Wat is kajakken?

Wat is kajakken?

Kajakken is jezelf voort bewegen op een kleine, spitse boot door afwisselend links en rechts van de kajak door het water te peddelen met een dubbelbladige peddel. Je kunt kajakken over rustig water of in een groter avontuur dwars door de branding.

Een peddel wordt in de hand vast gehouden en zit niet, zoals bij het roeien, aan de boot vast.

Materiaal van een kajak

Een kajak bestaat uit het materiaal polytheen of uit composieten, zoals polyester met carbon en/of glasvezel. Dat klinkt allemaal ingewikkeld en daarom zou ik er niet veel dieper op ingaan.

Belangrijkste verschil tussen deze materialen is dat polytheen goedkoper is, maar polytheen kan niet zo licht gemaakt worden als een kajak van composietmateriaal.

Wat is het verschil tussen kajakken en kanoën?

Kajakken en kanoën hebben erg veel overeenkomsten. Uit beide sporten werken ook veel verenigingen samen, omdat het prima gecombineerd kan worden. Toch zitten er wel verschillen tussen beide sporten.

Een kano is van boven open, is breder, is gemakkelijker om in- en uit te stappen en heeft veel meer ruimte voor bagage. Dit is exact het tegenovergestelde van een kajak. :)

Daarnaast peddel je bij het kanoën met een peddel met één blad en peddel je bij het kajakken met een dubbelblaidge peddel. De verschillen in peddels geven ook meteen de verschillen in de techniek.

Kajakken met Kaaiman Reizen

Wij houden van een groot avontuur en doen dit het liefst op het water! Kajakken vind je vaak terug in één van onze reizen!

Hoe gaaf is het om onderdeel te zijn van een tweedaagse kajaktocht door de Noorse fjorden? Of ga je liever mee in onze kajaktocht op de Mreznica rivier in Kroatië?

Kaaiman Reizen NoorwegenBalkan Roadtrip Kaaiman Reizen

Andere begrippen lezen?


Heb je een vraag aan ons?

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.
Reactie plaatsen