Wat is thermokleding?

Wat is thermokleding?

Thermokleding is van onschatbare waarde als je activiteiten gaat doen in koude- of warme weersomstandigheden. We hebben hier even een korte blog aan gewijd, zodat je de waarde van deze kleding in kunt zien (mocht je hier nog over twijfelen).

Aan jouw de taak plek vrij te maken voor thermokleding. ;)

Wat is thermokleding?

Thermokleding draag je altijd direct op de huid. Daarmee versterk je de functie van thermokleding. Als je laagjes onder de thermokleding gaat dragen, dan verliest het volledig zijn functie.

Als we praten over thermokleding, dan hebben we het over thermoshirts en thermobroeken.

Onder warme weersomstandigheden geeft thermokleding verkoeling en onder koude weersomstandigheden blijf je door thermokleding lekker warm.

Thermokleding bestaat uit merinowol of synthetisch materiaal.

Hoe werkt thermokleding?

Even voor alle duidelijkheid: thermokleding werkt alleen als je gaat bewegen. Je krijgt het dus niet meteen warm als je thermokleding aantrekt. Het begint pas te werken zodra je gaat bewegen.

Je haalt het maximale uit thermokleding als je jouw lichaam het werk laat doen. Door te gaan bewegen krijg je het warm. En door de warmte die je lichaam afgeeft kan de thermokleding zijn werk doen.

Maar wat is dan het grootste voordeel van thermokleding?

Ten opzichte van andere kleding houdt thermokleding warmte vast, maar transpireert het wel vocht (dus zweet). Je krijgt dus geen natte rug en die wil je ook graag voorkomen als je lekker warm wilt blijven.

Is alle thermokleding hetzelfde?

Nee.

Het hangt er namelijk vanaf welke activiteit je gaat doen.

Hoe dikker de thermokleding en hoe actiever de activiteit, hoe warmer je het krijgt.

Draag ik alleen thermokleding?

Je kunt verschillende lagen aantrekken, maar je moet er altijd rekening mee houden dat de thermokleding tegen de huid aangedragen wordt. Daarboven kun je prima een t-shirt dragen of, als het regent of hard waait, een jas.

Je kunt hier rekening houden met het 3 lagen systeem.

Het 3 lagen systeem

Het 3 lagen systeem bestaat uit, ja.. het is echt waar: 3 lagen, namelijk:
  • De onderlaag
  • De tussenlaag
  • En de buitenlaag

De onderlaag


De onderlaag is de laag waar je thermokleding draagt. Deze laag zorgt voor zweetafvoer waardoor de huid lekker droog blijft.

De tussenlaag


De zweetafvoer van de onderlaag wordt door de tussenlaag verder afgevoerd. Daarnaast dient de tussenlaag als soort isolatie. Kleding die in de tussenlaag gedragen kan worden is een sportshirt of fleece.

De buitenlaag


Heb je het nog steeds koud of wil je je beschermen tegen bepaalde weersomstandigheden? Dan kun je een 3e laag aantrekken, de buitenlaag.

Denk bij deze laag aan een waterafstotende jas die jou beschermd bij kou, sneeuw, wind en regen.

Raden wij thermokleding aan?

Ja, absoluut!

Als je een reis bij ons gaat boeken of hebt geboekt dan gaan wij daar ook meerdere malen de nadruk op leggen.

In sommige reizen en bij verschillende activiteiten is thermokleding onmisbaar!

Andere begrippen lezen?


Heb je een vraag aan ons?

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.
Reactie plaatsen