Wat zijn de voordelen van wandelbroeken?
14 mei 2020 
2 min. leestijd

Wat zijn de voordelen van wandelbroeken?

Wandelaars presteren beter met een goede wandeluitrusting. Goede wandelschoenen zijn belangrijk maar daarnaast is er nog een hele uitrusting waarvan elk onderdeel eigen voordelen heeft. Wandelstokken, wandelsokken, maar ook dagrugzakken, petten, truien, t-shirt, vesten, thermokleding én broeken horen bij een wandeluitrusting.

In deze blog vertel ik in het kort over de voordelen van een goede wandelbroek. Natuurlijk kun je ook wandelen in een spijkerbroek, maar we weten allemaal dat een spijkerbroek niet gemaakt is voor lange trektochten. Je gaat ook niet hardlopen met een spijkerbroek, toch? Of wielrennen?

Juist!

Urenlang door de bergen wandelen met een spijkerbroek is dan ook echt geen goed idee..

Snel een antwoord op jouw vraag?

Waarom is een wandelbroek belangrijk?

In de winkel ben je gefocust op het kopen van wandelbroeken en wanneer je wandelbroeken aanraakt voelt het als een dunne, gevoelige stof. Je gaat bij jezelf na hoe zo’n broek jou in de vrede gaat helpen tijdens het wandelen.

Logisch dat je dit denkt, maar een wandelbroek is meer dan een dunne, gevoelige stof. Een wandelbroek beschermd jou op meerdere gebieden tijdens het wandelen.

Wandelbroeken zijn comfortabel

Juist die dunne, gevoelige stof maakt dat wandelbroeken comfortabel, licht en beschermend zijn. Ze zijn licht in gewicht, beschermend tegen het weer en comfortabel in de bewegingsvrijheid.

Daar waar je met een spijkerbroek als een stijve houthakker over rotsen klimt, daar swing je met een wandelbroek zoals Epke Zonderland over de bergen heen. Dát is het grote verschil.

Wandelbroeken zijn gemaakt tegen verschillende weersomstandigheden

Regen, wind, sneeuw of kou.. wandelbroeken beschermen jou in zekere zin tegen deze weersomstandigheden. Wandelbroeken houden wind (in lichte mate) tegen, drogen snel en de benen blijven lekker warm.

In de tijd dat iemand wacht tot zijn spijkerbroek weer is opgedroogd na een regenbui heb jij alweer 20 kilometer gewandeld..

Wat zijn de voordelen van een wandelbroek?

Het afritsen wandelbroeken

Oké, oké.. broeken die je kunt afritsen vallen niet per definitie in het schoonheidsideaal.

Maar het is desondanks wel heel handig. Want als de grijze, grauwe lucht ineens plaats maakt voor zonneschijn, dan is verkoeling met een kortere broek een grote meevaller!

Belangrijk om te weten is de plaats van de rits in de broek. Kijk daar even goed naar in de winkel, omdat een rits bij de knie irritatie aan de knie kan veroorzaken.

Je kunt bagage meeslepen in jouw wandelbroek

And last but not least: jouw wandelbroek dient als opbergplek voor hele lichte en functionele bagage.

Moet ik dan mijn tent in een wandelbroek stoppen?

Nee, natuurlijk niet! Ik heb het simpelweg over functionele wandel bagage. Denk aan een fotocamera, telefoon, GPS, routekaart of petje! Scheelt je enigszins plek in de dagrugzak.

Andere leuke blogs lezen?

Wij hebben veel andere blog geschreven over wandelen!

Heb je een vraag aan ons?

Loop je na het lezen van deze blog alsnog tegen een vraag aan? Dat geeft niks!

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.

Over de schrijver
Ik heb 2 periodes in het buitenland gewerkt en gewoond en een aantal mooie reizen mogen maken. Het zijn ervaringen geweest die ik niet meer ga vergeten. In een buitenlands avontuur moet je altijd grenzen verleggen, maar gelukkig sluit dat goed aan met Kaaiman Reizen. Mijn ervaringen en inspiratie wil ik maar al te graag met je delen!
Reactie plaatsen