Kom ik in een leuke groep terecht bij Kaaiman Reizen?
16 juli 2020 
5 min. leestijd

Kom ik in een leuke groep terecht bij Kaaiman Reizen?

Groepsreizen lijken met het jaar populairder te worden. Een groepsreis naar een feestbestemming in Spanje, groepsreizen voor bejaarden naar de Veluwe of, en dat is natuurlijk de allerleukste, avontuurlijke groepsreizen voor jongeren waar we de grenzen gaan verleggen. Er zitten veel voordelen aan soloreizen, maar er zijn ook heel veel voordelen aan groepsreizen.

Een soloreis is spannend, omdat je ”alleen” bent. Je komt natuurlijk genoeg reisgenoten tegen, maar in principe ben je op jezelf aangewezen. Bij groepsreizen heb je een tegenovergestelde spanning. Je bent namelijk niet alleen, maar in een groep. En het is heel terecht om jezelf af te vragen met welke mensen je gaat reizen en de onzekerheid bij je te dragen of je wel in een leuke groep terecht komt.

Bij Kaaiman Reizen hebben we een aantal prachtige reizen in groepsverband en wij krijgen regelmatig de vraag in wat voor soort groep je terecht komt bij de reis die is geboekt. Je gaat een aantal dagen met elkaar weg en je wilt simpelweg weten met wie je deze dagen gaat reizen. In deze blog wil ik je daar in het kort antwoord op geven.

Snel een antwoord op jouw vraag?

Jouw gelijkgestemde reisgenoten

Je bekijkt al onze gave reizen en besluit om met ons mee te willen gaan. Je ziet tijdens het boeken dat we met bijvoorbeeld 15 mensen gaan reizen en vraagt jezelf af: oké, maar met wie ga ik dan reizen?”

Ik kan daar heel gemakkelijk antwoord op geven: je gaat reizen met gelijkgestemde jongeren die reizen leuk vinden, zich aangetrokken voelen tot het land waar jij de reis hebt geboekt en het avontuur niet uit de weg gaan. Dat is eigenlijk het meest algemene antwoord dat ik kan geven.

Als je een gigantische kou kleun bent en liever elk jaar op het strand van Mallorca ligt, dan is een vakantie door het koude IJsland of Lapland niet het eerste waar je aan denkt. Vind je het juist een avontuur om de kou op te zoeken en te ontdekken hoe het op deze mooie plekken op de wereld aan toe gaat? Dan zijn het de ideale bestemmingen.

Wat wil ik daar mee zeggen?

Ik wil zeggen dat je in een reis naar IJsland (als voorbeeld) gelijkgestemde jongeren tegenkomt die het prima vinden om de kou op te zoeken en daarmee heb je altijd al een bepaalde connectie met elkaar. Jij en jouw reisgenoten hebben een reis geboekt naar een land dat jou aanspreekt om wat voor redenen dan ook.

De interesses liggen dicht bij elkaar

Een ander voorbeeld is een stevige wandeling door de bergen van Noorwegen. Sommige mensen verklaren je voor gek dat je een meerdaagse huttentocht gaat maken door de ruige natuur. Ze vinden het veel te actief en zoeken liever een strandbedje op een paradijselijk strand.

Laat ik vooropstellen dat het helemaal niks uitmaakt waar je interesses liggen.

Maar als je een reis hebt geboekt om die prachtige huttentocht te maken, dan ga je geen mensen vinden die liever 2 weken lang in een all-inclusive hotel willen verblijven. En als je liever 2 weken in een all-inclusive hotel wilt verblijven, dan kom je geen mensen tegen die graag in een tent in de bergen willen slapen.

Kortom: in beide gevallen kom je weer de gelijkgestemde reizigers tegen. De één kiest voor dit en de ander kiest voor dat.

Een reis bij Kaaiman Reizen is altijd in een groep waar de interesses over de activiteiten, het land en het klimaat dicht bij elkaar liggen.

Kom ik in een leuke groep bij Kaaiman Reizen?

Iedereen gaat de spanning niet uit de weg

Je bekijkt de reizen op onze website en bent geïnteresseerd in de reis naar Peru. Je wilt het land zien, maar ook de activiteiten spreken je aan. Je wilt nog een keer in je leven kajakken, ziplinen en sandboarden en komt erachter dat we dit in de reis naar Peru gaan doen (wat toevallig 🙂 )

Avontuurlijke activiteiten zijn een avontuur. En bij een avontuur komt vaak spanning kijken.

Het is natuurlijk al een avontuur om met allemaal onbekende reisgenoten de reis van je leven te maken en dan ga je met deze mensen ook nog het avontuur op een kajak meemaken.

Dat is spannend, maar het leuke van een groepsreis is de aantrekkingskracht op deze spanning. Je gaat de spanning niet uit de weg, omdat je leuke dingen wilt meemaken. En dat wil jij niet alleen, maar dat wil de hele groep!

Wanneer maak ik kennis met de groep?

Voordat we gaan vertrekken kun je online uiteraard wel contact maken met je reisgenoten. Een aantal weken van tevoren maken we een Facebook groep aan waar je jezelf kunt voorstellen. Hier worden altijd al kleine details besproken over welke spelletjes iedereen mee gaat nemen, welke reizen sommigen al hebben gemaakt en hoe gigantisch veel zin iedereen in de reis heeft.

Natuurlijk gaat iedereen op spionage tocht zodra de Facebook groep is aangemaakt, want we zijn allemaal nieuwsgierig naar de profielfoto’s..

Ongeveer een week voor vertrek maken we een Whatsapp groep aan. In deze groep zitten alle reizigers en de reisleiders. In deze groep kun je alle vragen aan de reisleiders en reisgenoten stellen, nog meer kennis met elkaar maken, regelen dat je samen met één van de reisgenoten naar het startpunt in Nederland afreist en het allerleukste van de hele groep is alle foto’s en video’s die tijdens de reis in de groep worden gedeeld.

Of de groep na het reizen ook wordt verwijderd? Natuurlijk niet! Je hebt uiteraard de vrije keuze om de groep te verlaten, maar over het algemeen blijft iedereen in de groep zitten, omdat er zelfs maanden na de reis af en toe nog een berichtje tevoorschijn komt.

Dat is toch super leuk?

Kom ik in een leuke groep bij Kaaiman Reizen?

De rol van de reisleiders in de groep

And last, but not least: onze reisleiders zijn stuk voor stuk geweldig. 😀

Reisleiders hebben een verantwoordelijke job in soms hele chaotische landen. Een klein beetje begrip voor deze werkzaamheden is dus belangrijk, maar de reisleiders kun je uiteindelijk beter als reisgenoten zien.

Wij vinden het belangrijk dat onze reisleiders de energie in de groep meteen weten te balanceren. De eerste 5 uren van de reis zijn namelijk erg belangrijk. Reizigers zijn hele sociale mensen, maar in het begin is het allemaal een beetje spannend en is iedereen soms wat aan het aftasten. Dat is natuurlijk logisch en daar is helemaal niks mis mee.

Gelukkig hebben wij een stel reisleiders die het ijs snel weten te breken en de basis leggen voor hele hechte vriendschappen!

Andere leuke blogs lezen?

Wij vinden het leuk om te schrijven, dus je kunt nog veel meer blogs lezen:

Heb je een vraag aan ons?

Loop je na het lezen van deze blog alsnog tegen een vraag aan? Dat geeft niks!

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.

Over de schrijver
Ik heb 2 periodes in het buitenland gewerkt en gewoond en een aantal mooie reizen mogen maken. Het zijn ervaringen geweest die ik niet meer ga vergeten. In een buitenlands avontuur moet je altijd grenzen verleggen, maar gelukkig sluit dat goed aan met Kaaiman Reizen. Mijn ervaringen en inspiratie wil ik maar al te graag met je delen!
Reactie plaatsen