Wat is skydiven?

Wat is skydiven?

Bij het skydiven spring je uit een vliegtuig, zet je lekker de vrije val in en kun je genieten van het adembenemende uitzicht. Tenminste, wel als je de parachute op tijd opentrekt (is een gouden tip die ik gratis voor je weggeef). ;)

Skydiven wordt vergeleken met parachutespringen. Ze lijken ook wel heel erg op elkaar, maar er zitten wel degelijk verschillen.

Laten we eerlijk zijn: uit een vliegtuig springen is in alle gevallen een groot avontuur. Dagelijks stappen we uit de bus, uit de trein of uit onze auto, maar het is niet iets alledaags om uit een vliegtuig te springen. Dus of je nu gaat parachutespringen of skydiven, in alle gevallen is het een adrenaline-kick van heb ik jou daar.

Toch kun je het met skydiven nog nét iets spannender maken dan alleen parachutespringen, mits je daar behoefte aan hebt.

Wat is het verschil tussen skydiven en parachutespringen?

Heel kort en bondig uitgelegd..

Bij het skydiven maak je letterlijk een vrije val naar beneden. Dat is in feite ook het doel van skydiven: de beleving wanneer je met 200 km/u naar beneden raast.

Je hangt bij het skydiven langer in de lucht voordat je de parachute opentrekt. Daarom is de piloot genoodzaakt hoger te gaan vliegen. Je springt namelijk vanaf 3000 tot 4000 meter uit het vliegtuig, zodat je ongeveer 30 seconden in een vrije val de absolute vrijheid kunt ervaren.

Parachutespringen is ietsjes milder. Je springt vanaf 900 tot 1200 meter uit het vliegtuig en je trekt in principe kort daarna de parachute open.

Een static line is de lijn die de parachute open trekt. Je raadt het al: in tegenstelling tot het parachutespringen heb je bij het skydiven geen static line.

Heb je een vraag aan ons?

Loop je tegen een vraag aan? Dat geeft niks!

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.

Skydiven met Kaaiman Reizen

Klinkt het skydiven niet uitdagend? Daarmee verleg je écht je grenzen. :)

In onze reizen naar Slovenië en Nieuw Zeeland is het mogelijk om te gaan skydiven.

In Slovenië springen we vanuit het vliegtuig de beroemde Soča vallei in, terwijl we in Nieuw Zeeland over het prachtige Fiordland vliegen.

Informatie over Slovenië
Skydiven in Nieuw Zeeland

Andere begrippen lezen?


Heb je een vraag aan ons?

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.
Reactie plaatsen