Hoe moeten wandelsokken gewassen worden?
28 april 2020 
2 min. leestijd

Hoe moeten wandelsokken gewassen worden?

Je hebt lekker gewandeld, komt thuis en gooit jouw wandelsokken in de vieze was. Na een paar dagen is de wasmand lekker gevuld en is het tijd om een wasje te draaien. In de wandelsokken zit geen labeltje en je gooit de sokken in elke willekeurige was. Niks aan de hand zou je zeggen!

Worden de sokken schoon? Absoluut!

Is het goed voor de sokken? Nee, zeker niet.

Niet alle wandelsokken hebben een waslabel, maar dat betekent niet dat ze immuun zijn tegen alles. Wij schrijven veel blogs die gerelateerd zijn aan het wandelen en daarom hebben we ook hier een blog aan gewijd. Goede wandelsokken zijn belangrijk en bij het wassen is het belangrijk de kwaliteit van de sokken te behouden!

Snel een antwoord op jouw vraag?

Waar zijn wandelsokken goed voor?

Als we door een winkel wandelen om een wandeluitrusting te kopen, dan vinden wij wandelsokken logischerwijs het minst interessant. Logisch wel, want hoeveel vreugde haal je uit een paar sokken? Nou, heel veel!

Wandelsokken lijken onbelangrijk, maar dat zijn ze niet. De wandelsokken van tegenwoordig zijn geproduceerd om het lichaam te ondersteunen.

  • Wandelsokken voorkomen loze ruimtes in de schoen.
  • Wandelsokken voorkomen huidirritaties en blaren aan de voet.
  • (Hoge) wandelsokken voorkomen irritaties aan het been.
  • En ook niet onbelangrijk: wandelsokken ondersteunen het lichaam en de knieën.

Wandelsokken hebben wel degelijk een belangrijke functie. In een andere blog zijn wij hier uitgebreider op in gegaan.

> Lees ook: Waarom zijn wandelsokken belangrijk?

Hoe moet ik wandelsokken wassen?

Zoals gezegd: om de kwaliteit van de wandelsokken te behouden is het van belang de sokken goed te wassen. De meeste wandelsokken hebben geen waslabel en daardoor worden de sokken in willekeurige wasbeurten gedrukt.

Bij het kopen van wandelsokken moet je een belangrijke aandachtspunt in acht nemen: wandelsokken hebben een krimppercentage van 5%. De sokken worden hierdoor een maat kleiner en dat is handig om te weten als je wandelsokken gaat kopen in de winkel.

  • Was wandelsokken op maximaal 30 graden!
  • Was de sokken binnenstebuiten. Hierdoor verklein je de kans op krimpen.
  • Droog de sokken niet in de droger, op de verwarming of met de strijkijzer. Hierdoor verklein je de levensduur van de sokken. Het is beter de sokken op een natuurlijke manier te laten drogen op een wasrek!

”Maar mijn sokken hebben een waslabel en daar staat dat het wel kan?”

Goed punt! Je kunt prima de voorschriften op de waslabel volgen, maar ik wil aangeven dat je met bovenstaande wasvoorschriften gegarandeerd de kwaliteit van de sokken behoud.

Sokken zijn geen leuke investering, maar kunnen wel een dure investering zijn. Daarnaast zijn wandelsokken een stuk belangrijker dan wij denken en daarom kun je het beste tijd investeren om de levensduur van de sokken te verlengen!

Kleine moeite, maar van onschatbare waarde. 😉

Andere leuke blogs lezen?

Wij hebben veel andere blog geschreven over wandelen!

Heb je een vraag aan ons?

Loop je na het lezen van deze blog alsnog tegen een vraag aan? Dat geeft niks!

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.

Over de schrijver
Ik heb 2 periodes in het buitenland gewerkt en gewoond en een aantal mooie reizen mogen maken. Het zijn ervaringen geweest die ik niet meer ga vergeten.In een buitenlands avontuur moet je altijd grenzen verleggen, maar gelukkig sluit dat goed aan met Kaaiman Reizen. Mijn ervaringen en inspiratie wil ik maar al te graag met je delen!
Reactie plaatsen