Top 8 websites om fotoboeken te maken na je reis
09 juli 2020 
4 min. leestijd

Top 8 websites om fotoboeken te maken na je reis

Foto’s spelen een hele belangrijke rol tijdens het reizen. Door de mogelijkheden van tegenwoordig kun je de foto’s later terugkijken en de reis op deze manier nog een keer beleven. Je kunt door de foto’s teruggaan in de tijd en nadenken over de fantastische reis die je met jezelf of je reisgenoten hebt gemaakt.

Ik kan het mensen daarom heel erg aanraden om de foto’s ook goed geordend te bewaren, zodat je zeker weet dat je deze foto’s niet kwijtraakt. Koop een harde schijf en verplaats de foto’s naar verschillende mapjes. Maak naast de harde schijf nog een extra back-up in de Icloud of in de Dropbox. Op deze manier weet je zeker dat je de foto’s niet kwijtraakt.

Zelf maak ik ook altijd een fotoboek na elke reis die ik heb gemaakt. Hierdoor kan ik de foto’s ook ”tastbaar” terugkijken doordat ik de fotoboek in mijn handen heb. Fotoboeken zijn erg leuk en dienen als leuke decoratie voor in de woonkamer. Regelmatig zie ik de boeken liggen en denk ik even terug aan mijn geweldige tijd in een bepaald land.

Maar waar kun je eigenlijk fotoboeken maken? Ik geef in deze blog een kleine opsomming!

Snel een antwoord op jouw vraag?

Waar betaal je voor bij een fotoboek?

Over het algemeen betaal je op alle websites geld voor het aantal bladzijdes en de kaft. Daarnaast kun je de fotoboek vaak upgraden met hoogglans papier of een duurdere kaft.

Je betaald niet per foto bij een fotoboek en kunt vaak kiezen voor een x aantal bladzijdes dat bij een bepaalde prijs hoort. Wil je meer bladzijdes? Dan betaal je uiteraard ook voor elke bladzijde die je graag meer wilt.

Waar kun je fotoboeken laten maken?

Er zijn heel veel websites waar je fotoboeken kunt maken. Dit kan vaak online of via een software dat je kunt downloaden.

Wat mij vaak opvalt bij deze websites is een ietwat achterhaald systeem om de boeken te ontwerpen. Vaak zijn ze erg traag en ziet het design er ouderwets uit.

Misschien dat daar nog leuke kansen liggen als je een website voor fotoboeken wilt maken.. 🙂

Ik heb een kleine opsomming gemaakt van hele goede en bekende websites waar je fotoboeken kunt maken.

Fotoboeken maken

Albelli

Ik maak zelf heel vaak mijn fotoboeken bij Albelli.nl. Voor een fotoboek van 28 pagina’s betaal ik ongeveer €31,-.

Fotoboeken van Albelli kun je online maken of je kunt het programma downloaden. In het begin moet je even wennen aan het systeem, maar als je er eenmaal aan gewend bent geraakt is het redelijk goed te doen. Grootste nadeel vond ik de beperkingen van kleine handelingen. Een stukje tekst met dezelfde lettertype en lettergrootte kopiëren is onmogelijk en je moet telkens een nieuwe tekst aanmaken het lettertype- en grootte aanpassen.

Ik ben tot dusver altijd erg tevreden geweest met de fotoboeken van Albelli.

Saal Digitaal

Saal Digitaal is een programma dat je moet downloaden op de computer. Het werkt erg snel en de kwaliteit van de fotoboeken zijn erg goed.

Grootste nadeel van dit programma? Je moet met een credit card betalen.

Daar kwam ik achter toen ik mijn fotoboek al klaar had. Daarom waarschuw ik je alvast voor het geval je geen credit card hebt.. 😉

Pixum

Kwalitatief misschien wel één van de betere: Pixum.

Voor een betaalbare prijs van ongeveer €25,- kun je een mooi fotoboek in elkaar ontwerpen. Je kunt jouw creativiteit de vrije loop laten gaan door de vele sjablonen die je kunt gebruiken.

Hema

Bij de Hema kun je ook fotoboeken laten maken.

In het begin kun je aangeven of je de fotoboeken op een zachte of harde kaft wilt hebben, maar je kunt ook hele leuke ringbandboekjes of pocketfotoboekjes maken.

De ervaringen van de Hema?

Dat durf ik eerlijk gezegd niet te zeggen. Ik ken mensen die heel tevreden zijn, maar lees op het internet heel af en toe ook andere dingen. Zelf heb ik geen ervaring met de boeken van de Hema.

Fotofabriek

De reviews van fotofabriek.nl zijn over het algemeen erg goed. En dat kan ook niet anders, want de fotoboeken die je krijgt zijn kwalitatief erg sterk. Je kunt via deze link een fotoboek maken.

Ik vond echter het programma om de foto’s te bewerken kwalitatief niet de beste. Hij was vaak erg traag en moeilijk ingedeeld.

Albert Heijn

Ook bij de Albert Heijn kun je een fotoboek laten maken.

De software van de Albert Heijn is lekker standaard en dat is een groot voordeel voor de mensen die even snel een boekje willen maken. Binnen no-time kun je gemakkelijk de foto’s in elkaar zetten en het boek bestellen. En over het eindresultaat valt weinig op te merken.

Kruidvat

Soms lijkt het alsof alle winkels elkaar achterna lopen, maar ook de Kruidvat biedt mogelijkheden voor fotoboeken.

De boeken van de Kruidvat zijn over het algemeen dik in orde en ze doen absoluut niet onder aan alle andere genoemde software.

Cewe fotoboeken

En tot slot is een hele grote aanrader Cewe fotoboeken. Zij hebben een goede naam op fotoboeken, wanddecoraties, et cetera. De reviews zijn uitstekend en dat komt uiteraard door de kwalitatieve fotoboeken.

Andere leuke blogs lezen?

We hebben nog veel meer geschreven:

Heb je een vraag aan ons?

Loop je na het lezen van deze blog alsnog tegen een vraag aan? Dat geeft niks!

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.

Over de schrijver
Ik heb 2 periodes in het buitenland gewerkt en gewoond en een aantal mooie reizen mogen maken. Het zijn ervaringen geweest die ik niet meer ga vergeten.In een buitenlands avontuur moet je altijd grenzen verleggen, maar gelukkig sluit dat goed aan met Kaaiman Reizen. Mijn ervaringen en inspiratie wil ik maar al te graag met je delen!
Reactie plaatsen