Top 21 avontuurlijke activiteiten voor adrenaline junkies
23 juni 2020 
7 min. leestijd

Top 21 avontuurlijke activiteiten voor adrenaline junkies

Reizen is leuk, maar het wordt pas echt leuk als er een beetje spanning bij komt kijken. Van die spanningen waar je als een berg tegenop ziet, maar waar je achteraf zo blij als een kikker bent. Puur omdat de adrenaline boost in het lichaam een gigantische kick geeft waar je je hele leven op terug kunt kijken.

Natuurlijk integreren wij deze avonturen in onze reizen. Wij willen namelijk dat je grenzen gaat verleggen samen met jouw reisgenoten. Dus of je nu van een hoge klif af gaat springen, met 70 km/u over de sneeuw gaat racen of een paar dagen lang de Kilimanjaro gaat beklimmen.. in elke reis ga je je grenzen verleggen.

Maar welke avontuurlijk outdoor activiteiten vind je terug in onze reizen? In deze blog vind je de top 21 avontuurlijke activiteiten van Kaaiman Reizen.

Super leuke, avontuurlijke activiteiten..

1 | Raften

In de bergen met een rubberen boot over het wilde water van een rivier varen? Dat klinkt onmenselijk en dat is het ook, maar het is wel super cool.

Deze super coole activiteit noemen we ook wel raften. Het enige wat je nodig hebt is een beetje lef, een wetsuit, een waterdichte jas, speciale schoenen, een helm en een peddel. Oh ja, en een raft is ook niet onbelangrijk. 😉

2 | Canyoning

Springen, zwemmen, klimmen, wandelen en abseilen door een kloof in de bergen waar normaal gesproken niemand komt? Dit valt onder de noemer van canyoning en is erg cool om te doen.

Een canyon is een kloof waar de rivier door stroomt en met canyoning ga je rechtstreeks door deze kloof. Grenzen worden vooral verlegd tijdens het abseilen en het springen van hoge kliffen.

3 | Kajakken

Wist je dat wij door Noorwegen een tweedaagse kajaktocht op het programma hebben staan? Klinkt dat niet cool?

Kajakken kan over het wilde water, maar is ook erg tof op het rustige water. Op het rustige water bestaat het kajakken uit jou, goede kleding, een tas en een kajak met een peddel en varen we door de prachtige fjorden van Noorwegen.

Avontuurlijke activiteiten: kajakken

4 | Ziplinen

Via een meters lange kabel hoog in de lucht over een vallei van punt A naar punt B?

Dat is mogelijk met ziplinen en vooral het ziplinen over de Dolinka Vallei in Slovenië is onze favoriet.

5 | Via Ferrata

Relatief onbekend, maar sterk in opkomst is Via Ferrata. Een andere veel gebruikte (Duitse) benaming is klettersteigen. Via Ferrata klinkt heel elegant en klettersteigen klinkt vooral heel erg stoer.

En het is ook een stoere activiteit, want je legt bij het klettersteigen een route af langs rotswanden die beveiligd zijn met een staalkabel.

Het lijkt gevaarlijk als je meters naar beneden kijkt, maar door de staalkabel en de klettersteigset is veiligheid gegarandeerd!

6 | Stand-up paddlen

Op een rustig meer met een zacht briesje door de haren op een board staan en lekker door het water heen peddelen?

Dat is stand-up paddlen.

Deze sport is ontstaan in Hawaï en komt steeds meer in opkomst over de hele wereld.

7 | Skydiven

Oké, deze ken je sowieso. Voor velen een onaantastbare wens. Het idee is leuk, maar velen worden afgeschrikt van het feit dat je uit een vliegtuig springt.

En terecht, het is ook ontzettend spannend. Maar die spanning zoeken we juist op en het is echt super cool om uiteindelijk weer op de grond te staan.

Wist je dat er een verschil is tussen parachutespringen en skydiven? Bij skydiven vliegt het vliegtuig hoger dan bij parachute springen zodat de vrije val naar beneden een aantal seconden langer mag duren. En zodra de parachute is opengeklapt kun je genieten van het prachtige uitzicht.

Avontuurlijke activiteiten: kajakken

8 | Sandboarden

Sandboarden kun je goed vergelijken met snowboarden. Het grote verschil is natuurlijk de ondergrond (dúh). Je kunt de voeten los op de board plaatsen of de voeten vast klikken. Uiteraard is de 2e optie een stuk veiliger.

Ben je niet zo goed in sandboarden? Dan kun je er ook op gaan zitten om vervolgens met volle snelheid naar beneden te glijden!

Helaas vind je bij het sandboarden geen ”skiliften” en moet je de hele tijd naar boven lopen om weer naar beneden te kunnen racen.

9 | Paragliden

Als je het gevoel wilt hebben dat je over de wereld kunt zweven, dan moet je gaan paragliden. Je staat op de afgrond bij een berg, telt tot 3 en daarna is het gaan met die banaan. Je trekt een sprintje om vervolgens het grote scherm via de wind het werk te laten doen.

Je zoekt niet de extreme kick om uit een vliegtuig te springen, maar kiest er bij het paragliden voor om langs bergmassieven te genieten van de natuur en het uitzicht.

10 | Coasteering

Coasteering klinkt jou waarschijnlijk niet bekend in de oren. Het is ook een onbekende sport, maar wederom erg in opkomst. Coasteering is vooral in Schotland een favoriete activiteit en daar kunnen wij ons helemaal in vinden.

Bij coasteering leg je een parcours af langs een rotsachtige kustlijn. Over dit parcours moet je gaan klimmen, wandelen, springen, zwemmen en glijden en maakt geen gebruik van boten, surfplanken en andere hulpmiddelen.

11 | Bungeejumpen

Het bungeejumpen vraagt weinig uitleg, want dat kennen we allemaal. Maar kun jij de spanning ook aan als je op een meters hoge brug staat?

Telkens probeer je de situatie te relativeren door jezelf te vertellen dat je vast gebonden zit aan een groot elastieken koord en er daardoor niks kan gebeuren, maar logischerwijs is het heel onnatuurlijk om van een hoge brug of toren te springen.

Is dat een reden om het niet te doen? Misschien.. maar wij gaan sowieso springen, dus het is zonde als jij achterblijft. 🙂

Avontuurlijke activiteiten: bungeejumpen

12 | Abseilen

Heb je altijd al eens James Bond of Superman willen imiteren? Dan nodig ik je uit te gaan abseilen.

Abseilen doen we überhaupt al tijdens canyoning en het is super tof om te doen. Bij het abseilen loop je als het ware achteruit de berg af door je telkens te verzetten tegen de rots en op deze manier naar beneden te dalen.

13 | Sneeuwscooteren

Denk je dat alle outdoor activiteiten alleen maar in de bergen plaats vinden?

Natuurlijk niet!

Want wat denk je van een sneeuwscootertocht in Zweeds Lapland? Met 70 km/u over de sneeuw heen racen is gegarandeerd een hele grote adrenaline kick.

14 | Buschcraft

Als je graag terug wilt naar de oorspronkelijke roots en graag in de natuur, van de natuur en met de natuur wilt leven, dan is buschcraft iets voor jou.

Respect voor de natuur staat op nummer 1 en bij buschcraft horen een aantal technieken:

  • Het herkennen van eetbare planten, noten en vruchten
  • Hoe je een onderkomen kunt maken in de natuur
  • Waar je drinkbaar water kunt vinden
  • Hoe je vuur kunt maken
  • Hoe je voedsel kunt bereiden
  • Hoe je de dieren in het wild kunt leren begrijpen
  • Et cetera

15 | Huttentocht

Wie denkt dat wandelen saai is, heeft het natuurlijk helemaal mis.

Als je je graag wilt onderdompelen in de bergwereld, dan is een huttentocht hartstikke tof en avontuurlijk. Je trekt van hut naar hut en kunt je verwonderen over prachtige uitzichten in de bergen.

16 | Mountainbiken

Mountainbiken is meer dan enkel een stukje fietsen. Mountainbiken is heel erg avontuurlijk en al helemaal als je gaat mountainbiken tussen de zebra’s en giraffen in onze reis door Kenia & Tanzania.

Avontuurlijke activiteiten: mountainbiken

17 | Sneeuwschoenwandelen

Een berg beklimmen met oncomfortabele sneeuwschoenen aan de voeten?

Groot gelijk, dat is hartstikke leuk om te doen.

De schoenen zijn vooral in het begin even oncomfortabel, maar daar ga je heel snel aan wennen. Geniet van de wijdse uitzichten, terwijl je door het diepe sneeuw aan het wandelen bent.

18 | Gletsjerwandelen

Een gletsjer is een bergafwaartse ijsmassa. Hoe vet is het om over deze ijsmassa te wandelen met dikke stijgijzers aan de voeten?

Het lijkt erg makkelijk, maar een gletsjerwandeling kan erg uitdagend zijn. Gletsjers zijn ongerept en zeer afwisselend en tijdens het wandelen moet je gebruik maken van een helm, stijgijzers, een ijsbijl, warme kleding en goede schoenen.

Heel uitdagend en super leuk om mee te maken!

19 | IJsklimmen

IJsklimmen is net iets anders dan een gletsjerwandeling. Beide namen geven het verschil goed aan: gletsjerwandelen is een wandeling en bij het ijsklimmen ligt de focus vooral op het klimmen.

Met ijsbijlen en stijgijzers heb je grip op het gladde en harde ijs en is het een activiteit die je nooit gaat vergeten!

20 | Rotsklimmen

Rotsklimmen is niet alleen leuk, maar ook heel spannend. Beetje bij beetje wordt de afstand met de grond groter en dat geeft een enorme adrenalineboost!

21 | Sleehondentocht

Een sleehondentocht zie je vaak op televisie, maar kun je gemakkelijk werkelijkheid laten worden. Met een hoge snelheid kun je de leiding nemen over 5 á 6 sterke honden, terwijl je uitzicht hebt op prachtige bevroren meren en besneeuwde bossen.

Zoek de adrenaline met Kaaiman Reizen

Dat deze activiteiten in de top 21 staan heeft natuurlijk een reden: wij vinden ze hartstikke tof om te doen en daarom kun je ze ook vinden in al onze reizen! 🙂

Dus, waar wacht je nog op?

Grenzen verleggen met Kaaiman Reizen

Op basis van juni 2020: programma kan altijd worden aangepast

Andere leuke blogs lezen?

Heb je een vraag aan ons?

Loop je na het lezen van deze blog alsnog tegen een vraag aan? Dat geeft niks!

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.

Over de schrijver
Ik heb 2 periodes in het buitenland gewerkt en gewoond en een aantal mooie reizen mogen maken. Het zijn ervaringen geweest die ik niet meer ga vergeten.In een buitenlands avontuur moet je altijd grenzen verleggen, maar gelukkig sluit dat goed aan met Kaaiman Reizen. Mijn ervaringen en inspiratie wil ik maar al te graag met je delen!
Reactie plaatsen