noorderlicht gespot wordt, heeft iedereen in recordtempo zijn schoenen aangetrokken om te genieten wat de natuur ons te bieden heeft. Het is geweldig om weg te dromen, terwijl je naar een groene dansende lichtshow zit te kijken.

Tip: maak foto’s en leg het moment vast, maar kijk ook bewust naar boven. Uiteindelijk wil je het noorderlicht in het geheugen vastleggen en niet alleen op een SD- kaart.

Reis mee naar Zweeds Lapland

Zoals gezegd, bij Kaaiman Reizen organiseren wij deze prachtige reis naar het Zweedse gedeelte van Lapland. Natuurlijk laten we het niet alleen bij deze 5 activiteiten.

In onze reis gaan we namelijk ook:

  • Elanden spotten
  • Overheerlijk eten
  • Leuke spelletjes spelen
  • In een nachttrein slapen
  • Kinderlijk plezier maken op een slee
  • Onszelf vertoeven in een warme sauna en jacuzzi
  • Malmö bewonderen in onze heenreis
  • En Kopenhagen aanschouwen in onze terugreis

Maak jouw droom werkelijkheid en ontmoet nieuwe, toekomstige vrienden die allemaal mee gaan.

Lapland reis van Kaaiman Reizen

Andere blogs lezen?

Wij hebben nog veel meer leuke blogs geschreven:

Heb je een vraag aan ons?

Loop je na het lezen van deze blog alsnog tegen een vraag aan? Dat geeft niks!

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.

Over de schrijver
Ik heb 2 periodes in het buitenland gewerkt en gewoond en een aantal mooie reizen mogen maken. Het zijn ervaringen geweest die ik niet meer ga vergeten. In een buitenlands avontuur moet je altijd grenzen verleggen, maar gelukkig sluit dat goed aan met Kaaiman Reizen. Mijn ervaringen en inspiratie wil ik maar al te graag met je delen!
Reactie plaatsen