4 voordelen van een groepsreis
07 juli 2020 
3 min. leestijd

4 voordelen van een groepsreis

Er worden veel blogs (en zelfs boeken) geschreven waarin wordt gemotiveerd om lekker alleen te gaan reizen. Alleen reizen is een geweldige ervaring: je kunt gaan en staan waar je wilt en hoeft je niet aan te passen op andere mensen. Je kunt je eigen keuzes maken en beleefd de reis op een hele andere manier dan als je met zijn tweeën of met meer gaat reizen.

In een groep reizen wordt echter vaak gedemotiveerd. Veel mensen zien groepsreizen als een suffe reis waarbij je de touringsbus uitstapt, een foto maakt van een leuke plek, om vervolgens weer in te stappen en door te reizen naar een volgende bestemming. Maar we weten allemaal dat dit slechts één van de vele vormen van groepsreizen is.

Voor oude mensen is dit de ideale manier van reizen, maar voor jonge mensen zijn er tal van mogelijkheden als het om groepsreizen gaat. Bij Kaaiman Reizen organiseren wij groepsreizen en wij vinden groepsreizen allesbehalve suf. In deze blog lees je 4 voordelen van een groepsreis! 🙂

4 voordelen van een groepsreis

Voordeel 1: je maakt vrienden voor het leven

In het begin heb je geen idee wie je reisgenoten zijn, maar 3 dagen later zit je samen op een slee in Lapland of ben je samen aan het kajakken door Slovenië. Je reist als groep in de trein of in het vliegtuig, gaat samen grenzen verleggen en samen genieten jullie van de reis. Er wordt gelachen en grappen gemaakt en dat maakt groepsreizen heel tof.

Wij willen onze reizen tot een unieke en avontuurlijk beleving maken. We slapen bijvoorbeeld op hele ongewone plekken en zoeken in al onze reizen het avontuur op. Aan het einde van de avond zitten we met zijn allen rondom het kampvuur en praten we na over de dag.

Deze ervaringen kun je delen met jouw reisgenoten en het zijn de enige mensen die de reis op een zelfde manier hebben beleefd. Gegarandeerd dat er nog een reünie met jouw reisgenoten staat te wachten..

Voordeel 2: samen verleg je grenzen

Zoals gezegd: wij houden van avontuur in onze reizen. Avonturen maken dat je je grenzen gaat verleggen en geven hele mooie herinneringen aan een reis.

In onze reizen doen we onderanderen aan:

Eerlijk toegegeven? Sommige activiteiten zijn best spannend. Gelukkig heb je in onze reis altijd de vrije wil om mee te gaan, of niet. Maar wij zouden het jammer vinden als je achterblijft en ik denk dat al jouw reisgenoten dat ook vinden.

Reizen in een groep betekent dat je samen de grenzen verlegd. Dus ook al vind je het spannend, waarschijnlijk heeft één van je reisgenoten je onbewust al lang overgehaald om tóch mee te gaan.

Waarom reizen in een groep?

Voordeel 3: je reist met mensen met een zelfde interesse

Het voordeel van een groepsreis is dat de hele groep dezelfde reis gaat maken. Dat is natuurlijk geen hogere wiskunde, maar wel belangrijk om te weten. Doordat iedereen dezelfde reis gaat maken, liggen de interesses onbewust dicht bij elkaar.

Jullie willen samen graag nieuwe vrienden maken, een specifiek land bezoeken en samen alle avontuurlijke activiteiten aangaan. Hierdoor ben je direct met gelijkgestemde mensen op reis.

In al onze reizen komen we er altijd achter dat iedereen veel raakvlakken met elkaar heeft, waardoor de sfeer meteen super goed is. Gelukkig maar, want er staat ons een lange reis voor de boeg.. 🙂

Voordeel 4: het is hartstikke gezellig om in een groep te reizen

Reizen in een groep is bovenal heel gezellig. Vanaf de allereerste minuten kunnen we met elkaar lachen en huilen en genieten we samen van de reis. We praten met elkaar over alle toffe reizen die we al hebben gemaakt.

Tijdens de avontuurlijke wandelingen komen we tot de meest diepgaande gesprekken of zingen we gezellig liedjes met elkaar. De ene reisgenoot is nog gekker dan de andere en gegarandeerd dat we niet bij kunnen komen van het lachen 😀

Tijdens het kampvuur vertellen we leuke verhalen tegen elkaar en gedurende de reis hebben we elkaar veel beter leren kennen. Dit alles maakt het reizen in een leuke, actieve en jonge groep super gezellig en eentje om nooit weer te vergeten!

Groepsreizen bij Kaaiman Reizen

Wij begrijpen het dat je wellicht nog twijfelt om in een groep te gaan reizen. Want: wat als je niet goed met jouw reisgenoten om kunt gaan bijvoorbeeld? Dat is een hele logische vraag!

Wij kunnen echter in alle gevallen motiveren dat jongeren een groepsreis met ons gaan maken en dit kunnen we beargumenteren vanuit alle reizen die we al hebben gemaakt.

Dus, als je een vraag hebt.. dan horen we het graag!

Over de schrijver
Ik heb 2 periodes in het buitenland gewerkt en gewoond en een aantal mooie reizen mogen maken. Het zijn ervaringen geweest die ik niet meer ga vergeten.In een buitenlands avontuur moet je altijd grenzen verleggen, maar gelukkig sluit dat goed aan met Kaaiman Reizen. Mijn ervaringen en inspiratie wil ik maar al te graag met je delen!
Reactie plaatsen