13 onmisbare backpack essentials
21 januari 2020 
6 min. leestijd

13 onmisbare backpack essentials

Heb jij een reis geboekt en staat deze reis eindelijk voor de deur? Dat is leuk! Dan zal je ongetwijfeld druk in de voorbereidingen zitten op dit moment. Eén van de belangrijkste voorbereidingen is natuurlijk het inpakken van jouw backpack.

Het inpakken van een backpack is altijd een leuke uitdaging. Je moet afwegingen maken wat voor jou belangrijk is tijdens je reis en welke spullen wat minder belangrijk zijn en je thuis kunt laten liggen.

Tijdens het inpakken van een backpack is het goed om rekening te houden met backpack essentials. Dit zijn spullen die in bepaalde situaties onmisbaar zijn. In deze blog beschrijven we een aantal essentials waarvoor je plek kunt vrijmaken in de backpack.

Reis je mee in één van onze toffe reizen en wil je een gedetailleerde overzicht van de essentials voor deze reis? Dat kan! Wij sturen 4 weken voor je reis altijd een specifieke paklijst.

Alle essentials op een rij..

1 | Daypack

Van onschatbare waarde: een daypack. Daypacks zijn vaak te combineren met je backpack en kun je gebruiken als je gaat skiën, mountainbiken, een bergwandeling gaat maken, et cetera.

Met een daypack kun je jouw backpack eventjes achterlaten en leuke activiteiten doen zonder dat je het zwaargewicht van een backpack moet dragen.

2 | Warme trui

Het leuke van backpacken is natuurlijk de grote variatie en spontaniteit. Je kunt in korte tijd ineens in een ander land of in een ander gebied zitten. Dat betekent dus ook dat je van de één op de andere dag in een totaal ander klimaat kunt zitten.

Daarom vinden wij het belangrijk om een warme trui bij ons te hebben. Je kunt overal op de wereld reizen, maar je weet nooit wat het weer doet, waar het super snel kan afkoelen of waar je over een week aan het reizen bent. En dan is het een fijn idee dat je jezelf tegen een frisse wind kunt beschermen.

3 | Muggenspray

Een onmisbaar product in jouw backpack is muggenspray. In Nederland kun je al snel last hebben van muggen, maar in veel andere landen is het aantal muggen nog een stuk extremer. Met muggenspray kun je je zelf in tropische- en niet tropische gebieden beschermen tegen muggenplagen. Dat scheelt krabben. 😉

4 | Regenjas

Je kunt tijdens het reizen terecht komen in barre weersomstandigheden.

Daarom doe je er goed aan een regenjas mee te nemen gedurende jouw reis. Een aanrader is The North Face jas. Deze jas is waterdicht, ademend en winddicht, waardoor je onderkleding en lichaam droog blijft.

”Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel 🙂

Regenjas als backpack essential

5 | Wandelschoenen

Backpacken kan super intensief zijn omdat je continue in beweging bent. Je mag nooit onderschatten wat de waarde is van een goed paar wandelschoenen. Dit verhoogt op langer termijn het reisplezier. Wil je tijdens je reis af en toe gebruik maken van andere schoenen?

Je kunt je wandelschoenen het beste aan jouw backpack vast maken met een elastiek. Hierdoor bespaar je ruimte in de backpack. Zorg er wel voor dat ze goed aan de backpack vast zitten en dat ze niet los bungelen. Dat brengt je namelijk uit balans en maakt het lopen met een backpack niet prettiger.

6 | Wandel sokken

Goede wandel sokken zijn net zo belangrijk als goede wandelschoenen. Je kunt namelijk nog zulke goede wandelschoenen dragen, in combinatie met synthetische sokken van de Hema liggen je voeten aan het einde van de dag alsnog open door de blaren.

Leuk weetje: wandel sokken passen zich automatisch aan naar de vorm van jouw voet. Hierdoor voorkom je dat er loze ruimtes ontstaan die irritaties opleveren.

7 | Hoofdlamp

Je kunt je het vooraf waarschijnlijk niet bedenken, maar tijdens het backpacken heb je ongetwijfeld een hoofdlamp nodig. Misschien ga je wel een super mooie grot bekijken of maak je een lange avondwandeling.

Het kan ook zijn dat je besluit om de komende nacht in een berghut te slapen. Op die plekken is een hoofdlamp van cruciaal belang. Nu twijfel je wellicht over de waarde van een lamp, en we geven eerlijk toe, sexy staat zo’n lamp op je hoofd niet, maar tijdens het reizen ga je deze essential missen als je hem niet bij je hebt.

Wij kiezen persoonlijk altijd voor een hoofdlamp in plaats van een zaklamp, omdat je dan altijd je handen vrij hebt. Wel zo makkelijk als je een tent op moet zetten in het donker of een wandeling gaat maken.

8 | Regenhoes / flightbag

Makkelijk op te bergen en een zeer praktisch product: een regenhoes / flightbag.  Een flightbag is ideaal om je backpack te onderscheiden tussen alle andere backpacks / bagages in een vliegtuig of hostel. Helemaal als je besluit om een flightbag in felle kleuren aan te schaffen.

Daarnaast dienst de flightbag als bescherming tegen jouw backpack. Als je in een dikke regenbui terecht bent gekomen beschermt je flightbag de backpack tegen water. Maar ook zand, modder en stof hebben geen mogelijkheid om jouw backpack te beschadigen.

Wandelschoenen als backpack essential

9 | Powerbank

Niet van cruciaal belang, maar het kan je een veilig gevoel geven als je een powerbank bij je hebt. Mocht je in vervelende situaties terecht komen en je ziet dat de batterij van jouw telefoon bijna leeg is, dan kun je jezelf gerust stellen door hem op te laden met de powerbank!

En geloof het of niet, maar tijdens het (wild-)kamperen heb je niet altijd elektriciteit. 😉

10 | Slotje

Als je op een bepaalde plek bent en je het gevoel hebt dat je jouw backpack moet beschermen, dan is het handig als je een slotje bij je hebt. Hierdoor kun je de backpack volledig afsluiten voor andere mensen.

In hostels heb je 9 van de 10 keer kluisjes waar je jouw backpack en andere waardevolle spullen kunt opbergen. Maar als dit niet het geval is en je met een gerust gevoel wilt slapen of de stad in wilt gaan, dan is een slotje een dikke aanrader!

In veel hostels moet je je eigen slotje mee hebben. Wij raden slotjes aan met een cijfercode in plaats van slotjes met een sleutel. Want sleutels raak je kwijt.

Een zakmes als backpack essential

11 | Zakmes

Een zakmes is zo’n essential die je uit het niets kan redden van kleine ongemakken. Je kunt er tijdens je reis fruit mee snijden, verpakkingen mee openen en vele andere dingen mee doen die je vooraf nooit zou bedenken.

Let wel op: ga je vliegen en gebruik je jouw backpack als handbagage? Laat je zakmes dan thuis. In de meeste gevallen moet je jouw zakmes in leveren en ben je hem kwijt.

12 | Goede waterfles

Tijdens het reizen zit je weinig stil. Helemaal in onze reizen zoeken we alle dagen het avontuur op en houden we ervan om actief bezig te zijn. Het is dus belangrijk dat je voldoende water drinkt.

Wij zijn bewust bezig met duurzaam reizen en daarom raden wij plastic flesjes uit de plaatselijke supermarkt af. Elke minuut worden er 1 miljoen single-use-plastic flesjes verkocht. Daar wil je natuurlijk niet aan bijdragen.

Wij raden het aan om een goede waterfles te kopen en deze mee te nemen gedurende je reis. Een standaard dopper is overigens te klein. Bij een goede hike heb je minstens een liter water nodig!

> Lees ook:
Duurzaam reizen: hoe doe je dat? 10 tips om groen op reis te gaan!

13 | Dagboek

Een dagboek gaat je op praktisch niveau niet redden, maar desondanks zou een dagboek van grote waarde kunnen zijn in jouw backpack. Waarom? Het is super gaaf om tijdens je reis jouw ervaringen op te schrijven. Je kunt er een heel verhaal van maken, maar elke dag een quote geeft ook al een leuke bundel aan hilarische herinneringen.

Hoe gaaf is het om deze verhalen over 2 jaar weer terug te lezen? Gegarandeerd dat jij je helemaal kunt verplaatsen in het oude, fijne gevoel van de reis die je hebt gemaakt.

Dagboek als backpack essential

Andere nuttige essentials

Er zijn heel veel essentials die je kunt gebruiken tijdens het reizen, maar uiteindelijk ben jij natuurlijk zelf verantwoordelijk voor de waarde die jij van elke essential in ziet. Daarnaast moet je ook genoeg plek hebben in jouw backpack om alle essentials mee te kunnen nemen.

Ben je geïnteresseerd in nog meer inspiratie? Denk dan aan:

  • Een waslijn
  • Duct tape
  • Een (video-)camera / GoPro
  • Een nagelschaar
  • Packing cubes
  • Een reis toilettas
  • Notitieboek met pen
  • Tekenpincet
  • En natuurlijk: een EHBO tasje + blarenpleisters. Blarenpleisters zijn onmisbaar als je net nieuwe wandelschoenen hebt gekocht.

Veel succes met het inpakken van jouw backpack! 😉

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?

Heb je een vraag aan ons?

Loop je na het lezen van deze blog alsnog tegen een vraag aan? Dat geeft niks!

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.

Over de schrijver
Ik heb 2 periodes in het buitenland gewerkt en gewoond en een aantal mooie reizen mogen maken. Het zijn ervaringen geweest die ik niet meer ga vergeten.In een buitenlands avontuur moet je altijd grenzen verleggen, maar gelukkig sluit dat goed aan met Kaaiman Reizen. Mijn ervaringen en inspiratie wil ik maar al te graag met je delen!
Reactie plaatsen