Wat is het verschil tussen skydiven en parachutespringen?
23 juli 2020 
2 min. leestijd

Wat is het verschil tussen skydiven en parachutespringen?

In een vliegtuig stappen, naar boven vliegen en vervolgens weer uit het vliegtuig springen.. dat is precies waar skydiven en parachutespringen over gaat. Het is een grote adrenaline kick, want: hoevaak ben jij uit een vliegtuig gesprongen? Dat is niet iets wat je alle dagen doet, maar dat maakt het ook zo’n spannend en leuk avontuur.

Skydiven en parachutespringen lijken heel erg op elkaar, maar toch zijn het 2 verschillende activiteiten. In de basis is alles hetzelfde: je spring bij zowel het skydiven als het parachutespringen uit het vliegtuig, om vervolgens met een grote parachute weer op vaste grond te komen. Het grote verschil zit hem in de intensiteit van de activiteit.

In deze blog leg ik je in het kort de verschillen tussen het parachutespringen en skydiven uit.

Snel een antwoord op jouw vraag?

Wat is parachutespringen?

Bij het parachutespringen spring je uit het vliegtuig, om vervolgens met een parachute naar beneden te zweven. Bij het parachutespringen spring je altijd vanuit een vliegtuig, helikopter of luchtballon. Als je gaat springen vanaf een hoog gebouw, dan spreken we over basejumpen.

Parachutespringen is een veilige sport. In Nederland springen er per jaar gemiddeld 85.000 mensen uit een vliegtuig, waarvan er jaarlijks slechts 1 fatale afloop plaats vindt.

Wat is skydiven?

Eigenlijk kunnen we over het skydiven heel simpel zijn.

Skydiven is precies wat parachutespringen ook is. Kortom: bovenstaand stukje beschrijft ook het skydiven.

Er zit echter 1 klein verschil tussen het skydiven en parachutespringen.

Wat is het verschil tussen skydiven en parachutespringen?

Het skydiven heeft een hogere intensiteit dan parachutespringen.

Dat wil zeggen: bij het skydiven vlieg je hoger in de lucht, zodat je langer zonder parachute in een vrije val naar beneden kunt vliegen. Terwijl je bij het parachutespringen lager in de lucht vliegt en al snel na de sprong de parachute open klapt.

Bij het skydiven spring je vanaf 3000 á 4000 meter naar benden, om vervolgens ongeveer 30 seconden in een vrije val naar beneden te vallen. Bij het parachutespringen spring je vanaf 900 á 1200 meter, om na de sprong meteen de parachute open te klappen. Het parachutespring heeft dus niet de focus op de vrije val, terwijl dat bij het skydiven juist de grote kick is.

Skydiven bij Kaaiman Reizen

Bij Kaaiman Reizen doen wij, natuurlijk, ook aan skydiven.

We doen überhaupt heel veel avontuurlijke activiteiten in onze groepsreizen en het skydiven mag daar niet in ontbreken. In zowel onze reis naar Slovenië, als onze reis naar Nieuw- Zeeland heb je de mogelijkheid om uit een vliegtuig te springen.

Durf jij dat aan? 😀

Andere leuke blogs lezen?

Wij schrijven nog véél meer leuke blogs:

Heb je een vraag aan ons?

Loop je na het lezen van deze blog alsnog tegen een vraag aan? Dat geeft niks!

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.

Over de schrijver
Ik heb 2 periodes in het buitenland gewerkt en gewoond en een aantal mooie reizen mogen maken. Het zijn ervaringen geweest die ik niet meer ga vergeten.In een buitenlands avontuur moet je altijd grenzen verleggen, maar gelukkig sluit dat goed aan met Kaaiman Reizen. Mijn ervaringen en inspiratie wil ik maar al te graag met je delen!
Reactie plaatsen