7 handige gadgets voor tijdens het wandelen
28 mei 2020 
4 min. leestijd

7 handige gadgets voor tijdens het wandelen

Over een aantal weken is het zover: de reis gaat beginnen! Langzaamaan kun je beginnen met de voorbereidingen. Je moet bijvoorbeeld gaan bedenken wat je mee wilt nemen tijdens de reis, waarbij het natuurlijk handig is om na te gaan wat je allemaal in de reis gaat doen.

Eén van de activiteiten is wandelen. Tijdens de reis ga je wandelen door de bergen en het is belangrijk om een goede uitrusting bij je te hebben. Bij een wandeluitrusting denken we natuurlijk aan wandelschoenen, wandelsokken en wandelstokken.

Naast de essentiële wandelbagage is het leuk om een aantal wandelessentials bij je te hebben. Dat zijn van die kleine en praktische gadgets die jou uit onverwachte hoek goed van pas kunnen komen. In deze blog wil ik een aantal leuke wandelgadgets benoemen. Lees je mee? 😀

Super handige wandelgadgets..

#1 – Een goede zakmes

Zakmessen worden hier en daar onderschat. Vaak denken we zakmessen niet nodig te hebben, totdat het eerste moment zich voordoet waarbij de zakmes goed van pas zou komen.

Het is verstandig om een zakmes te kopen met meerdere functies. Denk bijvoorbeeld aan een Zwitserse Vitorinox zakmes met meerdere functies. Met deze zakmessen kun je kurken opentrekken, bierflessen openen, blikken openen en je tanden flossen. Daarnaast hebben deze zakmessen een kleine schaar, een houtzaag, een pincet en een mes (dúh).

In welke situatie je ook terecht gaat komen: grote kans dat deze zakmessen jou kunnen helpen.

Koop deze handige zakmessen bij Bever

#2 – Een GPS horloge

Met een GPS horloge kun je exact bijhouden waar je bent en waar je naar toe moet lopen. Daarnaast zitten deze horloges boordevol informatie over jouw hartslag, hoogtemeters, snelheden, afstanden en hoe lang je aan het wandelen bent.

Oh ja, je kunt ook kijken hoe laat het is. Ook niet onbelangrijk bij een horloge..

#3 – Een ouderwetse wandelkompas

Ga back to the basic en wandel met een ouderwetse wandelkompas.

Oké, met een GPS horloge heb je allemaal moderne fratsen, maar voor de liefhebbers en nerds onder ons is een kompas erg leuk!

Sterker nog: een kompas kan cruciaal zijn op de momenten dat je op afgelegen plekken wandelt en alle moderne gadgets het begeven.

Je kunt het beste gebruik maken van een plaatkompas. Deze kun je combineren met een landkaart waardoor je nooit meer gaat verdwalen! 🙂

Wandelkompass als wandelgadget

#4 – Gebruik de wandelstok als fotostatief

Iedereen wil zo licht mogelijk wandelen. Kortom: geen zware tassen en uithangende fotostatieven.

Maar wat als je graag foto’s wilt maken tijdens het wandelen en een fotostatief een must is?

Heel simpel: gebruik jouw wandelstok als fotostatief. Hierdoor bespaar je bagage, maar kun je toch professionele foto’s en video’s maken.

Er zijn wandelstokken met een speciale schroefdraadaansluiting. Steek de stok in de grond, open het klepje van de handvat en plug de camera op de aansluiting. Neem de tijd, maak de mooiste foto die je kunt bedenken en deel de foto op Instagram.

Ook een leuke tip: Unsplash. Je kunt op deze website jouw foto’s delen, maar let op: door het plaatsen van jouw foto op Unsplash geef je automatisch toestemming dat iedereen jouw foto voor alles mag gebruiken!

#5 – Een powerbank

Powerbanks kunnen erg belangrijk zijn. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de batterij van de telefoon het begeeft en je niet meer bereikbaar bent.

De oplossing is uiteraard een powerbank, maar ook powerbanks raken een keer op zou je zeggen. Dat zou betekenen dat je hem eenmaal kunt gebruiken, omdat er geen stopcontact is waar je de powerbank kunt opladen.

Niets is minder waar: er is namelijk een powerbank die je aan de rugzak kunt hangen en wordt opgeladen door kleine zonnepaneeltjes. Hierdoor kun je de powerbank eindeloos gebruiken.

Hierdoor blijf je bereikbaar en kun je altijd terugvallen op de navigatie als je de weg eventjes niet weet.

Koop deze handige powerbank bij Bever.

#6 – Een bankpas met verassende functies

Ik hoor je al denken: ”een bankpas?”. Ja, bankpassen zijn altijd handig. Maar ik heb het niet over een bankpas waar je mee kunt betalen.

We hebben het namelijk over een zakmes ter grootte van een bankpas. Ik wil met de bankpas dus aangeven dat je deze handige zakmes in jouw portemonnee of in het hoesje van de telefoon kunt stoppen.

We begonnen deze blog met een Zwitserse zakmes, maar ook deze handige gadget in de vorm van een bankpas kan van onschatbare waarde zijn. Het is maar net wat jij zelf prettig vindt..

Deze Victorinox Swiss Card Multitool beschikt over een mesje, een schaar, een nagelvijl, een schroevendraaier, een pincet en ga maar even door. Op het eerste oog lijken het onschuldige gadgets, maar geloof mij: je gaat ze nodig hebben tijdens het wandelen!

#7 – Kleine wandelstokjes tegen opgezwollen vingers

Sommige mensen kunnen last krijgen van opgezwollen vingers tijdens het wandelen.

Wat kun je daar tegen doen?

Je kunt gebruik maken van kleine wandelstokjes. Met klein bedoel ik dus ook echt klein. Ze hebben de grootte van jouw handpalm.

Als je gebruik maakt van grote wandelstokken, dan zijn deze kleine wandelstokjes niet nodig. Maar als je geen gebruikt maakt van grote wandelstokken, dan kunnen deze kleine wandelstokjes de uitkomst bieden tegen kleine, fysieke ongemakken.

Hoe werkt dat?

Zoals gezegd zijn de wandelstokken even groot als jouw hand. Door deze wandelstokjes vast te houden tijdens het wandelen stimuleer je de bloedcirculatie. Daarnaast kun je gemakkelijker het ritme bepalen en loop je een stuk stabieler.

Deze wandelstokjes zijn ideaal voor mensen die last kunnen krijgen van opgezwollen vingers en handen tijdens het wandelen!

Andere leuke blogs lezen?

Wij hebben veel andere blog geschreven:

Heb je een vraag aan ons?

Loop je na het lezen van deze blog alsnog tegen een vraag aan? Dat geeft niks!

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.

Over de schrijver
Ik heb 2 periodes in het buitenland gewerkt en gewoond en een aantal mooie reizen mogen maken. Het zijn ervaringen geweest die ik niet meer ga vergeten.In een buitenlands avontuur moet je altijd grenzen verleggen, maar gelukkig sluit dat goed aan met Kaaiman Reizen. Mijn ervaringen en inspiratie wil ik maar al te graag met je delen!
Reactie plaatsen