Wat is een huttentocht?

Wat is een huttentocht?

Bij een huttentocht wandel je van de ene hut naar de andere hut en overnacht je in dit primitieve onderkomen. Huttentochten vinden vaak plaats in de bergen en het is een leuke, avontuurlijke activiteit.

Het grote voordeel van huttentochten is dat je binnen een aantal dagen veel meer van de bergen ziet, dan dat je een dagtocht door de bergen maakt. Bij een dagtocht wandel je door de bergen om vervolgens terug te keren naar de plek waar je verblijft. Bij een huttentocht stop je aan het einde van de dag bij de ene hut, om vervolgens de volgende dag naar de andere hut te wandelen.

Hierdoor kun je lekker hoog in de bergen blijven en continue genieten van het wisselende uitzicht.

Alleen met de natuur

Bij een huttentocht ben je over het algemeen hoog in de bergen en is enig contact met de bewoonde wereld ver te zoeken. Dat is niet erg.. bij Kaaiman Reizen wandelen we in een groep en ben je nooit alleen.

Het is nooit verkeerd om even afstand te nemen van de bewoonde wereld om op deze manier je hoofd leeg te maken. Luister naar de geluiden van de natuur en neem de natuur goed op met de prachtige uitzichten die voor je liggen.

Een huttentocht met Kaaiman Reizen

Bij Kaaiman Reizen organiseren wij groepsreizen voor jongeren om samen grenzen te verleggen. Wij houden van avontuurlijke outdoor activiteiten en deze vind je allemaal terug in onze reizen.

Een huttentocht mag zeker niet in het rijtje ontbreken en deze activiteit vind je terug in onze reis door Noorwegen en in onze Interrail reis door de Alpen.

In de Alpen hebben wij een huttentocht dwars door de Dolomieten en in Noorwegen lopen we een tweedaagse huttentocht in de Jotunheimen.

Wandel je met ons mee? :D

Alpen Interrail Kaaiman Reizen

Noorwegen Fjordtrip Kaaiman Reizen

Andere begrippen lezen?

Bij het schrijven van de blogs komen we veel begrippen tegen die wij hebben uitgeschreven:

Heb je een vraag aan ons?

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.
Reactie plaatsen